Ihmissalakuljetusta järjestänyttä naista uhkaa 20 vuoden tuomio Italiassa

Saksalaisnainen toimi kahden laittomia maahantunkeutujia kuljettaneen aluksen kapteenina.

Ulkomaat la 15.06.2019 11:27

Italian valtio on nostanut syytteen saksalaista Pia Klempea vastaan laittomien maahantunkeutujien salakuljetuksesta. Mikäli hänet tuomitaan syylliseksi, hän voi saada enimmillään jopa 20 vuoden vankeustuomion sekä suuret sakot.

Asiasta kertoi Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Welle.

Klemp on toiminut kahden laittomia maahantunkeutujia salakuljettaneen aluksen, Iuventan ja Sea-Watch 3:n kapteenina. Myös laivojen miehistölle voidaan langettaa rangaistuksia.

Aluksilla on salakuljetettu yli tuhat ihmistä, jotka ovat ensin ihmissalakuljettajien organisoimina keikkuneet kumiveneissä aivan Afrikan rannikon läheisyydessä ja josta Klempen meritaksina toiminut salakuljetuslaivue on heidän salakuljetustaan jatkanut kohti Eurooppaa. Koko toiminta on alusta loppuun saakka sovittua, aikataulutettua ja organisoitua ihmissalakuljetusta. Ketään ei ole "pelastettu" merestä, vaan heidät on sovitusti otettu meritaksin kyytiin sovitusta paikasta sovittuna aikana.

Iuventa-alus on ollut Italian viranomaisten takavarikoimana kesästä 2017 alkaen. Klemp väittää käyttäneensä satoja tuhansia euroja omia rahojaan salakuljetustyön organisointiin, mutta todellisuudssa hänen tiedetään vastaanottaneen paljon maksusuorituksia salakuljetusta tukevilta ja organisoivilta tahoilta. Ihmissalakuljetusta on markkinoitu yleisesti myös "pelastustoimintana" ja tällä tavoin on huijattu ihmisiltä varoja rikolliseen toimintaan.

Italia on onnistuneesti tehostanut puuttumistaan ihmissalakuljetukseen osallistuvien meritaksien laittomaan toimintaan Välimerellä. Italian nykyisen hallituksen linja ihmisten salakuljetukseen on edellistäkin hallitusta ankarampi.

Klemp uhoaa Deutsche Wellen artikkelissa, että jos hänet tuomitaan ihmissalakuljetuksesta Italiassa, aikoo hän valittaa tuomiosta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle.

Jukka Rahkonen la 15.06. 11:27

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

30.11.2019 on kulunut 80 vuotta Suomen itsenäisyyden turvanneen talvisodan alkamisesta

ma 09.12. 22:14

Jukka Hankamäki

Ota vihjeestä vaari - Hallituskriisi on vasta alussa

ma 09.12. 21:54

Timo Vihavainen

Veljeyttä ei hankita, vaan peritään

ma 09.12. 21:53

Professorin Ajatuksia

Ohisalo luottaa Haavistoon, mutta syyllistää virkamiehiä

ma 09.12. 21:52

Heikki Porkka

Väestö vaihtuu - pääkaupunkiseutu gettoutuu Ruotsin mallin mukaisesti

ma 09.12. 18:00

videot