Lue mitä saksalainen media kirjoittaa eritrealaisesta murhaajasta, joka työnsi äidin ja lapsen junan alle maanantaina

Pertti Rönkön sanomalehtikatsaus saksasta maanantaisesta hirmutyöstä, jossa hyvin kotoutuneeksi mainostettu eritrealainen Habte Araya murhasi 8-vuotiaan lapsen.

Ulkomaat ke 31.07.2019 22:52

Eritrealainen mies työnsi maanantaina Frankfurtin asemalla äidin ja lapsen lähestyvän junan alle. Lapsi kuoli, äiti pelastaui nipin napin. On itsestään selvää, että järkyttävä tapaus on tänään laajasti esillä saksalaisessa mediassa. Frankfurter Allgemeine -lehti tekee parhaansa suhteellistakseen tapauksen. Se muistuttaa, että juurihan uusnatsi murhasi Kasselin alueen hallintojohtajan, ja kuinka saksalainen rasisti ampui kadulla eritrelaista miestä ja lopulta myös itsensä. Osaavathan saksalaisetkin. Ja mitä jutusta ei tietenkään saa puuttua: AfD yrittää lehden mukaan instrumentalisoida teon muistuttaessaan siitä, että olisi hyvä tietää, minkä sortin ihmisiä maahan avoimien rajojen yli saapuu. Lehti kehottaa kansalaisia olemaan valppaina ja osoittamaan siviilirohkeutta, koska „murha ilmoittaa lähes aina tulostaan“

 

Maanantaina Frankfurtissa äidin ja lapsen junan alle työntänyt eritrealainen mies asuu Bild-lehden mukaan Zürichissä Sveitsissä ja on itse kolmen lapsen isä.

 

Eritrealainen mies tyrkkäsi Frankfurtissa äidin ja lapsen asemalle saapuvan junan alle sillä seurauksella, että lapsi kuoli. Järkyttävä tapaus on käynnistänyt laajan keskustelun siitä, mikä saa ihmisen tekemään näin hirvittävän teon, ja miten vastaava olisi estettävissä. Tunnettu berliiniläinen kaupunkiparlamentin jäsenen Benedikt Lux (vihr.) antaa Twitterissä seuraavan neuvon: „Kuinka hirveää. Toinen kuolemantapaus viikon sisällä. On selvitettävä, eivätkö junat voisi ajaa asemille kävelynopeudella“

 

Frankfurtissa äidin ja lapsen junan alle työntänyttä eritrealaista kolmen lapsen isää Habte Araya (40) pidettiin asuinmaassaan Sveitsissä esimerkkinä hyvin integroituneesta maahantulijasta, kertovat Saksan viranomaiset. Jotain meni kuitenkin pieleen, kun hän uhkasi surmata veitsellä naapurinsa ja hänestä tehtiin Sveitsin sisäinen etsintäkuulutus. Sveitsin ja Saksan välisen rajan hän ylitti ilman kontrollia. Saksan sisäministeri Seehofer (CSU) kutsui häntä tänään kylmäverikseksi murhaajaksi, Bild kertoo.

 

Karvas totuus. Bild-lehden päätoimittaja Julian Reichelt kirjoittaa Frankfurtin lapsenmurhaan liittyen: Merkelin hallituksen olisi otettava korkeimmaksi tavoitteekseen saada tilanne rajoilla sellaiseksi, että tiedetään, keitä maahan tulee. - EU on lopettanut henkilökontrollin Schengenin sisärajoilla ilman että ulkorajoja olisi suojattu, Reichelt kirjoittaa. Luvattua tietojevaihtoakaan ei ole hänen mukaansa järjestetty, joten poliisi ei tiedä, ovatko he tekemisissä jo jossakin etsityn ihmisen kanssa. Katkera totuus on, että myös pahoissa aikeissa oleva voi liikkua lähes esteetömästi kaikissa maissa astuttuaan kerran mantereellemme. Suurenmoinen ajatus Euroopasta vapaana liikkumisalueena on suuressa vaarassa, jos liian monet ihmiset muodostavat yllättäen turvallisuusriskin. Jo viisi vuotta olemme puhuneet siitä, että emme tiedä, keitä Saksassa oikeastaan on, Reichelt kirjoittaa kommentissaan.

 

Koko Saksassa kontrolloidaan tarkasti vain kolmea rajanylityspaikkaa. Ne sijaitsevat Itävallan vastaisella rajalla. Bild-lehti kertoo asiantuntijoiden eriävistä mielipiteistä, voiko rajoja kontrolloida vapaan liikkumisen takaavasta Schengenin sopimuksesta huolimatta. Osan mielestä rajoilla voidaan tarkastaa niin kauan kun ulkorajoja ei valvota. Osan mukaan tämä ei ole sallittua.

 

- Ulkomaalaiset ystävät kysyvät näin päivinä, miksi monet saksalaiset reagoivat Frankfurtin junanalletyöntömurhaan erikoisella tavalla. Sen sijaan, että he olisivat vihaisia teon tekijälle, he ovatkin vihaisia heille, jotka ovat vihaisia tekijälle, kirjoittaa toimittaja Reitschuster Tichys Einblick-verkkolehdessä ja kysyy, onko Saksa matkalla mielipidediktatuuriin.

 

Sadat ihmiset osallistuivat Frankfurtin asemalla junan alle työnnetyn 8-vuotiaan pojan muistotilaisuuteen. Saksan poliittisen johdon surunvalitteluista ei ole kerrottu. Äiti ja poika olivat murhaajan iskiessä lomamatkalla kohti Itävaltaa. Muu matkaseurue oli ajamassa kohteeseen autolla. Heidän mukanaan oli myös murhatun pojan pikkusisko, joka oli halunnut matkustaa kohteeseen viime hetkellä mieluummin autolla kuin junalla, Philosophia-Perennis-verkkolehti raportoi.

 

 

Poiminnat ja suorat lainaukset toimittaja Pertti Rönkon Facebook-sivulta. Pertti Rönkkö on Saksassa asuva toimittaja, joka seuraa saksalaista mediaa päivittäin.

 

Jukka Rahkonen ke 31.07. 22:52

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Euroopan islamisaatio ei ole näennäistieteellinen salaliittoteoria

ma 21.09. 22:51

Juha Ahvio

Valheellisen valkoinen Jeesus hävitettävä ja tilalle nynny queer?

ma 21.09. 22:49

Jukka Hankamäki

Hallitus tuhlaa ja tekee senkin väärin

ma 21.09. 22:46

Arto Luukkanen

Päivi Räsäsen maalittaminen uskonnon yo-kokeessa

ma 21.09. 22:45

Timo Vihavainen

Sitkeä pärjää

ma 21.09. 22:43

Professorin Ajatuksia

Väkivaltaa Myyrmannissa?

ma 21.09. 22:41

videot