Tutkimus: 150 kertaa enemmän negatiivisia uutisia Trumpista kuin Bidenistä

Joe Biden välttynyt kaikelta vasemmistolaisia ​​poliittisia kannanottojaan, aikaisempia työtehtäviään ​​tai henkilöhahmoaan koskevalta tarkastelulta

Ulkomaat to 27.08.2020 18:00

Life Site News kertoo, että koronapandemian aikana Yhdysvalloissa kolmen suuren - ABC, NBC ja CBS - iltauutislähetykset ovat olleet viime aikoina kaikkein katsotuimpia ohjelmia televisiossa ja päihittävät monet parhaaseen katseluaikaan lähetettävät televisio-ohjelmat.

Samalla "se tarkoittaa sitä, että miljoonat katsojat näkevät puolueellisinta presidentinvaalikampanjan uutisointia sitten nykyisen mediahistorian".

"Usko pois - mitään tällaista ei ole ollut koskaan aikaisemmin."

Näin toteaa Life Site Newsin artikkelissaan "Tutkimus osoittaa median raportoineen 150 kertaa enemmän negatiivisia uutisia Trumpista kuin Bidenistä" mediatutkimuskeskus Media Research Centerin (MRC) tutkimusjohtaja Rich Noyes, joka on tutkinut uutismedioita ja vaaleja yli 35 vuotta.

Noyes on asiantuntija, jolla on yli 30 vuoden kokemus uutismedioiden vaikutuksista Yhdysvaltain politiikkaan. Hän on esiintynyt Fox News Channelilla, CNN:llä, MSNBC:llä ja monissa radion keskusteluohjelmissa sekä kirjoittanut artikkeleita Journal of Political Science -, New York Post -, Investor’s Business Daily -, Roll Call - ja Human Events -julkaisuihin.

Rich Noyes johtaa MRC:n pitkäaikaisia ​​tutkimuksia, jotka osoittavat liberaalin median puolueellisuuden ja paljastavat vasemmiston propagandakoneiston.

Uusi MRC:n tutkimus presidentti Donald Trumpia ja entistä varapresidentti Joe Bideniä koskevista kaikista illan uutislähetyksistä kesä- ja heinäkuussa paljasti, että niissä pyrittiin kohdistamaan eniten huomiota ​​ja melkein kaikki negatiivinen uutisointi Trumpiin.

Biden sen sijaan välttyi kaikelta vasemmistolaisia ​​poliittisia kannanottojaan, aikaisempia työtehtäviään ​​tai henkilöhahmoaan koskevalta tarkastelulta.

1. kesäkuuta - 31. heinäkuuta välisenä aikana ABC-, CBS- ja NBC -iltauutiset keskittivät presidenttiin 512 minuuttia lähetysaikaa tai yhdeksän kertaa enemmän kuin Bidenille annettuun 58 minuuttiin.

Tämä ei sisältänyt Trumpin hallinnon näkyvyyttä ylipäätään, kun se ei liittynyt itse presidenttiin. Tämä on jopa suurempi ero kuin keväällä, jolloin Trump sai seitsemän kertaa enemmän näkyvyyttä kuin Biden (523 minuuttia verrattuna 75 minuuttiin).

Jos luulimme, että valtamedia vain vuonna 2016 riepotteli Trumpia ja esitti kaikki asiat hänestä kielteisessä valossa, jo varhaisessa vaiheessa vuoden 2020 presidentinvaalikampanjaa uutislähetyksissä on suhtauduttu istuvaan presidenttiin vieläkin vihamielisemmin.

Valtamediasta on tullut pääasiallinen äänitorvi Trumpia vastaan ja uutisoinneissaan ne takovat päivittäin kiivasta kritiikkiä presidenttiä vastaan iskostaen sen jokaisen katsojan tajuntaan.

Uusimmassa tutkimuksessa Trumpille varattu ylimääräinen lähetysaika koostui melkein kokonaan uutisankkureista ja toimittajista, jotka arvostelivat presidenttiä.

Näiden kahden kuukauden, kesä- ja heinäkuun aikana MRC:n analyytikot dokumentoivat 668 arvioivaa lausuntoa presidentistä, joista 95 prosenttia (634) oli kielteisiä, kun taas vain viisi prosenttia (34) oli positiivisia.

Samaa menetelmää käyttämällä tutkimuskeskus löysi hyvin vähän arvioivia lausumia Joe Bidenistä -- vain tusinan, joista kaksi kolmasosaa (67 %) oli myönteisiä.

Tutkimuskeskuksen johtaja Rich Noyes kehottaakin "päättelemään siitä":

"Katsojat kuulivat 150 KERTAA enemmän negatiivisia kommentteja Trumpista kuin Bidenistä.

Se ei ole uutisraportointia - se on aktiivista negatiivista mainoskampanjaa."

Rich Noyes jatkaa:

"Jos pitää illan uutislähetyksiä yleensä ottaen liberaalin median luotettavana mittarina (kaapelikanavan uutislähetykset, suuret sanomalehdet jne), se merkitsee sitä, että Biden on hyötynyt niin kutsuttujen toimittajien armeijasta, joka vetää massiivista kielteistä tiedotuskampanjaa hänen vastustajaansa vastaan.

Samaan aikaan Bideniä on varjeltu kaikelta syynäykseltä."

Keväästä alkaen käydyt kiistat, kuten entisen työntekijän Tara Readen väitteet siitä, että Biden teki hänelle seksuaalista väkivaltaa 1990-luvulla, katosivat esimerkiksi täysin Bideniä käsittelevistä kesä- ja heinäkuun iltauutisista.

Bidenin erilaiset poliittiset ehdotukset - jotka hänen omien sanojensa mukaan veisivät hänen hallintoaan enemmän vasemmalle kuin hyvin liberaali Obaman hallinto - saivat mitättömät 5 minuuttia ja 22 sekuntia lähetysaikaa, jossa ei sekuntiakaan ollut mukana minkään toimittajan kriittistä analyysiä.

Yhdessäkään näistä uutislähetyksistä ei ollut myöskään mainintaa Bidenistä “progressiivisena”, “vasemmistolaisena” tai edes “liberaalina”. Toimittajat jättivät myös kertomatta katsojille, kuinka paljon demokraatti-Biden nostaisi veroja, jos hänet valitaan presidentiksi -- yli 4 biljoonaa dollaria.

Bidenin 9. heinäkuuta julkistama suunnitelma 700 miljardin dollarin lisämääräisistä liittovaltion menoista - mitä hän kutsui ”sijoituksiksi” - sai niin ikään niukasti huomiota, 40 sekuntia iltauutisten lähetysajasta (25 sekuntia ABC:llä, 15 sekuntia CBS:llä, eikä yhtään NBC:llä).

Kun Biden esitteli 14. heinäkuuta hänen erittäin hintavaa (2 biljoonaa dollaria) suunnitelmaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi, se sai osakseen kuusi sekuntia lähetysaikaa, kaikki se CBS:llä.

Jos lähetyksissä ei käyty läpi Bidenin politiikkaa tai hänen henkilöhahmoaan, niin mikä selitti häneen käytettyä 58 minuutin lähetysaikaa?

No, ehdokkaan kannalta ajatellen sopivasti sitä (23,5 minuuttia tai 40 %), mikä muodostui hänen lähes päivittäin Trumpiin kohdistuvan arvostelunsa esittämisestä. Sitä vastoin vain 88 sekuntia Trumpia koskevasta 512 minuutin lähetysajasta sisälsi hänen Bideniin kohdistuvan kritiikkinsä ilmaisemista (olemattomat 0,25 %).

14 prosenttia Bidenin uutisoinnista (noin kahdeksan minuuttia) koostui toimittajista, jotka arvioivat, miten Biden pärjää kisassa Trumpia vastaan.

Rich Noyes kutsuu tällaisia niin sanotuiksi "hevoskilpailutuomioiksi" - arvioiksi jokaisen ehdokkaan tilanteesta tai kampanjan odotuksista - , jotka eivät kuulu hyvään eikä huonoon lehtimiestapaan, mutta nuo kommentit osoittivat myös avointa puolueellisuutta:

"Laskimme yhteen 51 tällaista lausuntoa Bidenin kampanjasta, joista 96 % (49) oli positiivisia. Trumpille hevoskilpailun 80 tuomiosta 75 oli negatiivisia (94 %)", Noyes summaa.

Yksikään presidenttiehdokas - edes Barack Obama vuonna 2008 - ei ole koskaan saanut näin suurta joukkoa mediaa taakseen, joka asettaa hänet erikoisasemaan.

Tutkimusjohtaja Rich Noyes huomauttaa, että vaikka Obama nautti erittäin myönteisestä näkyvyydestä, ei hänen republikaanipuolueen vastustajansa, senaattori John McCainin tuhoamiseksi ollut näin valtavaa voimainponnistusta medioissa.

"Entinen varapresidentti istuu mukavasti kellarissaan, mutta kaikki liberaalit 'uutis'-mediat ovat keskittyneet kesällä hyökkäämään hänen vastaehdokastaan vastaan kieltäytymällä samalla kertomasta mitään negatiivista itse Bidenistä", MRC:n tutkimusjohtaja Rich Noyes korostaa.

Tätä raporttia varten MRC:n analyytikot tarkastelivat kaikkia viittauksia presidentti Trumpiin ja entiseen varapresidentti Bideniin 1. kesäkuuta - 31. heinäkuuta, myös viikonloppuisin, ABC:n World News Tonight -, CBS Evening News - ja NBC Nightly News -lähetyksissä.

Uutisnäkyvyyden julkisuustoiminnan määrittämiseksi analyytikot kokosivat kaikki nimenomaan arvioivat lausunnot Trumpista tai Bidenistä joko toimittajilta, uutisankkureilta tai puolueettomilta lähteiltä, ​​kuten asiantuntijoilta tai äänestäjiltä. Puoluelähteiden arviointeja sekä puolueettomia lausuntoja ei otettu mukaan.

Kuten vuonna 2016, tutkimuskeskus Media Research Center erotti myös kunkin ehdokkaan henkilökohtaiset arviot lausunnoista, jotka koskivat heidän mahdollisuuksiaan ​​hevoskilpailussa (asemaa vaalissa, mahdollisuuksia voittaa jne).

Vaikka tällaisilla kommenteilla voi olla vaikutusta äänestäjiin, ne eivät ole ”hyvää lehdistöä” tai ”huonoa lehdistöä”, kuten mediatutkijat ymmärtävät jo Michael Robinsonin uraauurtavasta tutkimuksesta koskien vuoden 1980 presidentinvaalikampanjaa, tutkimusjohtaja Rich Noyes peräänkuuluttaa.


 

Tytti Salenius to 27.08. 18:00

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot