MTV3 salasi yhteyden islamiin New Mexicon lasten kiduttamistapauksessa

Yllätysrynnäkkö vaati sheriffin mukaan taktista lähestymistapaa, koska leirin asukkaiden tiedettiin olevan raskaasti aseistettuja ja ääri-islamisteja

Ulkomaat pe 10.08.2018 22:45
kuva: mtv3 sivusto

MTV 3 uutisoi tällä viikolla useaan kertaan New Mexicon osavaltiosta Yhdysvalloista läheltä Coloradon rajaa viime viikolla löydetystä "kaatopaikkaa muistuttavasta leiristä", josta pelastettiin 11 näännyksissä olevaa lasta.

"Leiriltä" pidätettiin viisi aikuista, joista kaksi oli raskaasti aseistautunutta miestä, Siraj Wahhaj ja Lucas Morten.

Wahhajin väitetään viime vuoden joulukuussa kidnapanneen hänen kolmivuotiaan poikansa ja sen jälkeen kadonneen. Lapsen äidin mukaan Wahhaj oli suunnitellut manaavansa pojan, sillä vakavasti sairas poika oli isän mielestä paholaisen riivaama.

New Mexicon erämaasta löydetystä leiristä pelastetuista lapsista yksikään ei kuitenkaan ollut se alun perin etsitty, kidnapattu kolmivuotias.

Leirin jäljille päästiin viranomaisille tehdyn kidnappaamisilmoituksen perusteella. Jonkun leirillä olijoista arvellaan onnistuneesti välittämään viranomaisille viesti.

Olemme nääntymässä ja tarvitsemme ruokaa ja vettä, viestissä sanottiin.

Kolme pidätetyistä oli naisia, joiden uskotaan olevan näiden aliravittujen lasten äitejä.

Alueelta löytyi lisäksi nuoren lapsen ruumis.

Torstaina MTV 3 väitti, että lapsia oli valmennettu kouluampujiksi ja heille oli opetettu erilaisten tuliaseiden käyttöä.

Siinä kaikki, mitä suomalaisille vaivauduttiin kertomaan.

Mikä keskeinen asia ja yksi kaikkein tärkeimmistä yksityiskohdista MTV 3:n uutisissa jätettiin mainitsematta?

Se oli se, että tapauksessa on selvä yhteys - jälleen kerran - radikaaliin islamiin.

Islamia henkeen ja vereen puolustavalle ja mielistelevälle valtamedialle totuuden kertominen on aina yhtä vaikeaa, joten tosiasiat New Mexicon lapsen kidnappaustapauksesta ja lasten näännyttämisleiristä meille välittää jälleen kerran selkeästi amerikkalainen Jihad Watch -uutissivusto.

Olisiko sittenkin niin, että Siraj Wahhaj koulutti lapsia jihadin joukkomurhia varten.

Onko kenelläkään viranomaisista tai valtamedialla tullut edes mieleen tällainen mahdollisuus?

Viime perjantaina Taosin läänin sheriffi pani toimeen rynnäkön New Mexicon aavikon vankileiriin pyrkiessään etsiä 4-vuotiasta Abdul-Ghania, jonka uskottiin hänen 39-vuotiaan isänsä, Siraj Wahhajin siepanneen Georgiassa joulukuussa. Poika kärsi kohtauksista eikä pystynyt kävelemään.

Lapsella on hypoksinen iskeeminen enkefalopatia.

"Hän ei kykene kävelemään, kärsii kouristuksista ja vaatii jatkuvaa lääketieteellistä apua", Abdul-Ghanin äiti, Hakima Ramzi tietää.

Pojan äiti kertoi tiistaina CNN:lle, ettei ole nähnyt poikaansa yhdeksään kuukauteen.

New Mexicon sheriffin mukaan heitä kohtasi leirillä kauhistuttava näky - 1-15 -vuotiaat lapset, jotka näyttivät ”kolmannen maailman pakolaisilta".

"Ainoa ruoka, jota me näimme, oli vähän perunoita ja laatikko riisiä likaisessa perävaunussa. Mutta se, mikä oli kaikkein yllättävintä ja sydäntäsärkevää, oli se, että he olivat paitsi ilman ruokaa tai raikasta vettä, mutta myös ilman kenkiä, henkilökohtaista hygieniaa ja vaatteina olivat vain likaiset ryysyt", sheriffi Jerry Hogrefe huomauttaa.

Yllätysrynnäkkö vaati sheriffin mukaan "taktista lähestymistapaa oman turvallisuutemme tähden, koska olimme kuulleet leirin asukkaiden olevan todennäköisesti raskaasti aseistettuja ja heitä pidettiin ääri-islamisteina".

"Tiesimme että heillä olisi yliote, jos emme toimi tahdikkaasti ja nopeasti", sheriffi Hogrefe tarkensi lehdistötiedotteessa.

Hogrefen mukaan poliisin saapuessa paikalle, Wahhaj oli aseistettu "AR-15 -kiväärillä, viidellä ladatulla 30 patruunan lippaalla ja neljällä ladatulla pistoolilla, joista yksi oli hänen taskussaan".

Kaksi miestä pidätettiin, mutta kolme leirissä ollutta naista vapautettiin pidätyksen jälkeen.

Kun viranomaiset ottivat Wahhajin kiinni, sheriffin toimiston mukaan aseita löytyi vaikka kuinka paljon.

Kaikki 11 lasta otettiin välittömästi turvasäilöön ja myöhemmin siirrettiin valtion New Mexico Children, Youth & Families Department (CYFD) -järjestön huostaan.

"Me kaikki annoimme lapsille vettämme ja pientä purtavaa, mitä meillä oli - ne olivat surullisimmat elinolosuhteet ja köyhyys, mitä olen nähnyt", sheriffi totesi.

Kadonnutta lasta ei löydetty. Alueelta kyllä löydettiin lapsen ruumis, mutta viranomaiset eivät ole vielä toistaiseksi tunnistaneet sitä.

Perjantaina pidätetyn Siraj Wahhajin isä - joka on myös nimeltään Siraj Wahhaj - on yksi Yhdysvaltain "merkittävimmistä" imaameista, joka johtaa Masjid At-Taqwan moskeijaa. Hän on erittäin kysytty ja haluttu luennoitsija islamilaisissa piireissä.

Vanhempi Wahhaj on varoittanut, että Yhdysvallat tulee sortumaan, ellei se "hyväksy islamilaista agendaa". Hän on myös väittänyt, että "ainoastaan muslimit olisivat poliittisesti älykkäitä ja he voisivat vallata USA:n ja korvata sen perustuslaillisen hallituksen kalifaatilla".

Hänen "lisämeriittinään" kerrottakoon, että hänet on mainittu nimeltä vuoden 1993 World Trade Centerin pommituksessa "mahdollisena kanssajuonittelijana, mutta häntä ei syytetty rikoksesta".

Hän oli myös todistaja sheikki Omar Abdel Rahmanin oikeudenkäynnissä. Omar Abdel Rahman oli kuuluisa "sokea sheikki" Umar Abdulrahman ja hänet tuomittiin vuonna 1995 terrori-iskujen suunnittelusta Yhdysvaltoihin.

Pidätetyt naiset - jotka myöhemmin vapautettiin - olivat 35-vuotias Jany Leveille, 38-vuotias Hujrah Wahhaj ja 35-vuotias Subhannah Wahhaj.

Hujrah ja Subhannah Wahhaj ovat naimisissa toisen leiriltä pidätetyn miehen, Lucas Mortenin kanssa. Kaiken lisäksi he ovat tämän vanhemman imaami Siraj Wahhajin tyttäriä.

Hujrah ja Subhannah Wahhaj ovat siis leiriltä perjantaina pidätetyn Siraj Wahhajin sisaria.

Siraj Wahhaj on naimisissa taas Jany Leveillen kanssa.

Facebookista löytyy vanhemman Wahhajin julkaisu tammikuulta, jossa hän rukoilee Allahia (make duas) ja pyytää turvallista takaisintuloa lapsilleen ja lastenlapsilleen.

"Siraj, Hujrah, Subhanah Wahhaj, vävy Luqman (Lucas) Morton ja miniä Maryam (Jany) Leveille ja heidän lapsensa (meidän 12 lastenlasta). Uskomme, että he voivat matkustaa yhdessä."

Etsitty ja kidnapattu Abdul-Ghani Wahhaj ei ollut leirillä, mutta viranomaiset uskovat lapsen olleen siellä kyllä viime viikkojen aikana.

Toistaiseksi on epäselvää, onko ruumis kadonneen georgialaisen pojan, Abdul-Ghani Wahhajin.

Taosin läänin sheriffi Jerry Hogrefe kertoi tulossa olevasta ruumiinavauksesta ja liikuttuneensa heidän löytäessä ruumiin juuri Abdulin neljäntenä syntymäpäivänä.

Abdul-Ghanin äitiä, Hakima Ramzia, ei ole tavoitettu sen jälkeen, kun viranomaiset ilmoittivat lapsen ruumiin löytämisestä.

Pojan isoisä, imaami Siraj Wahhaj on "kauhistunut siitä, että ruumis voisi mahdollisesti olla Abdul-Ghanin".

"Emme tiedä, onko ruumis hänen pojanpoikansa", väitti puolestaan imaami Al-Hajj Talib Abdur-Rashid, Pohjois-Amerikan muslimien liiton johtaja.

Nuorempaa Wahhajia ja neljää muuta aikuista syytetään 11 lapsen kiduttamisesta saastaisissa olosuhteissa vangittuina - Mortenia kiduttajien suojelemisesta. Kaikkien viiden islamilaista sotavankileiriä pyörittäneen aikuisen on tarkoitus saapua oikeuden eteen keskiviikkona.


 

 

Tytti Salenius pe 10.08. 22:45

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Ovatko puolueet vain teatteria?

pe 07.08. 11:30

Timo Vihavainen

Mitä nainen haluaa?

to 06.08. 23:15

Professorin Ajatuksia

Ville Tavio ja afrikkalainen kulttuuri

to 06.08. 23:14

Henna Kajava

Kaivohuoneen tuore tapaus verrattavissa Turun terrori-iskuun

ti 04.08. 23:55

Laura Huhtasaari

Kansanäänestys elvytyspaketista perusteltu

ti 04.08. 11:15

videot