Tsekin pääministeri: "Emme halua elää täällä kuin Afrikassa tai Lähi-idässä!"

"Tämä on taistelua eurooppalaisen sivilisaation ja kulttuurin säilyttämiseksi"

Ulkomaat ma 10.09.2018 23:05
Andrej Babiš

Tšekin pääministeri ja ANO -puolueen johtaja Andrej Babiš on jääräpäisesti sitä mieltä, että Euroopan on taisteltava kulttuurinsa ​​ja arvojensa puolesta ​​tuhoisaa EU:n maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Hänen mukaansa Saksan äskettäiset mellakat Chemnitzissä johtuvat hallitsemattomasta maahanmuutosta, mikä johtaa eittämättä räjähdysalttiisiin tilanteisiin.

"Chemnitz on aivan kulman takana", Babiš julisti vakavasti viime sunnuntaina Tšekin Prima -tv-kanavalla kuvaten sitä laajaa levottomuutta ja mielenosoituksia, joiden vallassa Itä-Saksan kaupunki on ollut koko viikon sen jälkeen, kun kahden maahanmuuttajan - syyrialaisen ja irakilaisen turvapaikanhakijan - epäillään murhanneen raa'asti paikallinen saksalainen.

Hän jatkoi:

"Olen perusteellisesti selventänyt, että tämä on taistelua eurooppalaisen sivilisaation ja kulttuurin säilyttämiseksi. Emme halua elää täällä kuin Afrikassa tai Lähi-idässä. Meidän on taisteltava arvojemme puolesta ja löydettävä ratkaisu."

Hän lisäsi:

"Oletteko nähneet kuvia turistirannoille suuntautuvista maahanmuuttaja-aluksista? Eurooppalaiset ovat järkyttyneitä ja peloissaan. Sama tapahtui Chemnitzissä. Siellä ei ole tapahtunut vain yksi murha, vaan myös teini-ikäisten tyttöjen murhia ja seksuaalisia väkivaltaisuuksia."

Hän korosti, että ellei maahanmuuttoa saada hallintaan, kansan suuttumus ja pettymys kasvavat entisestään.

Niinpä Babišin mielestä juuri Chemnitzin tapahtumat osoittavat, mitä seuraa massamaahanmuutosta, kun vastassa ovat syntyperäiset kansalaiset. Tällaiset tapaukset ovat erittäin vaarallisia Euroopalle, sillä hänen mukaansa Saksassa olevat jännitteet voivat vaikuttaa myös naapurimaihin.

Babiš sanoi toivovansa, että Chemnitzin tilanne ei kärjistyisi entisestään, mutta uskoo Chemnitzin voivan olla "vaarallinen sytytin Euroopassa".

"Tietysti se on. Eurooppa on jakaantunut. Macron haluaa jopa järjestää huippukokouksen laittomien maahanmuuttajien jakelemiseksi, tämä ei ole normaalia", Tšekin pääministeri totesi tiukasti.

Hän painotti sitä, että on vastustanut jo pitkän aikaa Euroopan komission "pakotettua maahanmuutto -kampanjaa" ja kritisoi EU:n nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa ehdottamalla, että Euroopan valtioiden on "yhdistyttävä" sopiakseen maahanmuuttokriisin toteuttamiskelpoisesta ratkaisusta.

Babiš kertoi arvostavansa Saksan ulkoministeri Heiko Maasin aiempaa julkilausumaa, jonka mukaan EU-maita ei pitäisi pakottaa hyväksymään turvapaikanhakijoita yhteisen äänestyksen perusteella.

"On tarpeen lyöttäytyä yhteen", Babiš korosti ja vakuutti yhteisen järjestelmällisen lähestymistavan olevan tärkeä:

"Baijerin pääministerillä on radikaali näkemys maahanmuutosta, samoin Itävallan Sebastian Kurzilla ja Salvinilla Italiassa", hän muistutti.

Babiš pitää Libyaa suurimpana ongelmana.

Toimenpiteet voivat hänen mielestä onnistua vain, mikäli Libyan kanssa tehdään sopimus.

"Meidän pitäisi pyrkiä luomaan samanlainen sopimus kuin Turkin kanssa", hän sanoi ja vihjasi sopimukseen, joka auttoi lopettamaan maahanmuuton niin sanotun Balkanin reitin jälkeen.

"Meillä on täällä 1,5 miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa. Palauttamispolitiikkamme on onneton", Babiš jatkoi viitaten EU:n "heikkoon saldoon valeturvapaikanhakijoiden palauttamisessa", mukaan lukien edellä mainittuun "Chemnitzin irakilaiseen", ja muista tappajista Anis Amriin, jonka ei olisi pitänyt olla Saksassa lainkaan, kun hän ajoi varastetulla kuorma-autolla Berliinissä joulumarkkinaväkijoukon päälle, valehteli kansallisuutensa, käytti useita väärennettyjä henkilöllisyyksiä ja oli määrätty karkotettavaksi.

Babiš - jota kutsutaan usein myös "Tšekin Donald Trumpiksi" - ojentaa kaunistelematta niitä Länsi-Euroopan maita, jotka edelleen ajavat avointen rajojen politiikkaa:

"Jos he haluavat enemmän Islamilaisen valtion kannattajia Ranskaan, Hollantiin tai Belgiaan kuin mitä heillä on nyt, se on heidän ratkaistavissaan."

Hänelle on selvää, että Tšekki, Unkari, Puola ja Slovakia pitävät kuitenkin päänsä ja vastustavat edelleen EU:n pyrkimyksiä jakaa uudelleen EU:hun saapuvat maahanmuuttajat pakollisella kiintiöjärjestelmällä.

"Olemme menettäneet neljä vuotta typeriin keskusteluihin kiintiöistä. Lyhyesti sanottuna viesti on ollut se, että Eurooppa on avoin ja että meidän on huolehdittava kaikista laittomasti tulevista ja hajaannutettava heidät keskuuteemme", hän luonnehti elokuun lopulla Radio Prahan haastattelussa pakkokiintiöitä, joka aiheuttaa "yhteiskunnallisen katastrofin" ja nimitti maahanmuuttajia "turvapaikkashoppailijoiksi".

Babišin mielestä nämä ihmiset olivat "elintasopakolaisia" - toisin sanoen he eivät pyrkineet "konfliktista" ensimmäiseen "turvasatamaan", vaan hakivat parempaa elämää kaikkein vauraimmassa EU-maassa, joka ottaa heidät vain vastaan:

"Nyt on lähetettävä selkeä viesti, että laitonta maahanmuuttoa ei hyväksytä."

Andrej Babiš tapasi Saksan liittokansleri Angela Merkelin Berliinissä keskiviikkona ja viime viikolla hän vieraili Italiassa, Unkarissa ja Maltalla hakemassa yhtenäistä rintamaa esittämäänsä maahanmuuton torjumista koskevaan suunnitelmaansa.

Andrej Babišin mukaan Euroopan unionin on laadittava kattava toimintasuunnitelma laittoman maahanmuuton pysäyttämiseksi.

EU:n jäsenvaltioiden on oltava yhtenäisessä rintamassa tai muuten Euroopan unionia kolme vuotta otteessaan pitänyttä kriisiä ei tulla koskaan ratkaisemaan, hän vakuutti.

"Jos Italia ja Malta eivät toivota tervetulleeksi maahanmuuttajia, niin sitten Espanja tekee sen. Näin lähetämme viestin maahanmuuttajille, että on mahdollista tulla Eurooppaan Marokosta Espanjan kautta.

Tämän on loputtava tai muuten emme koskaan pysäytä maahanmuuttajien virtaa."

EU:n maahanmuuttopolitiikka on edelleen tulikuuma poliittinen kysymys Tšekin tasavallassa, vaikka vain kourallinen pakolaisia on hyväksytty sinne maahanmuuttokriisin alkamisen jälkeen vuonna 2015.

Tšekin johtaja toisti näkemyksensä, jonka mukaan Tšekki "ei ottaisi vastaan yhtään laitonta maahanmuuttajaa":

"Se on ratkaiseva liike, merkki ja viesti maahanmuuttajille ja maahanmuuttajien salakuljettajille, että on turha suunnata venettä kohti Eurooppaa."


 


 

Tytti Salenius ma 10.09. 23:05

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Klaus Schwab`s and Thierry Malleret`s cynical "The Great Narrative" is the executive program of "The Great Reset"

ma 30.12. 17:24

Petteri Hiienkoski

Miten Suomesta tuli merirosvovaltio?

ma 30.12. 00:42

Juha Ahvio

Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi

pe 08.11. 15:49

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

videot