Berliini yrittää estää uudenvuodenaaton raiskauksia vain naisille tarkoitetuilla "turvallisilla tiloilla"

Monet uhreista ovat tunnustaneet maahanmuuttajien olevan vuodesta 2015 lähtien taustalla suurimmassa osassa tämän vuoden aikana tapahtuneista seksuaalirikoshyökkäyksistä

Ulkomaat su 31.12.2017 20:33
kuva: Breitbart

Breitbart kertoo Berliinin hallituksen päätöksestä luoda ainoastaan naisille tarkoitettuja "turvallisia tiloja" uudenvuodenaattona estääkseen mahdolliset maahanmuuttajien seksuaaliset hyökkäykset, jotka ovat olleet uudenvuoden juhlien vitsaus vuodesta 2015 lähtien.

Berliinin hallitus ilmoitti, että vain naisille tarkoitetuilla tiloilla yritetään välttää Kölnin kaltaiset seksuaaliset ahdisteluhyökkäykset.

Kronen Zeitung raportoi, että "turvavyöhykkeellä" tarkoitetaan järjestäjien mukaan tilaa naisille, jotka ovat joutuneet seksuaalirikosten kohteiksi tai tuntevat olonsa ahdistuneeksi ja epämukavaksi. Naiset voivat hakea apua "kriiseihin koulutetuilta" Punaisen Ristin avustajilta.

Berliinissä pidettäviin juhliin odotetaan osallistuvan satoja tuhansia juhlijoita ja viranomaiset sanovat turvallisuuden korotettavan siihen pisteeseen, että reput, alkoholi ja muut tavarat kielletään kokonaan.

Viime vuonna lukuisten muiden suurten saksalaisten kaupunkien ohella myös Berliinissä nähtiin tapahtuvan useita seksuaaliahdisteluhyökkäyksiä uudenvuodenaattona.

Tapahtuman tiedottaja Anja Marx kertoi Reutersille:

"Teemme tämän ensimmäisen kerran. Poliisi pyysi sitä sen jälkeen, kun he tekivät sen tänä vuonna Münchenin Oktoberfestissä ja se toimi hyvin."

Hän totesi myös, että psykologisesti koulutettu henkilökunta olisi myös tavoitettavissa paikan päällä.

Marxin mukaan tapahtuman turvallisuuskustannukset ovat ylittäneet yli 100 000 euroa.

Poliisien läsnäolon lisääntyessä sekä virkapukuisia että siviilipukuisia virkamiehiä, 1400 palomiestä ja vapaaehtoista ovat valmiina sammuttamaan kaikki mahdolliset ilotulitteiden aiheuttamat tulipalot. Viime vuonna palomiehet olivat vastanneet yli 400 tulipalosta.

Muut Saksan kaupungit ovat myös nostaneet turvallisuuttaan. Esimerkiksi Hampurissa poliisi on ottanut käyttöön uuden kameratekniikan rikoksista epäiltyjen tunnistamiseksi paremmin.

Satoja seksuaalirikoshyökkäyksiä vuonna 2015 ilmitulleessa Kölnissä kaupungin virkamiehiä on kritisoitu raiskauksen vastaisten rannekkeiden jakamisesta.

Rannekkeiden tarkoituksena on estää uusia hyökkäyksiä ja ne ovat osa uutta "kunnioitus" -kampanjaa, jota sponsoroi kaupunginhallitus ja kiistanalainen Kölnin pormestari Henriette Reker.

Vaikka viime vuonna hyökkäysten määrä Kölnissä väheni huomattavasti, silti poliisia syytettiin pohjois-afrikkalaisiin maahanmuuttajiin suunnatusta rotuprofiloinnista - turvallisuustoimista, jotka olivat kohdistuneet "liian selkeästi samoihin ryhmiin, jotka tunnistettiin vuoden 2016 iskujen tärkeimmiksi tekijöiksi".

Kölnin poliisipäällikkö Jürgen Mathies puolusti tapahtuman "perusteellista ja harkittua" pohjois-afrikkalaisiin maahanmuuttajiin kohdennettua etsintää ja henkilöllisyystarkastuksia toteamalla, että tällä tavalla löydettiin satoja, joiden kohdalla "oli olemassa selkeä uhka rikollisesta toiminnasta".

"Meillä oli ihmisryhmiä, jotka olivat yhtä aggressiivisia kuin ne, joita poliisi kohtasi viime vuonna", Mathies korosti.

Monet uhreista ovat tunnustaneet maahanmuuttajien olevan vuodesta 2015 lähtien taustalla suurimmassa osassa tämän vuoden aikana tapahtuneista seksuaalirikoshyökkäyksistä.

 

Tytti Salenius su 31.12. 20:33

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Ei mitään tekemistä islamin kanssa?

Klo 11:38.

Jukka Hankamäki

Tapahtuneiden tosiasioiden edessä

ma 10.12. 23:34

Arto Luukkanen

Petteri vaatii Suomeen hissunkissun vaaleja?

ma 10.12. 23:32

Timo Vihavainen

Symbolit ja historia

ma 10.12. 23:29

Professorin Ajatuksia

YK:n ihmisoikeuksien julistus täytti 70 vuotta

ma 10.12. 23:28

videot