Gatestone -instituutti kertoo Tšekin entisen presidentin Václav Klausin ja arabiaa puhuvan taloustieteilijä Jiří Weiglin kirjoittamasta Koko Euroopan käsittävä: Lyhyt opas meneillään olevan maahanmuuttokriisin ymmärtämiseksi -kirjan unkarinkielisen käännöksen helmikuisesta julkistustilaisuudesta.
Tšekin presidenttinä vuosina 2003-2013 ja pääministerinä vuosina 1992–1997 toiminut Václav Klaus tunnetaan skeptisestä suhtautumisesta Euroopan unioniin ja ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Hän on julkaissut yli 40 kirjaa sosiaalisista, poliittisista ja taloudellisista teemoista. Václav Klaus perusti maaliskuussa vuonna 2012 nimeään kantavan Václav Klaus -instituutin vuotta aikaisemmin ennen toisen presidenttikautensa loppua.
Opaskirja on Századvég -säätiön julkaisema ja se lanseerattiin Unkarin pääministeri Viktor Orbánin ja Václav Klausin helmikuisen tapaamisen yhteydessä parlamentissa Budapestissa.
Tapaamisessa osapuolet kävivät läpi tällä hetkellä eurooppalaisen politiikan asialistalla olevia tärkeimpiä kysymyksiä ja totesivat, että vuodesta 2015 käynnissä ollut massamaahanmuutto heikentää Euroopassa kehittyneitä sosiaalisia ja kulttuurisia rakenteita.
Heidän välillään vallitsee yhteisymmärrys Eurooppaan vaikuttavan maahanmuuttokriisin luonteesta ja mahdollisista toimintatavoista selviytyä siitä.
Václav Klaus totesi: "Miljoonat järjellisesti ajattelevat eurooppalaiset, myös minä itse, kannatamme Unkarin ja Viktor Orbánin rohkeaa kantaa suhteessa maahanmuuttokriisiin."
Uusi ohjekirja on käännetty jo kuudelle kielelle: saksaksi, flaamiksi, ruotsiksi, ranskaksi, venäjäksi ja englanniksi.
Kirjan kirjoittajat tähdentävät, että olemme todistamassa maahanmuuttokriisiä, jota eurooppalaiset eliitit aliarvioivat ja vähättelevät.
Meneillään oleva valtava maahanmuuttoaalto on heidän mukaansa "valitettavasti vielä kaukana" huippunsa saavuttamisesta ja verrattavissa "barbaarisiin" maahanhyökkäyksiin, jotka ennenkin ovat aiheuttaneet laajamittaista taantumista Euroopan kehityksessä, josta selviytyminen kesti useita vuosisatoja.
He pohtivat, löytyykö nykyään tahtoa puolustaa itseään, ellei ole edes yksimielisyyttä sen tarpeesta tai syystä.
Václav Klausin ja Jiří Weiglin mielestä Eurooppa on täynnä tekopyhyyttä, valehumanismia ja muita epäilyttäviä käsitteitä. Vaarallisimpia niistä heidän mukaansa ovat nykyään "muodikkaita", mutta viime kädessä itselle tuhoisia, monikulttuurisuuteen ja ihmisoikeuksiin liittyviä "ismi-ideologioita".
Tällaiset ideologiat kannustavat miljoonia ihmisiä luopumaan käsitteistä, kuten koti, isänmaa, kansakunta ja valtio. Ne edistävät kuvitelmia siitä, että maahanmuutto on ihmisoikeus ja että oikeus muuttaa maahan johtaa automaattisesti lisä- ja tukioikeuksiin, kuten maahanmuuttajien sosiaaliavustuksiin.
He huomauttavat, että Eurooppa oli aikoinaan ylpeä menneisyydestään ja nyt vasemmistolainen utopia on heikentänyt maanosaa yrittäessään muuttaa sen "saamattomaksi solidaariseksi valtioksi" ja sen asukkaat kansalaisista "elätettäviksi asiakkaiksi".
Budapestin Corvinus-yliopistossa 22. helmikuuta pitämässään puheessa "Onko EU-jäsenyytemme todellinen siunaus?" Václav Klaus kertoi kirjan kirjoittamisen tavoitteen olleen tämänhetkisen Euroopan maahanmuuttokriisiin liittyvien väärien ja harhaanjohtavien tulkintojen osoittaminen vääräksi:
"Euroopan poliittiset ja intellektuellit eliitit ovat edistäneet ja levittäneet niitä edistysmielisillä, monikulttuurisilla, poliittisesti korrekteilla näkemyksillä ja asenteilla."
Heidän ajattelunsa perustuu hänen mukaansa siihen kestämättömään oletukseen, että massamaahanmuutto olisi positiivinen sosiaalinen ilmiö.
"Olemme voimakkaasti eri mieltä. Se ei ole myönteinen ilmiö, se horjuttaa Eurooppaa ja vaarantaa rauhanomaisen ja hiljaisen kehityksen yksittäisissä Euroopan maissa", Klaus painottaa.
Klausin mukaan joukkomaahanmuutto aiheuttaa merkittäviä kulttuurisia, sosiaalisia ja poliittisia ristiriitoja. Sen kustannukset ovat aina olleet paljon korkeammat kuin sen edut.
"Näemme sen Euroopassa näinä päivinä. Rehellisesti sanottuna emme ole kyenneet löytämään mitään hyötyä siitä (maahanmuutosta). On selvää, että Eurooppa ei tarvitse mitään massamaahanmuuttoa."
Hän ylistää Unkarin pääministeri Orbánin rohkeutta ja vakuuttaa, että Tšekin tasavallassa hänen näkemyksiään tuetaan suuresti.
Klaus arvostelee tiukasti sitä, että EU:ssa jäsenmaita hallitaan ulkomailta ja että itsemääräämisoikeutta rajoitetaan merkittävästi.
"Haluan elää Euroopassa, jossa on vähemmän EU:ta ja useampia kansallisvaltioita. Nykyinen EU:n ideologia (kutsun sitä europeismiksi) järjestelmällisesti heikentää eurooppalaisen yhteiskunnan perinteisiä, historiallisesti todistettuja rakennuspalikoita: kansakuntaa, perhettä ja ihmistä."
Hän on hyvin kriittinen lisääntyvään byrokraattiseen keskittämiseen ja jatkuvasti kasvaviin määräyksiin.
"Jäsenyytemme tällaisessa kokonaisuudessa on hyvin sekalainen siunaus. Meillä pitäisi olla rohkeutta sanoa se kovaäänisesti."
Unkarilaisen päivälehden, Magyar Hirlapin haastattelussa Tšekin entinen presidentti varoitti, että EU:n eliitit haluavat tuhota monikulttuurisuuspolitiikallaan Euroopan ja kansallisvaltiot.
Klaus pitää täysin vääränä oletuksena, että "monimuotoisempi" maa olisi menestyneempi, koska kaikki maat tarvitsevat jonkintasoista homogeenisuutta toimiakseen. Hän kutsuu monikulttuurisuutta EU:n vasemmistoeliittien "uudeksi uskonnoksi", jotka haluavat yhdistää Euroopan ja poistaa kansallisvaltiot.
Hän sanoi, että Dublin IV -turvapaikkaehdotus edelleen velvoittaa pakollisia kiintiöitä ja se on hänelle se "viimeinen pisara" kampanjoida "Czexitin" puolesta.
Maailman Talousfoorumin ravitsemussuositukset Suomeen - "Lopulta data tunnusti"
su 01.12. 15:43Länsivaltojen umpikuja Ukrainassa
la 30.11. 04:21Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi
pe 08.11. 15:49Tp-Utva historian polttopisteessä
to 03.10. 15:30Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa
ti 01.10. 14:12