Ruotsin viranomaiset ottivat isältä tytöt ja sijoittivat heidät muslimiperheeseen - isä sai tyttöjen kanssa turvapaikan Puolasta

Ruotsin valtio maksoi muslimisijoitusperheelle matkan ja hotellimajoituksen Puolassa, jotta nämä voisivat hakea tytöt pois isältään.

Ulkomaat to 11.07.2019 00:40

Puolan oikeuslaitos hylkäsi Ruotsin luovutuspyynnön, joka koski isää ja hänen kolmea tytärtään, jotka olivat pakkosijoitettu Ruotsissa muslimiperheeseen.

Perheen äiti sairastui vakavasti 2017, jonka jälkeen Ruotsin sosiaaliviranomaiset ottivat perheen tarkkailuun. Perheessä oli kolme alaikäistä lasta, 4-vuotias Alisa, 6-vuotias Serafima ja 14-vuotias Sofia..

Työässäkäyvä, raitis isä ei sosiaaliviranomaisten mielestä olisi ollut kykenevä huolehtimaan omista lapsistaan yksin. Kun isä oli työmatkalla ja lapset hoidossa, viranomaiset huostaanottivat lapset ja sijoittivat lapset muslimiperheeseen.

Isälle tilanne oli sietämättömän ahdistava ja keväällä 2019 isä haki "luvatta" omat tyttönsä muslimiperheestä ja yritti paeta Venäjälle Puolan kautta. Ruotsin viranomaisten vaatimuksesta perhe otettiin kiinni Puolassa lentokentällä.

Isällä ei tilanteessa ollut muuta vaihtoehtoa kuin pyytää turvapaikkaa Puolasta. Puolan viranomaiset ymmärsivät nopeasti tilanteen ja antoivat tilapäinen kiellon luovuttaa lapsia Ruotsiin vieraaseen perheeseen, koska lasten oma isä on täysin kykenevä huolehtimaan heistä.

Ruotsin viranomaiset yrittivät loppuun asti ryöstää isältä hänen omat lapsensa ja antoivat myös isästä kansainvälisen pidätysmääräyksen. Ruotsin valtio maksoi muslimisijoitusperheelle matkan ja hotellimajoituksen Puolassa, jotta nämä voisivat hakea tytöt pois isältään.

Ruotsin sosialiviranomaiset käyttäytyivät myös töykeästi ja halveksivasti Puolan viranomaisia kohtaan.

Tänään Puolan oikeus - perehdyttyään tapaukseen, Ruotsin viranomaisten perusteluihin ja luovutusvaatimuksiin - kielsi luovuttamasta isää ja tyttöjä Ruotsiin ja piti Ruotsin sosiaaliviranomaisten toimintaa isää ja tyttöjä kohtaan täysin perusteettomina. Oikeus piti myös huostaanottopäätöstä täysin absurdina ja totesi Ruotsin viranomaisten toiminnan vahingoittavan lapsia.

 

Kuva: sijoitusperheen muslimi-isä tuli Puolaan Ruotsin viranomaisten maksamilla lentolipuilla ja oli valmis riistämään tytöt näiden oikealta isältään.

Jukka Rahkonen to 11.07. 00:40

Pääuutiset

blogit

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09. 23:07

Arto Luukkanen

Puhtain asein puhtaan asian puolesta - avoin kirje Mikko Kärnälle ja Oula Silvennoiselle

su 13.09. 23:00

Timo Vihavainen

Libero

su 13.09. 22:58

Professorin Ajatuksia

Kreikkalaisten prioriteeteista

su 13.09. 22:57

Laura Huhtasaari

MEP Huhtasaari: EU:n ilmastolaki pahentaa ilmastoa

pe 11.09. 14:33

videot