Ranskan entinen sisäministeri: "Pelkäämme salafistien voittavan seuraavat vaalit!"

Uusi sisäministeri presidentin sisäpiiriin kuuluva ja islamia "onnellisuuden ja rakkauden uskontona" pitävä entinen kapinallinen nuori

Ulkomaat su 28.10.2018 11:43
kuva: shutterstock

Voice of Europe uutisoi, mitä entinen toimittaja Patricia Balme on paljastanut CNEWS:llä Ranskan entisen sisäministerin Gerard Collombin puhuneen yksityisellä aamiaisella - kolme viikkoa ennen sisäministerin jätettyä työnsä.

TV-keskustelussa käsiteltäessä Pariisin pohjoispuolella sijaitsevan esikaupunkialue Seine-Saint-Denisin islamisaatiota Balme sanoi:

"Olin onnekas saadessani syödä aamiaista Gerard Collombin kanssa kolme viikkoa ennen hänen lähtöään ja hän todellakin piti sietämättömänä sitä, että virkamiehet ja johtajat eivät huolehdi Seine-Saint-Denisin islamisaatiosta."

Sitten Balme yllätti kaikki kertomalla, mitä Gerard Collomb oli paljastanut hänelle:

"Eniten pelkäämme, että seuraavissa kunnallisvaaleissa valitaan salafisteja kaupunginjohtajia", entinen Ranskan sisäministeri Collomb oli todennut.

Nämä tiedot pidettiin salassa ranskalaisilta, vaikka Gerard Collomb oli varoittanut kriittisestä tilanteesta ranskalaisissa lähiöissä hänen jäähyväispuheessaan.

"Kävin kaikissa hallitsemattomissa lähiöissä, tilanne on hyvin rappioitunut... tänään me elämme rinnakkain, ja olen aina sanonut pelkääväni, että huomenna meidän täytyy elää kasvotusten", Collomb selitti kolme viikkoa sitten.

Hän on toiminut aiemmin kaupunginjohtajana Lyonin kotikaupungissaan 16 vuotta.

Tämänhetkistä tilannetta voitaneen verrata ranskalaisen kirjailijan Michel Houellebecquen 7. tammikuuta vuonna 2015 julkaisemaan romaaniin "Submission". Kirjassa islamistinen ehdokas Mohammed Ben Abbes voittaa Ranskan 2022 presidentinvaalit sosialistipuolueen tukemana.

Romaani herätti epätavallisen paljon huomiota, sillä se julkaistiin samana päivänä, kun tapahtui Charlie Hebdon ammuskelu.

Kauhistuttavaa yhteensattumaa?

Collomb on sosialistipuolueen jäsen ja hyvin "vähemmistöystävällinen". Hänen on periaatteessa ollut velvollisuus ilmoittaa sisällissodan mahdollisuudesta, mikäli hän arvioi jotain hirvittävää olevan tapahtumassa.

Kansallisen liittouman puheenjohtaja Marine Le Pen oli ihmeissään Collombin sanoista:

"Gerard Collomb paljastaa, että hallitsemattomat esikaupunkialueet ovat kuin räjähdysaine, joka on valmis valaisemaan läpi yön ja antoi pääministerille juhlallisen varoituksen. Olisimme toivoneet tällaista totuuden kieltä 17 kuukautta sitten!"

Irtisanoutunut ranskalainen sisäministeri ei ole ensimmäinen, jonka mielestä Ranska voisi kohdata sisällissodan.

Yksi Ranskan suosituimmista kirjailijoista, Eric Zemmour on sanonut: "Ranska on maa, jossa sisällissotia on ollut aiemminkin, ja sen mahdollisuus tulevaisuudessa on otettava vakavasti."

Pariisin hovioikeus määräsi jopa 5 000 euroa sakkoa vihan lietsonnasta muslimeja vastaan hänen verrattua maahanmuuttokriisiä "muslimien invaasioon" ja varoituksesta, että se saattaa johtaa uskonnolliseen sisällissotaan Ranskassa.

Zemmourin väitettä luonnehdittiin "islamofobisena puheena" ja Zemmour oli "ylittänyt sananvapauden oikeuden sallitut rajat".

Eric Zemmour on äärettömän suosittu oikeistolainen kirjailija, jonka suurin menestys on vuonna 2014 julkaistu kirja "Ranskalainen itsemurha", Le Suicide français. Sitä myytiin yli miljoona kappaletta vuonna 2015.

Niin ikään ranskalainen professori Christian de Moliner ehdotti vuosi sitten, että Ranska pitäisi jakaa kahteen valtioon sisällissodan estämiseksi: toiseen, jossa on ranskalainen laki ja toiseen, jossa noudatetaan sharia-lakia maan muslimien kasvavan määrän takia.

"Emme pysty koskaan hävittämään perin juurin radikaalia islamia... Vaikka emme ole vielä avoimessa sodassa, profeetalleen (Muhammad) uskolliset ovat jo ryhmittyneet alueille, joita toisinaan hallitaan erityisillä säännöillä", professori huomautti.

De Molinerin mukaan Ranskassa on jo olemassa rinnakkainen yhteiskunta, jolla on vastakkaiset arvot verrattuna valistuksen ajan periaatteisiin, joihin ranskalainen yhteiskunta on perustettu.

71-vuotiaan Gerard Collombin lopetettua äkillisesti työnsä 3. lokakuuta sisäministerinä ja hänen päätettyään palata kotikaupunkiinsa Lyoniin kaupunginjohtajaksi, uusi islamia "onnellisuuden ja rakkauden uskontona" pitävä ministeri on toiminut jo virassaan 16. lokakuuta lähtien.

Hänen nimensä on Christophe Castaner ja hän on nykyään vastuussa Ranskan poliisista ja tiedustelupalvelusta. 52-vuotias entinen sosialistipuolueen kansanedustaja kuuluu keskeisesti Ranskan presidentin sisäpiiriin ja hän liittyi Macronin La République en Marche! -puolueeseen (LREM) vuoden 2017 alussa. Hän erosi Macronin puolueen johtajuudesta uuteen työhönsä.

Castanerin kerrotaan olleen kapinallinen nuori, joka pelasi pokeria Marseillen rikollisen alamaailman jäsenten kanssa ennen siirtymistään politiikkaan.

Hänellä on vain vähän kokemusta kansallisista turvallisuuskysymyksistä, mutta tiistaina 16. lokakuuta hän vannoi jo olevansa "palveluksessanne, hyvät kollegat, 24 tuntia vuorokaudessa".

Castanerin kommentit islamista saattavat herättää epäilyksiä Ranskan kansan keskuudessa siitä, ymmärtääkö hän tämän uskonnon aiheuttamia jättimäisiä ongelmia - etenkin Ranskassa, joka on kärsinyt suunnattomasti muslimien terrorismista.

Esimerkiksi RTL:n radiohaastattelussa, kun häneltä kysyttiin hijabin kieltämisen mahdollisuudesta, hän kieltäytyi harkitsemasta tällaista kieltoa ja vertasi islamilaista huntua jopa katolilaiseen huiviin.

"Joitakin vuosia sitten, kun Ranskassa äitimme käyttivät katolilaista huivia, emme edes esittäneet kysymyksiä."

Hän on myös väittänyt, että Isisillä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa: "Meidän on lopetettava puhuminen Islamilaisesta valtiosta, he pettävät uskontoa, jota he teeskentelevät palvelevansa."

Hänen hyväuskoisuutensa islamin suhteen paljastui lisäksi TV-haastattelussa, kun hän piti islamia ja katolilaisuutta samanarvoisina uskontoina.

"Islamin nimessä joillakin on sopimattomia käyttäytymismalleja, mutta sillä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, joka on onnellisuuden ja rakkauden uskonto."


 

 

Tytti Salenius su 28.10. 11:43

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot