Richard Gere suuttui, kun Italia puolusti rajojaan - Salvini vastasi: "elätä sinä heitä huviloissasi"

Laitonta maahantunkeutumista vastustavaa Lega-puoluetta johtava Salvini ehdotti, että Gere voisi itse ottaa kotiinsa asumaan Välimerelle salakuljetetut miehet.

Ulkomaat ma 12.08.2019 23:48
kuva: IL-video

Italian isänmaallista oikeistoa edustava sisäministeri Matteo Salvini otti viikonloppuna yhteen tunnetun näyttelijän Richard Geren kanssa Välimeren ihmissalakuljetusepidemiasta.

Laitonta maahantunkeutumista vastustavaa Lega-puoluetta johtava Salvini ehdotti, että Gere voisi itse ottaa kotiinsa asumaan Välimerelle salakuljetetut ja laittomasti maahantunkeutumista yrittävät miehet. Globaaliin punavihreään rintamaan värväytynyt Gere oli opetellut vasemmiston käsikirjoitukset ja vaatinut Italian hallitusta ”lopettamaan turvapaikanhakijoiden demonisoinnin”. Asiasta kirjoittaa brittiläinen The Guardian-lehti. 

Lampedusan saarella juuri nyt vieraileva Gere kävi aiemmin viime viikolla tutustumassa espanjalaisen Proactiva Open Arms -salakuljetuslaivan toimintaan. Aluksella hän tapasi Sisilian rannikolle 160 salakuljetettua ja laittomaan maahantunkeutumiseen valmistautunutta miestä.

Salakuljetusalus on odottanut jo kymmenen päivän ajan rantautumislupaa Sisilian lähellä sijaitsevalle Lampedusan saarelle. Alus on noin 200 kilometrin päässä saaresta. Kansalaistensa turvallisuudesta huolehtivat Italian viranomaiset ovat oikeutetusti kieltäneet näiden salakuljetusalusten rantautumisen Italian satamiin.

Jopa 50 000 euron sakot

Gere vertasi Välimeren ihmissalakuljetusepidemiaa presidentti Donald Trumpin hallinnon politiikkaan estää laittomien maahantunkeutujien tulo Meksikon rajan yli Yhdysvaltoihin.

"Tämän täytyy nyt loppua joka puolella planeettaamme. Ja sehän loppuu, jos me sanomme niin", Gere puhisi uhmakkaasti.

Italian satamat salakuljestusaluksilta viime vuonna sulkenut sisäministeri Salvini vastasi Gerelle.

"Gere voi hyvin ottaa kaikki salakuljetusaluksella olevat ihmiset mukaansa Hollywoodiin yksityiskoneellaan ja elättää heitä siellä huviloissaan. Kiitos Richard", Salvini sanoi.

Italian hallituksen uusimman turvallisuuslain mukaan Italiaan laittomasti maahantunkeutujia tuova salakuljetusalus voi saada jopa 50 000 euron sakot. Lain tarkoitus on lopettaa salakuljetusta ja ihmiskauppaa tukevien järjestöjen toiminta Välimerellä.

 

Rikollinen ihmissalakuljetus on miljardibisnes

Ihmissalakuljetus ja -kauppa Välimerellä on kymmenien miljardien rikollinen bisnes. Laittomaan maahantunkeutumiseen yllytetään Afrikassa ihmisiä ja viedään heidän kaikki omaisuutensa. Yleensä salakuljettajien taksat ovat niin korkeat, että Afrikasta lähtijät tekevät rikoksia saadakseen maksettua merimatkansa. Usein he myös jäävät velkaa salakuljettajille, jotka sitten painostavat heitä tekemään lisää rikoksia jos heidät saadaan ensin laittomasti Euroopan mantereelle. Useat puolirikolliset vasemmistojärjestöt tukevat tätä salakuljetusbisnestä ja rikollisuutta järjestämällä meritaksitoimintaa, jonka tarkoitus on poimia pienemmistä salakuljetusveneistä maahantunkeutujia isommalle ja merikelpoisemmalle alukselle, jolla sitten yritetään väkisin tunkeutua Eurooppalaiseen satamaan. Ihmisiä myös huijataan rahoittamaan näitä salakuljetus- ja meritaksioperaatioita ihmisoikeusjärjestöinä esiintyvien yhdistysten toimesta.

Oikea Media uutisoi yhden salakuljetusaluksen kapteenin pidätyksestä kesäkuussa.

 

 

Jukka Rahkonen ma 12.08. 23:48

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Euroopan islamisaatio ei ole näennäistieteellinen salaliittoteoria

ma 21.09. 22:51

Juha Ahvio

Valheellisen valkoinen Jeesus hävitettävä ja tilalle nynny queer?

ma 21.09. 22:49

Jukka Hankamäki

Hallitus tuhlaa ja tekee senkin väärin

ma 21.09. 22:46

Arto Luukkanen

Päivi Räsäsen maalittaminen uskonnon yo-kokeessa

ma 21.09. 22:45

Timo Vihavainen

Sitkeä pärjää

ma 21.09. 22:43

Professorin Ajatuksia

Väkivaltaa Myyrmannissa?

ma 21.09. 22:41

videot