Vasemmisto valjastaa lapset erilaisten agendojensa eturintamaan

"Haaveilijoiden ja naiivin maailmankuvan varaan rakennettu yhteiskunta on tuomittu tuhoamaan itsensä"

Ulkomaat ma 20.05.2019 22:06

Lapsiaktivistien hyväksikäyttö on puhtaasti vasemmistolainen strategia.

Näin toteaa elokuvakäsikirjoittaja, kirjailija, kulttuurikriitikko ja populaarikulttuuriin perehtynyt Mark Tapson David Horowitzin Freedom Centeristä Frontpage Magazinen artikkelissaan "Ja pikkulapsi on johdattava heitä".

Pikkulapsella Mark Tapson viittaa punavihervasemmiston tämänhetkiseen lempilapseen, "ilmastonmuutoshysterian kuolemanvakavaan ilmentymään", ruotsalaiseen koulutyttöön, Greta Thunbergiin, joka nuoren ikänsä vuoksi ja ansiosta 15-vuotiaana herätti maailmanlaajuista huomiota tiedotusvälineissä ilmastoaktiivisuudellaan ja maaliskuussa tyttöä esitettiin jo Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Mark Tapsonin mielestä näyttää selvältä, ettei nuorella tytöllä ole mitään erityisiä vastauksia tarjottavana, vaan vain ympäripyöreitä itsestäänselvyyksiä:

"Jos kaikki tekevät jotain, voi tapahtua valtavia muutoksia", 16-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg sopertaa haastattelussa.

"Ja kuitenkin vanhempi mieshaastattelija on teini-ikäisen esittämän asian pauloissa, ikään kuin hän (Greta) olisi uskottava, asioista perillä oleva asiantuntija ja viisas Cassandra, jonka kauheaa varoitusta emme saa jättää huomiotta", Tapson huomauttaa ja selventää, miksi toimittaja niin ihastelee ja liehakoi lapsihaastateltavansa merkityksettömiä lauseita.

"Ei ainoastaan siksi, että hän on nuori, vaan juuri sen takia - koska vasemmistolaismediat - ja vasemmisto yleensä - mielellään suosivat hyväuskoisia ja sinisilmäisiä, poliittisesti aivopestyjä lapsia arvovaltaisina äänitorvinaan edistääkseen heidän agendojaan."

Tämä on Tapsonin mukaan vain yksi esimerkki vasemmiston tavasta ohjata lapsia erilaisten agendojensa eturintamaan.

Miksi sitten lapsiaktivistien hyväksikäyttö on yksinomaan punaviherradikaalien suosima toimintamalli?

"Yksinkertainen vastaus on, että vasemmisto on kaikenikäisiä lapsia varten ja oikeisto kaikenikäisille aikuisille", Mark Tapson kiteyttää humoristisesti, mutta tarkentaa vastaustaan ottamalla esimerkeiksi poliittiset aktivistit, 16-vuotiaan Greta Thunbergin ja 88-vuotiaan vasemmistomiljardööri George Sorosin:

"Vasemmistolaisuus houkuttelee ihmisiä, jotka takertuvat heidän nuorekkaisiin ja yhteiskunnallisen täydellisyyden utopistisiin harhakuvitelmiin. Konservatiivisuus vetoaa sen sijaan sekä nuoriin että vanhoihin ihmisiin, joiden ajattelu nojaa ihmisluonnon ja elämänkokemuksen todellisuuteen."

Tapsonin mukaan vasemmistolaisuus pohjautuu kiivaaseen - ellei jopa pakkomielteiseen - ylevämielisyyden idealismiin, riippumatta siitä, että heidän ihanteensa aikaansaavat laajalti suurta tuhoa. Vallanhimo on heille välttämätöntä näiden aatteiden täytäntöönpanemiseksi.

Konservatiivit puolestaan myöntävät langenneen ja epätäydellisen luonnon ja suhtautuvat varovaisuudella vallankäyttöön, joista kummatkin ovat kypsän iän mukanaan tuomia tasapainoisia näkemyksiä.

Tapson muistuttaa vasemmistolaisten käyttämästä salakavalasta strategiasta, että kun pienet totalitaristit, kuten Greta Thunberg, tuomitsevat sinut siitä, että jätämme heille perinnöksi synkän tulevaisuuden, "vain kyltynyt ja itsekäs ilkimys viis veisaisi heidän vilpittömälle halulleen paremman maailman puolesta".

"He kertovat meille, että loppujen lopuksi tulevaisuus kuuluu heille ja meidän aikuisten mahdollisuus on mennyt ja olemme tyrineet."

"On siis omahyväisten kaikkitietävien nuorten tyyppien aika siivota sotkumme", Tapson jatkaa ja lisää:

"Haaveilijan ja naiivin maailmankuvan hahmottama yhteiskunta on tuomittu tuhoamaan itsensä."

Tällaisesta "kyltyneitten ja itsekkäiden" aikuisten lapsille ja nuorille aiheuttamasta "synkästä tulevaisuudesta" on saatu esimakua jo Suomessakin.

Se miten punavihreän liikkeen lietsoma ilmastonmuutoshysteria on ulottanut lonkeronsa jo meillekin ja miten ovelasti lapset asetetaan agendan kärkeen, paljastuu yksinkertaisimmillaan vaikkapa sunnuntaisesta MTV:n uutisesta.

MTV-uutiset kertoi nimittäin eilen, että yli 320 suomalaista psykologia ja psykologian opiskelijaa on allekirjoittanut ilmastoadressin nuorten mielenterveyden suojelemiseksi. Allekirjoittajat ilmaisevat tukensa ilmastolakkoileville lapsille ja nuorille ja vaativat päättäjiltä jämeriä toimia ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Psykologien uskotellaan olevan huolissaan ilmastomuutoksen nuorissa aiheuttamasta ahdistuksesta, masennuksesta ja toivottomuudesta. Adressin allekirjoittaneet väittävät päättäjien passiivisuuden uhkaavan johtaa siihen, että lapset ja nuoret menettävät toivon ja psyykkiset ongelmat lisääntyvät heidän keskuudessaan.

Psykologien ilmastoadressi on luonnollisesti luovutettu sunnuntaina hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden edustajille, ja se lähetetään kaikille kansanedustajille ja europarlamentaarikoille.

Jokaisen on viimeistään nyt jo Suomessakin ymmärrettävä, miten pitkällä tässä lähes uskonnollisen luonteen saaneessa globalistisessa ilmastoutopiapolitiikassa ollaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa "testiryhminä" käytetään lapsia.

Tutkiva journalisti Daniel Greenfield kertoo siitä artikkelissaan "Hallituskokeilulla aivopestään lapsia manipuloimaan konservatiivisia vanhempiaan". Toukokuun 6. päivä on julkaistu "tutkielma" nimeltä "Lapset voivat edistää ilmastonmuutokseeen liittyviä huolia vanhempiensa keskuudessa" (Children can foster climate change concern among their parents).

Radikaaliin vasemmistoon ja islamilaiseen terrorismiin keskittyvä kirjailija Greenfield huomauttaa, miten "tutkielmassa" selvästi annetaan ymmärtää, että paras tapa vaikuttaa aikuisiin on lasten aivopesu.

Tai kuten "tutkielman" tiivistelmässä todetaan: "Lapsen ja vanhemman välinen sukupolvien välinen oppiminen - eli tiedon, asenteiden tai käyttäytymisen siirtäminen lapsilta vanhemmille - voi olla lupaava polku ilmastonäkökohtien sosio-ideologisten esteiden voittamisessa."

Ideologiset esteet on nimenomaan konservatiivinen politiikka, Daniel Greenfield vihjaa.

Se mitä siis sovellettiin käytäntöön, oli ”koulutustoiminta, jonka tarkoituksena oli lisätä vanhempien huolta ilmastonmuutoksesta heidän kouluikäisten lastensa välityksellä Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa”.

Tutkimuksessa todettiin, että ”testiryhmän lasten vanhemmat ilmaisivat enemmän huolta ilmastonmuutoksesta kuin kontrolliryhmän vanhemmat. Vaikutukset olivat voimakkaimpia miespuolisten ja konservatiivisten vanhempien keskuudessa, jotka aikaisemman tutkimuksen mukaisesti osoittivat ilmastoon liittyviä huolenaiheita vähiten ennen puuttumista asiaan. Tyttäret näyttivät olevan erityisen tehokkaita vanhempiinsa vaikuttamisessa".

Osa kohteena olleista 10–14 -vuotiaista vapautettiin ihmiskokeesta, koska he olivat "kontrolliryhmässä". 166 oppilasta ja 199 vanhempaa saivat ”käsittelyn”. Kahden vuoden kuluttua tästä kokeesta, "tutkielman" tuloksilla hekumoitiin, että "itsensä mieheksi tai konservatiivisiksi mieltäviksi vanhemmilla huoli ilmastonmuutoksesta oli yli kaksinkertainen".

Pohjois-Carolinan yliopiston (NCSU) tohtorikoulutettava Danielle F Lawson uskoi vanhempien ja lasten väliseen luottamukseen. Hän on tutkielman johtava tekijä.

Daniel Greenfield huomauttaa, että juuri tätä luottamusta ympäristönsuojelijat ja kaikki totalitaariset ideologiat käyttävät hyödykseen.

"Huomasimme myös, että tulokset olivat merkittävimpiä kolmessa ryhmässä: konservatiivisilla vanhemmilla, tyttärien vanhemmilla ja isillä", Lawsonin kerrotaan todenneen NCSU:n lehdistötiedotteessa.

Edelleen NCSU:n tiedotteessa kerrotaan, että "oli huomionarvoista, koska konservatiivit ja miehet ovat tyypillisesti vähiten huolissaan ilmastonmuutoksesta".

"Runsas työmäärä osoittaa, että lapset voivat vaikuttaa vanhempiensa käyttäytymiseen ja asenteisiin ympäristö- ja yhteiskunnallisissa kysymyksissä", Lawson väittää.

Myös Scientific Americanin artikkelissa kerrotaan "tutkimuksesta" ja sitä havainnollistetaan kenenpä muunkaan kuin Greta Thunbergin kuvan kera.

NCSU:n tiedotteessa kiitetään Department of Interior's Southeast Climate Adaptation Science Centeriä sen tuesta.

Lawsonin henkilötiedoissa kerrotaan, että hän haluaa perustaa "ilmastolukutaidon" "sukupolvien välisen yhteyden avulla perhe- ja yhteisöryhmissä".

Daniel Greenfield huomauttaa, että se ei ole ollenkaan uusi idea:

"Neuvostoliiton koulutusjärjestelmä perustui siihen, että aivopestävät lapset olivat tehokas väline vanhempiensa valvomiseksi."

Pohjois-Carolinan yliopiston tohtorikoulutettava Danielle F Lawson mainitsee myös professorit Kathryn Stevensonin ja Nils Petersonin, joiden alaisenaan hän työskentelee. Molempien nimet luonnollisesti esiintyvät tutkielman kirjoittajina.

Daniel Greenfield esittelee artikkelissaan myös muita lasten manipulointiin perustuvia ja valtavilla valtion avustuksilla rahoitettuja tutkimusjulkaisuja, joissa pakkomielteisesti on keskitetty peruskoulua käyviin oppilaisiin ja kehitetty nuorille malleja "ilmastonmuutoskäyttäytymistä" varten.

Suosituimpia manipulointikohteita ovat konservatiivisten vanhempien lapset. Kuten yhden tutkimuksen tiivistelmässä myönnetään avoimesti, se kohdistuu lapsiin, koska "maailmankatsomus on vasta muodostumassa teini-iässä" ja siksi "nuoret voivat edustaa vastaanottavaisempaa yleisöä".

Kyseinen "tutkielma" on nimeltään "Skeptisyyden voittaminen koulutuksen avulla".

Daniel Greenfield peräänkuuluttaa, ettei näillä lapsilla ole ääntä.

"Heitä kyynisesti manipuloivat aikuiset ovat ainoita, joilla se on."

Greenfield käyttää näistä lapsista nimitystä "lapsisotilaat" ja näkee, että heidän nuoruutensa, turvallisuuden tunteensa ja tulevaisuutensa on varastettu.

"Ja se kaikki on tehty, kun he ovat vielä liian nuoria ymmärtämään heitä vastaan tehtyjä rikoksia.

Tämä valinta tehdään heidän puolestaan. Joskus vanhemmat tekevät nämä päätökset. Toisinaan sen on tehnyt totalitaarinen koneisto, joka on voideltu sadoilla tuhansilla heidän vanhemmiltaan varastetuilla rahoilla lasten aivopesemistä varten."

Greenfield on sitä mieltä, että "masentunut, kauhistunut, vihainen ja traumatoitunut Greta on kyseisen koneiston suunniteltu lopputulos".

Aspergerin syndroomasta kärsivä Greta Thunberg on median rakentama ilmiö ja vasemmiston tarkkaan harkitsema hahmo "johtamaan" lapsien ja nuorien ilmastolakkoja ja -marsseja.

Thunberg on "taiteilijaperheen vesa". Hänen äitinsä on oopperalaulaja, mezzosoprano Malena Ernman, ja isä näyttelijä Svante Thunberg.

Tiedetoimittaja Juhani Huopainen analysoi osuvasti "ilmastonmuutoksen lapsiapostolin", Greta Thunbergin selviä pyrkimyksiä hyödyntää sairastamaansa aspergerin syndroomaa:

"Lapset vetoavat tunteisiin, ja hyviin tapoihin kuuluu kuunnella, ja olla vähättelemättä heitä. Vielä vähemmän sopivaa on vähätellä tyttöä, jolla on psykiatrinen diagnoosi."

Näin Greta itse kuvailee tunteisiin vetoavasti:

”Murehdin. Jotkut ihmiset voivat vain sallia kaiken tapahtua, mutta minä en voi - varsinkin jos on jotain, joka huolestuttaa minua tai tekee minut surulliseksi.

Muistan, kun olin nuorempi ja koulussa opettajamme näyttivät meille elokuvia muovista valtameressä, nälkiintyneistä jääkarhuista ja niin edelleen. Itkin kaikki elokuvat. Omat luokkatoverini olivat huolissaan, kun he katsoivat elokuvaa, mutta kun se loppui, he alkoivat ajatella muita asioita. En voinut tehdä niin. Nuo kuvat jäivät mieleeni.”

Greta väittää alkaneensa kärsiä masennuksesta ilmaston lämpenemisen vuoksi ollessaan vain 8-vuotias. Hän vakuuttaa myös saaneensa äitinsä lopettamaan lentämisen ja isänsä alkamaan kasvissyöjäksi.

Autistinen teini viettää paljon aikaa pelkästään pelkäämällä ja jakamalla pelkoaan.

”En halua sinun olevan toiveikas. Haluan sinun joutuvan paniikkiin. Haluan sinun tuntevan sen saman pelon, jota minä tunnen joka päivä”, hän kertoi johtajille Davosin talousfoorumissa.

Jotkut näkevät lapsiaktivistien toiminnan intohimoisena yhteiskunnallisena vastuunottamisena, kun taas toiset pitävät sitä lasten hyväksikäyttönä.

"Syy on aikuisten, jotka traumatisoivat lapsia ja valjastavat heidät sitten yhteiskunnan käyttöön voittaakseen poliittiset taistelunsa", Daniel Greenfield alleviivaa.


 

Tytti Salenius ma 20.05. 22:06

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot