Itävaltalaisen tutkimuksen järisyttävät tulokset: itävaltalaisista suurin osa vieroksuu islamia

Salzburgin yliopiston laaja tutkimus kertoo, että itävaltalaiset eivät halua islamia. Kaksi kolmesta uskoo, ettei islam sovi Länteen. Puolet on sitä mieltä, että muslimien oikeuksia tulee rajoittaa.

Ulkomaat ma 30.09.2019 01:13

Kronen Zeitung uutisoi sosiologi Wolfgang Aschauerin Salzburgin yliopistossa tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 72 prosenttia vastaajista uskoo, että muslimit eivät rikasta Itävallan kulttuuria. Noin puolet uskoo, että muslimien oikeuksia harjoittaa uskontoaan tulisi rajoittaa. Myös noin puolet vastaajista on sitä mieltä, että Itävallassa on liikaa moskeijoita. Jopa kolmannes vastaajista suoranaisesti vastustaa muslimeja.

Vastaajista jopa 79 prosenttia haluaisi islamilaisille yhteisöille lisää valvontaa. 70 prosenttia uskoo, että islam ei sovi länsimaiseen yhteiskuntaan, ja 59 prosenttia vastaajista uskoo, että Itävallassa oleilevien muslimien joukossa on terroristeja.

Tutkija Aschauer arvelee tutkimustulosten pohjalta, että on olemassa vaara uskonnonvapauden rajoittamisesta.

”Me olemme osa kokonaisuutta”

Itävallan islamilaisen uskonnollisen yhteisön johtaja Ümit Vural syyttää Itävallan politiikkaa muslimien torjumisesta.

– Me olemme osa kokonaisuutta, ja haluamme tulla kohdelluksi sellaisena. Uskonnonvapaus on perusoikeus ja myös ihmisoikeus, Vural painottaa. Hän uskoo, että ilman kaikkien uskontoa koskevien poliittisten päätösten viemistä oikeussaleihin ei ole mahdollista saada kunnollisia päätöksiä poliittisilta johtajilta.

Uskonnollinen johtaja Vural kuitenkin uskoo, että vaalien kautta muslimit voivat vaikuttaa tuleviin poliittisiin päätöksiin.

– Sunnuntaina on vaalit, ja voin vakuuttaa teille, että muslimit ovat seuranneet tarkasti, kuka tekee muslimien vastaista politiikkaa ja kylvää muslimien vastaista mielialaa, Itävallan islamilaisen uskonnollisen yhdistyksen johtaja muistuttaa.

 

 

Kansalainen.fi

 

 

Sebastian Kurz ylivoimaiseen vaalivoittoon Itävallassa

Itävallassa konservatiivinen kansanpuolue ÖVP ja sen puheenjohtaja Sebastian Kurz ovat voittamassa ennenaikaiset parlamenttivaalit ylivoimaisesti, kertoo Wiener Zeitung.

Ensimmäisten arvioiden mukaan puolue on lisäämässä kannatustaan 5,6 prosenttiyksikköä ja saamassa 37,1 prosentin kannatuksen.

Konservatiivinen kansanpuolue ÖVP on EU-kriittinen ja puolue vastustaa haittamaahanmuuttoa samoin perustein kuin Perussuomalaiset.

Osittain Kurzin ansiota on, että Balkanin siirtolaisreitti suljettiin vuonna 2016. Kurzilla on hyvät suhteet Unkarin pääministeriin Viktor Orbániin.

Vaaleissa tappion ovat kärsimässä sekä sosialidemokraatit, että oligarkkiskandaalissa ryvettynyt vapauspuolue. Sosialidemokraattien kannatus on putoamassa 4,5 prosenttiyksikköä jääden 22,3 prosenttiin. Vapauspuolueen 9,4 prosenttiyksikön pudotus jättäisi sen kolmanneksi noin 16 prosentin kannatuksella.

 

 

Jukka Rahkonen ma 30.09. 01:13

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot