"Oi Kanada!" - Rekkakuskit kansallislaulun hengessä Ottawan mielenosoituksessa

"Jumala pitäköön maamme kunniakkaana ja vapaana. Oi Kanada, me seisomme valppaana puolestasi"

Ulkomaat su 30.01.2022 18:40

Vapautta ja ihmisoikeuksia puolustava rekkakuskien "Freedom Convoy" -saattue on saapunut Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan. Tämä on protesti maassa kaksi vuotta jatkunutta koronatyranniaa vastaan. 

Pääkaupungin sulkemiseen osallistuvaan mielenosoitukseen, jonka tarkoituksena on tukkia liikenne, kunnes julmat koronatoimet puretaan, esitettiin aluksi arvioita 50 000 rekka-autosta, joita virtaa sekä Länsi- että Itä-Kanadasta sekä Yhdysvalloista, mutta lopullisesta määrästä ei vielä ole varmaa tietoa: joka tapauksessa poliisi on vahvistanut hurjan yli 100 000 rekan, kuorma-auton ja muun kaluston lukumäärän. Kulkueeseen on liittynyt myös henkilöautoja.

16 vuotta Kanadassa rekkakuskina toiminut Juuso Lehtinen käy läpi   perjantain ja lauantain tapahtumia Toinen perspektiivi -nimisen You Tube -käyttäjän 30. tammikuuta 2022 julkaisemassa haastattelussa. 

Lehtinen sanoo olevansa "täysin heidän puolellaan" (Convoy- saattueen) ja "mukana hengessä":

"Asioiden pitää muuttua. Convoy ei ole pelkästään rekkakuskeille, vaan tämä on koko maalle, kaikille porukoille täällä. Tää tämmöinen tyrannia pitää loppua ja asiat saada oikeaan järjestykseen."

Samaan aikaan kun valtamediat yrittävät mustamaalata ja valehdella paikalle tulleen korkeintaan muutama sata rekkaa, niin Lehtisen tietojen mukaan poliisi on ilmoittanut luvuksi vähintään 100 000 rekkaa.

Kanadassa asuva toinen suomalainen rekkakuski, Jan-Erik Petäjä, taustoitti tilannetta ja kertoi tapahtumista Toinen perspektiivin haastattelussa 27.1.2022.

Petäjä kertoi, että saattueen ideana on "ajaa Ottawan keskustaan parlamenttitalon ympärille ja pysäyttää vehkeet sinne niin kauaksi aikaa, kun valtio suostuu luopumaan Covid-rajoituksista".

"Tässä ei ole kyse tästä rokotepakosta, mikä nyt tuli voimaan, vaan yleensä kaikista näistä rajoituksista.

Tässä ei haeta sitä takaa, että pelkästään se, mikä koskee kuljetusalaa, vaan yleensäkin. Koska täällähän on samanlailla niin ku ravintolat, kuntosalit ja muut rajoitettu kuin Suomessakin. Ja ehkä jopa vähän raaemminkin."

LifeSiteNews uutisoi rekkakuskien koskettavasta hetkestä, kun he saavuttivat Kanadan pääkaupungin ja laulavat Kanadan kansallislaulua Ottawan valtavassa mielenosoituksessa.

Videomateriaalilla "Freedom Convoy" -mielenosoitussaattueesta Covid-rajoituksia vastaan ​​Kanadan Ottawassa näkyy kansallislauluun "O Canada" yhtyvien tunteenpurkauksia ja todistaa sen, että kanadalaiset yhdistyvät yhdeksi kansaksi.

Yhdessä Post Millennial -verkkouutislehden julkaisemassa pätkässä rekkakuski johtaa osaa väkijoukosta, joka laulaa yhdessä kansallislaulua.

Kanadan kansanpuolueen (People's Party of Canada, PPC) johtaja Maxime Bernier, ainoa kanadalainen poliitikko, joka on puhunut johdonmukaisesti Covid-määräyksiä vastaan ​​viimeisen kahden vuoden aikana, johtaa ihmisjoukkoa kansallislaulun aikana ja toistaa sanaa "vapaus".

"Tämä on vain jälleen yksi rauhanomainen mielenosoitus, kuten kymmenet muut, joihin olen osallistunut viimeisen kahden vuoden aikana, ja isänmaalliset kanadalaiset uhmaavat hyytävää kylmyyttä. Ei mikään väkivaltainen kapina. #TruckersForFreedom", Bernier twiittaa.

Puhuessaan yleisölle Bernier sanoo: "Ilman vapautta ei ole ihmisarvoa, elämisen laatua eikä hyvinvointia."

"Meidän on saatava takaisin vapautemme mahdollisimman pian", hän huomauttaa.

Toisessa Post Millennial -twiitissä voidaan nähdä alkuperäiskansoihin kuuluvien ihmisten yhtyvän Kanadan kansallislauluun.

Kanadan kansallislaulussa "O Canada" mainitaan sana "vapaa" kahdesti: maata kuvataan "todellisen pohjoisen vahvana ja vapaana" ja sitten hartaasti toivotaan "Jumalan pitävän maamme kunniakkaana ja vapaana".

Kaikkialla sosiaalisessa mediassa on runsaasti kuvia, jotka osoittavat kyseessä olevan rauhanomainen mielenosoitus ja todisteena siitä on se, kuinka kaikenväriset kaikista uskonnoista ja erilaiset kanadalaiset ovat liittyneet yhteen yhden vaahteranlehtilipun alle mahdollistaen heidän yhdessä protestoida globalistityrannin, pääministeri Justin Trudeaun ja provinssin pääministerien määräämiä ankaria Covid-käskyjä vastaan.

Trudeaun väite, että rekkakuskien saattue on vain "pienen vähemmistön" valtavirran ulkopuolella oleva protesti, on auttanut epäilemättä saamaan lisää tukea kanadalaisilta, sekä rokotetuilta että rokottamattomilta, ja osoittamaan, että he ovat saaneet tarpeeksensa Covid-käskytyksistä. Jotkut mielenosoittajat kantavat kylttejä, joissa he kutsuvat itseänsä vitsaillen "marginaalivähemmistöksi", jolla on "kelvottomia näkemyksiä" - kuten tyrannipääministeri Justin Trudeau on heitä herjannut.

"Freedom Convoy 2022" -saattueen pääjärjestäjä Tamara Lich painottaa heidän liikkeensä olevan rauhanomainen. Hän on huomauttanut tehneensä yhteistyötä poliisiviranomaisten kanssa varmistaakseen, että kaikessa toimitaan lain mukaisesti. Hän on myös todennut, että useimmat saattueeseen osallistuvat rekkakuskit ovat ottaneet Covid-19- "rokotteet".

Trudeaun hallitus on sammuttanut  parlamenttikukkulalla sijaitseva  ”Satavuotisliekin” (“Centennial Flame”), jota monet käyttävät kylmissä lämpötiloissa lämmönlähteenä pääkaupungissa vieraillessaan.

Myös Trudeau itse vietiin tai hän häipyi piiloon salaiseen paikkaan sen jälkeen, kun hän oli aiemmin sanonut eristäytyvänsä karanteeniin viideksi päiväksi "altistuneena koronaan" ilmeisesti yhden hänen lapsensa saatua positiivisen testituloksen -- ihmetystä herättävästi kylläkin juuri ennen mielenosoitusten alkamista, joka osoittaa hänen livistäneen pakoon tietäen, miten vihamielistä hänen ajamansa koronatyrannia on. Kolme kertaa Covid-rokotettu Trudeau kertoi itse antaneensa negatiivisen testituloksen.

"Freedom Convoy" -mielenosoitus Kanadan pääkaupungissa Ottawassa alkoi virallisesti lauantaina 29. tammikuuta 2022. 

Rekkamiesten protestiliike alkoi kasvaa muutaman rekkamiehen toimesta vain pari viikkoa sitten. 

Jäätävän kylmästä säästä huolimatta tuhannet reunustavat katuja protestina Covid-pakotteita vastaan. Rekat on pysäköity leveästi jonoihin parlamentista katsottuna; ja äänitorvien piippaus voidaan kuulla kilometrien päähän. Koko Kanada hurraa näille rekkakuskeille.

Saattue on ehkä jo saanut osaltaan jotkut Kanadan provinssit sanomaan, että he luopuvat pian rokotepasseista.

Kanadan Saskatchewanin provinssin pääministeri Scott Moe ilmoitti tekevänsä pian lopun provinssin rokotepassista. Hän tarjosi myös tukensa tuhansille Ottawassa mielenosoittaville Canadian Freedom Convoy -rekkakuskeille.

Vaikka Freedom Convoylla on valtava tuki, valtamedia yrittää sivuuttaa, vähätellä tai halveksia sitä - jopa vaieta siitä kokonaan.

Vaikka saattueella ei ole virallista johtajaa, koska se on ruohonjuuritason liike, "Freedom Convoy 2022" Facebook- ja GoFundMe-ryhmä on kerännyt yli 8,3 miljoonaa dollaria alle kahdessa viikossa. Varainhankintahankkeella pyritään kattamaan mielenosoitukseen osallistuvien polttoaine-, ruoka- ja majoituskustannuksia.

Kyseessä on varmasti maailman suurin rekkasaattue ikinä

Ihmiset ovat yhtäaikaa mitta täynnä hallituksen tyranniaa ja iloisia vapauden ja toivon ilmapiiristä, jonka tämä saattue on saanut aikaiseksi.

Vapaussaattueella on ennennäkemätön kannatus kanadalaisten keskuudessa koko maassa ja tuhansittain kansaa on ollut moottoriteiden varrella kannustamassa saattuetta.

Myös Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk on osoittanut tukensa vapaussaattueelle, kuin myös vaalivilpillä syrjäytetty Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka totesi:

"Seisomme heidän rinnallaan loppuun saakka."

Vapauden saattue suuntaa myös Suomeen ja Helsinkiin. Convoy Finland 2022 järjestetään  Suomen "Convoy Finland" -Telegramryhmän mukaan    "kansan vaatimuksesta" perjantaina 4.2.2022. Ryhmään on liittynyt muutamassa päivässä lähes 12 500 jäsentä.

”Olemme nyt kansan vaatimuksesta ja ylläpidon yhteisestä päätöksestä sekä selkeisiin Facebook- ja Telegram -äänestystuloksiin perustuen sopineet, että Convoy Finland järjestetään pe 4.2.2022 klo 18 eteenpäin Helsingin keskustassa. Vaatimuksemme Helsingin sulun purkamiseksi ovat seuraavat:

1) Kaikki koronatoimenpiteet ja -rajoitukset Suomessa on peruttava ja kumottava kokonaisuudessaan välittömästi, pysyvästi ja lopullisesti. Tämä pitää sisällään siis koronapassit, rokotepassit, suunnitellun digi-ID:n käyttöönoton, kokoontumis- ja aukiolorajoitukset, maskipakot, sekä kaiken muunkin asiaan liittyvän.

2) Polttoaineiden (sekä bensiinin että dieselin) nykyisestä verotuksesta on leikattava pois 50 %.

3) Suomen nykyisen hallituksen on erottava.

Kun nämä vaatimukset ovat täytetty, puramme Helsingin sulun."

 

 

Tytti Salenius su 30.01. 18:40

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot