Opettaja sai potkut kerrottuaan lesbo-opiskelijalle "Jumala rakastaa sinua"

Opettajasta raportoitiin myös hallituksen terrorismin vastaisen strategiaryhmän, Preventin paikalliselle koordinaattorille "radikaalina uhkana"

Ulkomaat to 15.02.2018 17:20

Valtion rahoittamassa oppisopimukseen valmistavassa koulussa Englannin Bristolissa työskennellyt kristitty opettaja, Svetlana Powell on saanut lopputilin ja hänet on myös luokiteltu "radikalisoitumisuhkaksi" hänen vastattuaan oppilaiden kysymyksiin koskien hänen kristillistä uskoaan.

LifeSiteNews kertoo Svetlana Powellista, jolla on 17 vuoden kokemus opettajan työstä ja kuinka hänet irtisanottiin heinäkuussa vuonna 2016 Bristolin T2 Apprenticeship Academy - koulutuskeskuksesta.

Bristolin työoikeusneuvoston mukaan opettaja oli kertonut oman henkilökohtaisen kristillisen näkemyksensä homoseksuaalisuuteen, kun opiskelijat olivat sitä häneltä inttäneet luokkakeskustelussa.

Kyseisenä tapahtuma-aamuna eräs oppilas oli häirinnyt muita oppilaita, joten opettaja pyysi häntä lopettamaan ja keskittymään työhönsä. Oppilas oli jatkuvasti käyttäytynyt häiritsevästi myös ottamalla puheeksi opettajan uskon ja jatkanut opettajan henkilökohtaisen uskon tenttaamista "väittelynhaluisesti".

Aluksi oppilas kysyi opettajan henkilökohtaista uskoa evoluutioon ja muut oppilaat liittyivät mukaan alkaen tiedustella opettajan henkilökohtaisia näkemyksiä muissa uskon kysymyksissä.

Koska luokka halusi keskustella, opettaja päätti käyttää opiskelijoiden kiinnostusta aiheeseen sovittaen sen oppituntiohjelmasuunnitelmaan.

"Pidin aihetta sopivana, sillä keskustelu kristillisistä näkemyksistä edistäisi nykypäivän kulttuurikysymysten tuomista esiin ja tietoisuutta maan uskonnosta", Powell perusteli.

Huonosta käytöksestä varoituksen saanut opiskelija vaati seuraavaksi saada tietää opettajan henkilökohtaisen näkemyksen homoseksuaalisuuteen. Opettaja vastasi sanomalla, että kristittynä hän "henkilökohtaisesti" uskoi, että Raamattu sanoo homoseksuaalisen toiminnan olevan Jumalan tahdon vastaista, mutta että Jumala silti rakastaa jokaista ihmistä riippumatta siitä, mitä he tekevät tai keitä he ovat.

Sama opiskelija yritti ilmeisesti provosoida opettajaa ja ilmoitti sitten rouva Powellille erään oppilaan luokassa olevan lesbo. Opettaja oli vastannut Jumalan rakastavan häntä.

Svetlanan vastaukset olivat täysin ystävällisiä ja kristillisten periaatteiden mukaisia.

Keskustelun jälkeen kyseinen opiskelija ja neljä muuta opiskelijaa kuitenkin lähtivät tauolla luokkahuoneesta ja menivät keskustelemaan akatemian johtajan Liz Barkerin kanssa.

Tämän seurauksena johtaja Barker kutsui Svetlana Powellin toiseen huoneeseen kertoen, että opiskelijat olivat tehneet valituksen ja että hän veisi asian eteenpäin ja ottaisi yhteyttä henkilöstöhallintoon. Kun Powell palasi töihin seuraavana päivänä, hänelle kerrottiin, että hänen työnsä on keskeytetty ja hänen pitäisi odottaa uutisia työnantajaltaan sähköpostilla.

Rouva Powell kutsuttiin kurinpidolliseen kuulemiseen seuraavana päivänä klo 11, eikä hänellä ollut aikaa saada oikeuapua. Kuulemistilaisuudessa 27. heinäkuuta häntä ristikuulusteltiin kristinuskosta ja siitä, mitä hän oli puhunut keskustelussaan opiskelijoiden kanssa.

Tunnin päästä Powell kutsuttiin takaisin huoneeseen ja hänen sopimuksensa kerrottiin irtisanotun sillä perusteella, että hän ei pysty hallitsemaan luokkaa ja että hänen kommenttinsa olivat loukkaavia eräitä opiskelijoita kohtaan. Hänen ilmoitettiiin syyllistyneen "törkeään virkavirheeseen" ja että hänet välittömästi erotetaan eikä hänellä ole oikeutta valittaa irtisanomisesta.

Kun useat opiskelijat valittivat koululle opettajan "aivopesusta ja saarnaamisesta", akatemian turvallisuudesta vastaava päällikkö Sian Prigg otti yhteyttä hallituksen terrorismin vastaisen strategiaryhmän Preventin paikalliseen koordinaattoriin.

Powell itse kertoi olleensa tietämätön, että hänestä on raportoitu "radikaalina uhkana", ennen kuin hän sai oikeusvaateen akatemiaa vastaan ja luki Sian Priggin tuomioistuimelle osoitetun todistajanlausunnon.

Powell on perustellut tuomioistuimelle, että hän on ollut esimerkillinen opettaja Bristolin yliopistossa 17 vuoden ajan ennen siirtymistään T2 akatemiaan toukokuussa vuonna 2016.

T2 -oppisopimuskoulu on yksityisyritys Marr Corporationin johtama, joka hallinnoi valtiollisia sopimuksia, ennen oppisopimuskoulutusta.

Kristillisen oikeuskeskuksen asianajaja ja toimitusjohtaja Andrea Williams sanoi:

"Näemme tällaisten tapausten huolestuttavan kehityksen. On aikakautemme merkki se, että Svetlanan kristillisistä näkemyksistä ilmoitettiin Preventille. Se osoittaa, kuinka Preventtia käytetään rankaisemaan viattomia kohteita. Radikaalia uudelleen arviointia tarvitaan."

Kristillisen oikeuskeskuksen (CLC) tukemana Powell haastoi Marr Corporationin oikeuteen ansionmenetyksestä ja väittäen koulun syrjineen hänen uskoaan.

CLC: n asianajaja Pavel Stroilov kertoi tuomioistuimelle, että Marr Corporation syrji Powellia hänen kristillisen uskonsa takia.

Koulun Svetlanan kohtelu oli "jyrkässä ristiriidassa" opiskelijoiden muihin valituksiin toisesta opettajasta, Andrew Spargosta. Spargoa kuvailtiin "suorasukaiseksi vasemmistoateistiksi". Stroilovin mukaan opiskelijat olivat valittaneet, että Spargo vietti suurimman osan ajastaan luokassa "saarnaamalla heille päivittäin, kuinka hirvittävä maa Englanti on ja miten monia viattomia ihmisiä hallitus on tappanut sekä miksi Jeesus ei ole koskaan ollut olemassa".

Yhden päivän kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen tuomioistuin antoi päätöksensä 2. helmikuuta.

Tuomiossa oltiin eri mieltä Powellista ja Spargosta. Powell erotettiin, "koska hän sotkeentui keskusteluun, jossa hän ilmaisi henkilökohtaisia uskonnollisia näkemyksiään... salli sen kiihtyä ja päästä sen riistäytymään hallinnasta", tuomari sanoi.

Rouva Powell ja Kristillinen oikeuskeskus harkitsevat valittavansa tuomiosta.

"Spargo jatkaa opettamista akatemiassa, jatkaen opiskelijoiden opettamista kristinusko  ja Britannian vastaisiksi. Sitä vastoin rouva Powell erotettiin välittömästi paljon lievempien kommenttien takia. Olemme tänään todistaneet, että tämä johtui hänen kristillisistä näkemyksistään", Stroilov totesi esityksessään tuomioistuimelle.


 


 

Tytti Salenius to 15.02. 17:20

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Maailman Talousfoorumi on vaarallinen uskonnollinen kultti

ti 04.10. 12:07

Olli Pusa

Hautajaiset Moskovassa

su 02.10. 13:29

Juha Ahvio

Giorgia Meloni sekä Jumala, isänmaa ja perhe voittivat Italian vaaleissa

pe 30.09. 21:52

Heikki Porkka

Arvojen pohjasta aitoihin arvoihin - vallankumous käynnissä

ti 27.09. 12:24

Henna Kajava

Pakkoruotsi vahvistuu ja karkottaa erityisosaajia

la 24.09. 13:42

videot