Islamistisen radikalisoitumisen merkkejä jo päiväkoti-ikäisissä lapsissa Belgiassa

Uhkailevat kuolemalla "vääräuskoisia" lapsia ja kädenliikkeillä viittoilevat leikkaavansa ei-muslimilapsilta kurkut auki

Ulkomaat pe 25.08.2017 18:01
Kuvituskuva. Pixabay

The Brussels Timesin mukaan Belgiassa yksi koulu on huomannut islamistisen radikalisoitumisen merkkejä niinkin nuorissa oppilaissaan kuin lastentarhaikäisissä lapsissa, kertoo Clarion Project.

Renaixissa Itä-Flanderissa oleva päiväkoti on huolissaan lastentarhanopettajien havaitsemista lasten islamistisista radikalisoitumisen merkeistä. Het Laatste Nieuwsin maanantaina lähettämä sisäinen kouluraportti Renaixin lastentarhasta osoittaa, että havaitut ongelmakäyttäytymiset ovat erilaisia.

Flandersin kouluissa suoritetun sisäisen tarkastuksen mukaan päiväkodin muslimilapset uhkailivat kuolemalla "vääräuskoisia" (ei-muslimeja lapsia), pitivät ei-muslimeja lapsia "sikoina" ja kädenliikkeillä viittoilivat leikkaavansa ei-muslimilapsilta kurkut auki.

Muslimilapsia ​​tarkkailtiin myös, kun he lausuivat Koraanin jakeita leikkitunnin aikana ja kieltäytyivät pitämästä ei-muslimilapsia kädestä kiinni. Muslimilapset eivät myöskään osallistuneet perjantaisin kouluun uskonnollisista syistä.

Kuulostaa aidolta islamilta.

Belgia käynnisti vuonna 2016 hankkeen flaamilaisten lasten radikalisointiongelman ratkaisemiseksi. Netwerk Islamexperten -projekti työllistää islamin asiantuntijaverkoston, jonka tarkoituksena on tarjota flaamilaisille kouluille räätälöityjä ratkaisuja radikalisoitumisen torjumiseksi. Se on kutsuttu toimimaan 481 tapauksessa tähän mennessä, joissa koulut joko asettavat kysymyksiä tai raportoivat ongelmista.

Viime aikoina muslimit ovat muuttaneet Flanderiin, muodostaen nyt suurimman vähemmistökielen, noin 3,9 prosenttia flaamilaisella alueella ja 25 prosenttia Brysselissä. Suurin muslimiryhmä ovat marokkolaiset, toiseksi suurin on turkkilaiset.

Tytti Salenius pe 25.08. 18:01

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot