Ranskassa radikaali islamisti terroristitarkkailulistalta poliisiksi

Radikalisoituminen poliisien keskuudessa kasvava pelko

Ulkomaat to 28.09.2017 16:28

Terroristivalvonnassa ollut mies onnistui luiskahtamaan Ranskan valvontajärjestelmältä Ranskan poliisivoimien tehtäviin, kertoo Breitbart.

Radikaalin islamin kannattajasta tuli viime viikolla poliisi Ranskan turvallisuuspalvelujen tietämättä.

Mies oli merkitty Ranskan valtion tietoturvaan "Record S". Häntä seurattiin vuonna 2012 hänen käyttäytymisensä takia ja hänet lisättiin välittömästi sisäasiainministeriön tiedustelupalvelun valvontalistalle.

Hän ei itse tiennyt olevansa seurattavana, joten hän haki armeijaan. Hänet kuitenkin hylättiin jonka jälkeen hän kiinnostui poliisin urasta.

Ranskan tiedustelupalvelu DGSI:n valvonnassa hänet palkattiin Adjoint de Securitéksi - tehtävään, joka on luokiteltu poliisin alaisuudessa toimimiseksi ja johon voi kuulua partioimista kaduilla ja hallinnollisia tehtäviä.

Kaikki tämä onnistui siitä huolimatta, että DGSI sai hänestäkin varmasti merkittävää tiedustelutietoa ja lähetti yksityiskohtia poliisia valvovalle sisäministeriölle.

Kolmen vuoden seurannan jälkeen ei ollut nähtävissä mitään sellaista, joka olisi olettanut tämän tuntemattoman "alokkaan" harjoittavan terroristitoimintaa ja niinpä DGSI poisti hänet tarkkailulistalta. Perjantaina 22. syyskuuta hänestä tuli virallisesti konstaapeli.

Hänet on sittemmin poistettu terroristivalvonnasta.

Viime vuonna turkkilainen islamisti Mevlut Mert Altintas käytti asemaansa poliisiviranomaisena päästäkseen salamurhaamaan Venäjän Turkin suurlähettilään Andrei Karlovin Ankaran taidemessuilla.

Vuoden 2015 loppupuolella Charlie Hebdo- ja Bataclan-hyökkäysten jälkeen silloinen pääministeri Manuel Valls paljasti Ranskan turvallisuuspalveluilla olevan 20 000 ihmistä terroristivalvonnassa Ranskassa. Yli puolet niistä, joilla on "Record S", kuuluvat tai olivat sidoksissa islamistiseen liikkeeseen.

Marraskuun ensimmäinen päivä voimaan tulevalla Ranskan uudella terrorismin vastaisella lailla pyritään varmistamaan ja tarkistamaan erityisen tarkasti kenen tahansa henkilön tausta, joka palkataan poliisin, tullin ja turvallisuusjoukkojen palvelukseen.

Viime vuonna vuotanut muistio paljasti radikalisoitumisen poliisien keskuudessa olevan kasvava pelko.

Sisäisen muistion mukaan Pariisissa mainitaan 17 tällaiseen radikaaliin käytökseen tai toimintaan viittaavaa tapausta vuosien 2012 ja 2015 välillä.

Naiset ovat mukana noin kolmasosassa tapauksista. Neljä ilmoitettua tapausta koskivat kääntymistä muslimiksi.

Le Parisien -lehti toi ilmi muistion ja väitti, että virkailijat tunnistettiin teoista, joissa he esimerkiksi kieltäytyivät seisomasta vartiossa synagoogan ulkopuolella tai kieltäytyivät kunnioittamasta minuutin hiljaisuutta.

Yksi poliisi oli jopa vaatinut Facebookissa murhaa, joka johti hänet tuomioistuimeen asti.

Suuri osa radikalisoitumisesta tapahtuukin sosiaalisissa verkostoissa, esimerkiksi yllyttämisenä Facebookissa hyökkäysten tekemiseen.

Le Parisien -sanomalehti väitti poliisin Pariisissa rekisteröivän nyt "virkavelvollisuuden rikkomuksia" viikoittain.

Todellisia turvallisuusongelmia aiheuttavat radikalisoituneet virkamiehet, joilla on pääsy useimpiin poliisin tiedostoihin.

"Se tosiasia, että poliisiviranomaiset ovat aseistautuneita ja heillä on pääsy poliisin tiedostoihin, tarkoittaa, että sisäasiainministeriön on noudatettava äärimmäistä tarkkaavaisuutta", totesi Stanislas Gaudon Police Union Alliancesta The Local Francelle.

 

Tytti Salenius to 28.09. 16:28

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

The US Center for Disease Control CDC just definitively confirmed that we were right already in 1995 about the lack of life-long immunogenicity of a single succesful shot of the measles vaccine

la 21.12. 10:35

Petteri Hiienkoski

Vaaran viikot ennen Trumpin virkaanastumista

pe 20.12. 01:29

Juha Ahvio

Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi

pe 08.11. 15:49

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

videot