Vaihtoehto Ruotsille -puolue vaatii "Maastamuuttoviraston" perustamista

"Samat poliitikot, jotka saivat aikaan ongelmat, eivät voi koskaan olla osa ratkaisua. He ovat itse ongelma"

Ulkomaat ma 19.03.2018 11:23

Ruotsin puoluekentällä kuohuu. Ruotsi on saanut vast'ikään "oman" Vaihtoehto Ruotsille -puolueensa ja ruotsidemokraatit sen seurauksena varteenotettavan kilpailijan.

Ruotsidemokraateissa on käynnissä nyt "massaloikkaus" ja se muistuttaa jossakin määrin Suomessa viime kesänä perussuomalaisissa tapahtunutta "puoluehajaannusta".

Asiasta kertoo Fria Tider.

Kymmenkunta ruotsidemokraattien Motalan ja Vadstenan jäsentä on jättänyt puolueen. Facebookissa julkaistussa videossa jokainen lähtevä jäsen vuorotellen leikkaa julkisesti jäsenkorttinsa ja jättää puolueen.

He kertovat, että ruotsidemokraateissa ei toteudu sisäinen demokratia, puolue suosii ystäviä ja sukulaisia ja tämä "epädemokraattinen rakenne" läpäisee koko puolueen.

He näkevät tällaisen "likaisen pelin" estävän heitä harjoittamasta rehellistä politiikkaa. Lisäksi he väittävät, että puoluetta ei voi edes kritisoida ja jäseniä "uhkaillaan" olemaan hiljaa.

Vain päivää ennen Motalan ja Vadstenan jäsenten "massaloikkausta" vuodesta 2014 lähtien Ruotsin parlamentissa istunut ruotsidemokraattien kansanedustaja Olle Felten sai lähtöpassit ruotsidemokraateista ja hän siirtyi edustamaan uutta Vaihtoehto Ruotsille -puoluetta. Lähdön syyksi kerrottiin "yhteydet äärioikeistolaisiin ja rasisteihin".

Näin AfS sai ensimmäisen "eduskuntapaikkansa".

"Ollesta tulee meille tärkeä voimavara. Se on ensimmäinen pesti, mutta ei viimeinen. Useita loikkauksia ruotsidemokraateista tulee tapahtumaan kevään aikana", Vaihtoehto Ruotsille -puolueen Gustav Kasselstrand vakuutti Expressenille.

Kasselstrand on ruotsidemokraattien nuorisojärjestön entinen puheenjohtaja. Yhdessä parivaljakkonsa William Hahnen kanssa hän julkisti 5.3 uuden poliittisen puolueen nimeltä Vaihtoehto Ruotsille, "Alternativ för Sverige" (AfS).

Mukana on myös iso osa ruotsidemokraattien nuorisojärjestön jäsenistöstä.

Itse Kasselstrand erotettiin ruotsidemokraateista huhtikuussa vuonna 2015.

Vaihtoehto Ruotsille -puolue rekisteröitiin vuosi sitten ja siitä lähtien Kasselstrand on pestannut jäseniä ja laatinut puolueelle monin verroin radikaalimpaa ohjelmaa, kuin mitä ruotsidemokraateilla on.

Kasselstrandin tähtäin on selkeästi 9. syyskuuta pidettävissä parlamenttivaaleissa.

Hänen "poliittiset esikuvansa" ovat Euroopan oikeistolaiset puolueet, kuten Ranskan Kansallinen rintama (Front National), Itävallan vapauspuolue (FPÖ) ja Saksan Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD), Alternative for Deutschland.

Uuden puolueen tarkoituksena onkin haastaa ruotsidemokraatit kovemmalla ja jyrkemmällä maahanmuuttopolitiikalla. Tavoitteen väitetään olevan varastaa äänestäjät - ja poliitikot - ruotsidemokraateilta.

Omilla verkkosivuillaan AfS ilmoittaa tavoitteekseen ohjata Ruotsia oikeaan suuntaan:

"Nyt alkaa matka maamme takaisin ottamiseen!" Vaihtoehto Ruotsille -puolueen etusivulle on taottu isoilla kirjaimilla.

AfS:n mukaan Ruotsi oli aiemmin yksi maailman menestyneimmistä maista, mutta nykyään kriisissä oleva maa:

"Aikaisemmin Ruotsia ihailtiin kaikkialla maailmassa. Nykyään tilanne on täysin toisenlainen. Pohjoismaisissa naapurimaissamme ja muualla Euroopassa Ruotsi tuodaan esiin varoittavana kauhuesimerkkinä."

Vaihtoehto Ruotsille -puolue ei usko johtavien poliitikkojen tarjoavan ratkaisuja:

"Itse asiassa he kieltäytyvät myöntämästä ongelmien olemassaolon. Samat poliitikot, jotka saivat aikaan ongelmat, eivät voi koskaan olla osa ratkaisua. He ovat itse ongelma."

Kasselstrand kutsuu Vaihtoehto Ruotsille -puoluetta Ruotsin ensimmäiseksi "paluumuuttopuolueeksi". Uuden puolueen on kerrottu vaativan jopa "Maastamuuttoviraston" perustamista - turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen "välitöntä pysäyttämistä" ja aktiivista palauttamista sinne, mistä he ovat tulleet.

"Ilman näitä kahta toimenpidettä emme voi koskaan ratkaista näitä maallemme ominaisia suuria ongelmia", Gustav Kasselstrand huomauttaa.

Kasselstrand uskoo Ruotsin tarvitsevan rohkeita valtiomiehiä asettamaan "ryhmän ryhmää vastaan", koska resurssit eivät ole loputtomia.

Kasselstrandin mukaan rikoksiin syyllistyneillä ja oleskelulupia huiputtaneilla maahanmuuttajilla ei ole mitään "paikkaa" Ruotsin yhteiskunnassa.

Hänen näkemyksensä on, että heitä ei pitäisi edes yrittää kotouttaa, vaan heidät olisi palautettava takaisin kotimaahansa.

Kasselstrandin mielestä "vanhojen puolueiden" aika on ohi ja hän sanoo koko äänestäjäkunnassa olevan laajaa tyytymättömyyttä vakiintuneisiin puolueisiin.

"Tämän tyyppisiä puolueita voi nopeasti ponnahtaa esiin ja haastaa vanhat puolueet, jotka eivät ymmärrä, mitä on tapahtumassa", Kasselstrand kuittaa Aftonbladetille.

Merkille pantavaa on, että samaan aikaan Ruotsin hallitus aikoo käyttää kahdeksan miljoonaa kruunua kannustaakseen Rinkebyn kaltaisten voimakkaasti maahanmuuttajataustaisten no-go -alueiden asukkaita äänestämään kansallisissa vaaleissa.


 


 

Tytti Salenius ma 19.03. 11:23

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot