Asiantuntijat koolla Washingtonissa: Ideologinen väittämä, että mieli määrittää sukupuolen

"Huolestuttavaa, kun aikuinen hyväksyy gender-ideologian ja traagista, kun lapsi joutuu sen uhriksi"

Ulkomaat to 27.09.2018 22:32
kuva: shutterstock

Iltalehti uutisoi maanantaina viime viikonloppuna Yhdysvalloissa Washingtonissa järjestetystä kolmipäiväisestä kristittyjen ja konservatiivien vuosittaisesta Values Voter Summit -tapahtumasta, jossa paikalla oli tuhansia kristittyjä ja kymmeniä järjestöjä.

Life Site News kertoo samaisesta Values Voter Summit -kokoontumisesta, jossa pidettiin myös gender-ideologiaan keskittynyt paneelikeskustelu, jonka aikana esille nousi kolmen keskeisimmän asiantuntijahenkilön kolme poikkeuksellista lausuntoa aiheesta.

Hullaantuminen transseksuaalisuuteen näyttää valtaavan kansakuntaa erityisesti nuorten keskuudessa ja kysymyksessä on "laajamittainen lasten hyväksikäyttö".

Tätä mieltä oli paneelin asiantuntijaryhmä, jossa oli mukana Family Research Councilin politiikan tutkimuksen asiantuntija Peter Sprigg, American College of Pediatriciansin toiminnanjohtaja ja lastenlääkäri Michelle Cretella ja psykiatrian ja käyttäytymistieteiden professori Johns Hopkinsin yliopiston lääketieteen laitokselta ja kaksikymmentä viisi vuotta Johns Hopkinsin sairaalan pääpsykiatrina toiminut Paul McHugh.

Keskustelun ydintä kuvasi paneelin nimi: Miten gender-ideologia vahingoittaa lapsia.

Peter Spriggin mielestä "on huolestuttavaa, kun aikuinen hyväksyy tällaisen transsukupuolisen ideologian ja traagista, kun lapsi joutuu sen uhriksi".

Family Research Councilia edustava Sprigg huomautti, että ihmiskunnan historiassa on aina pidetty selvänä sitä tapaa, jolla määritämme, ovatko ihmiset miehiä vai naisia - eli heidän kehonsa perusteella.

"Nykyään transsukupuolinen liike väittää, että mieli menee kehon edelle, kun päätetään, onko henkilö mies vai nainen. Tämä on kuitenkin ideologinen väittämä", Sprigg korosti ja lisäsi, että "se ei ole millään tavalla tieteellistä".

Lastenlääkäri Michelle Cretellan mukaan Yhdysvalloissa harjoitetaan laajamittaista lasten hyväksikäyttöä ja osallisia tähän ovat hänen erikoistumisalansa pediatria sekä psykiatria, koulutusjärjestelmä, valtamedia ja sosiaalinen media.

"Ja tämä on säädetty laissa nyt", Cretella huomautti.

Cretella on itse neljän lapsen äiti ja merkittävä lasten terveyteen, sairauksiin ja käyttäytymiseen perehtynyt asiantuntija, joka on taistellut lapsiin kohdistettua jatkuvaa ​gender-ideologian edistämistä vastaan.

Omassa puheenvuorossaan hän varoitti käyttämästä gender-ideologiaa kannattavien suosimaa kieltä.

"Ihmisillä on biologinen sukupuoli, piste", hän totesi ykskantaan.

Cretella painotti, että meillä ei ole jotakin muuta sen lisäksi, mitä kutsuttaisiin "sosiaaliseksi sukupuoleksi" tai "sukupuoli-identiteetiksi" ja joka olisi kytköksissä aivoihimme tai DNA:hamme.

"Ihmisen seksuaalisuus on kaksiosainen; se on ehdoton, se on jokaisessa kehon solussa", Cretella tarkensi.

"Sukupuolta ei ilmoiteta ihmiselle, se ilmoittaa itse itsestään. Tunnistamme sen. Kehomme kertovat meille, keitä me olemme."

Cretella selvensi lisäksi "yhteiskuntaamme vakiintuneen lasten hyväksikäytön" alkavan ensin "sosiaalisella matkimisella", kun aikuiset kannustavat sukupuolestaan hämillään olevia lapsia hyväksymään vastakkaisen sukupuolen nimen, pronominit ja vaatetuksen.

Lasten hyväksikäyttö pahenee, kun lääkärit määräävät puberteettia estäviä aineita (blokkereita, murrosiän salpaajia) ja vastakkaisen sukupuolen hormoneja. Blokkerit voivat johtaa pysyvään hedelmättömyyteen ja pysäyttää kehon ja aivojen fyysisen kehityksen. Lääkkeistä aiheutuu heikentynyttä muistia, hauraita luita ja lisääntynyt riski tietyille syöville sekä liikalihavuutta joillekin lapsille.

Koko eliniän otettavat vastakkaisen sukupuolen hormonit voivat puolestaan saada aikaan hedelmättömyyttä, sydänkohtauksia, korkeaa verenpainetta, aivoinfarkteja, veritulppia, diabetesta, syöpää ja tunne-elämän epävakautta.

Kirurginen silpominen - kuten tyttöjen molempien rintojen poisto - voidaan suorittaa jo 13-vuotiaille, mutta sukuelinten leikkaus on tällä hetkellä sallittua "vasta" 18-vuotiaana - paitsi että jotkut kirurgit tekevät kaikkensa painostaakseen ikärajaa alhaisemmaksi.

Psykiatrian ja käyttäytymistieteiden professori Paul McHugh muistutti, että sukupuolen vaihdoksen tehneillä leikkauspotilailla on 20 kertaa enemmän itsemurhia kuin heidän vertaisryhmäläisillään.

Hänen kokemuksensa mukaan sukupuolen vaihdoksen tehneet henkilöt voivat sinnitellä kymmenenkin vuotta kirurgisen toimenpiteen jälkeen, mutta sitten valtava katumus alkaa vallata heidät.

Hän sanoi tämän muistuttavan sitä tilannetta, kun ihotautilääkärit kohtaavat potilaita, joilla on tatuointeja. Myös he alkavat kokea pettymystä tatuoinneistaan.

McHugh nimitti tatuointeja "pitkäaikaiseksi todisteeksi lyhytaikaisesta tunteesta" ja jatkoi, että lapsilla nyt suoritettavat lääketieteelliset hoidot ja kirurgiset toimenpiteet ovat vielä luonteeltaan kokeellisia eivätkä ne takaa hyviä tuloksia.

Käytettävissä olevat tiedot tällaisista hormonihoidoista ovat vähäisiä ja "virallisessa kirjallisuudessa" tarjotaan "erittäin heikkolaatuisia" todisteita. McHugh vertasi lapsille hormonihoitoja antavia lääkäreitä lääketieteen asiantuntijoihin, jotka eivät taatusti kirjoittaisi reseptiä esimerkiksi aspiriinista, jos sen turvallista käyttöä tukisi näin heikkolaatuinen todistusaineisto.

McHugh viittasi niin ikään uraa uurtavaan tutkimukseensa, jonka on julkaissut The New Atlantis A Journal of Technology and Society vuonna 2016. Raportissa esitetään yhteenveto ja ajan tasalla oleva selitys seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvästä tutkimuksesta biologisista, psykologisista ja yhteiskuntatieteellisistä näkökulmista ja tutkimus kattaa lähes 200 vertaisarvioitua selvitystä.


 

Tytti Salenius to 27.09. 22:32

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot