Yhdysvaltalaiset yliopisto-opiskelijat tuomitsivat Trumpin sanat rasistisiksi - kunnes kuulivat sanojan olevan Obama

Opiskelijat olivat yllättyneitä, vaivaantuneita ja noloja, kun huomasivat tuominneensa Obaman rasistiksi ja ksenofobikoksi.

Ulkomaat pe 19.07.2019 23:33

George Washington Yliopiston opiskelijat sanoivat, että Barack Obamalta lainattu kommentti maahanmuutosta oli “rasistinen”, kun heitä ensin oli harhautettu luulemaan, että sanoja oli presidentti Donald Trump.

Vuonna 2014 käydyssä maahanmuuttoon liittyneessä keskustelussa silloinen presidentti Barack Obama ilmoitti, että Yhdysvallat tulee jatkamaan jyrkkää maahanmuuttopolitiikkaansa, johon kuului myös väkivaltaisten rikollisten karkoittaminen. Julkilausumassaan Obama kehuskeli, että rikollisten karkoitusprosentti oli jopa 80% hänen presidenttikaudellaan.

"Me olemme lainkuuliainen kansakunta. Paperittomat työntekijät rikkovat maahanmuutto-lakejamme ja mielestäni heidät tulee saattaa siitä vastuuseen, erityisesti kaikki ne, jotka voivat olla vaarallisia muille. Siitä syystä kuluneen kuuden vuoden aikana rikollisten karkoitusprosentti on ollut jopa 80%, ja siksi tulemme pitämään huomiomme turvallisuuttamme uhkaavissa asioissa", julisti Barack Obama 2014.

Tällä viikolla, George Washington Yliopiston opiskelijat tuomitsivat jyrkästi nämä Obaman sanat vuodelta 2014 “rasistisiksi”. Jyrkkään tuomioon vaikutti se, että heille tarkoituksella kerrottiin sanojan olleen Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump.

“Mielestäni tällainen menettely juontaa juurensa valkoihoisten yhdysvaltalaisesta kansallismielisyydestä”, eräs George Washington Yliopiston opiskelija arvioi.

“Donald Trump on vaalinut juuri tällaista rasistista ja ksenofobista retoriikkaa, joka ei ole ollenkaan hyödyksi maallemme", eräs toinen opiskelija huomautti väliin.

Lopulta mielipidekyselyä juontanut Campus Reform liikkeen edustaja Cabot Phillips raotti opiskelijoille hieman verhoa ja paljasti, että lainaus oli oikeasti presidentti Obamalta.

“Luulin että se olisi ollut Trumpin hallinto joka tuollaista sanoo”, yksi videolla esiintyneistä opiskelijoista sanoi hämmentyneenä.

“En olisi uskonut, että se voisi olla Obama… ei tullut hetkeksikään edes mieleeni, että se voisi olla hän”, eräs toinen opiskelija myönsi hieman nolona.

“Minun käsitykseni Obamasta ja Trumpista on ollut, että Obama on heistä se joka on liberaalimpi … luulin todellakin että lainaus oli Trumpilta”, yksi opiskelija lisäsi.

 

Katso video tästä.

Uutisen julkaisi Breitbart.

Jukka Rahkonen pe 19.07. 23:33

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot