Filosofian professorin avoin kirje Greta Thunbergille: "Et ole moraalinen johtaja"

"Sinulle, Greta, meidän täysin järjissään olevien aikuisten, jotka emme kumarra sinua syyllisyyden pauloissa, täytyy sanoa pari asiaa"

Ulkomaat ke 13.11.2019 21:56
Greta "how dare you" Thunberg oli YK:ssa esiintyessään hyvin vihainen

"Vaadit ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta puuttumatta planeettamme pahimpaan saastuttajaan Kiinaan: maahan, joka liittyy taloudellisesti suureen osaan Afrikkaa ja Latinalaista Amerikkaa.

Et uskalla läksyttää Irania sen uraanihankkeista - koska se ei kuulu YK:n agendaan, eikö niin?"

Näin suorasukaisesti kritisoi Jason D. Hill, jamaikalais-amerikkalainen filosofian professori DePaulin yliopistosta Chicagosta ja apulaistutkija David Horowitzin Freedom Centeristä avoimessa kirjeessään ruotsalaiselle koulutytölle, ilmastoaktivisti, pikkutotalitaristi Greta Thunbergille Front Page Magazinen artikkelissaan.

Jason D. Hillin erikoistumisalueisiin kuuluvat etiikka, sosiaalinen ja poliittinen filosofia, Yhdysvaltojen ulkopolitiikka ja amerikkalainen politiikka. Hän on kirjoittanut useita teoksia, muun muassa kirjan ”We Have Overcome: Immigrant's Letter for American People”, vapaasti suomennettuna "Olemme voittaneet: maahanmuuttajan kirje amerikkalaisille".

Jason D. Hill aloittaa avoimen kirjeensä näin:

"Olet julistanut itsesi johtajaksi ja sanonut, että sukupolvesi aloittaa vallankumouksen. Olet esiintynyt valtuutettuna aikuisena ja ilmastonmuutosaktivistina, joka on pelottomasti puhunut poliitikoille ja maailman johtajille.

Olet keskeyttänyt koulunkäynnin ja ilmoittanut, ettet näe mitään syytä käydä siellä tai opiskella, koska sinulle ei tule tulevaisuutta, jota periä. Koulun käymisen sijaan olet johtanut kaikkien sukupolvesi opiskelijoiden perjantaisia ilmastolakkoja ympäri maailmaa."

Koska taustalla vaikuttaa aktivismi, Jason D. Hill kertoo kohdistavansa kirjeensä Gretalle "pikemminkin aikuisena kuin lapsena".

Filosofian professori luettelee Gretan viimeisimpiä edesottamuksia ja hänen antamiaan lausuntoja, jotka ovat saaneet maailmanlaajuisen huomion lisäksi tiedotusvälineet lähes uskonnolliseen hurmokseen.

Syyskuussa 2019 Greta ylitti Atlantin “täysin päästöttömästi” kilpapurjehdusveneellä, josta oli "riisuttu kaikki mukavuudet", kuten suihkut tai wc:t.

Hän esitti tunteisiin vetoavan puheen YK:ssa väittämällä, että ”olemme varastaneet hänen unelmansa ja lapsuutensa tyhjillä puheillamme”. Lisäksi hän uskotteli, että aikuiset ja maailman johtajat tulevat nyt nuorten luo saamaan vastauksia. Vihan vallassa hän tiuskaisi: ”Kuinka te kehtaatte?!”

Edelleen kaikkitietäväksi lapsiapostoliksi korotettu teinityttö intti, että aikuiset ovat pettäneet hänen sukupolvensa ja jos pettäminen jatkuu: "Emme anna teille koskaan anteeksi."

Niin ikään tämä vasemmiston valjastama lapsiaktivisti on ilmoittanut, että haluaa meidän joutuvan paniikkiin ja toimivan ikään kuin kotimme olisivat tulessa. Hän vaatii, että rikkaiden maiden on vähennettävä päästöt välittömästi nollaan. Puheissaan hän hyökkää talouskasvuun ja on todennut, että nykyinen ilmastokriisi johtuu ”tavaroiden ostamisesta ja rakentamisesta”.

Filosofian professori Jason D. Hill kiinnittää erityisesti huomiota Gretan toitotuksiin siitä, että meidän täytyy elää planeetan kantokyvyn rajoissa keskittyä tasa-arvoisuuteen ja ”ottaa muutama askel taaksepäin” kaikkien elävien lajien vuoksi.

"Paheksut hierarkiaan perustuvia eroja ihmisen ja eläinten välillä etkä tee laadullista eroa apinan, malarian saastuttaman hyttysen ja murisevan hyeenan välillä", filosofian professori alleviivaa.

Myös Gretan hokema iskulause: "Olemme käynnistäneet peruuttamattoman ketjureaktion, joka ei ole hallittavissa" ja äskettäinen esiintyminen "globaalin veganismin" puolestapuhujana Ellen DeGeneres -show:ssa huolestuttaa professoria.

"Et osta uusia vaatteita, etkä halua, että meistä muutkaan. Haluat meidän kaikkien lopettavan lentämisen lentokoneilla tarjoamatta meille vaihtoehtoa siihen, miten uudistaisimme rahoitus- ja kauppajärjestelmämme taantumatta muinaisaikaan", Jason D. Hill peräänkuuluttaa.

Professorin mielestä Greta Thunberg edustaa ristiriitaisia näkemyksiä. Hän huomauttaa, että vain harvoilla on varaa ylittää Atlantti rikkaiden rahoittamalla 6 miljoonan dollarin hiilidioksidipäästöttömällä kilpaveneellä, jotka hankkivat varallisuutensa juuri sillä tavalla, jonka Greta tuomitsee kuitenkin vastenmieliseksi.

Jason D. Hill jatkaa:

"Sinulle, Greta, meidän maailmassa täysin järjissään olevien aikuisten, jotka emme kumarra sinua kuin syyllisyyden pauloissa nöyristelevät babbitit, täytyy sanoa pari asiaa."

Ensimmäisenä Jason D. Hill esittää vastalauseen Gretan väitteelle, että aikuiset olisivat riistäneet hänen lapsuutensa tai unelmansa:

"Olet suurenmoisen teknogisen sivilisaation erityistestamentinsaaja, jonka sukupolveni ja sitä edeltävä sekä monet muut sitä edeltäneet sukupolvet aina teolliseen vallankumoukseen ja renessanssiaikaan asti, jättivät perinnöksi sinulle.

Tuo kasvuun perustuva kapitalistinen teknologinen sivilisaatio on luonut sinulle olosuhteet voidaksesi pitää meille nuhdesaarnaa petturuudestamme. Se on sivilisaatio, joka hävitti sairaudet, kuten isorokon, ja joka nosti miljoonia viheliäisestä köyhyydestä maailmassa, jonka sinä luulet olevan kuolemassa ja kuihtumassa. Se takasi sinulle odotettavissa olevan eliniän, joka ylitti esivanhempiesi eliniänodotteen.

Todennäköisimmin keskittymällä demonisoimaasi talouskasvuun, ja tieteelliseen kehitykseen, tuo sivistys parantaa entisestään jälkeläistesi vahvaa elämänlaatua ja terveyttä", filosofian professori kiteyttää.

Jason D. Hill tarjoaa myöskin Gretalle "karun totuuden pohdittavaksi":

"Jos tämän maailman suuret tuottajat, joita panet matalaksi, luopuisivat tuotteliaisuudestaan, vauraudestaan ja kyvyistään - lyhyesti sanottuna - kadottaisivat heidän järkensä nykymaailmassa, sinun sukupolvesi yksinkertaisesti potkaisisi tyhjää.

Miksi? Koska lapsina ette ole elämässä vielä tehneet mitään syntymänne lisäksi. Tätä me odotamme lapsilta siihen asti, kunnes he voivat olla tuottajia oppimalla vanhemmiltaan. Olet ymmärrettävästi yhteiskunnallinen ja ekologinen painolasti. Et ole vielä kognitiivisesti kehittynyt toistamaan henkiin jäämisen mahdollistavia rakenteita, joiden edunsaajia olette."

Jason D. Hill katsoo lapsien olevan merkittävä satsaus tulevaisuuteen.

"Olemme sijoittaneet teihin", Jason D. Hill tähdentää.

"Sinä ja omahyväinen sukupolvesi ajattelette, että teillä ei ole mitään opittavaa epäonnistuneilta vanhemmilta.

Kenen luulet palkkaavan suurimman osan teistä, jos sinulla ei ole työpätevyyttä tai elämän perustaitoja selviytymiseksi maailmassa? Tulevat työllistymättömät, perjantaisin koulusta lintsaavat, kurittomat lapset?" Jason D. Hill ojentaa.

Totuus on hänen mukaansa niin kuin eräs nimetön bloggaaja on "asian osuvasti ilmaissut":

"Sukupolvesi ei pysty työskentelemään 40 tuntia viikossa olematta kroonisesti masentunut ja ahdistunut. He eivät osaa edes päättää, haluavatko he olla poikia vai tyttöjä vai molempia vai ei kumpaakaan.

Sukupolvesi tarvitsee 'ennakkovaroituksia' (trigger warnings) ja 'turvallisia tiloja' (safe spaces ) ehtona oppimiselle koulussa. Heillä on pakonomainen tarve saada olla hyysättyjä ja suojattuja elämän haastavilta todellisuuksilta.

Sukupolvesi on hiilidioksidia käyttävien teknologisten vempaiden ja laitteiden suurin vaatija ja kuluttaja. Tunti ilman yhtäkään niistä ja monet teistä vaipuvat lamaannuttavaan uupumukseen.

Sukupolvesi on jokseenkin omituinen ja ennakkoluuloisin joukko tyyppejä, joita on koskaan kohdattu. Ylimielisyytenne menee niin pitkälle, että luulette, ettei teillä ole mitään opittavaa vanhemmilta", Jason D. Hill summaa.

Ja kyllä, filosofian professori myöntää aikuisten pettäneen heidät - mutta hän lähestyy asiaa perustelemalla sen seuraavasti:

"Antamalla maailman johtoaseman hurskasteluja ja iskulauseita vouhottaville tylsistyneille ja tarkkaavaisuushäiriöisille lapsille, jotka tuuliajolla oleva ja moraalisesti relativistinen kulttuuri hyväksyy, koska merkittävästä osasta sen asukkaita on tullut vähä-älyisiä ja moraalisesti velttoja."

Jason D. Hillin mukaan Gretan "ekologisen vision looginen lopputulos" merkitsisi elämistä alkeellisissa olosuhteissa kituuttamalla viidakossa, jossa pitäisimme myrkyllisiä käärmeitä ja ihmisiä syöviä tiikereitä moraalisesti tasavertaisina. Tällöin meidän olisi mukauduttava luontoon sen sijaan, että luonto täyttäisi meidän tarpeemme, kuten kaikissa sivistyneissä sivilisaatioissa tapahtuu, filosofian professori huomauttaa.

"Kuvitelmissasi näkisit meidät etsimässä sieniä ja kasveja tietämättä, mitkä ovat vahingollisia ruoansulatuselimistöllemme. Alaisuudessasi läkähtyisimme kuumuudesta, kuolisimme valtoimenaan riehuviin ruttoihin ja nälkään, koska mitään ilmastointilaitteita, hienostuneita vesijohto-, kastelu- sekä viemärijärjestelmiä, bakteereja tuhoavia saippuoita, torjunta-aineita ja kemikaaleja ruoka- ja juomatarvikkeemme puhdistamiseksi ei olisi", Jason D. Hill luettelee.

Jason D. Hill arvioi, että jos yhteiskunta jätettäisiin Gretan kaltaisten ekofašistien käsiin, eläisimme ruohomajoissa, joisimme eläinten ulosteiden saastuttamaa vettä ja pelästyisimme jääkarhuja sen sijaan, että tappaisimme ne ruoan vuoksi niiden hyökätessä päällemme.

"Greta, eläminen täydellisessä harmoniassa luonnon kanssa on luomiskyvyn loppu. Ymmärrä tämä. Kaikki suuret sivilisaatiot syntyivät maata oikealla tavalla hyödyntämällä.

Jumalan antien käyttämättä jättäminen on emäsynti, koska se johtaa inhimillisten kykyjemme kehittymättömyyteen ja tekee meistä erottamattoman pedoista."

Filosofian professori neuvoo Gretaa ja hänen sukupolveaan oppimaan "vaurauden luomisen moraalia", sen sijaan, että hyötyy siitä vain loismaisesti.

"Ainoa vallankumous, jota johdat, on kohti nihilismiä ja sivilisaatioiden taantumista. Sinun täytyy oppia fossiilisten polttoaineiden moraaliset perusteet itsesi vuoksi", Jason D. Hill toteaa ja opastaa Gretaa tutustumaan ympäristöpoliittisen neuvonantajan, Kathleen Hartnett White'n yksityiskohtaisiin selvityksiin aiheesta.

Gretan kannattama tuhoa ennustava maailmankatsomus on Jason D. Hillin mukaan ollut kiitorata niille, jotka ovat vihanneet edistystä kautta historian. Samanlaisia maailmanlopun ennustuksia on tehty vuosituhansien ajan, ja olemme edelleen täällä, filosofian professori kuittaa.

"Olemme yhä täällä kauan senkin jälkeen, kun olet kasvanut aikuiseksi ja olemme antaneet sinulle anteeksi lintsaamisesi koulusta, mikä siten on laskemassa kyllä koko sukupolven älykkyysosamäärää", filosofian professori Jason D. Hill päättää avoimen kirjeensä Greta Thunbergille.

 

 

Tytti Salenius ke 13.11. 21:56

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Työperäistä maahanmuuttoa?

la 19.06. 22:39

Juha Ahvio

Bidenin USA radikaalin kumouksen kourissa

la 19.06. 09:03

Laura Huhtasaari

Jonkinlainen huimaus meitä vaivaa, kun emme itsenäisyyttä puolusta

ke 16.06. 18:19

Henna Kajava

Terveyskeskuskokemuksia Espoossa ja lääkärituonti ulkomailta

to 10.06. 13:37

Mikko Paunio

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan vaaditaan USA:ssa pakotteita monien Itä-Euroopan johtajien tapaan

ma 31.05. 08:52

videot