90 prosenttia Ruotsin ammuskeluista maahanmuuttajien tekemiä

Ruotsin poliisijohtaja: Suomen pitäisi välttää Ruotsissa tapahtuneita virheitä maahanmuuttajien kotouttamisessa

Ulkomaat to 07.09.2017 09:11

Ruotsissa tapahtuu paljon enemmän ampumisia kuin muissa Euroopan maissa ja Ruotsia voi pian verrata Meksikoon, kertoo Fria Tider.

Tämä selviää uudesta tutkimusraportista, josta raportoi Sveriges Radio.

Uusi tutkimus osoittaa, että suhteessa väkilukuun Ruotsissa tapahtuu 4-5 kertaa enemmän kuolemaan johtavia ampumistapauksia, kuin esimerkiksi Norjassa ja Saksassa.

Kriminologi Joakim Sturupin mukaan on vaikea löytää mitään vastaavaa ja samankaltaista muista maista kuin Ruotsista.

"Ruotsi on pikemminkin melko samalla tasolla Etelä-Italian ja Meksikon kanssa", hän toteaa.

Väkivalta ei ole enää niin paljon moottoripyöräjengeistä johtuvaa, vaan keskittyy ennemminkin pääkaupunkiseudun lähiöihin.

Tutkijat eivät kuitenkaan pysty vastaamaan, miksi väkivalta ilmenee juuri lähiöissä.

Malmö on kaupunki, jossa tapahtuu kaikista eniten ampumisia suhteessa väkilukuun. Yksistään viime viikkojen aikana kaupungissa on ammuttu useita ihmisiä.

Joakim Sturupin mukaan tutkimus on epäluotettava sen suhteen, että ei tiedetä, liittyykö väkivalta lähiöissä lisääntyneeseen laittomien aseiden esiintyvyyteen vai selittyykö se suuntauksella, että aseita käytettäisiin nykyistä nopeammin.

Toisaalta Sturupin mielestä voidaan kyllä huomata, että jotain radikaalia on tapahtunut Ruotsissa.

Joakim Sturup pelkää kehityksen muuttuvan siihen suuntaan, että Ruotsissa tullaan näkemään paljon brutaaleja terroritekoja, jossa islamistit käyttävät kranaatteja ja automaattiaseita kuorma-autojen sijaan.

Toukokuussa Dagens Nyheter julkaisi tutkimuksen, josta selvisi maahanmuuttajien olevan takana yhdeksässä tapauksessa kymmenestä Ruotsissa tapahtuneissa ampumisissa. Valtaosalla eli noin 80 prosentilla miehistä, on juuret Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Useimmat ovat kotoisin Irakista, Iranista, Libanonissa, Turkista, Somaliasta ja Eritreasta.

Ruotsin poliisin operatiivisen osaston tutkimusosaston johtaja Linda Staaf sanoo uuden tutkimuksen jälleen kerran osoittavan kotoutumisen epäonnistuneen Ruotsissa.

Vuoden 2016 alussa sama ruotsalainen poliisijohtaja varoitti Suomea toistamasta Ruotsissa toteutuneita maahanmuuton virheitä.

"Maahanmuuttajien integraatio ruotsalaiseen yhteiskuntaan epäonnistui. Se oli virhe. Tätä virhettä Suomi voisi yrittää välttää", Linda Staaf painotti tuolloin.

Kesäkuun lopulla Expressen julkaisi selvityksen järjestäytyneestä rikollisuudesta Tukholmassa.

192 jengirikollisesta lähes kaikilla, 94,5 prosentilla, oli ainakin toinen vanhemmista syntynyt ulkomailla. Ja alkuperämaa osoitti selvästi Irakiin, mutta monet ovat peräisin myös Bosniasta, Libanonista, Somaliasta, Syyriasta ja Turkista.

Kriminologi Jerzy Sarneckin mukaan suuri osa ongelmista keskittyy niille 61 alueelle, jotka poliisi on määritellyt "alttiiksi" ja että nimenomaan näillä alueilla asuu valtavasti maahanmuuttajia tai ulkomaalaistaustaisia ihmisiä.

Ruotsidemokraattien Adam Marttinen kommentoi 30.6.2017 Facebookissa Expressenin kartoitusta järjestäytyneestä rikollisuudesta Tukholmassa:

"Vastuuton maahanmuutto johtaa rikollisuuteen. Muiden puolueiden leväperäisyys lihottaa järjestäytynyttä rikollisuutta."

Oikea Media kirjoitti heinäkuussa Ruotsin poliisin kesäkuussa julkaisemasta "Haavoittuvaiset alueet 2017" -raportista ja tarkensi, että tällaiset "alttiit alueet" tunnetaan yleisesti nimellä "no-go" -alueet tai laittomat alueet.

Poliisin julkaisema raportti osoitti, että vuosi sitten no-go -alueita oli 55 ja nyt niitä on jo 61.

Näillä pahamaineisilla 61 "no-go" -alueella on 200 rikollisverkkoa, joissa on arviolta 5 000 rikollista jäsentä. 23 näistä no-go -vyöhykkeistä on erityisen kriittisiä.

Yle uskoo, että maahanmuuttajien äitipartiot ratkaisevat Ruotsin lähiöiden turvallisuusongelmat.

 

Tytti Salenius to 07.09. 09:11

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot