Oikea Media kirjoitti tammikuussa 2018 nälkiintyneestä ja riutuneesta jääkarhusta, jota käytettiin maskottina ja "merkkinä ilmaston lämpenemisen aiheuttamista vaikutuksista jääkarhuihin". "Ilmastonmuutosuskontoon" innoittava biologi ja valokuvaaja Paul Nickle oli taltioinut videolleen karhun kuolinkamppailua ja julkaissut sen medianäkyvyyden toivossa edistääkseen ilmastonmuutosagendaansa ja korostaakseen jääkarhujen olevan "ilmaston lämpenemisen uhreja".
Yle uutisoi lauantaina, että Grönlanti sulaa "lämpöaallon kourissa" ja pelkästään keskiviikkona jäätä oli sulanut 11 miljardia tonnia.
Kyseessä kerrottiin olevan tämän kesän päiväkohtainen ennätys.
Vaikka on tavallista, että Grönlannin jäätikkö sulaa kesäisin, ilmastonmuutosahdistusta oli hyödyllistä lietsoa väittämällä lisäksi, että tänä vuonna sulaminen alkoi aiempaa aiemmin jo toukokuun alussa ja että tänä vuonna sulamisalue on ollut epätavallisen suuri.
Samaan huutokuoroon yhtyivät Suomessa MTV, Tekniikan Maailma, Tekniikka&Talous ja Ilta-Sanomat - ynnä kaikki muut valtamedian ilmastonmuutoshysteriaa myötäilevät uutissivustot.
Iltalehti kuvaili päivässä kadonneen jäämäärän vastaavan 4,4 miljoonaa olympialaisissa käytettävää uima-allasta ja perusti tietonsa Tanskan Ilmatieteenlaitoksen "ilmastonmuutostutkijan" Ruth Mottramin CNN:lle lausumaan olettamukseen.
Ruth Mottramin mukaan Grönlannin jääpeitettä olisi sulanut heinäkuun aikana 197 gigatonnia eli 197 miljardia tonnia, jonka suuruutta Iltalehti väritti vertaamalla sitä 80 miljoonaan kilpauima-altaaseen.
Koska väittämää siitä, että ilmasto lämpenee hälyttävästi, on toistettava entistä kovempaa, myös Ylen TV1:n Ykkösaamu kutsui lauantaina vieraakseen Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalaksen, joka totesi, että yksittäinen ihminen voi vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan myönteisesti, mutta että ilman valtioiden ja globaalin yhteisön sitoutumista "tätä ongelmaa ei voida ratkaista".
"Yksittäiset ihmiset voivat vaikuttaa poliittisiin päätöksentekijöihin ja päättäjät uskaltavat tehdä rohkeampia ratkaisuja, kun heillä on kansan tuki", Taalas patisti ja korosti herkkyyttä osata kalastaa ilmastonmuutosagendalle riittävä kansan tuki:
"Jos mennään keinoihin, joita kansa ei hyväksy, saatetaan saada kielteisiä vaikutuksia ja jopa valtaan päättäjiä, joita ei kiinnosta tän ongelman ratkaisu. Tässä pitää olla aika herkkä."
Portugalilaisen sosialistipuolueen poliitikon, Portugalin pääministerinä vuosina 1995–2002 toimineen, YK:n pääsihteerin António Guterresin mukaan heinäkuu on saattanut olla kuumin kuukausi muistiinmerkityssä historiassa.
"Olemme aina kokeneet kuumia kesiä, mutta tämä ei ole nuoruutemme kesä. Tämä ei ole isoisäsi kesä", hän varoitti YK:n suulla viime torstaina.
Helsingin Sanomat oli luonnollisesti innokkaana tukemassa ilmastonmuutoshullutuksen pakkomiellettä ja vertasi Grönlannin jäätiköistä heinäkuun aikana mereen sulanutta veden määrää käyttämällä Ympäristökeskuksen arviota Suomen järvistä, joissa on yhteensä 235 miljardin tonnin edestä vettä.
Heinäkuun aikana Grönlannissa suli siis lähes yhtä paljon vettä mereen, kuin mitä on kaikissa Suomen järvissä, vakuutteli Helsingin Sanomat.
Kesäkuussa HS sen sijaan höysti "totuutta merijään sulamisen" yhteydestä ilmastonmuutoksen kiihtymiseen tanskalaisen tutkijan ottamalla kuvalla rekeä vetävistä koirista, jotka "näyttävät kävelevän vetten päällä" Grönlannissa, "sillä merijääpeitteen yllä on niin paljon sulamisvettä".
Dosentti emeritus Antero Ollila Aalto-yliopistosta otti kuitenkin heti miten kantaa Uuden Suomen Puheenvuorossa valtamedian valeuutisointeihin ja peräänkuulutti tervettä järkeä toimittajilta Hesarin ja MTV:n levittäessä väärää tietoa Grönlannin jäätilanteesta.
"Uutisen mukaan Grönlannin jääpeitteestä on sulaa 712 000 neliökilometriä eli yli 40 %! Grönlannin jääpeite on keskimäärin n. kaksi kilometriä paksu ja nyt siitä olisi sulanut yhdessä hujauksessa 40 %. Eihän tällainen ole mahdollista. Terve järki on unohtunut toimittajilta. Ainakin Hesarissa on suuri joukko ilmastonmuutokseen keskittyneitä toimittajia, joilla pitäisi olla aikaa tehdä karkeita faktan tarkistuksia", Ollila paheksui.
Breitbart Lontoon päätoimittaja, useita kirjoja ja julkaisuja eri sanomalehtiin kirjoittanut James Delingpole - joka on kuuluisa lukemattomista artikkeleista, joissa hän periksiantamattomasti ja perustellen torjuu ilmastonmuutosta koskevaa "tieteellistä konsensusta" - toteaa sarkastiseen tyyliinsä Grönlannin menettäneen 11 miljardia tonnia sulanutta jäätä yhdessä päivässä "tämän järkyttävän sääilmiön takia, joka tunnetaan nimellä kesä".
CBS Newsin "ilmastoasiantuntija" Ted Scambos pitää Grönlannin tilannetta huolestuttavana ja epätavallisena; samoin Washington Post, joka julisti sen "yhdeksi suurimmista sulamistapahtumista kautta aikojen".
Samaa hokemaa Grönlannin jäämassan dramaattisesta sulamisesta toistavat nimekäs kanadalainen ilmastonmuutospelon lietsoja Bill McKibben, mutta myös Amy Klobuchar, Yhdysvaltain senaattori Minnesotasta, joka ilmoitti helmikuussa 2019 pyrkivänsä Demokraattisen puolueen ehdokkaaksi vuoden 2020 presidentinvaaleissa.
Breitbartin James Delingpole heittääkin leikillisesti, että ellet jo ole peloissasi, niin sinun pitäisi olla; sillä mikäli emme "käsitä, että jos Grönlannin jääpeite jatkaa sulamistaan tällä poikkeuksellisella nopeudella, silloin 12 500 vuoden kuluessa puolet siitä katoaa kokonaan".
"Kyllä, luit aivan oikein. 12 500 vuoden aikana, joka on noin kaksi kertaa niin kaukana tulevaisuudessa kuin olemme nyt maailman varhaisimmasta sivilisaatiosta, Sumerista, vuonna 4 500 eKr.
Grönlannin jääpeite voi olla puoliksi poissa, ja sillä on melkein ennalta arvaamattomia seurauksia niille meistä, jotka ovat edelleen elossa."
James Delingpole viittaa Willis Eschenbachiiin, jota hänen mukaansa "voimme kiittää tästä hyvin ajoitetusta varoituksesta". Eschenbach on tehnyt näet laskutoimituksia Watts Up With That -sivustolla ja hänen päätelmänsä perustuvat Grönlannin jääpeitteen 30 vuoden keskimääräiseen massataseeseen vuosilta 1981-2010 - jonka mukaan jäämassan kokonaismenetys oli 103 miljardia tonnia.
Mikäli Wikipediaan on uskominen, jäätikön massatase kuvaa sitä, kuinka paljon jäätikölle kertyy tai sieltä poistuu jäätä. Yleensä sillä tarkoitetaan koko jäätikön massan muutosta vuodessa.
Voidaksemme vastata kysymykseen, onko vuodessa menetetty 103 miljardia tonnia suuri määrä, meidän on Willis Eschenbachin mukaan esitettävä asiaan liittyvä olellinen kysymys:
”Mihin verrattuna?"
Meidän on siis verrattava vuotuista jäämassan hävikkiä jäämäärään Grönlannin jääpeitteessä eli tässä tapauksessa vastaus on ”verrattuna Grönlannin kokonaisjäämäärään”.
Sitä ei voi täten verrata Iltalehden mainitsemiin olympialaisissa käytettäviin kilpauima-altaisiin tai edes Helsingin Sanomien esittämään Suomen kaikissa järvissä olevaan vesimäärään.
"Jos Grönlanti menettäisi edelleen jäämassaa 103 miljardia tonnia vuodessa, kuinka kauan kestää sulaa puolet sen jääkerroksesta? Ei kaikkea siitä, vaan puolet", Willis Eschenbach pohtii ja lisää, että on nimittäin otettava huomioon, ettei hän pidä nykyisen kehityksen esittämistä keinona arvioida jääpeitteen tulevaa kehitystä.
"Käytän sitä vain tapana verrata suuria määriä."
Willis Eschenbachin mukaan Grönlannin jääpeitteessä on noin 2,6E + 15 (2 600 000 000 000 000) tonnia vettä lumen ja jään muodossa.
E (eksa-) on SI-järjestelmässä etuliite, joka tarkoittaa kerrointa 1018 - triljoonakertainen.
"Joten jos Grönlannin jääpeite katoaisi 103 miljardia tonnia vuodessa määräämättömään tulevaisuuteen asti, kestäisi noin 12 500 vuotta kadota puolet siitä…
Ja vaikka jääpeitteen menetys nousisi nopeasti kymmenenkertaiseksi pitkäaikaisesta keskiarvosta, veisi kuitenkin vielä 1 200 vuotta saada sulamaan puolet Grönlannin jääpeitteestä. Edes lasten-lasten-lasten-lasten-lasten-lasten-lasten-lasten-lasten-lastenlastenlapseni eivät elä niin kauan, että näkevät sen", Willis Eschenbach laskeskelee.
Myöskään Paul Homewoodiin eivät ole ilmastonmuutospaniikin lietsojat tehneet kovinkaan suurta vaikutusta.
Vuoden 2012 väitetään pitävän tällä hetkellä hallussaan Grönlannin jäätikön sulamisennätystä, mutta tämän vuoden on ennustettu saattavan päihittää sen.
Paul Homewood huomauttaa, että jäätikön pintamassatase on kuitenkin selvästi yli vuoden 2012 tason eikä mistään löydy mainintaa siitä tosiasiasta, että jääpeite kasvoi huomattavasti viime vuonna ja myös edellisenä vuonna.
"Yksinkertainen tosiasia on, että Grönlannin jääpeite sulaa joka kesä, etenkin kun aurinko paistaa. Niin se yleensä tekee. Ja se kasvaa takaisin talvella lumen sataessa maahan. Itse asiassa, jos se ei sulaisi, se jatkaisi kasvuaan vuosi toisensa jälkeen", Paul Homewood hauskuuttaa.
Blogistimme, vakuutusmatemaatikko dosentti Olli Pusa, selvensi numeroita ja mittasuhteita facebook-seinällään:
Kun media satuilee ja manipuloi
Jokin aika sitten kirjoitin jutun, jossa kuvasin median propagandaa, jolla pyritään harhauttamaan lukijoita. Silloin tarkastelun kohteena oli YLE eli VALE.
Otetaan tarkasteluun toinen julkaisu, Tekniikka ja Talous. Siinä oli oheisessa linkissä mainittu kirjoitus Grönlannin jäätiköiden sulamisesta. Tarkoituksena ilmiselvästi pelotella ihmisiä, että ilmasto lämpenee ja Grönlannin jäätiköt sulavat.
Analysoidaanpa hieman tuota kirjoitusta.
Otsikossa kerrotaan, että Grönlanti sulaa Atlanttiin ennätysvauhdilla, joka oli 197.000.000.000.000 litraa heinäkuussa. Sinänsä se, että pohjoiset jäätiköt sulavat heinäkuussa ei ole kovin kummallista, meilläkin järvien jäät ja lumipeite tuppaavat sulamaan jo
huhti- toukokuussa.
Tuo litramäärä taitaa päässä laskien olla 197.000.000.000 kuutiometriä.
Jäätiköitä laskettaessa taitaisi parempi sulamista kuvaava luku olla kuutiokilometri. Tuo määrä taitaa olla 197 kuutiokilometriä. Siis 2 km paksuista jäätä sulaa n. 10km * 10km suuruinen alue.
Grönlannin jäätikkö taitaa olla 2500km pitkä ja 1000km leveä. Siis yhteensä 2.500.000 neliökilometriä.
Tuosta sulanut n. 100 neliökilometrin alue on 0,004%. Siis tuhannessa heinäkuussa olisi Grönlannin jäätiköistä sulanut 4% ja 10.000 vuodessa 40%. Laskelmassa ei ole otettu huomioon sitä, että talvisin jäätikkö kasvaa. Tuossa aikahaarukassa taitaa olla jääkausikin jo odotettavissa.
Tuon jälkeen havahtuu pohtimaan, mikä olikaan tuon kirjoituksen tavoite? Sillä yritetään lietsoa mielikuvaa, että maapallo on kärventymässä, jäätiköt sulavat ja ihmiskunta hukkuu sulamisvesiin. Kun lukuja tarkastelee, tuollainen on täyttä puppua. Itse asiassa viime vuosina Grönlannin jäätiköiden koko on alkanut kasvaa.
Jos lehden nimi on Tekniikka ja Talous, kuvittelisi että lehden toimituksessa osataan peruslaskutoimitukset? Siihen, että YLE ja Hesari levittävät valheellista propagandaa alkaa jo tottua, mutta että asiantuntevinakin esiintyvät mediat levittävät disinformaatiota, on todella huolestuttavaa.
The US Center for Disease Control CDC just definitively confirmed that we were right already in 1995 about the lack of life-long immunogenicity of a single succesful shot of the measles vaccine
la 21.12. 10:35Vaaran viikot ennen Trumpin virkaanastumista
pe 20.12. 01:29Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi
pe 08.11. 15:49Tp-Utva historian polttopisteessä
to 03.10. 15:30Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa
ti 01.10. 14:12