Afgaaniaktivisti sai valehtelemalla turvapaikan Ruotsissa ja lomailee nyt Lähi-idässä perheensä luona

Ruotsin maltillisen kokoomuksen kansanedustaja Hanif Bali paljasti Ruotsiin "pakolaislapsena" tulleen olevan vähintään 23-vuotias

Ulkomaat pe 12.01.2018 17:19
Kuva: Fria Tider / facebook, twitter

Tukholmassa afgaanien istumalakkoa johtavalle Amir Nabizadehille on myönnetty oleskelulupa Ruotsiin. Nyt hän on matkustanut lomalle kotiinsa perheen luo Lähi-itään.

Asiasta uutisoi Fria Tider.

"Olen Teheranissa kotona kolmen vuoden jälkeen. Äiti ja isä ovat iloisia, mutta minä haluan olla Ruotsissa!", Nabizadeh rehentelee Twitterissä.

Hän kertoo kaipaavansa takaisin Ruotsiin.

"Kaipaan ystäviäni ja kouluani. Täällä Teheranissa on kaikki, mutta ei turvallisuutta, joka minulla on Ruotsissa."

Amir Nabizadeh tuli Ruotsiin "pakolaislapsena" ja on saanut paljon huomiota "Nuoret Ruotsissa" -järjestön äänitorvena, joka vaatii armahdusta kaikille afganistanilaisille miehille, jotka ovat saaneet kieltävän vastauksen turvapaikkahakemukseensa valehdeltuaan ikänsä.

Afganistanilainen Nabizadeh sai oleskeluluvan Ruotsiin väitettyään olevansa 18-vuotias.

Häntä ylistettiin mediassa, ja hänellä oli myös ruotsalaisten vasemmistoaktivistien suosiossa ollut Twitter-tili, joka on nyt "tilapäisesti suljettu".

Twitterissä monet käyttäjät syyttävät Nabizadehia huijariksi. Useat ovat ilmaisseet toiveensa siitä, että hän jäisi Iraniin eikä palaisi Ruotsiin.

Fatemeh Khavari on Nabizadehin "kollega" ja "Nuoret Ruotsissa"-järjestön tiedottaja ja hän sen sijaan väittää olevansa 17-vuotias. Hän on lakkoillut useita viikkoja Tukholmassa vastustaen karkotuksia Afganistaniin.

Yhdessä Khavarin kanssa Amir Nabizadeh ilmiantoi viime vuonna poliisille ruotsidemokraattien johtajan, Mattias Karlssonin Facebookissa julkaiseman kuvan.

Kuvassa poliisi poseeraa yhdessä "afganistanilaisen duon" kanssa vasemmiston mellakassa Göteborgissa.

Facebook-sivullaan Mattias Karlsson oli muistuttanut Tukholman terrori-iskusta ja verrannut heitä terroristi Rakhmat Akiloviin kommentoimalla kuvaan:

"Puoli vuotta sen jälkeen - kun laittomasti maassa oleva maahanmuuttaja, joka olisi pitänyt karkottaa, tappoi ja vahingoitti terroristihyökkäyksessä 19 ruotsalaista - poliisi ottaa selfieitä maahanmuuttajien kanssa, jotka oleskelevat laittomasti täällä, ja jotka olisi karkotettava...

Mitä on oikeastaan tapahtunut sitten Drottninggatanin terroriteon? Mitä merkittäviä muutoksia ja terävyyttä hallitus on käyttänyt varmistaakseen, että jotain samanlaista ei tapahtuisi uudelleen?"

Ruotsidemokraatit jakoivat julkaisua myös puolueensa virallisella Facebook-sivulla.

Pian Aftonbladetin raportoitua tapauksesta, julkaisu poistettiin. Kuva ehti kuitenkin levitä laajalle.

Poliisin kanssa selfiessä pullistelleet Amir Nabizadeh ja Fatemeh Khavari ovat osoittaneet pitkään mieltä karkotuksia vastaan ja onnistuneet keplottelemaan itselleen oleskeluluvat Ruotsiin.

"17-vuotias" Khavari kertoi Aftonbladetille, että oli "kauhean pelottavaa" ja "hyvin järkyttävää" nähdä Karlssonin julkaisema kuva.

"Hän käyttää kuvaamme ja mustamaalaa meitä väittäen, että olemme laittomasti maassa, vaikka meillä on oleskeluluvat. Hän (Karlsson) ei noudata Ruotsin lakeja. Koska minulle on myönnetty turvapaikka ja oleskelulupa, minulla on myös oikeus olla kadulla ja ottaa selfie poliisin kanssa", Khavari selitti.

Amir lisäsi:

"Monet ovat kommentoineet kuvaa ja kutsuneet minua terroristiksi. Ei ole oikein, en ole terroristi ja minulla on oikeus asua Ruotsissa."

Asianajajansa Emma Perssonin avustuksella Amir Nabizadeh teki poliisille ilmoituksen, jossa Mattias Karlssonia syytettiin kunnianloukkauksesta ja tekijänoikeusrikkomuksesta.

Perssonin mukaan ruotsidemokraattien johtajan tarkoitus näytti olleen altistaa afgaanit "muiden ihmisten halveksunnalle kuvaamalla heitä laittomiksi, mitä he eivät ole".

"On aivan kauheaa ja hyvin vakavaa tehdä jotain sellaista parlamentin jäsenenä. Mattias Karlsson levittää puhtaita valheita hyvin nuorista henkilöistä, jotka ovat hyvin haavoittuvissa tilanteissa. On erittäin suuri riski, että molemmat altistuvat vihalle ja uhkaukselle", Persson valitti viime vuonna Aftonbladetille.

Lokakuussa maltillisen kokoomuksen kansanedustaja Hanif Bali julkaisi netistä kaivamansa tiedot Amir Nabizadehista ja linkin vanhaan persiankieliseen blogiin, jota Amir Nabizadeh oli pitänyt vuonna 2012. Se osoitti selvästi Nabizadehin olevan itse asiassa vähintään 23-vuotias.

"Ehkä sinun pitäisi poistaa verkkosivusto vuodelta 2012, jossa kirjoitat syntyneesi 31. tammikuuta 1994", kirjoitti Bali kohdistaen twiitin pakolaislapsena esiintyneelle Nabizadehille.

Hanif Bali jatkoi:

"Poista myös FB-profiili, johon olet linkittänyt sinulla olevan täsmälleen saman päivämäärän länsimaisen kalenterin mukaan. Erittäin hienoa persialaiseksi olla 12-vuotias."

Nyheter I Dagin mukaan blogi oli kirjoitettu Persian kielellä, jota Bali ymmärtää.

Daily Mail kirjoitti torstaina iranilaisesta Hanif Balista, joka tuli Ruotsiin oikeasti lapsipakolaisena 3-vuotiaana. Jo 23-vuotiaana hän liittyi maltilliseen kokoomukseen.

"Ruotsin omaksi Milo Yiannopoulosiksi tai sen seuraavaksi pääministeriksi" Daily Mailissä luonnehditun Balin väitetään loukkaavan ihmisiä Twitterissä, mutta olevan varteenotettava "ruotsalaisen opposition toive".

Ruotsin maltillinen kokoomus on tehnyt "täyskäännöksen suhtautumisessaan maahanmuuttoon" ja Daily Mailin mukaan puolue haluaa nyt maahanmuuttokiintiöt, perheiden yhdistämiseen korkeammat tulokynnykset, oikeuden kieltäytyä turvapaikanhakijoista rajalla sekä ruotsin kielen ja kansalaisuuden testit.

30-vuotiaan Hanif Balin kerrotaan jo kauan sysänneen muutoksia, joita pidetään Ruotsissa radikaaleina ja häntä on verrattu Donald Trumpiin ja Milo Yiannopoulosiin.

Viime kesäkuussa hänellä oli 23 500 seuraajaa Twitterissä, nyt heitä on jo yli 75 000. Se on enemmän kuin monien puolueiden johtajilla eikä kukaan ruotsalainen poliitikko pääse edes lähelle uudelleentwiittausten, vastausten ja mainintojen määrässä.

Balin mukaan vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa Hillary Clintonin esiintyminen oli "kiillotettua PR-virastopuhetta".

Bali huomauttaa, että vaikka ihmiset pitivät Trumpin sanoja hulluina, kukaan ei epäillyt, että sanat olivat aidosti hänen sanojaan.

Bali pitää ongelmana vanhempien poliitikkojen sukupolvea, jotka on opetettu "korrektiin" tapaan harjoittaa politiikkaa, jossa käytetään kieltä, joka ei järkytä ihmisiä.

"Kun poliitikot kuvaavat maahanmuuttokriisiä, jengisotia tai lähiöiden eristyneitä alueita haasteena, he eivät näe ongelman suuruutta eivätkä jaa äänestäjien taakkaa ja siinä on valtava vaara", Bali korostaa.

Balin "fanit" ylistävät hänen "suorapuheisia" twiittejään, jotka liittyvät kotoutumiseen, maahanmuuttoon ja hyökkäyksiin poliittisia vastustajia vastaan.

"Maltillinen kokoomus pelkäsi vasemmiston ja median ajatuksia. Emme puhuneet maahanmuutosta, segregaation ongelmasta tai kuinka monen uuden saapuvan henkilön integroiminen yhteiskuntaamme on toteuttamiskelpoinen", Bali avaa suosionsa taustoja.

Bali on kritisoinut ankarasti Ruotsin avoimen sydämellistä maahanmuuttopolitiikkaa ja vuotta 2015, jolloin turvapaikkahakemuksia jätettiin Ruotsiin 163 000. Kun poliittiset puolueet väittelevät parlamentaarisissa istunnoissa, Bali suosittelee kylmän viileästi twiittailua.

 

Tytti Salenius pe 12.01. 17:19

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot