Tsekki haluaa kieltää islamin kokonaan: "Kaikki vihaa ja väkivaltaa edistävät ideologiat olisi kiellettävä"

"Jos joku vaatii vääräuskoisten ja juutalaisten tappamista, kyseessä ei ole rauhan uskonto!"

Ulkomaat to 13.12.2018 23:38

Monissa Itä-Euroopan maissa vastustetaan voimakkaasti islamia.

Slovakia on terrorismista vapaa maa, koska se kieltää täysin islamin eikä hyväksy ainuttakaan moskeijaa. Se on myös kolmen turvallisimman EU-maan joukossa, koska se on pitänyt päänsä eikä ole hyväksynyt määrällisesti montaakaan maahanmuuttajaa Euroopan maahanmuuttokriisin aikana.

Nyt myös Tšekin parlamentin poliitikot keskustelevat islamin täydellisestä kieltämisestä.

Asiasta uutisoi tanskalainen Kristeligt Dagblad.

Kautta koko Tšekin poliittisen kirjon on voimakas epäluottamus islamiin.

Sekä Tšekin presidentti Miloš Zemanilla että murskaavaan vaalivoittoon lokakuussa 2017 yltäneellä valtaapitäviä vastustavalla ANO-puolueen johtajalla, pääministeri Andrej Babišilla molemmilla on juuret sosiaalidemokraattisissa puolueissa, mutta he ovat ilmaisseet rohkeasti erittäin jyrkän kantansa islamiin.

Maahanmuutto-, islam- ja EU-kriittinen SPD-puolue (Svoboda a přímá demokracie) on mennyt vieläkin pidemmälle. Puolue on ehdottanut Tšekin parlamentissa islamin kieltämistä.

"Olemme ehdottaneet, että kaikki vihaa ja väkivaltaa edistävät ideologiat olisi kiellettävä. Yksi tällaisista ideologioista on islam. Lisäksi ongelmana ovat fasismi ja natsismi", sanoo SPD-puolueen parlamentaarikko Jiří Kobza.

SPD-puolue, Svoboda a přímá demokracie tarkoittaa suoraan käännettynä vapautta ja suoraa demokratiaa, Freedom and Direct Democracy.

Euroopan tasolla SPD tekee yhteistyötä muun muassa Ranskan Kansallisen liittouman Marine Le Penin, Italian Liiga-puolueen, Itävallan vapauspuolueen sekä Belgian Vlaams Belangin kanssa.

Itävallan vapauspuolue (FPÖ) on toiminut tšekkiläisen SPD-puolueen esimerkkinä vaatiessaan lakia kieltää "fasistinen islam" ja islaminuskoisten tunnusmerkkien käyttäminen.

Kobza kertoo, että hänen puolueensa ei ole määritellyt islamia vain uskonnoksi, vaan myös väkivaltaiseksi ideologiaksi, jonka takia se olisi kiellettävä.

"Jos joku vaatii vääräuskoisten ja juutalaisten tappamista, kyseessä ei ole rauhan uskonto", Jiří Kobza korostaa.

Kobza on viettänyt neljätoista vuotta elämästään Lähi-idässä. Hänen näkemyksensä islamista voivat olla liian kriittisiä monille, mutta yksi asia on varma - hän puhuu omasta kokemuksestaan ja tietää täsmälleen, kuinka muslimit ajattelevat.

Tšekkiläisen Cti Doma -lehden haastattelussa viime vuonna Kobza kertoi olleensa täysin yhtä mieltä Vapauden ja suoran demokratian puoluetta, SPD:tä johtavan japanilais-tšekkiläisen Tomio Okamuran kanssa ja siksi valinnut SPD:n puolueekseen.

SPD:tä pidetään radikaalina ja äärioikeistolaisena puolueena, mutta Tšekin parlamenttivaaleissa viime vuoden lokakuussa se sai jopa neljänneksi eniten ääniä, 10,6 prosenttia.

"SPD ei ole ollenkaan äärimmäinen eikä radikaali puolue! Äärimmäistä on se, mitä tapahtuu täällä. Emme pyri radikaaleihin muutoksiin. Päinvastoin, yritämme tehdä lopun tästä ja palauttaa meidät normaaliin elämään. Onko se ääriajattelua, kun haluamme lakeja sovellettavan yhdenvertaisesti kaikille, jotta rosvot rangaistaan teoistaan?" kysyy Jiří Kobza.

Kobza näkee demokraattisten pelisääntöjen olevan tärkeitä vaikutettaessa siihen, mitä Euroopassa tapahtuu - kansalaisilla on pysyttävä oikeus kommentoida.

"Näemme täällä pelkästään oikeusvaltion jakaantumisen. Kun kaksi oikeusjärjestelmää on rinnakkain ja niitä sovelletaan eri tavalla eri ihmisryhmiin, emme voi puhua oikeusvaltiosta. Tarkoitan meidän oikeuttamme ja sen lisäksi shariaa", Kobza valistaa.

Hän painottaakin, että on tärkeää ymmärtää, mitä islam todellisuudessa on. Paras ase islamia vastaan on hänen mukaansa islam itse tai sen tuntemus.

"Jokaiselle muslimille paras muslimi on profeetta Muhammad, ja paras aikakausi, kun hän käveli maan päällä. He julistavat seitsemättä vuosisataa, joka perustuu profeetan elämänkertaan. Meillä on yksi perustavanlaatuinen ristiriita, että me kristinuskon valistuksen ajan olemme nähneet kehityksen ja se antoi meille kriittisen ajattelun. Voimme käydä vuoropuhelua siitä, ovatko asiat oikein vai ei. Muslimeilla se on erilaista. He kyseenalaistavat kaiken Koraanilla. Heillä ei ole kriittistä ajattelua, vaan he käskevät. Keskustelua ei ole mahdollista käydä", Kobza tietää.

Jiří Kobza avaa poliittisen islamin perusperiaatteita ja kertoo sen olevan demokratian kumoaminen:

"Se on islamisaatiota asettautumalla ei-islamilaisille alueille."

"Pyrkimys vakiinnuttaa paikkansa ja saada vaikutusvaltaa, valtaa ja rajoittaa vapauksia niin kauan, kun siitä tulee sellaista, mitä näemme Saksassa tai Ranskassa."

Islam on ensinnäkin täysin suvaitsematon ideologia, Kobza jatkaa.

"(Se) edellyttää absoluuttista suvaitsevaisuutta meiltä. Toinen asia on, että sillä on omat poliittiset välineet, jotka ovat hijab ja burkini. Keino saada meidät tottumaan islamin läsnäoloon maassamme pakottaakseen kansamme hyväksymään ne. Ase islamin tunkeutumiseen yhteiskuntaan", Kobza tarkentaa.

Hän vertaa keskenään Eurooppaan saapuvia maahanmuuttajia ja oikeita pakolaisia.

"Ensinnäkin on sanottava, etteivät he ole pakolaisia. Sanon tämän, koska tiedän, millaiselta sotaa pakeneva ihminen näyttää. Se ei ole Adidakseen pukeutunut, iphonen kanssa matkaava ääliö, joka hyppää pois kumiveneestä tai jostakin Frontexin taksiveneestä."

Kobza ei päästäisi ihmisiä Eurooppaan tietämättä, kuka tulija on.

"Ei ole mahdollista, että kalju ja partainen henkilö väittää olevansa kolmetoista. Kuinka on mahdollista, että ilman asianmukaisia asiakirjoja ja sormenjälkiä tulevat hyväksytään mihin tahansa maahan? Et voi päätellä, onko hän sotarikollinen tai rikollinen. Hänellä on varmasti syynsä pitää identiteettinsä salassa."

Tšekissä on vain 0,5 prosenttia väestöstä muslimeja.

Miksi he ovat sitten tällainen ongelma SPD:lle?

Kobza huomauttaa, että muslimit eivät halua eivätkä tule integroitumaan ei-muslimilaisiin yhteiskuntiin.

"Jopa hijab-hunnulla on poliittinen viesti, ja se on merkki siitä, että 'emme halua kotoutua. Teidän täytyy hyväksyä meidät sellaisina kuin olemme'."

Siinä ei ole Kobzan mukaan kysymys maahanmuutosta, vaan islamilaisten asuttamisesta.

"Meillä on 530 000 laillista maahanmuuttajaa eikä meillä ole mitään ongelmia heidän kanssaan", hän muistuttaa.

Vuosina 2014-2017 Tšekin pääministerinä toiminut sosiaalidemokraattinen pääministeri, Bohuslav Sobotka totesi viime vuonna itävaltalaiselle Die Presse -lehdelle:

"Emme halua lisää muslimeja Tšekkiin."

Tšekin presidentti Miloš Zeman on muun muassa tehnyt selväksi , että islam ei yksinkertaisesti kuulu koko Eurooppaan ja hänellä on sanottu olevan "maailman johtajan periaatteet. Hän on mies, joka ei ainoastaan erota oikean väärästä, vaan joka ei myöskään ole koskaan pelännyt sanoa sitä".

Pitkäaikaisena USA:n, Israelin ja juutalaisten tukijana tunnetuksi tullut Zeman oli ainoa eurooppalainen presidentti, joka julkisesti puolsi Donald Trumpia ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

Zeman nimitti EU:n jäsenvaltioita "pelkureiksi" heidän reaktioistaan Donald Trumpin tunnustettua Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Vuoden 2015 turvapaikkakaaoksen yhteydessä Tšekin presidentti Miloš Zeman esiintyi esimerkillisenä arvojohtajana ja varoitti suorasanaisesti islamia vastustavan mielenosoituksen aikana, että Eurooppaan nyt tulevat muslimimaahanmuuttajat ovat lähtöisin "murhaajien ja uskonnollisen vihan kulttuurista".


 

Tytti Salenius to 13.12. 23:38

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Todisteet: Väitteet Trumpin Venäjä-kytköksistä olivat valheita

la 27.05. 12:08

Petteri Hiienkoski

Länsimaiden harhautumisen synkkä logiikka

pe 26.05. 14:00

Tapio Puolimatka

WHO:n kansainvälinen pandemiasopimus

to 18.05. 19:39

Heikki Porkka

RKP - maahanmuutto jäsenhankinnan välineenä

ke 17.05. 18:45

Mikko Paunio

Äärivasemmisto ja vihreät liittoutuivat oligarkkien kanssa ja paljastivat vanhan epädemokraattisen luonteensa

to 04.05. 19:11

videot