Italia palauttaa "äidin" ja "isän" henkilöllisyystodistuslomakkeisiin

Salvini: "Me puolustamme luonnollista perhettä, joka perustuu miehen ja naisen väliseen liittoon"

Ulkomaat to 16.08.2018 22:28
Kuva: Breitbart artikkeli

Italian sisäministeri Matteo Salvinin ja hänen uuden oikeistohallituksen toimenpiteet eivät keskity ainoastaan maahanmuuttoon, islamiin ja Euroopan unioniin, sillä Salvini käynnistää "vallankumouksen" nyt myös perheen alueella puolustaen perinteistä perhettä.

Italiassa aletaan korjata poliittisen gender-ideologian valtion järjestelmiin ujuttamia sukupuolineutraaleja termejä ja taataan luonnollisen ja biologisen perheen käsitteen ja arvovallan sekä heteronormatiivisuuden säilyminen.

Salvini on luvannut tarkastaa verkkolomakkeisiin merkittyjen henkilöllisyystodistuskorttien sanamuodot ja palauttaa "isän" ja "äidin" virallisille verkkosivuille hyläten siellä aiemmin olleet "vanhempi 1" ja "vanhempi 2".

Asiasta uutisoi muun muassa LifeSiteNews ja Breitbart.

Italialaisen La Nuova Bussola Quotidiano -sanomalehden haastattelussa aiemmin tässä kuussa Salvini ilmoitti, että hän oli määrännyt muutokset ministeriön verkkosivuille kunnioittamaan sitä ainutlaatuista suhdetta, jonka vain äiti ja isä voivat antaa lapselleen.

Salvini kertoo haastattelussa saaneensa kuulla, että sisäministeriön verkkosivustolla sähköisen henkilökortin lomakkeissa oli merkintävaihtoehtoina "vanhempi 1" ja "vanhempi 2".

Hän oli välittömästi poistanut sukupuolineutraalit termit valtion järjestelmistä.

"Tein heti muutoksen sivustolle, joka palautti määritelmät 'äiti' ja 'isä'. Se on pieni asia ja pieni liike, mutta on varmaa, että teen kaikkeni, mikä on mahdollista sisäministeriölle ja mikä on joka tapauksessa sallittua perustuslaissa", Salvini vakuutti.

"Me puolustamme luonnollista perhettä, joka perustuu miehen ja naisen väliseen liittoon. Tulen käyttämään kaikkea mahdollista valtaa."

Kysyttäessä mielipidettä samaa sukupuolta olevien avioliittoon, hän vastasi kiertelemättä:

"Minun kantani on järkähtämättä vastaan."

Salvini korosti vastustavansa myös "sijaisäitiyttä" eli kohdun vuokrausta:

"Kohtu vuokralle ja vastaavanlaisia kauhistuksia? Ehdottomasti ei."

Lisäksi hän muistutti, että uuden perhe- ja vammaisministerin, Lorenzo Fontanan johdolla on oltava tarvittavat resurssit perheystävällisten kampanjalupausten täyttämiseksi.

"Tavoitteeni, jonka olen asettanut itselleni tästä hallituksen päättymiseen asti, on ottaa käyttöön perhetaksan käsite, jossa palkitaan hedelmällisyydestä ja se on siten panos tulevaisuuteen."

Italian hallitus aikoo alentaa lisäksi verotusta, jonka hän sanoi auttavan myös perheitä:

"Jos voimme jo auttaa arvonlisäveroa, valmistajia, kauppiaita, käsityöläisiä ja pienyrittäjiä, se on ensimmäinen askel. He ovat myös isiä ja äitejä. Euron vähennys on euro enemmän lapsille", Salvini huomautti.

Italia salli viimeisenä isona länsieurooppalaisena maana homoliitot lailliseksi vuonna 2016, mutta laki ei esimerkiksi takaa samanlaisia adoptio-oikeuksia kuin heteropareilla.

Myös sijaisraskaudet ovat Italiassa laittomia.

Uusi perhe- ja vammaisministeri Lorenzo Fontana on antanut useita kielteisiä lausuntoja koskien "homoseksuaaliperheitä ja heidän lisääntymisoikeuksia".

Heinäkuussa Fontana paheksui samaa sukupuolta olevia vanhempia, jotka "hedelmöittävät" lapsen ulkomailla käyttäen käytäntöjä, jotka Italian oikeusjärjestelmä kieltää ja hän on sitä mieltä, että homoperheitä "ei ole olemassakaan".

Hän on myös sanonut, että homoavioliittoja sekä sukupuoleen ja maahanmuuttoon liittyviä muuttuneita asenteita on käytetty hyväksi "tuhoamaan yhteisömme ja perinteemme".

Monissa Euroopan maissa parin viime vuoden aikana - ja nyt Italiassa - poliitikkojen keskuudessa terve käsitys sukupuolesta ja perheestä on lisääntynyt sekä on herätty huomaamaan, miten järjestelmällisesti LGBT-ryhmittymät gender-ideologiallaan ajavat perinteisten perhemallirakenteiden romuttamista.

Viime viikolla Unkarin hallitus puuttui yliopistojen gender-tutkimusohjelmiin lopettamalla gender-tutkimuksen opinnot valtiollisissa yliopistoissa.

(Suomessa sen sijaan ollaan menossa päinvastaiseen suuntaan esimerkiksi henkilötunnuksen uudistamisessa. Petteri Orpon (kok.) johtaman valtiovarainministeriön asettama työryhmä haluaa henkilötunnukset sukupuolineutraaleiksi ja selvittää nyt, millä tavoin henkilö tulisi yksilöidä viranomaisten tietojärjestelmissä.

Valtiovarainministeriö perustelee projektia muun muassa sillä, että henkilötunnuksesta ilmenevät tarpeettomasti syntymäaika ja sukupuoli.)


 

 

Tytti Salenius to 16.08. 22:28

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot