Presidentti Donald Trump: "Ei koskaan kannata lyödä vetoa minua vastaan"

Me tulemme voittamaan Wisconsinissa , Trump vakuutti Examinerille

Ulkomaat pe 13.11.2020 21:08

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, tuoreessa haastattelussaan vakuuttaa saavansa 270 valitsijamiestä kokoon kun kaikki oikeusprosessit, selvitykset, viralliset auditoinnit ja manuaaliset uudelleenlaskennat on saatu päätökseen, kertoo The Epoch Times.

Trump kertoi Washington Examinerin haastattelussa saaneensa kuulla viime päivinä monilta tahoilta, että hänen kannattaisi tunnustaa vaalitappio. Trumpin aikeisiin ei kuitenkaan kuulu luovuttaminen.

Hän hieman varoitteli leppoisasti ihmisiä, jotka sanovat hänelle, ettei ole mitään mahdollisuuksia: "Ei koskaan kannata lyödä vetoa minua vastaan."

“Me tulemme voittamaan Wisconsinissa”, Trump vakuutti Examinerille. “Arizona - se tulee todennäköisesti olemaan 8000 äänen päässä voitosta, ja kun me saamme luvan tehdä virallisen tarkastuksen miljoonista äänistä, löydämme helposti 8 000 hylättävää ääntä. Kun saamme tehdä virallisen valvotun tarkastuksen, me voitamme siellä.”

Ja Georgia, hän jatkoi, “Me tulemme voittamaan … koska nyt olemme noin 10 000 ääntä jäljessä, mutta kaikki äänet ovat menossa uudelleen käsinlaskentaan.”. Trump viittasi Georgian valtiosihteerin lausuntoon, jossa määrättiin kaikkien äänien uudellenlaskenta käsin.

“Käsin laskenta on luotettavinta. Konelaskenta ei vielä tarkoita mitään. Kun kaikki lasketaan käsin tulemme voittamaan Georgian”, hän jatkoi haastattelussa.

Michiganissa ja Pennsylvaniassa Trumpin kampanjan oikeudellinen strategia on keskittyä vaatimaan niiden äänien hylkäämistä, joiden laskentaa republikaanien vaalitarkkailijat eivät päässeet valvomaan tuloksen kannalta kriittisellä hetkellä.

“He eivät päästäneet meidän tarkkailijoitamme valvomaan tai katsomaan”, Trump sanoi. “Se on iso juttu. Heidän tulisi heittää ne äänet pois, jotka menivät läpi sinä aikana kun tarkkailijat eivät olleet paikalla. Menimme oikeuteen hakemaan apua ja tuomari määräsi että tarkkailijoiden on päästävä takaisin valvomaan, mutta se tapahtui kaksi päivää myöhemmin, ja miljoonat äänet menivät siinä välissä läpi ilman valvontaa. Miljoonat. Ja me olemme vain 50 000 ääntä jäljessä.”

Valtiosihteerit Pennsylvaniassa ja Michiganissa ovat kiistäneet Trumpin kampanjan ja Republikaanipuolueen ne syytteet, joiden mukaan valvojia ei päästetty paikalle.

US-vote-ARIZONA

Michiganissa kaksi republikaaniedustajaa lähettivät kirjeen Michiganin valtiosihteeri Jocelyn Bensonille aiemmin viikolla ja ilmoittivat, että äänestyspaikoilla oli epämääräistä toimintaa ja mahdollinen vaalipetos käynnissä.

Heidän kirjeensä sisälsi syytöksen vahvistamattomien äänestyslipukkeiden saapumisesta TCF keskukseen Detroitissa ilman mitään valvontaa ja ilman kuoria, ja että lipukkeista noin 40 000 erä saapui aamuyöllä 4.11. vaalipäivän jälkeen. He kertoivat myös raporteista laittomasta valvojiin kohdistuneesta häirinnästä. 

Sillävälin Pennsylvanian hovioikeus päätti torstaina, että valtiosihteeri Kathy Boockvar oli laittomasti muuttanut määräpäivää äänestäjän tunnistamiselle kahta päivää ennen vaalipäivää. Tuomari Mary Hannah Leavitt, kääntyi asiassa Trumpin kampanjan puoleen ja määräsi osan myöhästyneistä lipukkeista hylättäväksi.

“Amerikkalaisten ei tulisi huolestua näistä haasteista”, kirjoittaa Jed Shugerman, Fordhamin oikeustieteellisen professori Washington Postille. “Päinvastoin, meidän tulisi toivottaa ne tervetulleiksi.” Shugerman kuitenkin uskoo, että osa haasteista ei tule etenemään oikeudessa.

Myöhemmin haastattelussa Trump toteaa, että kilpailu valitsijamiehistä kääntynee parin viikon sisällä. “En tiedä vielä, ehkä kaksi tai kolme viikkoa”, Trump kommentoi aikataulua.

 

Jukka Rahkonen pe 13.11. 21:08

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Tuppurainen haluaa kivihiililauhdevoimaa ja WOKE Helsinki haluaa pistää kiinni tehokasta kivihiilellä tuotettua sähkön ja lämmön yhteistuotantoa

Klo 07:48.

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot