Tutkimus osoittaa: homoseksuaalisuus ei ole synnynnäinen ja pysyvä ominaisuus

"Tulokset osoittivat, että seksuaalisen orientaation kehitys jatkuu pitkään teini-iästä aikuisuuteen."

Ulkomaat ke 05.06.2019 23:52

Seksuaalinen suuntautuminen muuttuu ja muovautuu vielä aikuisiässäkin, uusi tutkimus osoittaa. Tulos on ristiriidassa sen poliittisesti korrektin käsityksen kanssa, jonka mukaan homoseksuaaliseksi synnytään, ja ettei seksuaalinen suuntautuminen voi muuttua aikuisuudessa ainakaan heteroseksuaaliseen suuntaan.

Journal of Sex Research -lehdessä julkaistu tutkimus analysoi kyselyitä, joita oli tehty 12 000 opiskelijalle. Tutkimuksessa havaittiin, että merkittävät muutokset seksuaalisen mielenkiinnon kohteissa, kumppanivalinnoissa ja seksuaalisessa identiteetissä ovat tavallisia teini-iän lopussa ja vielä yli 20-vuotiailla.

Tulokset osoittivat, että seksuaalisen orientaation kehitys jatkuu pitkään teini-iästä aikuisuuteen. Tulokset osoittavat myös, että miesten ja naisten kehityskulut ovat erilaisia, ja että naisten seksuaalisuus on joustavampaa kuin miesten. Tutkijoiden mukaan identiteettejä ei voida mielekkäästi jakaa kahteen tai edes kolmeen kategoriaan, homoseksuaalisiin, heteroseksuaalisiin ja biseksuaalisiin, vaan ääripäiden välillä on enemmänkin aste-eroja.

Nuorista miehistä 87 prosenttia ja nuorista naisista 74 prosenttia identifioitui kokonaan heteroseksuaalisiksi. Miesten keskuudessa tutkijat hahmottivat kolme muuta kategoriaa: enimmäkseen heteroseksuaalinen tai biseksuaalinen suuntautuminen oli neljällä prosentilla ja homoseksuaalinen kahdella prosentilla. Lisäksi seitsemän prosenttia osoitti vain vähän seksuaalista mielenkiintoa.

Naiset tutkijat kategorisoivat viiteen ryhmään, joista suurin heteroseksuaalien jälkeen oli heteroiden ja biseksuaalisten välillä häilyvien kymmenen prosentin ryhmä. Biseksuaaleja oli runsaat seitsemän prosenttia ja lesboja puolitoista prosenttia.

Sekä miesten että naisten keskuudessa heteroseksuaalisuus oli selkeästi suurin ryhmä, ja heteroseksuaalisiksi jo teini-iässä identifioituneiden seksuaalinen suuntautuneisuus pysyi hyvin vakaana. Sen sijaan muissa ryhmissä seksuaalisuus oili hapuilevampaa.

Suomessa nousee tyypillisesti kohu, jos julkisuudessa tuodaan rohkaisevaan sävyyn esille henkilöitä, joiden seksuaalinen suuntautuminen on muuttunut heteroseksuaaliseen suuntaan.

Keväällä julkaistiin Rose-Marie Peaken ja Outi Santavuoren kirja nimeltä Entiset heterot, josaa 8 naista kertoo, miten elämä muuttui, kun rakastui naiseen. Sen vastaanotto valtamediassa oli hyvin myönteinen.

Nyt julkaistun tutkimuksen mukaan seksuaalisen identiteetin muutos homoseksuaalisuudesta tai biseksuaalisuudesta heteroseksuaalisuuteen on kuitenkin vähintään yhtä luonnollista kuin toiseenkin suuntaan.

 

Marko Hamilo ke 05.06. 23:52

Pääuutiset

blogit

Laura Huhtasaari

Nyt vain kiltisti maksatte, sanoo herrat EU:n

to 28.05. 14:06

Olli Pusa

EU-huijaus ja laittomuus etenee

ti 26.05. 23:21

Pauli Vahtera

Monikulttuurisuus tuhoaa luottamuksen yhteiskunnassa

to 21.05. 23:28

Juha Ahvio

Se on salaliittoteoria!

to 21.05. 23:17

Matti Viren

Kuka pelastaa kunnat?

to 21.05. 23:15

videot