Boris Johnson laittaa maahanmuuton kuriin Australian mallilla

Tuoreen pääministerin mukaan Britannia on varautunut Brexitiin paremmin kuin monet uskovat ja maahanmuuttopolitiikkaan tulee nyt järjestys.

Ulkomaat to 25.07.2019 22:08

Tuore pääministeri Boris Johnsonin ilmoittaa, että Britannia tulee ”radikaalisti kirjoittamaan uudelleen maahanmuuttojärjestelmänsä”, kertoo BBC.

Boris Johnson piti ensimmäisen puheensa Britannian pääministerinä parlamentissa tänään. Hän kertoi uuden hallituksensa linjanvedoista. Pääministeri Johnsonin tavoitteena on laittaa Britannian maahanmuutto viimein järjestykseen. Hän ehdottaa otettavaksi käyttöön samanlaisen pistejärjestelmän kuin on erittäin tiukasta maahanmuuttopolitiikasta tunnetulla Australialla.

"Maahanmuuttojärjestelmän on muututtava", Johnson sanoi tiukasti.

Uusi pääministeri toisti lupauksensa poliisien lisäämisestä, terveydenhuoltoon panostamisesta ja EU-erovaiheen välittömien vaikutusten lieventämisestä. Johnson kertoi, että eron alkuvaiheen ohimeneviä vaikutuksia pyritään lieventämään yrityksille kohdistetulla talouspaketilla, jolla tarjotaan lisäkannustimia investointien ja tutkimuksen edistämiseksi.

Boris Johnson sanoi, että EU:n kansalaiset voivat oleskella Britanniassa myös Brexitin jälkeen.

Johnson kuvaili Britannian tulevaisuutta ”puhtaaksi, vihreäksi, vauraaksi ja yhtenäiseksi” ja että Britannia voisi olla kansainvälisen kaupan keskus vuoteen 2050 mennessä.

"Meistä tulee kasvualusta maailman mielenkiintoisimmille ja dynaamisille yrityksille koko maailmassa", Johnson sanoi.

Pääministeri muistutti, että hän ja kaikki ministerit ovat valmiita toteuttamaan Brexitin 31. lokakuuta missä olosuhteissa tahansa. Britannia lähtee EU:sta mieluiten uusitun sopimuksen kanssa, mutta maa on varautunut myös sopimuksettomaan EU-eroon hyvin.

Brexitin toteutuminen on kansan tahto, äänestys on pidetty ja sen tulosta kunnioitetaan.

"Toisin tekeminen romuttaisi luottamuksen poliittiseen järjestelmäämme", Boris Johnson totesi parlamentille.

 

Jukka Rahkonen to 25.07. 22:08

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot