Texas julisti transsukupuolisten lääkkeet ja leikkaukset lasten hyväksikäytöksi

Texasin kuvernööri määräsi tutkimukset rangaistusten uhalla kaikista tapauksista, joissa Texasin lapsia on joutunut loukkaavien sukupuolenvaihdostoimenpiteiden kohteeksi

Ulkomaat pe 25.02.2022 22:50

Texasin kuvernööri Greg Abbott on määrännyt kaikkia valtion virastoja pitämään transsukupuolisten lääkkeitä ja alaikäisten leikkauksia laittomana lasten hyväksikäyttönä sen jälkeen, kun osavaltion oikeusministeri Ken Paxton ilmoitti, että käytännöt rikkovat Texasin lakia.

Asiasta uutisoi LifeSiteNews.

Tiistaina 22.2.2022 lähettämässään kirjeessä Abbott määräsi myös Texasin perhe- ja suojelupalvelujen viraston (Department of Family and Protective Services, DFPS) käynnistämään tutkimukset "kaikista raportoiduista tapauksista, joissa Texasin lapsia on joutunut loukkaavien sukupuolenvaihdostoimenpiteiden kohteeksi", kuvernöörin toimisto linjasi.

Texas Department of Family and Protective Services (DFPS) on vastuussa lasten, vanhusten ja vammaisten aikuisten kaltoinkohtelua, laiminlyöntiä tai hyväksikäyttöä koskevien syytteiden tutkimisesta.

Abbottin direktiivissä todetaan osavaltion lain edellyttävän, että kaikki luvan saaneet ammattilaiset, jotka ovat suoraan tekemisissä lasten kanssa, mukaan lukien lääketieteen ammattilaiset ja opettajat, ilmoittavat lasten hyväksikäytöstä tai heillä on edessä rikosoikeudelliset seuraamukset. 

"Texasin laki asettaa myös velvollisuuden DFPS:lle tutkia lapsen vanhemmat, joihin on sovellettu näitä loukkaavia sukupuolenvaihdostoimenpiteitä, ja muut valtion virastot selvittämään luvan saaneita laitoksia, joissa tällaisia ​​toimintatapoja saattaa esiintyä", kuvernööri lisäsi kirjeessään.

Abbottin kopio kirjeestä lähti useille valtion virastoille, mukaan lukien Texas Education Agencylle ja Health and Human Services Commissionille. Toimintaohjeessa vahvistettiin, että "DFPS:n ja kaikkien muiden valtion virastojen on noudatettava lakia, kuten [oikeusministeri Paxtonin lausunnossa] selitetään".

Tämä on välitön toimi vain päivä sen jälkeen, kun Paxton ilmoitti neuvoa-antavassa lausunnossaan, että alaikäisten transsukupuolisten "sukupuolenvaihdos" -käytännöt ovat lasten hyväksikäyttöä Texasin perhelain mukaan, joka kieltää fyysisten, psyykkisten ja tunneperäisten vahinkojen aiheuttamisen lapselle.

Paxtonin lausunto koskee sukupuolielinten silpomisleikkauksia, rinnanpoistoleikkauksia ja kaikkia muita toimenpiteitä, jotka sisältävät "muutoin terveen tai ei-sairaan ruumiinosan tai kudoksen poistamisen lapsilta", sekä transsukupuolisten hormonilääkkeitä, kuten murrosiän estäjiä.

"Jokainen yllä luetelluista 'sukupuolenvaihdos' -toimenpiteistä ja hoidoista, kun niitä suoritetaan lapsille, voivat olla oikeudellisesti lasten hyväksikäyttöä" osavaltion lain mukaan, republikaani oikeusministeri kirjoitti. 

"Lasten hyväksikäyttöä koskevissa kysymyksissä tuomioistuin pohtisi todennäköisesti perusoikeutta lisääntymiseen, näihin toimenpiteisiin ja hoitoihin liittyviä fyysisiä ja emotionaalisia vahinkoja, suostumuslakeja Texasissa ja koko maassa sekä olemassa olevia lasten hyväksikäyttöä koskevia normeja."

”Texasin perhelaki on selvä – lapselle tai lapsen kasvulle ja kehitykselle konkreettisen haitan aiheuttaminen tai salliminen on lapsen pahoinpitelyä. Tuomioistuimet ovat katsoneet, että tarpeeton kirurginen toimenpide, jossa lapselta poistetaan terve ruumiinosa, voi muodostaa todellisen ja merkittävän vamman tai vahingon lapselle", Paxton jatkoi.

Paxton totesi maanantaina, että "ei ole epäilystäkään siitä, että nämä toimenpiteet ovat 'kaltoinkohtelua' Texasin lain mukaan, ja siksi ne on lopetettava", ja lisäsi, että DFPS:llä "on velvollisuus toimia sen mukaisesti".

Tiistai-iltapäivällä paikallisuutisille antamassaan lausunnossa DFPS vahvisti, että se valvoo oikeusministerin lausuntoa.

"Tällä hetkellä ei ole vielä vireillä lasten hyväksikäyttöä koskevia tutkimuksia, jotka käsittäisivät tässä lausunnossa kuvatut toimenpiteet", DFPS:n tiedottaja kertoi KXAN Austinille. "Jos meille ilmoitetaan tällaisista syytöksistä, ne tutkitaan nykyisten lastensuojelua koskevaan tutkintaan liittyvien käytäntöjen mukaisesti."

Kyseinen virasto ilmoitti aiemmin elokuussa 2021, että transsukupuolisten henkilöiden sukupuolielinten silpomisleikkaus on lasten hyväksikäyttöä kuvernööri Abbottin määräämän arvioinnin jälkeen. 

Texasin merkittävä GENECIS -sukupuoliklinikka suljettiin viikkoja myöhemmin. 

Joulukuussa 2021 Texasin oikeusministeri Ken Paxton käynnisti tutkinnan kahdesta lääkeyhtiöstä, joita syytettiin hormoniblokkereiden laittomasta edistämisestä lapsille, joilla on sukupuolidysforia  (sukupuoli-identiteetin häiriö).

Konservatiivinen asiantuntija- ja edunvalvontaorganisaatio American Principles Project (APP) - joka uskoo, että perhe on yhteiskunnan perusyksikkö, ja tukee politiikkaa, joka suojelee ja edistää amerikkalaisten perheiden hyvinvointia - kiitti Paxtonia tämän "rohkeudesta puolustaa Texasin lapsia näiden hyökkäysten edessä".

"Hän vain vahvistaa edellä mainittujen totuuksien laajuuden: lapset eivät voi suostua lääkkeiden käyttöön ja joutua kärsimään leikkauksista, jotka voivat steriloida heidät pysyvästi ja muuttaa heidän elämänsä suuntaa radikaalisti. Ja jokainen henkilö, joka auttaa tai rohkaisee alaikäisiä näiden päämäärien saavuttamisessa, syyllistyy lasten hyväksikäyttöön, piste", APP alleviivasi.

APP kehotti muita valtion oikeusministereitä "seuraamaan hänen esimerkkiään suojellakseen kansakuntamme lasten viattomuutta Woke-ideologeilta ja Big Pharman johtajilta, jotka haluavat käyttää heitä hyväkseen".

Paxton antoi maanantaisen lausuntonsa Texasin osavaltion republikaaniedustaja Matt Krausen pyynnöstä. Hän oli halunnut selvennystä siihen, olisivatko DFPS:n elokuun direktiivin piiriin kuulumattomat transsukupuoliset toimenpiteet myös osavaltion lain mukaan hyväksikäyttöä.

Texasin senaatti hyväksyi vuonna 2021 useita lakiehdotuksia, jotka olisivat kieltäneet transsukupuolisten lääkkeiden käytön ja leikkaukset kaikille alle 18-vuotiaille, joita kuitenkin jarrutettiin republikaanien hallitsemassa parlamentissa huolimatta kymmenien republikaanitukijoiden kannatuksesta. Kaksi osavaltiota, Arkansas ja  Tennessee, säätivät viime vuonna lait transsukupuolisia koskevien toimenpiteiden rajoittamisesta alaikäisille. 

Republikaanien lainsäätäjät vähintään 16 osavaltiossa ovat laatineet viime kuukausina lakiehdotuksia käytäntöjen kieltämiseksi.

13-sivuisessa lausunnossaan Paxton korosti, että hedelmällisyyttä vahingoittavat "sukupuolenvaihdos" -toimenpiteet loukkaavat alaikäisen "perusoikeutta" lisääntyä.

Vaikka valinnaiset "sukupuolenvaihdos" -käytännöt lapsille ovat viimeaikainen trendi, lasten sterilisaatio ilman selkeää suostumusta "ei ole uusi ilmiö ja sillä on hämmentävä historia", hän huomautti.

"Näiden loukkausten on todettu rikkovan perusihmisoikeutta lisääntymiseen", jonka korkein oikeus tunnustaa perustuslailliseksi oikeudeksi Yhdysvaltain perustuslain neljännentoista lisäyksen (Fourteenth Amendment) mukaan, oikeusministeri jatkoi. 

"Kaikissa alaikäisten lasten sterilisaatiotoimenpiteistä käytävässä keskustelussa on vastaavasti otettava huomioon kyseessä oleva perusoikeus", hän muistutti.

Transsukupuolisten lääkkeisiin ja leikkauksiin, Paxtonin mukaan, liittyy   myös lukuisia muita vakavia sivuvaikutuksia, kuten tromboosi, sydän- ja verisuonisairaudet, lisääntynyt syöpä- ja aivohalvausriski sekä vakavat mielenterveysvaikutukset. Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset eivät ole hyväksyneet mitään lääketieteellistä hoitoa sukupuolidysforiaan, eikä transsukupuolisten toimenpiteiden käytöstä sukupuolihäiriöitä omaavilla alaikäisillä ole olemassa pitkäaikaista kliinistä tietoa.

Jopa noin 99 prosenttia pojista ja 90 prosenttia tytöistä, joilla on sukupuolidysforia, tulee hyväksymään biologisen sukupuolensa aikuisikään mennessä, Yhdysvaltain psykiatriliiton (American Psychiatric Association) mielentila-häiriöiden diagnosointia ja tilastoja käsittelevän käsikirjan (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) uusimman painoksen mukaan.

Tiedot osoittavat kuitenkin, että käytännössä kaikki sukupuolestaan epävarmuutta kokevat lapset, jotka ovat aloittaneet murrosiän estolääkkeiden käytön, ottavat myöhemmin vastakkaisen sukupuolen hormoneja, jotka usein steriloivat käyttäjät ja johtavat tyypillisesti transsukupuolisten sukupuolenvaihdosleikkauksiin.

"Sukupuolenvaihdosleikkauksia" on tehty jopa alle 13-vuotiaille lapsille Yhdysvalloissa, josta myös Oikea Media on kertonut muun muassa syyskuussa 2019 artikkelissa "Lääkärit vastuussa translapsille aiheutetuista sairauksista".

 

 

 

Tytti Salenius pe 25.02. 22:50

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot