Iso valhe: Koronavirukseen kätketty disinformaatio-operaatio

"Kiina on noussut taloudellisesti vahingoittumattomana koronamanian avulla, kun taas lännen varat ovat täysin ehtyneet sulkutilojen ja muiden itsetuhoisten toimenpiteiden takia"

Ulkomaat to 29.04.2021 23:24

"COVID-19:tä ei pidä ymmärtää sairautena, vaan pelkkänä kiinalaisena disinformaatio-operaationa, joka esitettiin viruksen muodossa." 

Tällä tavalla tilanteen näkee tutkiva journalisti ja ulkopolitiikan analyytikko Jordan Schachtel 20.4.2021 päivätyssä LifeSiteNewsin artikkelissaan "Iso valhe: Kuinka COVID-19:stä tuli virukseen kätketty disinformaatio-operaatio".

Alkuperäinen teksti löytyy myös täältä.

Vuoden 2020 vaihteessa Kiinan Wuhanista peräisin oleva uudenlainen koronavirus otti nopeasti paikkansa maailmanlaajuisen tiedotusnäyttämön huipulla, ja se ei johtunut siitä, että ihmiset yhtäkkiä kiinnostuivat hengityselinten sairauksista, Jordan Schachtel aloittaa.

Hän kuvailee tämän prosessin kiihdyttämistä henkeäsalpaavaksi, viitaten kauhistuttaviin Wuhanista tulleisiin valokuviin ja videoihin.

"Se, mitä näimme sosiaalisen median linssin läpi, näytti olevan ebolan kaltainen rutto. Jotain niin kauhistuttavaa, että se näytti kuuluvan Hollywoodin käsikirjoitukseen.

Kulovalkean lailla verkossa leviävissä videoissa ja valokuvissa näytettiin usein kansalaiset työasuissa siellä täällä, liikkeellä päivätoimissaan, kun yllättäen heidät otettiin filmille kuollessaan kuin kärpäset."

Se oli kuin "Walking Dead” - tavalla, jolla virus mukamas iski uhreihinsa yhtäkkiä ja armottomasti. Jordan Schachtel ottaa esimerkiksi yhden maailmalle levinneen erityisen valokuvan, jota vasemmistomedia Guardian luonnehti kuvaksi, joka "tallentaa Wuhanin
koronaviruskriisin".

Guardian kirjoitti 31.1.2020: "Tämä on kuva, joka tallentaa koronaviruksen puhkeamisen hyytävän todellisuuden Kiinan Wuhanin kaupungissa: harmaatukkainen mies hengityssuoja kasvoillaan makaa kuolleena jalkakäytävällä, muovikassi toisessa kädessään, kun poliisi ja sairaanhoitohenkilökunta täysin suojaavissa puvuissaan ja naamareissaan valmistautuvat viemään hänet pois."

Jordan Schachtel kiinnittää huomiota siihen, miksi tämän surullisenkuuluisan valokuvan ottanut AFP:n valokuvaaja "ei pystynyt selvittämään, kuinka tuo 60-vuotiaalta näyttävä mies oli kuollut", kuten raportissa sanotaan.

Se oli kuva hyvinpukeutuneesta miehestä, joka näytti harjoittavan tavanomaista liiketoimintaansa, kun hän yhtäkkiä heitti henkensä kadulla.

Schachtel huomauttaa, että se oli vain yksi monista Kiinasta tulleista kuvista ja videoista, joissa narratiivi viruksesta esitettiin niin tappavana, että se löisi kuoliaaksi uhrinsa äkkiarvaamatta.

Sanomalehdet ympäri maailmaa nielivät mukisematta narratiivin "kaduille kuolleista" ja "Zombielandiasta".

Kuvia ja videoita kaduille lyyhistyvistä ihmisistä tuli yhä lisää Instagramiin, Facebookiin, Twitteriin ja YouTubeen.

Jordan Schachtel kysyy: "Mitä yhteistä näillä sivustoilla on?" "No, niihin on estetty pääsy tai niitä ei juuri käytetä Kiinassa", hän vastaa terävästi.

Pian sen jälkeen Kiinan viranomaiset ilmoittivat laajamittaisesta eristämisestä ja sulkemisesta tarkoituksena "pysäyttää virus". Muutama kuukausi myöhemmin Peking julisti, että se oli
onnistuneesti estänyt viruksen leviämisen alkuunsa, mutta vain ja ainoastaan "leviämisen estämiseksi" toteutettujen julmien tukahduttamistoimien avulla.

Jordan Schachtel katsoo Kiinan kommunistisen puolueen viestin olleen hyvin selvä:
"Maiden on ympäri maailmaa sulkeuduttava välittömästi ja määrittämättömäksi ajaksi, jotta estetään tätä tappavaksi kulkutaudiksi väitettyä vitsausta tartuttamasta kansakuntasi väestöä.
Pelottelukeino tepsi", Schachtel näpäyttää surkuhupaisasti.

Täydellisessä paniikissa valtaosa maailmasta noudatti Kiinan kommunistipuolueen "neuvoja"
suhtautumisessa virukseen, josta tutkiva journalisti ja ulkopolitiikan analyytikko Jordan Schachtel on dokumentoinut 26.8.2020 artikkelissaan "COVID-19 -sulkutilojen syntytarina" (The origin story of COVID-19 lockdowns).

Schachtel palaa kuitenkin vielä "Zombielandia" -ilmiöön. Hän panee merkille, että "zombielandia" -tilannetta ei havaittu missään muussa maassa.

"Ajatus siitä, että joku COVID-19 -tartunnan saanut henkilö voisi kävellä hetken verran näennäisesti täysin kunnossa ilman oireita, ja sitten yhtäkkiä, odottamatta, tuupertua maahan, senkään tueksi ei löydy mitään virusta koskevista tiedoista."

Schachtel muistelee tammikuuta: "Missään Wuhanista tulleissa 'walking dead' -jutuissa ei ole mitään järkeä. Jopa kaikkein haavoittuvimmilla ihmisillä on edelleen vähitellen väheneviä oireita, jotka pahenevat ajan myötä, kunnes ne menevät ohi."

Hän muistuttaa, että meillä on nyt ollut yli vuosi aikaa tutkia COVID-19 -etenemisprosessia. Wuhanista tulleet kuvat eivät lainkaan edusta sitä, miten tämä uudenlainen koronavirus vaikuttaa tartunnan saaneisiin ihmisiin.

“Wuhanin Zombielandia” -tarinoissa ei ole mitään järkeä, eikä ole mitenkään näytetty toteen, että ne liittyisivät COVID-19 -pandemiaan.

Vieläkään emme tiedä mistä nämä monet, ellei jopa kaikki kaoottiset kuvat ja videot, ovat saaneet alkunsa, joita Schachtel kertoo jälleen jotenkin ja jostakin ilmestyneen Yhdysvaltain sosiaalisen median alustoille, vaikka ne ovat kiellettyjä Kiinassa.

Wuhanissa raportoiduista tautitapauksista on kulunut reilusti yli vuosi, eikä kyseinen "epidemia” ole koskaan näyttäytynyt vastaavalla tavalla missään muualla maailmassa, hän alleviivaa.

"Tähän on vain yksi järkevä selitys - Kiinan hallitus huijasi meitä, ja sen disinformaatio-operaatio jatkuu yhä edelleen."

COVID-19 tulisi ymmärtää Jordan Schachtelin mukaan "klassisena neuvostoliittolaistyyppisenä
disinformaatio-operaationa". Aikaisempien disinformaatiokampanjoiden avulla Kiinan kommunistinen puolue on pitkään ilmentänyt neuvostoliittolaista suunnitelmaa (Soviet playbook) sen omien vilpillisten käytäntöjensä toteuttamiseksi.

Jordan Schachtelin mielestä New York Times -lehden graafinen yhteenveto esittää lyhyesti ja täsmällisesti neuvostoliittolaistyyppisen suunnitelman, pelitaktiikan, olennaisimmat asiat, mikä tekee siitä menestyksekkään disinformaatiokampanjan.

Jos jakaa osiin ja hajottaa COVID-19-disinformaatio-operaation taktiikat, on helppo täyttää puuttuvat kohdat ja näyttää, miten tämä tyyli pätee Kiinan kommunistipuolueen COVID-19 -operaatioon.

1) Yhteiskunnassamme ja politiikassamme on "säröjä" runsaasti, ja länsi edelleen on innokas luopumaan itsenäisestä ajattelusta tottelevaisuudestaan korruptoituneille vallassa oleville henkilöille.

2) "Suuri valhe" on ajatus siitä, että COVID-19 on erittäin tappava uhka ja että on toteutettava dramaattisia toimenpiteitä yhteiskunnallisen itsetuhon muodossa, joka aloitetaan "leviämisen estämiseksi". Yli 100 maan tiedot osoittavat toisin.

3) Iso valhe on helpompi saada läpi, jos siihen liittyy totuuden siemen. Tämä on toiminnan tärkein osa. Totuuden siemen on itse virus, joka aiheuttaa kausi-influenssan kaltaisen hengitystiesairauden, joka johtaa arviolta 0,1 - 0,15 prosentin kuolleisuuteen.

4) Kiina pesee kätensä asiasta jatkamalla maailman harhauttamista viruksen alkuperästä ja mikä tärkeintä, heidän suunnitellun propagandakampanjansa lähteistä, joka johti maailmanlaajuiseen paniikkiin. Valitettavasti ei ole tehty yhtäkään hallituksen tutkimusta siitä, mitä Wuhanissa tapahtui.

5) Tässä tarinassa on lukematon määrä hyödyllisiä idiootteja, nimittäin melkein jokainen länsimaan valtionpäämies, lisäksi joukko näennäistieteilijöitä, jotka tunnetaan nimellä "kansanterveysasiantuntijat", jotka ovat saaneet vaikutusvaltaa tänä aikana kerätäkseen mainetta, omaisuutta ja valtaa. Nämä hyödylliset idiootit ovat käyttäneet hyväkseen
Kiinan narratiiveja monista eri syistä, eikä millään niistä ole mitään todellisia tieteellisiä perusteita.

6) Ottaen huomioon, että länsimaat ovat suurelta osin hurahtaneet "koronamaniaan", Kiinan ei tarvitse edes kiistää kaikkea tässä hulluuden julistamisessa. Kiinalla on varmasti hauskaa, kun kaukaisuudesta jahdataan olematonta yritettäessä löytää taudin alkulähde, potilas nolla, jostakin Wuhanin laboratoriosta. Ratkaiseva merkitys on sillä, että länsimaiden hallitukset kohdistavat resursseja disinformaatio-operaation alkuperän tutkimiseen. Se on äärettömän paljon tärkeämpää kuin potilas nollan löytäminen, Jordan Schachtel täsmentää.

7) Pitkä näytelmä on jo loppumaisillaan. Kiina on noussut taloudellisesti vahingoittumattomana koronamanian avulla, kun taas lännen varat ovat täysin ehtyneet sulkutilojen ja muiden itsetuhoisten toimenpiteiden takia. Kiina on ollut avoin ja tuottoisa ilman suurta rokotteiden käyttöönottoa yli vuoden ajan, samalla kun länsimaat on lannistettu järjettömällä sulkemishulluudella.

Näin Jordan Schachtel mainiosti edellä sovittaa neuvostoliittolaistyyppiseen suunnitelmaan Kiinan kommunistipuolueen COVID-19 -operaation vaihe vaiheelta ja siitä muotoutui oikein dynaaminen disinformaatiokampanja.

Schachtel korostaa, että Kiinan kommunistipuolue itse asiassa toteutti nykyhistorian suurimman petoksen.

"Loppujen lopuksi Kiina aloitti kolmannen maailmansodan koronaviruksen muodossa ja voitti sodan ampumatta laukaustakaan."

 

Tytti Salenius to 29.04. 23:24

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot