Saksa mokasi Hampurin kaksoismurhan sensuroinnissa - paljasti juuri sen, mitä yritti salata

Laittomasti maassa oleva muslimi toteutti uhkauksensa ja mestasi vuoden vanhan tyttärensä sekä puukotti saksalaisen ex-tyttöystävänsä kuoliaaksi

Ulkomaat ma 09.07.2018 12:44
kuva: Daniel J./Heinrich Kordewiner video

Saksassa toimiva kirjailija ja toimittaja Stefan Frank selvittää Gatestone -instituutin artikkelissaan Saksan Hampurissa 12. huhtikuuta tapahtuneen laittomasti maassa olevan 33-vuotiaan nigerialaisen, Mourtala Madoun tekemään kaksoismurhaan liittyviä viranomaisten hyvin ilmeisiä sensurointipyrkimyksiä lakaista maton alle koko tapahtuma.

Madou puukotti saksalaista ex-tyttöystäväänsä Sandra P:tä ja heidän vuoden vanhaa tytärtään Miriamia Hampurin metroasemalla. Lapsi kuoli paikan päällä ja hänen äitinsä myöhemmin sairaalassa. Naisen kolmevuotias poika näki murhat.

Stefan Frank kertoo, että koskaan kaksoismurhan yksityiskohtia ei virallisesti paljastettu eikä sitä, että Madoun pyrkimys oli selvästi katkaista vauvan kaula. Viranomaiset sensuroivat tapauksen ja tekivät murhia todistaneen ja kauhun hetket videolle tallentaneen sekä videon You Tubeen julkaisseen bloggarin huoneistoon rynnäkköratsian.

Syyttäjänviraston mukaan Madou - joka aluksi pakeni paikalta, mutta sitten soitti poliisille ja hänet pidätettiin pian veritekojen jälkeen - toimi "vihan ja koston vallassa", koska päivä ennen tapahtumaa tuomioistuin oli evännyt häneltä tyttärensä yhteishuoltajuuden.

Myöhemmin kävi ilmi, että jo kuukausien ajan Madou oli uhannut vahingoittaa Sandra P:tä ja heidän yhteistä vauvaansa. Vanhempi syyttäjä kertoi toimittajille poliisin tutkineen naisen syytteitä, mutta oli tullut siihen johtopäätökseen, että "uhkauksia ei oltu tarkoitettu tosissaan" eikä tapauksen tutkintaa siten jatkettu.

Lisäksi puoli vuotta aiemmin, lokakuussa vuonna 2017, tuomari kumosi lähestymiskiellon, jonka Sandra P. oli saanut Madoulle ​​kaksi kuukautta aikaisemmin.

Tuomarin näkemyksen perusteella ei ollut nähtävissä "mitään todisteita" siitä, että Madou olisi uhannut naista. Juuri tuolloin Madoun uhkaukset lisääntyivät ja hän nimenomaisesti islamille tyypilliseen tapaan julisti:

"Minä tapan tyttäremme ja sitten tapan sinut!"

Koska yksityiskohtia kaksoismurhasta ei milloinkaan virallisesti tuotu ilmi eikä sitä, että Madou nimenomaan katkaisi vauvan kaulan, yksityiskohdat selvisivät erään työmatkalaisen ansiosta, joka oli sattunut saapumaan metroasemalle hetkeä myöhemmin hyökkäyksen jälkeen ja kuvannut tapahtuman puhelimellaan.

Kuvaaja oli Ghanan kansalainen Daniel J, Hampurin evankelisen kirkon gospel-laulaja. Videolla poliisien voidaan nähdä kuulustelemassa silminnäkijöitä ja ensihoitajien ympäröivän tyttövauvaa. Daniel J. sanoo englanniksi:

"Oi Jumalani, tämä on uskomatonta. Voi Jeesus, Jeesus, Jeesus, he katkaisivat vauvan pään..."

Hampurilainen bloggaaja Heinrich Kordewiner löysi videon Daniel J:n Facebook-sivulta ja latasi sen You Tubeen.

Muutaman päivän kuluttua Hampurin poliisin verkkorikollisuutta käsittelevän yksikön syyttäjien ja poliisien ryhmä ryntäsi oitis päätä Kordewinerin asuntoon kotietsintäluvan kanssa ja hänen tietokoneensa, matkapuhelimensa ja muuta elektroniikkaa takavarikoitiin väittäen, että "rikoksesta etsittäisiin todisteita". Kordewiner oli - ja on edelleen - syytettynä videon lataamisesta.

Kordewiner ja hänen kämppäkaverinsa kertoivat Gatestone -instituutille heidän asuntoonsa tehdystä ratsiasta, joka tapahtui aamulla klo 6.45. He selittivät, että kun he ensin kieltäytyivät avaamasta ovea, poliisi pakotti aukaisemaan sen - ja he tutkivat jopa huonetoverin huoneen, vaikka se ei selvästikään kuulunut kotietsinnän piiriin.

"Poliisi sanoi, että hän voisi etsiä myös SD-kortteja. Hänen penkoessa hyllylläni olevia kirjoja läpikotaisin, hän vihjasi voivansa kääntää koko huoneistoni ylösalaisin. Hän käski minua ottamaan rennosti", Kordewinerin kämppäkaveri kertoi Gatestonelle.

Etsintäluvan mukaan Kordewineriä syytetään "hyökkäyksestä murhan uhrin yksityiselämään", joka rikkoo Saksan rikoslain 201a -pykälää.

Tämä vuonna 2015 hyväksytty, niin sanottu "paparazzipykälä", on tuskin tunnettu ja harvoin sovellettava laki. Lainsäädännön lanseerasi tällä hetkellä Saksan ulkoministerinä toimiva sosiaalidemokraatti Heiko Maas, joka oli tuolloin Saksan internet-sensuurilainsäädännöstä vastuussa oleva oikeusministeri.

Lain mukaan on laitonta ottaa kuvia, jotka "näyttävät jonkun avuttomassa tilanteessa". Tarkoituksena oli suojella liikenneonnettomuuksien uhreja joutumasta uteliaiden sivullisten kuvattavaksi. Laki oli erittäin kiistanalainen jo vuonna 2014, kun siitä keskusteltiin. Toimittajien järjestöt arvostelivat sitä siitä, että se saattaa vaaraan lehdistönvapauden.

Kun Saksan parlamentti käsitteli lakia, yksi niistä kymmenestä asiantuntijasta, jotka oli kutsuttu antamaan lausuntonsa asiasta, oli Hampurin syyttäjänviraston "VIha ja kiihotus" -yksikön johtaja Ulf Bornemann.

Kaiken lisäksi Bornemann oli myös osa sitä ryhmää, joka tunkeutui Kordewinerin huoneistoon.

Entinen parlamentin jäsen ja Itä-Saksan kansalaisoikeusliikkeen jäsen Vera Lengsfeld kirjoitti tuolloin, että Bornemann oli ainoa, joka omaksui lain ilman epäilyksiä: "Miksi henkilön tietoja, joka oletettavasti yllyttää, pitäisi suojata?" Lengsfeld ilmoitti Bornemannin sanoneen.

Kirjallisessa lausunnossaan Bornemann ylisti sensuurilakia sen "lähettämästä selkeästä poliittisesta viestistä, jonka mukaan hallitus on halukas toimimaan viharikollisuutta vastaan sosiaalisissa verkostoissa."

Ratsian ilmoitettu syy - yksityisyyden suojan rikkominen - on epäuskottava. Vain uhrin jalat ovat näkyvissä videossa, ja nekin vain hetken, Saksassa työskentelevä toimittaja Stefan Frank huomauttaa.

Myös sanomalehti Hamburger Abendblatt kiinnitti huomiota: kuvamateriaali "on sumennettu, otettu etäältä eikä ketään henkilöä pysty tunnistamaan".

Yhtä aikaa saksalainen Welt julkaisi videon, jossa näkyy uhrista lähikuvia - mikä ei kuitenkaan ole kannustanut valtion syyttäjiä toimimaan. Näiden kahden videon tärkein ero näyttääkin olevan suullinen huomautus kaulan katkaisemisesta kristityn gospel-laulaja, Daniel J:n videolla. Siten väitetyn "yksityisyyden suojan" rikkominen on tekosyy.

"Emme kommentoi tätä huhua", valtion syyttäjä Nana Frombach totesi Gatestone -instituutille kysyttäessä kaulan katkaisemisesta. Kaikki, mitä hän myönsi, oli se, että lapsi oli kärsinyt "vakavista niskavammoista". Kun Gatestone oli muistuttanut, että 201a -pykälää ei voitaisi soveltaa kyseiseen videoon, koska siinä ei näkynyt kenenkään kasvoja, Frombach vastasi, että tämä "vielä ratkaistaan" ja että ratsia asuntoon perustui "alustavaan epäilyyn".

Gatestone tähdensi lisäksi, että Kordewiner latasi sen You Tube -kanavalleen, jossa oli hänen täydellinen nimensä ja osoitteensa - sen sijaan, että hän olisi ladannut videon nimettömänä.

Frombach ilmoitti, että hänellä ei ollut lupaa "kommentoida meneillään olevan tutkimuksen yksityiskohtia", mutta että hän voisi "taata", että kotietsintälupa oli "tuomarin hyväksymä".

Ajatuksen- ja toiminnanvapautta kannattava verkkosivusto Achse des Guten (Axis of Good) oli ensimmäinen media, joka raportoi bloggarin asuntoon tehdystä ratsiasta. Kaksi päivää myöhemmin päivälehti Hamburger Abendblatt kirjoitti:

"Hampurin valtion syyttäjä syyttää raivokkaasti bloggaajaa, joka on julkaissut kuvia Jungfernstiegin tragediasta... Ratsia perustui pykälään 201a, lakiin, jota lehdistöneuvosto ja toimittajien yhdistykset pitävät ongelmallisena vapaan raportoinnin suhteen."

Abendblatt kritisoi lain "epämääräistä sanamuotoa" ja "vieläkin epämääräisempää valtion syyttäjän tulkintaa" toteamalla, että "lain mukaan ei ole mahdollista ottaa kuvia avuttomista henkilöistä. Kuitenkaan matkapuhelimen kuvamateriaalissa ei näy tällaisia henkilöitä".

Abendblattin lähteiden mukaan ratsiat määrännyt valtionsyyttäjä oli "erittäin kiivaana tapauksesta" ja "ampui tykillä varpusia... ja on yllättävää, kuinka nopeasti etsintälupa myönnettiin, kun otetaan huomioon äärimmäiset esteet, joita kohtaamme joka päivä vakavan rikollisuuden kohdalla".

Kyseinen rikolliseksi epäilty kristityn kuvaama video on poistettu kaikilta saksalaisilta verkkosivustoilta ja You Tube -kanavilta, vaikka niitä voi edelleen löytää verkkosivustoilla, jotka eivät ole Saksan viranomaisten ulottuvilla.

Saksan Hampurissa tapahtunutta kaksoismurhaa pöyhinyt toimittaja Stefan Frank alleviivaa Gatestone -instituutin artikkelissaan, että jos viranomaisten suunnitelma oli todella sensuroida uutisia ja pimittää tieto vauvan kaulan katkaisusta, niin se epäonnistui täydellisesti ja tuottikin päinvastaisen tuloksen.

Ratsiasta tehtyjen raportointien johdosta (ja ansiosta) tuhannet ihmiset ovat nähneet videon, ja sadat tuhannet ovat kuulleet mönkään mennystä sensurointiyrityksestä. Ja mikä on vielä pahempaa sensuuria havitteleville - he tietämättään paljastivat juuri niitä yksityiskohtia, joita he halusivat salata yleisöltä, Stefan Frank tarkentaa.

Nimittäin kotietsintälupa, josta kopio luovutettiin Kordewinerille - antaa yksityiskohtaisen selvityksen murhista. Siinä käsitellään tarkasti, että Madou oli "halunnut rangaista lapsen äitiä" ja "panna täytäntöön vaatimuksensa vallastaan ja omistusoikeudestaan". "Tarkoituksena tappaa" Madou "yhtäkkiä" otti "repussa kuljettamansa veitsen, puukotti lastaan vatsaan ja sitten melkein kokonaan katkaisi kaulan".

Valtionsyyttäjän virka on Hampurin valtionhallinnon, sosiaalidemokraattien ja vihreän puolueen liittouman alaisuudessa. Valtion oikeusministeri Till Steffen on vihreän puolueen jäsen ja häntä on vuosikausia syytetty siitä, että hän on monien skandaalien takana ministeriössään. Esimerkiksi murhasta epäiltyjä on toistuvasti pitänyt vapauttaa tutkintavankeudesta, koska heidän oikeudenkäyntinsä ovat kestäneet liian kauan.

Vuonna 2016 Steffen esti poliisia jakamasta kuvia berliiniläisestä kuorma-autoterroristista Anis Amrista, kun hän oli vielä vapaalla jalalla ja pelkäsi, että jihadististen terroristiepäiltyjen kuvien jakaminen voisi yllyttää rotuun perustuvaan vihaan.

Hampurin hallitus yrittää edelleen salata kaulan katkaisun. Tämä tuli selväksi, kun toukokuussa Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen mepit tekivät parlamentaarisen kyselyn poliisin ratsiasta ja murhatapahtuman yksityiskohdista. He halusivat muun muassa tietää, mestattiinko lapsi. Hallitus kieltäytyi vastaamasta perustuslaillisen velvollisuutensa vastaisesti. Se myös sensuroi kysymyksiä viivaamalla yli kokonaisia lauseita.

Die Weltin sanomalehti totesi:

"Se, että tutkimuksen teksti ja kysymykset peitetään ilman neuvotteluja, on jotain, mitä ei koskaan tapahdu."

Kun Gatestone -instituutti otti yhteyttä Alexander Wolfiin, yhteen tutkimukseen tehneeseen meppiin, selvittääkseen, mitä täsmälleen sensuroitiin, hän lähetti alkuperäisen kyselyn sekä senaatin vastauksen, jossa osa kysymyksistä oli sensuroitu. Jokainen vihjauskin kaulan katkaisusta, joka oli saattanut tapahtua, oli pyyhitty yli, samoin kuin linkki artikkeliin, joka kertoi ensimmäisenä kaulan katkaisusta ja myöhemmästä poliisin ratsiasta. Wolf kertoi Gatestonelle:

"Sisäministeriön istunnossa senaattori ja vastuussa oleva syyttäjä molemmat vastasivat hyvin vältellen puhemiehemme Dirk Nockemannin toistuviin kysymyksiin ja syyttivät kunnioituksen puutteesta. Mielestäni tämä oli suunniteltu aiheuttamaan suuttumusta pyynnön esittäjää kohtaan muissa parlamentin jäsenissä. Ilmeisesti senaattori haluaa lakaista asian maton alle."

Gatestone otti yhteyttä myös muiden oppositiopuolueiden puhujiin: kristillisdemokraattien (CDU) Dennis Gladiatoriin ja keskustaoikeistolaiseen, Vapaan demokraattisen puolueen (FDP) Anna von Treuenfels-Froweiniin. Treuenfeld-Frowein vastasi:

"Tietenkin yleisöllä on oikeus saada tietoa, mutta meille oikeusvaltion periaatteeseen sitoutuneena puolueena henkilökohtaiset oikeudet eivät pääty kuolemaan. Siksi pidämme päätöstä pyyhkiä osia kyselystä pois asianmukaisena. Juuri nyt ei ole tarvetta julkistaa yksityiskohtia rikoksesta."

Gladiator ei vastannut Gatestonen toistuviin pyyntöihin kommentoida.

Saksan viranomaisilla on laaja lainsäädäntötyökalu käytettävissään, mutta heitä ei näyttäisi häiritsevän, että nyt käsiteltävänä olevassa laissa vaaditaan nimenomaisesti, että sitä ei sovelleta "ajankohtaisten tapahtumien raportointiin".

Valtion syyttäjä väittää kuitenkin, että tämä murhatapaus - josta raportoitiin muun muassa Ranskassa, Intiassa, Pakistanissa, Etelä-Afrikassa ja Yhdysvalloissa - ei ole tällainen "ajankohtainen tapahtuma".

Syitä siihen, miksi kaulan katkaisua pidetään salassa, ei tarvitse arvailla. On tullut selväksi, kuinka helposti saksalaiset viranomaiset voivat sensuroida uutisia ja rangaista bloggaajia, jotka levittävät epämieluisia islamiin liittyvä tosiasioita, joista kaulan katkaiseminen on vain yksi erittäin oleellinen muslimien toimintatapa ei-muslimien alistamiseksi ja islamin levittämiseksi kaikkialle. "Vääräuskoisten" pään katkaiseminen perustuu Suomessakin juuri nyt paljon kiisteltyyn ihmisoikeuksia rikkovaan islamin sharia-lakiin, jonka puolesta Yle ja Hesari innokkaasti liputtavat.


 


 

Tytti Salenius ma 09.07. 12:44

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot