Euroopan uusi akateeminen fasismi

"Tämä nykytila muistuttaa meitä siitä, mitä stalinismi aikanaan teki niin monille valistuneille eurooppalaisille ajattelijoille"

Ulkomaat ma 24.02.2020 22:52
Mohamed Sifaouin radikaalia islamia kritisoivat luennot peruttiin vasemmisto-ryhmien ja muslimien painostuksesta.

Länsimaiset yliopistot ovat muuttuneet pelkojen ja akateemisen terrorin hautomoiksi. Aiemmin ne olivat avoimen keskustelun ja kyseenalaistamisen forumeja. Raivoisat ideologiset ryhmittymät ovat onnistuneet määräämään ahtaat keskustelun ja ajattelun rajat omalla ideologisella ja argessiivisella fundamentalismillaan, kertoo Gatestone Instituten tutkija Giulio Meotti.

  • Agressiiviset vähemmistöryhmittymät vaativat itselleen "turva-alueita (safe spaces)",  mutta ne, jotka todellisuudessa tarvitsisivat suojelua ja turvaa ovat nykyiset toisinajattelijat, jotka uskaltavat kyseenalaistaa vallitsevan "oikeaoppisuuden".

  • Muutamat rohkeat ranskalaiset ajattelijat, joiden joukkoon kuuluu myös joitakin muslimeja kuten Boualem Sansal ja Zineb el Rhazoui, ovat kritisoineet akatemiassa vallitsevaa "intellektuellia terrorismia".

  • Sananvapautta ei tarvita "poliittisesti korrektin" tai kivapuheen suojelemiseen, vaan sananvapaus on toisinajattelijoiden ainoa ja viimeinen turva enemmistön totaalista tyranniaa vastaan.

  • "Sananvapaus voidaan ottaa pois - ja tyhmät ja hiljaiset viedään teuraiksi kuin lampaat" - Yhdysvaltojen presidentti George Washington, 1783.

  • Euroopan yliopistot - joiden piti olla avoimen keskustelun, väittelyn, tutkimuksen ja ajattelun koti - ovat sen sijaan muuttuneet akateemisten lahkojen ja terrorin kasvupaikoiksi.

Sosiaalinen media on tarjonnut apunsa näille riehuville lynkkausjoukoille. Meidät kaikki on pakotettu laulamaan ylistystä monikulttuurisuudelle, islamille, maahanmuutolle, kolonialismin jälkeisille itsesyytöksille ja kaiken mahdollisen rodullistamiselle. Tämän uuden akateemisen inkvisition edessä kenenkään ei ole lupa esittää edes pienintäkään epäilyksen aatosta, ilman että siitä välittömästi rankaistaan hyvin ankarasti!

Sananvapaus on suuressa vaarassa Ranskassa ja muualla länsimaissa akateemikkojen ja lainlaatijoiden loihtiessa jatkuvasti uusia tapoja syyttää ja rankaista "ajatusrikoksista".

"Uusi akateeminen fasismi", on ilmaus jolla Natacha Polony, tv-toimittaja ja viikkolehti Mariannen toimittaja, kuvailee vallitsevaa nykytilaa. Jos olet eri mieltä, yliopistojen auktoriteetit, poliittiset johtajat, media ja kiihkoilevat aktivistijoukot yrittävät tuhota sinut, aivan kuten he aikanaan tuhosivat Giordano Brunon vuonna 1600 hänen todettuaan, että universumissa saattaa olla useita tähtiä.

Samaan aikaan islamilaiset tahot saavat täysin vapaasti jatkaa näiden samojen yliopistojen avokätistä rahoittamista. Tutkijoiden Jonas Bergan Draegen ja Martin Lestran julkaiseman tutkimuksen mukaan (Middle East Law and Governance Journal) voidaan laskea, että vuosien 1997 ja 2007 välisenä aikana lähi-idän muslimivaltiot tukivat vähintään 70 miljoonalla punnalla brittiläisiä akateemisia instituutioita.

Muutamien rohkeiden ranskalaisten ajattelijoiden laatima vastalause kritisoi kovin sanoin tätä vallitsevaa "akateemista terrorismia". Näiden kriitikoiden joukkoon kuuluu myös muslimeja kuten Boualem Sansal ja Zineb el Rhazoui. He kuvailevat, että tämä nykytila muistuttaa siitä "mitä stalinismi teki niin monille valistuneille eurooppalaisille ajattelijoille".

 

 

 

Jukka Rahkonen ma 24.02. 22:52

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

50 000 kotimaista murhaajaa

su 25.10. 23:23

Arto Luukkanen

Miljardien Sanna! Miljardien Matti!

su 25.10. 23:07

Juha Ahvio

Suomalaistenkin kristittyjen on syytä liittyä esirukousrintamaan presidentti Trumpin puolesta

su 25.10. 22:59

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10. 22:57

Timo Vihavainen

Puolivirallinen toisinajattelija

su 25.10. 22:56

Professorin Ajatuksia

Frontex velvoittaa toimintaan, ministeri Ohisalo!

su 25.10. 22:55

videot