Vasemmisto hurjana Ruotsin myönnettyä vaalien alla maahanmuuttajien olevan yliedustettuina raiskauksissa

"Miksi SVT oli päättänyt tuottaa mahdollisesti arkaluontoisen ohjelman ennen vaaleja?"

Ulkomaat la 25.08.2018 23:19
Kuva: svt-video

Keskiviikkona Ruotsissa julkistettiin se, minkä kaikki kyllä tietävät jo: maahanmuuttajat edustavat enemmistöä raiskaustapauksissa.

SVT:n keskiviikkona lähettämässä tutkivien journalistien uudessa kartoitus- ja tutkimusreportaasissa "Raiskauksista tuomitut" paljastettiin "arkaluontoisia" tilastoja, jotka osoittavat ulkomailla syntyneiden miesten liittyvän noin 85 prosenttisesti tapauksiin, joissa uhri ei tuntenut raiskaajaa.

Maahanmuutto ja rikollisuus ovat tärkeitä kysymyksiä Ruotsin 9. syyskuuta pidettävien vaalien yhteydessä ja nyt Ruotsin valtamediana tunnettu yleisradioyhtiö SVT on joutunut juuri ensi kuussa järjestettävien kansallisten vaalien edellä arvostelun kohteeksi ja kiusalliseen tilanteeseen kartoittaessaan reportaasiin kaikki viimeisen viiden vuoden aikana raiskauksesta ja sen yrityksestä tuomitut.

Selvityksestä ilmeni , että 58 prosenttia raiskauksesta tai raiskauksen yrityksestä tuomituista miehistä oli syntynyt ulkomailla.

SVT:n ohjelmassa todetaan, että viimeisen viiden vuoden aikana tuomittujen rikoksentekijöiden määrä oli yhteensä 843. Heistä 427 on syntynyt Euroopan ulkopuolella, joista 197 oli peräisin Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta sekä 45 Afganistanista. 134 tuli Afrikan eteläisistä osista ja loput 96 muista Euroopan ulkopuolisista maista.

SVT kertoo laskeneensa mukaan kaikki tuomioistuimessa tuomitut esittämään "täydellistä kuvaa". Valitettavasti siinä ei ole mukana kuitenkaan etnisiä erittelyjä ilmoitetuista raiskauksista, joita on varmasti tuhansia enemmän.

Tarkasteltaessa vain sellaisia ​​raiskaustapauksia, joissa tekijä ja uhri eivät olleet entuudestaan tuttuja, ulkomailla syntyneiden osuus kasvoi yli kahdeksaan kymmenestä, joista lähes puolet oli oleskellut Ruotsissa vain alle vuoden ennen hyökkäystä.

Breitbart muistuttaa, että vaikka maahanmuuttajien hallitsevan aseman osoittavat luvut Ruotsissa raiskauksesta tuomituista ovatkin nyt tuotu ilmi valtamediassa - useimmissa tapauksissa Breitbartin jo aiemmin pannessa merkille "suuntauksen" - se on tyrmätty rasismia levittävien "salaliittoteorioiksi".

"Se on huono ohjelma, jota ei koskaan pitäisi lähettää", sanoo Jerzy Sarnecki, Ruotsin kansallisen rikoksentorjuntaneuvoston (BRÅ) entinen johtava tutkija, joka on näkyvästi mukana tiedotusvälineissä asiantuntijana kaikessa rikollisuuteen liittyvässä asiassa.

"Ohjelma perustuu vanhaan äärioikeistolaiseen salaliittoteoriaan, joka väittää ulkomaalaisten miesten tulevan Ruotsiin ja raiskaavan ruotsalaisnaisia ​​ja että valtaapitävät - poliittisesti korrekti eliitti - yrittää salata nämä rikokset", Jerzy Sarnecki selitti SVT:lle keskiviikkona.

Äärivasemmistolaisen kriminologin mukaan SVT:n tarkastelema otos oli aivan liian pieni, jotta siitä voisi vetää "hyödyllisiä johtopäätöksiä" rikoksentekijöistä.

Useimmat tutkijat ja kriitikot ovat sanoneet Jerzy Sarneckin edustavan Ruotsin valtaapitävien "kieltämisen ja salaamisen kulttuuria" massamaahanmuuttoon liittyvissä ongelmissa.

Sarneckin mielestä on "järjetöntä" uskoa, että raiskausten ja massamaahanmuuton välillä voisi olla yhteys ja varoitti, että SVT:n ohjelma saattaa aiheuttaa kohtalokkaita seurauksia vaalien edellä.

Myös brittiläinen yleisradioyhtiö BBC ilmaisi pelkonsa ohjelman tuomisesta julki ennen 9. syyskuuta pidettäviä vaaleja, sillä Ruotsia hallitseva sosiaalidemokraatit näyttää todennäköisesti tulevan kärsimään huonoimman vaalituloksen puolueensa historiassa, koska maahanmuutto on äänestäjien ykköshuolenaiheita.

Maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit vaikuttaa sen sijaan houkuttelevan ennätyksellisen suuren osan äänistä ja BBC halusikin tietää, "miksi SVT oli päättänyt tuottaa mahdollisesti arkaluontoisen ohjelman ennen vaaleja".

Tuoreesta tutkimusreportaasista "Raiskauksista tuomitut" vastaava päätoimittaja Ulf Johansson sanoi, että jokainen poliittinen puolue keskittyy maahanmuuttokysymysten ratkaisemiseen, joten he kokivat olevan tärkeää antaa ruotsalaisille parempi käsitys yhteiskunnasta.

"Mielestäni tällä ei tule olemaan vaikutusta vaaleihin. Tästä on ollut jo runsaasti keskustelua ja se antaa vain lisää faktoja nykyiseen keskusteluun", totesi Ulf Johansson ja huomautti ilmoitettujen raiskausten määrän Ruotsissa olevan paljon korkeampi.

Sekä ruotsidemokraattien että keskusta-oikeistolaisen maltillisen kokoomuksen johtajat kommentoivat SVT:n keskiviikkona julkaistuun reportaasiin, että raiskauksesta tuomitut ulkomaalaiset olisi karkotettava.

"Maltillisen kokoomuksen teeskennelty järkytys tässä asiassa on säälittävä vitsi. Heidän 8 vuoden parlamentissa olemisensa aikana he eivät ole liikauttaneet eväänsäkään. Sitä vastoin vastustaneet aktiivisesti ehdotuksiamme ja hyökänneet häikäilemättömästi ruotsidemokraatteja kohti, kun olemme ajaneet asiaa eteen päin yli kymmenen vuoden ajan", ruotsidemokraattien Mattias Karlsson kirjoitti Facebookissa.

"Tällainen alin mahdollinen huijaaminen ja periaatteiden, uhreja kohtaan tunteman aidon empatian, nöyryyden, pahoittelun, moraalin ja oikeustajun totaalinen puuttuminen iljettää minua. Todella", hän lisäsi.

"Uskooko Stefan Löfven edelleen, että maahanmuuttajat eivät ole yliedustettuina seksuaalirikoksissa vai onko hän muuttanut mielensä?" twiitattiin puolestaan ruotsidemokraattien sivustolla keskiviikkona ilmeisesti viitaten SVT:n esittämään reportaasiin. Twiitissä oli kuva Ruotsin pääministeristä ja teksti, jossa hän oli CNBC:lle taannoin todennut, että maahanmuuttajat eivät ole syyllisiä seksuaalihyökkäyksiin eikä terrorismitapauksiin.

Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista Ruotsissa on puhuttu siitä asti, kun maahanmuuttoaalto Eurooppaan saavutti huippunsa vuonna 2015.

Yksi tällainen raiskauksen kokenut on SVT:n reportaasiin haastateltu Sofia Näslund, joka raiskattiin Strängnäsissä vuonna 2015 kahdesti saman illan aikana. Asialla oli turvapaikanhakijat, joista kaksi, Algerian ja Syyrian kansalainen tuomittiin, mutta kolmatta epäiltyä ei ole saatu oikeuden eteen.

Ennen oikeudenkäyntiä molemmat kiistivät tehneensä rikoksen DNA-todisteista huolimatta.

Sofia Näslund sanoo, että heidän pitäisi hävetä erittäin paljon. Hän päätti astua esiin kolmen vuoden jälkeen ja kertoa ensi kertaa tapahtumista.

"Sitä yrittää vain selviytyä, sulkea pois ne mielestä. Jouduin täydelliseen tunteiden kaaokseen", hän sanoo SVT:lle.

Oikea Media kirjoitti elokuun alussa, että Euroopan maat tarvitsevat "yhtäkkiä" uusia lakeja naisten suojelemiseksi seksuaaliselta väkivallalta.

Toukokuussa Ruotsi muutti lakejaan ja hyväksyi uuden lain seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta.

Lain mukaan seksi ilman suostumusta on raiskaus, vaikka siihen ei liity uhkauksia eikä pakottamista. Uusi laki tuli voimaan Ruotsissa 1. heinäkuuta ja sen mukaan henkilön on annettava selvä lupa, joka on joko sanallinen tai fyysinen.

Aiemmin oli jouduttu osoittamaan siinä ilmennyt väkivalta tai että uhria oli käytetty hyväksi "haavoittuvassa tilassa ja heikossa asemassa". Tämä selittäisi valtavan määrän tapauksia, jotka hylätään ja miksi tuomittujen määrä on niin alhainen.

Olisivatko luvut huomattavasti korkeammat, jos ilmoitetut raiskaukset lisättäisiin mukaan, kun otetaan huomioon, kuinka monta kertaa olemme nähneet Ruotsissa raiskaajien pääsevän vapaaksi tuomitsematta?


 

 

Tytti Salenius la 25.08. 23:19

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot