Yhdysvaltalaiset yliopisto-opiskelijat tuomitsivat Trumpin sanat rasistisiksi - kunnes kuulivat sanojan olevan Obama

Opiskelijat olivat yllättyneitä, vaivaantuneita ja noloja, kun huomasivat tuominneensa Obaman rasistiksi ja ksenofobikoksi.

Ulkomaat pe 19.07.2019 23:33

George Washington Yliopiston opiskelijat sanoivat, että Barack Obamalta lainattu kommentti maahanmuutosta oli “rasistinen”, kun heitä ensin oli harhautettu luulemaan, että sanoja oli presidentti Donald Trump.

Vuonna 2014 käydyssä maahanmuuttoon liittyneessä keskustelussa silloinen presidentti Barack Obama ilmoitti, että Yhdysvallat tulee jatkamaan jyrkkää maahanmuuttopolitiikkaansa, johon kuului myös väkivaltaisten rikollisten karkoittaminen. Julkilausumassaan Obama kehuskeli, että rikollisten karkoitusprosentti oli jopa 80% hänen presidenttikaudellaan.

"Me olemme lainkuuliainen kansakunta. Paperittomat työntekijät rikkovat maahanmuutto-lakejamme ja mielestäni heidät tulee saattaa siitä vastuuseen, erityisesti kaikki ne, jotka voivat olla vaarallisia muille. Siitä syystä kuluneen kuuden vuoden aikana rikollisten karkoitusprosentti on ollut jopa 80%, ja siksi tulemme pitämään huomiomme turvallisuuttamme uhkaavissa asioissa", julisti Barack Obama 2014.

Tällä viikolla, George Washington Yliopiston opiskelijat tuomitsivat jyrkästi nämä Obaman sanat vuodelta 2014 “rasistisiksi”. Jyrkkään tuomioon vaikutti se, että heille tarkoituksella kerrottiin sanojan olleen Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump.

“Mielestäni tällainen menettely juontaa juurensa valkoihoisten yhdysvaltalaisesta kansallismielisyydestä”, eräs George Washington Yliopiston opiskelija arvioi.

“Donald Trump on vaalinut juuri tällaista rasistista ja ksenofobista retoriikkaa, joka ei ole ollenkaan hyödyksi maallemme", eräs toinen opiskelija huomautti väliin.

Lopulta mielipidekyselyä juontanut Campus Reform liikkeen edustaja Cabot Phillips raotti opiskelijoille hieman verhoa ja paljasti, että lainaus oli oikeasti presidentti Obamalta.

“Luulin että se olisi ollut Trumpin hallinto joka tuollaista sanoo”, yksi videolla esiintyneistä opiskelijoista sanoi hämmentyneenä.

“En olisi uskonut, että se voisi olla Obama… ei tullut hetkeksikään edes mieleeni, että se voisi olla hän”, eräs toinen opiskelija myönsi hieman nolona.

“Minun käsitykseni Obamasta ja Trumpista on ollut, että Obama on heistä se joka on liberaalimpi … luulin todellakin että lainaus oli Trumpilta”, yksi opiskelija lisäsi.

 

Katso video tästä.

Uutisen julkaisi Breitbart.

Jukka Rahkonen pe 19.07. 23:33

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Pieniä virheitä???

to 02.02. 15:30

Heikki Porkka

Trump otsikoissa - Yle uutisoi ristiriitaisesti ja pimittää jälleen olennaista tietoa

to 26.01. 11:14

Tapio Puolimatka

Translain uudistusesitys ajaa miesten etuoikeuksia

ke 18.01. 15:42

Mikko Paunio

Helsingin kaupunki priorisoi kielitaidottomien ja somalinkielisten hammashoitoja kantaväestön maksaessa pitkälti tarvitsemansa hammashoitonsa itse

ti 17.01. 13:32

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01. 14:49

videot