Iso-Britannian pääministeri Theresa Mayn kesäkuussa antama "jo riittää" -julistus terrorismista näyttää jo enemmänkin retoriikalta, kirjoittaa brittiläinen analyytikko ja kommentaattori Douglas Murray Gatestone Instituutin "Iso-Britannia hyväksyy edelleen jihadistit" -artikkelissaan.
"Jos Iso-Britannian hallituksen jäsenet haluavat edetä retoriikasta toimintaan, heidän on tunnistettava virheet, joiden tekemisiä he jatkavat ja yrittää välttää tekemästä niitä uudelleen. Tyrmistyttävästi tilaisuus oppia virheistä näyttää jälleen kerran menneen ohi."
Murray huomauttaa, että lähes täsmälleen tähän aikaan viime vuonna kaksi pakistanilaista imaamia kierteli Iso-Britanniassa. Muhammad Naqib ur Rehman ja Hassan Haseeb ur Rehman ovat kotimaassaan Pakistanissa tunnettuja muslimijohtajia. Heillä oli erityisen voimakas mielipide Mumtaz Qadrin tapaukseen.
Mumtaz Qadri nimittäin surmasi tammikuussa vuonna 2011 Salman Taseerin, Pakistanin Punjabin maakunnan kuvernöörin. Qadri oli väittänyt, että hänen uskonnollinen velvollisuus oli tappaa kuvernööri. Qadri oli Taseerin henkivartija ja hän piti Taseeria luopiona, sillä Taseer oli ottanut rohkeasti julkisesti kantaa maansa tiukkaan jumalanpilkkalainsäädäntöön ja vastustanut sitä.
Murrayn mukaan juuri tällaisia jumalanpilkkalakeja on viime aikoina käytetty kristittyjä vastaan ja tekosyinä vainoamaan uskonnollisia vähemmistöjä Pakistanissa.
Asia Bibi -tapaus on yksi tällaisista epäoikeudenmukaisuuksista, joita Taseer oli tuonut esiin.
Asia Bibi (Aasiya Noreen) on pakistanilainen kristitty nainen, joka tuomittiin jumalanpilkasta vankeuteen ja kuolemanrangaistukseen marraskuussa vuonna 2010. Hänen väitettiin loukanneen profeetta Muhammedia hänen juotua "epäpuhtaana kristittynä" samaa vettä musliminaisten kanssa.
Qadrin toiminta jakoi mielipiteitä sekä Pakistanissa että Pakistanin maailmanlaajuisessa diasporassa. Qadri todettiin syylliseksi murhaan ja tuomittiin kuolemaan.
Murray korostaa, että "tämä juuri johdattaa meidät" näihin kahteen Iso-Britanniassa kierrelleeseen imaamiin, Hassan Haseeb ur Rehmaniin ja Muhammad Naqib ur Rehmaniin. Qadrin langettavan tuomion jälkeen Hassan Haseeb ur Rehman esitti vähintään kerran hysteerisen puheen, jossa hän kannatti Taseerin murhaa.
Qadrin teloituksen jälkeen Haseeb ur Rehman julisti myös sosiaalisessa mediassa, että "jokainen ihminen, joka rakastaa islamia ja profeettaa, on murheellinen Mumtaz Qadrin marttyyrikuolemasta".
Useat You Tube-videot osoittivat, että imaamit kannustivat ihmisiä osallistumaan Qadrin hautajaisiin. He toistuvasti viittasivat Qadriin marttyyrina.
15 000 - 100 000 ihmistä osallistui Qadrin hautajaisiin huutaen iskulauseita, kuten "Qadri, veresi tuo vallankumouksen" ja "rangaistus herjaajalle on mestaus".
Qadrin teloituksen jälkeen Pakistanissa seurasi raivokkaita mellakoita ja Taseeria puolustanut ihmisoikeusasianajaja Rashid Rehman murhattiin.
Murhatun kuvernöörin Salman Taseerin poika, Shahbaz Taseer kritisoi Iso-Britannian viranomaisia niiden sallimisesta päästää Iso-Britanniaan henkilöitä, jotka ylistivät hänen isänsä murhaajaa:
"Nämä ihmiset opettavat murhaa ja vihaa. Minulle henkilökohtaisesti on surullista, että Englannin kaltainen maa sallii tällaisten pelkurimiesten päästä maahan. Miksi Iso-Britannia ja Yhdysvallat, jotka väittävät johtavansa terrorismin vastaista sotaa, sallivat juuri niiden ihmisten, joita vastaan he taistelevat, tulla maahan?"
Iso-Britannian hallitus on aiemmin tehnyt selväksi, että jokaisella ei ole ehdottomasti oikeutta tulla Iso-Britanniaan - etenkään jos yksittäiset ihmiset voivat rikkoa rauhaa, voi sen hallitus kyllä estää.
Pääministeri Theresa May käyttää kyllä näitä valtuuksia kieltämään Yhdysvaltain bloggaajia Robert Spenceriä ja Pamela Gelleriä pääsemästä maahan.
Spencer ja Geller perustivat muslimien vastaisen ryhmän Stop Islamization of America.
Murray muistuttaa, että nämä "kaksi apulaista", Hassan Haseeb ur Rehman ja Muhammad Naqib ur Rehman, Iso-Britannian hallitus katsoi kuitenkin sopivaksi päästää Iso-Britanniaan.
Vierailullaan Iso-Britanniassa viime kesänä molemmat imaamit saivat puhua Iso-Britannian moskeijoissa, myös pääministeri Theresa Mayn omassa vaalipiirissä. Selitykseksi Madinan moskeijan ja Oldhamin islamilaisen keskuksen imaami Zahoor Chishti puolusteli näillä kahdella imaamilla olevan "satoja tuhansia seuraajia Isossa-Britanniassa".
Millä tekosyyllä samat kaksi pakistanilaista imaamia, Muhammad Naqib ur Rehman ja Hassan Haseeb ur Rehman päästetään nyt palaamaan toiselle "kiertueelle" maahan, joka on kylläksensä nähnyt ja kärsinyt islamistisen terrorismin vaikutuksia niin monta kertaa ja jonka pääministeri on väittänyt väittämistään saaneensa "tarpeeksi"? Murray kysyy.
Enää tänä vuonna ei ole mahdollista väittää eikä teeskennellä, että Iso-Britannian hallitus olisi tietämätön siitä, keiden he olivat sallineet tulla viime vuonna Iso-Britanniaan.
Viime vuonna nimittäin monissa paikoissa hallitusta varoitettiin kahdesta imaamista ja heidän terroriuhastaan.
Eivätkä ainoastaan sallia palaamaan, vaan myös osallistumaan "terrorisminvastaiseen konferenssiin", Oldhamin uskonnollisten johtajien kokoukseen, jonka väitettiin olevan järjestetty aikomuksena "yhdistää yhteisöt ja käsitellä terrorismia"?
Viime kuun lopussa järjestetty tilaisuus The Werneth Suite Conference Centerissä Oldhamissa osoittautui vain yhdeksi kokoukseksi Isossa-Britanniassa. Euroopan kiertue kestää sen sijaan 27. elokuuta asti.
The US Center for Disease Control CDC just definitively confirmed that we were right already in 1995 about the lack of life-long immunogenicity of a single succesful shot of the measles vaccine
la 21.12. 10:35Vaaran viikot ennen Trumpin virkaanastumista
pe 20.12. 01:29Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi
pe 08.11. 15:49Tp-Utva historian polttopisteessä
to 03.10. 15:30Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa
ti 01.10. 14:12