Laittomien maahanmuuttajien "juhlat ovat ohi" Italiassa

Italian uusi hallitus on luvannut nopeuttaa karkotuksia muuttamalla maahanmuuttajien vastaanottokeskukset karkotuskeskuksiksi

Ulkomaat pe 08.06.2018 14:37

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern ruotii artikkelissaan saapasmaan tilannetta, kun Italian uusi hallitus vihdoin ja viimein on saatu muodostettua.

Italian uusi sisäministeri Matteo Salvini on vannonut leikata maahanmuuttajien tukirahaa ja karkottaa maassa laittomasti oleskelevat henkilöt.

"Italiassa on avoimet ovet oikeille ihmisille ja menolippu ulos niille, jotka tulevat tänne aiheuttamaan ongelmia ja ajattelevat, että me voimme huolehtia heistä", Salvini sanoi Lombardian alueella, Pohjois-Italiassa, jossa asuu neljännes koko Italian ulkomaalaisesta väestöstä.

"Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on karkotus."

Kansallisen Liigan (Lega) puolueen johtaja, Salvini, kokosi uuden koalitiohallituksen Viiden tähden liikkeen (M5S) kanssa 1. kesäkuuta. Hallituksen 39-sivuinen toimintasuunnitelma lupaa ryhtyä ankariin toimenpiteisiin laittoman maahanmuuton suhteen ja karkottaa jopa 500 000 laitonta maahanmuuttajaa.

"Laittomien maahanmuuttajien juhlat ovat päättyneet", Salvini totesi painokkaasti Vicenzassa 2. kesäkuuta pidetyssä kokoontumisessa.

"Heidän on pakattava laukut sivistyneesti ja rauhallisesti, heidän on mentävä. Sotaa pakenevat pakolaiset ovat tervetulleita, mutta kaikkien muiden on lähdettävä."

Salvini vieraili 3. kesäkuuta Sisiliassa, joka on yksi tärkeimmistä Pohjois-Afrikasta Välimeren ylittävien maahanmuuttajien maihinnousupaikoista Euroopassa. Hän sanoi :

"Sisilia on ollut jo tarpeeksi kauan Euroopan pakolaisleiri. En voi katsoa sivusta ja olla tekemättä mitään, kun saarelle rantautuu rantautumisten jälkeen lisää maahanmuuttajia. Tarvitsemme karkotuskeskuksia.

"Italialaisille ei ole tarpeeksi asuntoja tai työpaikkoja, puhumattakaan puolelle Afrikan mantereesta. Meidän on käytettävä tervettä järkeä."

Salvini myös syytti Tunisian viranomaisia ​​harkitusta rikollisten lähettämisestä Italiaan:

"Tunisia on vapaa ja demokraattinen maa, jonka vientituote eivät ole herrasmiehet, vaan monesti vangit... Tulen puhumaan Tunisian kollegani kanssa. Minusta ei näytä siltä, että Tunisiassa olisi sotia, ruttoa tai nälänhätää."

Italia on Euroopan tärkein maahanmuuttajien portti meritse: Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) mukaan vuonna 2017 saapui meritse 119 369 ja 181 436 vuonna 2016. Italiaan on tullut arviolta 700 000 maahanmuuttajaa viiden viime vuoden aikana.

Italia on ollut tärkein tulopaikka Eurooppaan, siitä lähtien kun maaliskuussa vuonna 2016 allekirjoitettu EU:n ja Turkin maahanmuuttosopimus sulki Turkista Kreikkaan suuntautuneen reitin, joka oli aikanaan Aasian ja Lähi-idän maahanmuuttajille ensisijainen saapumispaikka Eurooppaan.

Helmikuussa vuonna 2017 Italia allekirjoitti Libyan kanssa maahanmuuttosopimuksen, jonka tarkoituksena oli pysäyttää veneet ja palauttaa maahanmuuttajat Libyaan. Sopimuksessa Italia sitoutui varustamaan ja rahoittamaan Libyan rannikkovartiostoa, jonka tuloksena saapuneita oli 75 % vähemmän kesällä 2017. Vuoden 2018 alusta lähtien Libyasta on päässyt kuitenkin perille Italiaan yli 13 000 maahanmuuttajaa. Näiden lukujen odotetaan kasvavan kesällä, kun sää paranee.

Samaan aikaan Italia karkotti vain 6 514 maahanmuuttajaa vuonna 2017 ja 5 817 vuonna 2016. Uusi hallitus on luvannut nopeuttaa karkotuksia muuttamalla maahanmuuttajien vastaanottokeskukset karkotuskeskuksiksi. Karkotukset ovat kuitenkin kalliita ja monimutkaisia.

Esimerkiksi Italian lain mukaan jokaisessa karkotuksessa on oltava vähintään kaksi saattajaa tarkkaan harkitussa operaatiossa. Sanomalehti La Repubblica kuvaili äskettäistä 29 tunisialaisen karkottamisoperaatiota, jossa mukana lentokoneessa Bulgariasta turvaamassa oli 74 valtion edustajaa mukaan lukien lääkärit, sairaanhoitajat, aseistetut poliisit ja aseistamattomat siviiliasuiset poliisit. Kokonaiskustannukset olivat 115 000 euroa (135 000 dollaria) tai 3 965 euroa karkotettua henkilöä kohden.

Soeren Kern laskeskelee, että tällä tahdilla uuden hallituksen lupaus 500 000 maahanmuuttajan karkottamisesta maksaisi italialaisille veronmaksajille lähes 2 miljardia euroa (2,3 miljardia dollaria).

Aikaisempi hallitus myönsi noin viisi miljardia euroa maksaakseen maahanmuuttokriisiin liittyvät menot vuonna 2018: 20 % on merellä pelastamista varten; 15 % terveydenhuoltoon ja 65 % maahanmuuttajien vastaanottokeskuksiin, joissa tällä hetkellä suojellaan noin 200 000 ihmistä.

Uusi hallitus haluaa ohjata osan vastaanottokeskuksiin jaetuista varoista karkotusten maksamiseen. Taloudellisten kustannusten lisäksi Italia kohtaa oikeudellisia esteitä, jotka tekevät joukkokarkotukset lähes mahdottomiksi.

EU:n perusoikeuskirjan 10. artiklan 2. kohdassa todetaan seuraavaa:

"Ketään ei saa häätää, karkottaa tai luovuttaa valtioon, jossa on vakava riski joutua kuolemanrangaistuksen, kidutuksen tai muun epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kohteeksi."

Tämä laki siis estää tehokkaasti Italiaa ja muita EU-jäsenmaita karkottamasta maahanmuuttajia useimpiin muslimimaihin.

Uusi hallitus on myös luvannut neuvotella lisää kahdenvälisiä karkotussopimuksia. Italialla on tällä hetkellä karkotussopimuksia vain viiden maan kanssa: Egypti, Gambia, Nigeria, Sudan ja Tunisia. Maahanmuuttajia ei voida karkottaa ilman alkuperämaiden suostumusta.

Salvini on myös ilmoittanut, että Italia tulee hylkäämään ehdotetut muutokset Dublin-asetukseen. Lakiin, jossa EU:ssa turvapaikkaa havittelevia henkilöitä edellytetään tekemään se ensimmäisessä Euroopan maassa, johon he tulevat. Dublin-asetukseen ja yhteiseen turvapaikkajärjestelmän uudistamiseen oli määrä syventyä 28 EU-jäsenmaan sisäministerien välisessä kokouksessa Luxemburgissa 4. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok.).

EU:n turvapaikkajärjestelmän tulevaisuudesta ja "taakanjakomallista" on keskusteltu Suomessakin jo pitkään.

"Virkamiesten mallissa", jossa EU-jäsenmaa joutuu valitsemaan jomman kumman: ottaako vastaan turvapaikanhakijoita vai tukeeko taloudellisesti maita, joihin paine kohdistuu, Suomen linja on ollut vapaaehtoisuus.

Perussuomalaisten puheenjohtajan, Jussi Halla-ahon mielestä "pitkällä aikajänteellä" skenaario on, että muuttopaine Afrikasta ja Lähi-idästä ei tule katoamaan mihinkään.

"Se tulee olemaan tämän vuosisadan ongelma Euroopalle ja me emme voi manageroida tätä ongelmaa pois siirtelemällä turvapaikanhakijoita Euroopan sisällä."

Halla-ahon mukaan ensinnäkin pitää pysäyttää siirtolaisvirta Välimerellä. Se tarkoittaa palautusjärjestelmän tehostamista, yhteistyötä kauttakulkumaiden ja lähtömaiden kanssa.

"Turvapaikkashoppailu ja sekundäärinen muuttoliike EU:n sisällä pitää saada loppumaan sekä yhdenmukaistamalla standardeja, jotta Suomi ei olisi paljon houkuttelevampi maa kuin joku muu, että palauttamalla nykyistä joustavammin sisärajavalvonta Schengen-alueella", Halla-aho tarkentaa.

Maiden "kantokyvystä" puhuttaessa Halla-aho huomauttaa, että maan kantokyky riippuu siitä, ketä maahan on tulossa.

"Keskiverto turvapaikanhakija ei OECD:n ja muiden tutkimusten mukaan saavuta koskaan esimerkiksi kantaväestön tulotasoa. Toisin sanoen, jos tulijat ovat jatkuvasti hyvinvointijärjestelmän rahoittamisen kannalta saamapuolella, niin sitten täytyy miettiä, mitkä ovat julkisen rahankäytön prioriteetit."

Halla-aho katsoo, että todellinen ratkaisu ja paras tapa auttaa Italian ja Kreikan kaltaisia maita on hillitä primääristä muuttovirtaa Afrikasta ja Aasiasta Turkkiin ja Kreikkaan estämällä turvapaikkashoppailijoiden matka näistä maista eteenpäin:

"Ihmisethän eivät tule Italiaan tällä hetkellä päästäkseen Italiaan ja Kreikkaan, vaan päästäkseen niiden kautta muualle Euroopan unioniin, mukaan lukien Suomeen."

Italian "kriisikynnys" on suhteettoman suuri ja sille lankeaa maantieteellisen sijainnin takia kohtuuton vastuu Afrikan ja Lähi-idän laittomasta maahanmuutosta. Italian uuden sisäministeri Salvinin mukaan muut EU:n jäsenvaltiot vastustavat kuitenkin muutoksia, jotka vaatisivat heitä jakamaan taakan:

"He haluavat painaa alas Välimeren maat, kuten Italian, Kyproksen, Maltan ja Espanjan, antamalla meille lisää tuhansia maahanmuuttajia kymmenen vuoden ajan."

EU:n lainsäädännössä edellytetään jäsenvaltioita olemaan taloudellisesti vastuussa maihinsa ​​tulevista maahanmuuttajista kymmenen vuoden ajan. Puola, Unkari, Tšekki ja Slovakia haluavat, että vastuu vähennetään kahdeksaan vuoteen, mutta Italia, Kypros, Kreikka, Malta ja Espanja haluavat supistaa sitä enintään kahdeksi vuodeksi.

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern huomauttaa, että samaan aikaan EU- ja massamaahanmuuttomyönteiset ja monikulttuurisuutta rummuttavat mediat ulostuloineen ovat hyökkäystilassa pyrkiessään heikentämään ja kaivamaan maata uuden italialaisen hallituksen alta.

Esimerkiksi saksalaisen uutislehti Der Spiegelin kannessa oli spagettihaarukka, jonka yksi osa heilui kuin hirttosilmukka:

"Italia tuhoaa itsensä ja vetää Euroopan mukanaan."

Der Spiegel kirjoitti apokalyptisin termein:

"EU:n on omaksuttava yhtenäinen kanta Donald Trumpiin, jonka väärät politiikat uhkaavat sekä Euroopan turvallisuutta että hyvinvointia. Trump pakottaa Euroopan kauppasotaan, ja mikä pahempaa, hän uhkaa romuttaa sodanjälkeisen kansainvälisen järjestyksen, joka mahdollisti eurooppalaisten löytää paikkansa maailmassa..."

"Kansallismielisyyden elvyttäminen Euroopassa, etenkin Italiassa, on huono uutinen mantereelle (Euroo palle). Jos EU:lla olisi koskaan ollut yksi loistava, ensisijainen tavoite, niin sen olisi vastustettava kansallista omaa etua ja sillä olisi oltava visio monikansallisesta arvoyhteisöstä."

New York Times kirjoitti:

"Muukalaisvihamielinen Liiga ja Viiden tähden liike yhdistävät fanaattisuuden ja epäpätevyyden erikoiselle tasolle. He ovat kurja joukko maailmanlaajuisen vapaamielisyyttä vastustavan suuntauksen huipulla."

Euroopan massamaahanmuutolle hartaasti omistautunut unkarilais-amerikkalainen miljardööri George Soros syytti Venäjän puuttuneen Italian vaaleihin:

"Olen erittäin huolestunut uuden koalitiohallituksen läheisyydestä Venäjään. He sanoivat kannattavansa Venäjän vastaisten pakotteiden kumoamista. Matteo Salvinin ja Vladimir Putinin välillä on läheinen suhde. Jos Putin todella rahoittaa hänen puoluettaan, italialaisella yleisellä mielipiteellä on oikeus tietää, onko Salvini Putinin palkkashekki."

Italian uuden hallituksen muodostamisen jälkeen Soros vaati avoimia rajoja:

"Viime aikoihin saakka suurin osa maahanmuuttajista voisi siirtyä Pohjois-Euroopan maihin, heidän todelliseen määränpäähänsä. Sitten sekä Ranska että Itävalta sulkivat rajat ja maahanmuuttajat joutuivat jumiin Italiaan.... Tämä oli tärkein syy, miksi Liiga pärjäsi niin hyvin viime vaaleissa.

"EU:n on muutettava nykyisiä määräyksiä ja maksettava suuri osa siitä, mitä tarvitaan niiden maahanmuuttajien kotouttamiseen ja tukemiseen, jotka ovat pulassa Italiassa..."

Salvini vastasi:

"Emme ole koskaan saaneet Venäjältä liiraa, euroa tai ruplaa. Putin on mielestäni yksi parhaista valtiomiehistä ja on hävettävää, että Italiaa on kutsuttu epärehellisen häikäilemättömäksi keinottelijaksi, kuten herra Soros väittää."

 

Tytti Salenius pe 08.06. 14:37

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Klaus Schwab`s and Thierry Malleret`s cynical "The Great Narrative" is the executive program of "The Great Reset"

ma 30.12. 17:24

Petteri Hiienkoski

Miten Suomesta tuli merirosvovaltio?

ma 30.12. 00:42

Juha Ahvio

Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi

pe 08.11. 15:49

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

videot