Halla-aho MTV:n Uutisextrassa: "EU on ajautunut Turkin panttivangiksi!"

"Turkki pystyy käyttämään pakolaisia tai laittomia siirtolaisia vipuvartena ja kiristyskeinona - odotettavissa on, että tulijoita alkaa Kreikan ja Turkin rajan yli tulla entistä vilkkaammin"

Ulkomaat ma 14.10.2019 22:51

"EU on nyt ajautunut tässä siirtolaiskysymyksessä Turkin panttivangiksi!"

Näin MTV:n Uutisextrassa vieraillut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiteytti ottaessaan kantaa Turkin hyökkäykseen Pohjois-Syyrian kurdialueille ja sen uhkaukseen päästää miljoonia "pakolaisia" Eurooppaan, jos EU arvostelee sen operaatiota.

"EU ei ole kyennyt ottamaan omia ulkorajoja omaan valvontaansa, vaan se on ulkoistanut maahanmuuton hallinnan Turkin kaltaiselle maalle sekä lahjomalla sitä rahalla että antamalla sille katteettomia ja vastuuttomia lupauksia esimerkiksi EU-jäsenyyden edistämisestä ja viisumivapaudesta", Halla-aho selvensi.

Kun "nämä lupaukset eivät ole toteutuneet" ja "Turkki on varmasti turhautunut niihin", niin Halla-ahon mukaan "ikävä kyllä ollaan nyt sitten tilanteessa", jossa Turkki pystyy käyttämään pakolaisia tai laittomia siirtolaisia "vipuvartena ja kiristyskeinona".

Kysymykseen siitä, uskooko perussuomalaisten puheenjohtaja siihen, että Turkki olisi valmis toteuttamaan tuon uhkauksen, hän vastasi, että on "vaikea ja turha mennä ennakoimaan" Turkin tekemisiä.

Halla-aho totesi Turkilla olevan "omia pitkäaikaisia strategisia intressejään kurdialueella sekä omalla alueellaan että naapurimaissa Irakissa ja Syyriassa", mutta odotettavissa on, että tulijoita alkaa Kreikan ja Turkin rajan yli tulla entistä vilkkaammin.

Halla-aho muistutti, ettei useamman viime vuoden "kohtuullinen hiljaisuus" turvapaikanhakijaryntäyksessä johdu siitä, että Suomi - tai että edes EU - olisi kyennyt toimenpiteisiin edellisen kriisin jälkeen, vaan yksinomaan siitä, että yksittäiset jäsenmaat ovat ryhtyneet kontrolloimaan rajojaan Euroopassa ja katkaisseet reitin Välimereltä Suomeen.

"Nyt todennäköisin skenaario on se, että jos ihmisiä lähtee tulemaan ja jos rajat eivät pidä Euroopassa, niin meillä on uudelleen samanlainen tilanne Ruotsin vastaisella rajalla kuin 2015 syksyllä", Halla-aho painotti.

Mitä silloin EU:n ja Suomen pitäisi tehdä, jos "pakolaisia" alkaa jälleen saapua suuria määriä tänne päin ja miten tähän pitäisi varautua?

Perussuomalaisten puheenjohtaja alleviivaa yks'kantaan, että Suomella pitäisi olla valmius ottaa rajavalvonta käyttöön Ruotsin vastaisella rajalla:

"Suomen pitäisi uskaltaa tehdä päätös käännyttää rajalla ihmiset, jotka hakevat turvapaikkaa siellä, koska nämä ihmiset tulevat selkeästi turvallisesta maasta nimeltä Ruotsi, josta heillä on realistinen mahdollisuus hakea kansainvälistä suojelua."

Halla-ahon mielestä näin olisi pitänyt tehdä myös vuonna 2015, jolloin oltaisiin säästytty hirvittävältä rahan menolta ja kaikilta muilta ikäviltä seurauksilta, joita tämä siirtolaisvyöry Suomelle silloin aiheutti.

"Näin pitäisi toimia nytkin, mutta pelkäänpä, että tämä vaihtoehto ei sisälly tämän sosialistihallituksen keinovalikoimaan", Halla-aho ennakoi.


 

 

Tytti Salenius ma 14.10. 22:51

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Maailman Talousfoorumi on vaarallinen uskonnollinen kultti

ti 04.10. 12:07

Olli Pusa

Hautajaiset Moskovassa

su 02.10. 13:29

Juha Ahvio

Giorgia Meloni sekä Jumala, isänmaa ja perhe voittivat Italian vaaleissa

pe 30.09. 21:52

Heikki Porkka

Arvojen pohjasta aitoihin arvoihin - vallankumous käynnissä

ti 27.09. 12:24

Henna Kajava

Pakkoruotsi vahvistuu ja karkottaa erityisosaajia

la 24.09. 13:42

videot