NASA: metsäpalojen tuhot vähentyneet tasaisesti 25% vuodesta 2003

Ilmastohysteerikot lietsovat paniikkia, että ilmastonmuutos lisää metsäpaloja, mutta NASAn tutkimusten mukaan palojen tuhot ovat vähentyneet yli 25% vuodesta 2003.

Ulkomaat to 29.08.2019 22:46

Ilmastohysteerikot usein varoittelevat, että ilmaston lämpeneminen lisää metsäpaloja, mutta NASAn tutkimusten mukaan metsäpaloissa maailmanlaajuisesti tuhoutuneiden metsien määrä on tasaisesti laskenut yli 25% vuodesta 2003.

NASAn Earth Observatory havaitsi, että maailmanlaajuisesti vuotuisissa metsäpaloissa tuhoutuneiden metsien määrä on ollut tasaisessa laskussa aikavälillä 2003-2019. Tieto perustuu dataan, jota on kerätty ja analysoitu satelliittikuvista (MODIS - Moderate Resolution Imaging Spectroradiometers).

NASAn avaruuslentoihin erikoistunut tiedemies Niels Andela päätteli palojen vähentymisen johtuvan maatalouden määrän kasvusta ja siitä, että peltojen raivaamiseen käytetään nykyään koneita eikä kaskeamista.

"Kun ihmismäärät ovat lisääntyneet paloherkillä alueilla Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Keski- Aasiassa, savannit ja ruohoaavikot ovat muuttuneet kehittyneemmiksi alueiksi ja muutettu maatalousalueiksi", NASAn tiedotteessa todetaan. "Tuloksena tästä kehityksestä, pitkään perinteenä olleet kaskeamiset ja niistä usein alkaneet maastopalot ovat nyt vähentyneet"

"Huolimatta lisääntyneestä maanviljelyksestä, maailmanlaajuinen metsien määrä on kasvanut huimat 2.24 miljoonaa neliökilometriä vuosina 1982-2016", kertoo Naturessa julkaistu tutkimus.

"Metsät ovat tekemäässä comebackiä!", sanoi Bates Collegen vieraileva taloustieteen professori Vincent Geloso maanantaina American Institute for Economic Research -julkaisussa. "Tarkemmin sanoen, maapallomme puuston määrä ja peitto on jatkuvasti kasvussa"

 

Greanpeace ja punavihreät globaalistit syyttivät Brasilian presidenttiä Jair Bolsonaroa metsäpaloista, jotka tosiasiassa ovat ympäri maailman joka vuosi toistuvia ilmiöitä ja jotka NASAn tutkimustiedon mukaan ovat jo kaksi vuosikymmentä olleet vähenemässä.

Syynä Bolsonaron syyttelyyn lienevät jälleen kerran poliitiset motiivit: Jair Bolsonaro on oikeistokonservatiivi. Edes helposti tarkistettavissa olevat tosiasiat eivät tätä poliittista jahtia estäneet. Kansallismielinen Bolsonaro oli syyllinen ja punavihreiden globalistien twitter viesteissä ehdotettiin jopa hänen polttamistaan elävältä. Punavihreän globaalin liikkeen keinot ja tiedevastaisuus tuovat mieleen joitakin kertomuksia keskiajalta.

 

Lähteitä:

https://www.thegwpf.com/nasa-area-burned-by-global-wildfires-dropped-by-25-since-2003/?fbclid=IwAR00reO8fzQlhGXi5harQpcdCte3tH3weV_8hPsBReMf5RMD9upIxd-Cy20

https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2019/08/26/why-everything-they-say-about-the-amazon-including-that-its-the-lungs-of-the-world-is-wrong/#2f553bbd5bde

Jukka Rahkonen to 29.08. 22:46

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot