Kiinan kommunistisen puolueen tapa "ennaltaehkäistä epidemiaa": kristittyjen vainoaminen

Sähköiskuja sähköpampulla, murtuneita kylkiluita, koteihin tunkeutumisia, pitkiä vankeusrangaistuksia, uskovien sulkemisia psykiatrisiin sairaaloihin, ristien poistamisia ja kirkkojen purkamisia

Ulkomaat ke 03.06.2020 00:05

Alkuvuodesta 2020 lähtien Kiina on panostanut täysillä sen jo äärimmäiseen uskonnonvapauden tukahduttamiseen eikä Covid-19- epidemia ole hillinnyt mitenkään Kiinan kommunistisen puolueen (CCP) innostusta jatkaa linjaansa. Jos jotakin on tapahtunut, niin se, että virusepidemia on riittänyt tekosyyksi rajoittaa entisestään uskonnonvapautta.

Näillä sanoilla alkaa Gatestone -instituutin vanhemman tutkijan, asianajajan ja poliittisen analyytikon, Judith Bergmanin 24. toukokuuta päivätty artikkeli "Kiinan kommunistisen puolueen tapa 'ennaltaehkäistä epidemiaa': uskonnollisten vähemmistöjen vainoaminen".

Esimerkiksi helmikuussa virkamiehet tulivat tarkistamaan, noudattaako Henanin maakunnan kirkko karanteeniohjeistuksia, mutta erään Bitter Winterin haastatteleman kirkon jäsenen mukaan "nähdessään liitutaululle kirjoitetut Raamatun jakeet he sanoivat: 'Kiina on kommunistisen puolueen maa ja meiltä on kielletty uskonnolliset vakaumukset'."

Sen jälkeen virkamiehet "hajottivat kaiken kirkossa ja lähtivat lukitsemalla oven..."

Kommunistinen puolue on jatkanut myös Kaikkivaltiaan Jumalan seurakuntaan (The Church of Almighty God, CAG) kohdistamiaan sortotoimenpiteitä. Kiina on kieltänyt uskonnollisen ryhmittymän ja pitää sitä "vaarallisena kulttina".

Helmikuun ja maaliskuun välisenä aikana viranomaiset pidättivät ainakin 325 ryhmän jäsentä "epidemian ennaltaehkäisyn nimissä tehtyjen tutkimusten tuloksena". Yksi ryhmän jäsenistä, joka oli vapautettu, kertoi poliisin uhanneen "lähettää hänet Hubein maakunnan koronaviruskeskukseen tartunnan saaneena, jos hän jatkaisi uskonsa harjoittamista".

Epidemian ollessa pahimmillaan helmikuun alussa Shanxin maakunnan viranomaiset "käynnistivät erityisen vainokampanjan CAG:ta vastaan ​​ja rohkaisivat ihmisiä ilmoittamaan jäsenistään".

Anhuin maakunnan hallituksen työntekijä sanoi, että hänen oli käsketty "olla viivyttämättä CAG:n jäseniin liittyviä tutkimuksia pandemian takia: Päinvastoin, hallinnon henkilöstön tulisi käyttää ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä verukkeena tunkeutuakseen ihmisten koteihin".

Niille CAG:n jäsenille, jotka joutuvat elämään pakosalla yrittäessään välttyä pidätykseltä, tilanne on erityisen vakava, koska heillä ei ole piilopaikkaa tehostettujen tutkimusten kohteena.

Niin ikään helmikuussa kaksi CAG:n jäsentä pidätettiin, kun hallituksen virkamiehet koputtivat heidän ovelleen tarkistaakseen henkilöllisyystodistukset. Tunnistettuaan heidät kielletyn uskonnollisen ryhmän uskoviksi poliisit suorittivat kotietsinnän ja takavarikoivat heidän kotonaan säilyttämänsä kirkon arvoesineet.

Kuulustelujen aikana poliisit peittivät yhden uskovan suun ja nenän muovipussilla tallomalla useaan kertaan hänen jaloilleen, lyömällä kylkiin ja jalkoihin rautatangolla.

”Jouduin tiikeripenkkiin (kidutusmenetelmä) sidotuksi nahkavyöllä, ja sain sähköiskuja sähköpampusta”, uskova kertoi Bitter Winterille vapautumisensa jälkeen.

”Vyö murtui kahdesti, kun pyristelin kivusta. He kiinnittivät myös sähköpihdit, joista sähkövirta meni käsieni läpi. He lopettivat vasta kyllästyttyään.”

CAG:n jäsenet ovat vankeina "uudelleenkoulutusleireillä" yhdessä uiguurien ja muiden muslimien, kristittyjen ja Falun Gongin harjoittajien, että Xinjiangin leirissä, johon hänet lähetettiin, oli 400 vankia, lähinnä uiguureja, kristittyjä ja Falun Gongin jäseniä. Hänet piestiin, melkein raiskattiin ja alistettiin kaikenlaiselle kidutukselle osana indoktrinaatiota eli aivopesua. CAG:n vanhimmat jäsenet ovat vangittuja ja heitä on pahoinpidelty ja piinattu, vaikka he ovat hauraita ja sairaita. He joutuvat indoktrinaation kohteeksi tuntikausia, jotta he allekirjoittaisivat sopimukset, joissa he lupaavat luopua vakaumuksestaan.

”Minut pakotettiin istumaan täysin paikallaan kahdeksan tuntia päivittäin. Sen seurauksena nilkkoihini sattui niin paljon, etten pystynyt seisomaan suorana”, Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunnan (CAG) jäsen Sun Yuying (salanimi) kertoi kuvatessaan hänen kolmen vuoden vankeuttaan.

”Minun piti käydä kylvyssä kylmässä vedessä jopa talvella. Kun kaksi 'sellin johtajaa' näki minun värisevän, he huomauttivat minun ansaitsevan tämän, koska 'olen syyllistynyt rikokseen'."

Sun Yuyingin "rikos" oli CAG:n jäsenyys, Kiinan kaikkein vainotuimmassa uskonnollisessa liikkeessä.

”Ainakin 38 vankia asui yhdessä sellissä, joten minun piti astua nukkuvien tai istuvien sellikavereiden yli käydessäni wc:ssä.

Meille annettiin päivittäin puoliraakaa riisiä, ei juuri lainkaan vihanneksia. Joillakin sellitovereilla ei suolisto toiminut kymmeneen päivään”, nainen kuvaili elinolojaan vankilassa.

Kuukauden kuluttua pidätyksestään Sun Yuying alkoi kärsiä yhä enemmän kivuista vyötärönsä alueella nukuttuaan kostealla lattialla ja peseydyttyään kylmällä vedellä. Pidätyskeskuksen lääkäri väitti hänen olevan “terve” ja kieltäytyi antamasta lääkkeitä. Nainen tuskin pystyi nukkumaan kipunsa vuoksi ja hänen tilansa huononi päivä päivältä. Eräänä aamuna hän pyörtyi.

Yli vuosi myöhemmin hänet siirrettiin paikalliseen naisvankilaan. Lääkärintarkastuksessa vankilan lääkäri totesi Sun Yuyingilla olevan yhdessä hänen nikamavälilevyssään 3 cm:n siirtymä ja että hänelle oli kehittynyt munuaiskivitauti. Hänelle määrättiin kolme kipulääketablettia kuukausittain.

Sun Yuyingille henkinen tuska oli kuitenkin kovempi kuin fyysinen kipu. Siitä tuli sietämätöntä, kun hänet siirrettiin erityiselle CAG:n ja Falun Gongin jäsenten vankiosastolle, jossa kaikkia kuviteltavissa olevia keinoja käytetään pakottamaan nämä ihmiset luopumaan uskostaan.

Joka päivä vankilan vartijat pakottivat hänet katsomaan hallituksen CAG:ta vastaan tuottamia indoktrinaatiomateriaaleja ​​ja vaativat kirjaamaan muistiin ajatuksiaan niistä kymmenen päivän välein. He myös painostivat häntä jatkuvasti kirjoittamaan tunnustus-, takuu- ja katumuslauseita uskostaan luopumisen merkiksi. Häntä pidettiin silmällä koko ajan ja luonnollisesti estettiin rukoilemasta, jopa hänen käydessään wc:ssä.

Joka kerta hänen kieltäytyessä allekirjoittamasta uskostaan luopumista koskevia lausuntoja, häntä lyötiin ja pahoinpideltiin, rangaistukseksi häneltä riistettiin yöunet eikä hänen annettu nukkua.

Vapautumisensa jälkeen Sun Yuying joutui olemaan sairaalahoidossa nikamavälilevynsä, vasemman polvensa ja munuaiskivien takia. Kommunistinen puolue ei estänyt vakavasti sairaan naisen vainoamista silloinkaan. He tekivät jatkuvia seurantakäyntejä hänen luonaan ahdistelemalla ja tarkkailemalla häntä.

Sun Yuying on vain yksi monista iäkkäimmistä CAG:n jäsenistä, joita vainotaan Kiinassa.

Poliisi hakkasi ja potki Liaoningin maakunnasta olevan 72-vuotiaan naisen hänen evankelioituaan uskostaan talvella 2012 murtamalla yhden hänen kylkiluustaan. Naista pidettiin pidätettynä kymmenen päivän ajan, jolloin poliisit pakottivat hänet käymään kylmässä kylvyssä. Poliisi otti hänet vuonna 2018 kuulusteluun, vaikka hän tuskin pystyi puhumaan keuhkosyövän vuoksi. Nainen kuoli kymmenen päivää vapautumisensa jälkeen.

81-vuotias CAG:n jäsen eteläisen Kiinan Guangxi Zhuangin itsehallintoalueelta pidätettiin kahdeksaksi kuukaudeksi vuonna 2015 hänen osallistuttuaan hengellisiin kokouksiin. Hän pyörtyi säilöönoton aikana neljä kertaa, mutta vartijat ummistivat silmänsä tapahtuneelta. Myöhemmin hänet tuomittiin vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Kahden vuoden ajan valtion virkamiehet vierailivat toistuvasti 78-vuotiaan CAG:n jäsenen kotona Jiangsun itäisessä maakunnassa. He kutsuivat hänet usein toimistoonsa. Välttääkseen häirinnän mies muutti sukulaiselta tai ystävältä toiselle. Vuonna 2017 hänet kuitenkin tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen, vaikka hän kärsi aivo- ja sydäninfarktista, verenpainetaudista ja muista sairauksista.

Sen lisäksi että uskoville on annettu pitkiä vankeusrangaistuksia ja väkivaltaisesti painostettu heitä luopumaan uskostaan pidätyksensä aikana, myös protestanttisia kotikirkkoja on hävitetty maan tasalle.

Helmikuussa purettiin Guangdongin maakunnassa pääasiassa ikääntyneiden rakentama kotikirkko, ja poliisi pidätti vanhemman naisen viideksi päiväksi rakennuksen tuhoamisen vastustamisesta.

Huhtikuussa viranomaiset hävittivät kirkon Jiangxin maakunnassa. Ennen purkamista paikalliset kommunistisen puolueen jäsenet totesivat seurakunnalle:

"Koronavirus tuotiin ulkomailta, ja Yhdysvallat on Kiinan vihollinen." Siksi heidän tulisi hylätä kristinusko.

Poliisi pidätti huhtikuun alussa Hunanin keskustan maakunnassa Beetelin kirkon perustaneen pastori Zhao Huaiguon epäiltynä "kiihottamisesta valtiovaltaa vastaan" virtuaalisen yksityisverkon (VPN) käyttämisestä päästäkseen ulkomaisille uutissivustoille, jotka Kiinan hallituksen moraalinvartijat ovat estäneet. Toukokuun alussa poliisi teki rynnäkön jumalanpalvelukseen Fujianin kaakkoisosassa ja väkivaltaisesti hakkasi monia uskovaisia.

Yhdysvaltojen kansainvälisen uskonnonvapauden komissio (United States Commission on International Religious Freedom, USCIRF) julkaisi vuosikertomuksensa 2020 kansainvälisestä uskonnonvapaudesta 28. huhtikuuta ja luokitteli Kiinan "erityistä huolta aiheuttavaksi maaksi" (CPC, countries of particular concern).

USCIRF:n raportin mukaan:

"Vuonna 2019 Kiinan viranomaiset tekivät ratsioita tai sulkivat satoja protestanttisia kotikirkkoja, mukaan lukien Rockin kirkko Henanin maakunnassa ja Shouwangin kirkko Pekingissä.

Hallitus vapautti osan Early Rain Covenant -kirkon seurakunnan jäsenistä, jotka pidätettiin joulukuussa 2018, mutta joulukuussa 2019 tuomioistuin syytti pastori Wang Yiä "kiihottamisesta valtiovaltaa vastaan" ja tuomitsi hänet yhdeksän vuoden vankeuteen.

Paikalliset viranomaiset jatkoivat piispojen häirintää ja pidättämistä... Useat paikallishallinnot, mukaan lukien Guangzhon kaupunki (tunnetaan myös nimellä Kanton) tarjosivat käteispalkkioita maanalaisista kirkoista ilmoittaneille henkilöille. Lisäksi viranomaiset ympäri maata ovat poistaneet kirkoista ristit, kieltäneet alle 18-vuotiaiden nuorten osallistumisen jumalanpalveluksiin ja korvanneet kuvat Jeesuksesta Kristuksesta tai Neitsyt Mariasta presidentti Xi Jinpingin kuvilla."

Kiinan kommunistinen puolue on jopa kohdistanut valtiojohtoisuutta "Three-Self church" - protestanttisiin kirkkoihin, jotka on jo pakotettu sisällyttämään saarnoihinsa kommunistisen puolueen propagandaa. Ne ovat menettäneet uskonnolliset symbolit ja kaikenlaisen samankaltaisuuden eurooppalaiseen arkkitehtuuriin.

”Emme voi taistella hallitusta vastaan. Meidän on tehtävä kaikki muutokset, jotka meidän käsketään tehdä. Muutoin kokouspaikkamme suljetaan”, eräs uskovainen totesi avuttomasti ja lisäsi, että Xi Jinping yhtyy Mao Zedongin ajattelutapaan, joka halusi hallintonsa aikana tuhota ihmisten uskon.

Maaliskuussa yli 200 virkamiestä ja poliisia ilmestyi Henanin maakunnan Three-Self church -kirkkoon ja purki sen. Kun kirkosta vastaava iäkäs mies kysyi, miksi hallitus oli tuhonnut sen, poliisi löi raa'asti häntä ja mursi kaksi hänen kylkiluutaan. He uhkasivat tappaa hänet, jos hän "haastaisi kommunistisen puolueen uudelleen", silminnäkijä todisti.

Huhtikuussa viranomaiset purkivat Xiningissä sijaitsevan Three-Self church -kirkon "laittomana".

Viime joulukuussa useita ristejä poistettiin Three-Self church -kirkoista Hegangissa, prefektuuritason kaupungissa Kiinan Heilongjiangin maakunnan koillisosassa.

Dongshanin piirikunnan kirkon jäsenen mukaan paikallinen virkamies uhkasi sulkea kirkon, jos ristiä ei poisteta, koska "se oli korkeampi kuin valtion lippu".

Hegangin Luobein piirikunnan Kristuksen evankeliumin kirkon ja Luobein kristillisen kirkon ristit poistettiin samassa kuussa käyttämällä samaa tekosyytä. Lääninhallituksen työntekijä selitti, että ristit olivat ”liian silmäänpistäviä” ja että ne “houkuttelivat ihmisiä kirkkoihin”.

Koko koronavirusepidemian ajan Kiinan hallitus on jatkanut ristien poistamista Three-Self church -kirkoista Anhuissa, Jiangsussa, Shandongissa ja muissa maakunnissa.

Luobein armon kirkko on maakunnan ainoa korealaista alkuperää oleva protestanttien kirkko. Ristin poistamisen jälkeen kirkon pastori rohkaisi seurakuntaansa, että vaikka risti oli fyysisesti poistettu, ”ristiä ei voida viedä heidän sydämestään”.

Hallitus ei salli uskoville uskonnollisia symboleja myöskään kotona.

Uskonnollisten vähemmistöjen rukoushuoneiden purkamisten, pidätyksien ja yleisen häirinnän lisäksi Kiinan kommunistinen puolue vangitsee säännöllisesti uskovia, toisinajattelijoita ja monia muita ei-toivottuja ihmisiä psykiatriseen sairaalaan "hoitoon", missä heidät pakotetaan, usein kidutuksen avulla ottamaan lääkettä.

Tämänkaltaiset tarinat eivät ole yksittäistapauksia Kiinassa: toisinajattelijoita ja uskovia vangitaan psykiatrisiin sairaaloihin vuosiksi. Lainvalvontaviranomaisille se on helppo tapa ansaita ylimääräistä rahaa ihmisiltä, ​​jotka haluavat käydä käsiksi ”häiritsijöihin”, ja myös mahdollisuus osoittaa esimiehilleen, että he toimivat “tehokkaasti”.

Shandongin Dezhoun kaupungin psykiatrisen sairaalan työntekijän mukaan poliisit tuovat melko usein ihmisiä "hoitoon" käsi- ja jalkarautoihin kahlittuna, ja heidän päänsä on peitetty mustilla hupuilla.

"Kun heidät lähetetään tänne, heidän mielentilansa on normaali, mutta se heikkenee 'hoidon' jälkeen.

Hyvin harvat täällä pidetyt ihmiset ovat todella sairaita. Tämä voi näyttää sairaalalta, mutta todellisuudessa se ei eroa vankilasta. Portti on kiinnitetty useilla isoilla rautaketjuilla, joten mitään tapaa paeta ei ole. Potilaiden pitämiseksi heikkona sairaala antaa heille vain vähän ruokaa", työntekijä selitti.

Yksi Guangxi Zhuangin autonomisen alueen psykiatrisen sairaalan työntekijä kertoi, että kun Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunnan (CAG) jäsenet tuodaan sisään, sairaala aloittaa "hoidon" heti ilman testejä tai tutkimuksia.

Seurakunnan jäsen, joka vietti 157 päivää psykiatrisessa sairaalassa, sanoi:

"Eräs lääkäri kertoi minulle, että uskoni takia olin mielenterveyspotilas eikä uusia testejä tarvita."

”Pakottaakseen minut ottamaan pillereitä, kaksi mieslääkäriä painoi minut työpöydälle, antoi sähköiskuja selkääni, käsiini ja jalkoihini sähköpatukalla”, toinen CAG:n jäsen kertasi tuskallista kokemustaan psykiatrisessa sairaalassa vuonna 2017.

“Koko ruumiini oli tuskissa ja vapisi. Tuskin pystyin hengittämään enkä hallinnut virtsarakkoani. Kidutus lopetettiin vasta, kun suostuin ottamaan lääkkeitä.”

Yli kuukauden ajan sairaalassa nainen sai kuusi sähköshokkihoitoa ja pyörtyi kahdesti. Lääkärit uhkasivat vaikuttaa hänen poikansa työhön, jos hän jatkaisi uskonsa harjoittamista. Vapautumisensa jälkeen hän heti piiloutui toivoen välttävänsä enää pidätyksiä, vaikka hän oli vieläkin heikko.

”Sähköiskujen seurauksena muistini heikentyi, ja käteni ja jalat tuntuivat usein tunnottomilta. Minusta alkoi tuntua hiukan paremmalta vasta kuuden kuukauden kuluttua”, nainen muisteli.

Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunta (CAG) on suhteellisen uusi kristillinen liike Kiinassa, perustettu 1990-luvulla.

Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunnan "vuosikertomuksessa 2019 Kiinan kommunistisen hallituksen vainoista Kaikkivaltiaan Jumalan seurakuntaa kohtaan" todetaan:

"Puutteellisten tilastojen mukaan pelkästään vuoden 2011 ja 2019 lopun välisenä aikana Kiinan viranomaiset pidättivät yli 400 000 CAG-kristittyä, ja on yleisesti tiedossa, että vainon seurauksena kuolleiden uskovien lukumäärä kirkon perustamisen jälkeen on saavuttanut 146."

Vuoden 2019 raportissa kerrotaan myös:

"Viranomaiset vainosivat suoranaisesti ainakin 32 815 CAG-kristittyä yksinkertaisesti siksi, että he uskoivat Kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja koska he harjoittivat sellaista normaalia kirkon toimintaa kuin osallistuivat kokouksiin ja saarnasivat evankeliumia.

Manner-Kiinan 30 maakunnassa, itsehallintoalueilla ja kunnissa vähintään 26 683 kirkon jäsentä on kärsinyt häirinnästä, heidän henkilökohtaisten tietojensa keräämisestä, heitä on pakotettu allekirjoittamaan 'takuulausekkeet', jotka tarkoittavat luopumista uskosta, heitä on pakotettu valokuvattavaksi, tallennettavaksi videolle ja valvottavaksi ja antamaan sormenjälkensä, verinäytteet ja heiltä on kerätty hiuksia."

Raportin mukaan ainakin 6 132 jäsentä on pidätetty, ja heidän joukossaan 4 161 jäsentä on pidetty pidätettynä joko lyhyen tai pidemmän aikaa. 3 824 jäsentä on kärsinyt kaikenlaisista julmista kidutuksista ja pakotetusta asenteen muokkauksesta: 1 355 jäsentä on tuomittu, 481 jäsenelle on annettu ankaria rangaistuksia vähintään 3 vuodeksi tai useammaksi, 64 jäsenelle on annettu vähintään 7 vuoden rangaistukset ja 12 jäsentä on tuomittu vähintään 10 vuodeksi.

Vuonna 2019 vähintään 19 uskovaa kuoli sortamisen seurauksena ja raportissa alleviivataan, että edellä olevat luvut edustavat vain osaa CAG-kristityistä, joita Kiinan kommunistinen puolue on vainonnut viimeisen vuoden aikana. Vainojen vakavuuden vuoksi suurinta osaa tiedoista ei voida kirjata ylös.

Jo tätä taustaa vasten on pöyristyttävää, että Kiina kuitenkin väittää sen ihmisoikeustilanteen olevan erinomainen. Kiinan ulkoministeriön tiedottajan, Geng Shuangin mukaan "kiinalaisilla on parhaat mahdollisuudet arvioida Kiinan ihmisoikeustilanne, joka on historiallisesti parhaimmillaan", joka oli hänen viittauksensa Human Rights Watchin (HRW) tammikuussa julkistamaan uuteen raporttiin.

Shuang syytti Human Rights Watchia Kiinan syrjimisestä ja lisäsi, että hän ei ollut nähnyt raporttia eikä hänellä ollut edes "kiinnostusta" lukea sitä. Hän sanoi, että Kiinan kansalaisten sananvapaus on "täysin suojattu" perustuslaillinen oikeus.

HRW:n raportissa korostettiin Kiinan 13 miljoonan uiguurin ja muiden turkkilaisten muslimien pidättämistä ja joukkovalvontaa Xinjiangin maakunnassa sekä Hongkongin demokratiaa kannattavien mielenosoittajien tukahduttamistoimia, uskonnon- ja sananvapauden vakavia rajoituksia, kuin myös hallituksen harjoittamaa ilmaisunvapauden vaientamista verkossa sekä kouluissa ja yliopistoissa.

"Tähän asti Kiinan hallitus on pyrkinyt varmistamaan tavallisen kansansa ehdotonta kuuliaisuutta valvontateknologian avulla ja tekemällä Kiinasta karmaisevasti orwellilaisen yhteiskunnan", huomauttaa Aasian tutkimuksen tohtori Lawrence A. Franklin 1.4.2020 päivätyssä artikkelissaan "Kiina käyttää hyväkseen koronavirusta lisäpetoksia varten".

Franklinin mielestä kaikkia toiveita siitä, että Kiina olisi kehittynyt liberaalidemokraattisen kansainvälisen järjestyksen jäseneksi ja joita länsi on aikaisemmin elätellyt mielessään, pitäisi nyt viimeistään pitää merkityksettöminä ja olevan tiensä päässä.

"Jo aikoja sitten olisi pitänyt lopettaa haaveilut Kiinan totalitaarisen hallinnon muuttamisesta."

Lawrence A. Franklin varoittaa länttä Kiinan kommunistisen hallituksen avustamisesta ja palauttaa mieleen, miten Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence viittasi Kiinaan lokakuussa 2018 "vertaansa vailla olevana valvontayhteiskuntana".

"Niin kuin jotkut länsimaiset teknologia- ja turvallisuusyritykset ovat tehneet mahdollisesti epähuomiossa", Franklin painottaa ja ottaa esimerkiksi amerikkalaisen bioteknologian tuotekehitysyrityksen, Thermo Fisher Scientificin, joka ilmoitti maaliskuussa lopettavansa DNA-prosessointilaitteidensa myynnin Kiinan Xinjiangin maakunnassa saatuaan selville, että sitä käytettiin biometristen tietojen keräämiseen alueen asukkaista pahaenteisiin seurantatarkoituksiin.

Franklin mainitsee myös muita kiinalaisyrityksiä, kuten Hikvision ja Dahua, jotka näyttävät olevan innokkaita tekemään yhteistyötä Kiinan kommunistisen hallinnon pyrkimyksissä luoda täydellinen valvonta Kiinan rajojen sisällä ja lopulta myös sen ulkopuolella tarjoamalla turvallisuuspalvelujaan edistyksellisellä kasvojentunnistuksella ja muilla huipputeknisillä ominaisuuksilla. Näiden järjestelmien avulla Kiinan poliisi voi väsätä varman, koko maan kattavan ympärivuorokautisen valvontajärjestelmän, Franklin korostaa.

Kiina perustelee tätä väittämällä, että se on vain tehokas tapa torjua rikollisuutta - ja tukahduttaa Falun Gong -kultit. Nanchangin poliisi sanoi esimerkiksi, että sen erityisten kasvojentunnistuslasien käyttö mahdollisti etsintäkuulutetun rikollisen tunnistamisen ja pidättämisen 60 000 ihmisen joukossa, joka osallistui rock-konserttiin.

Franklin kuitenkin muistuttaa, että Kiinan hallitusta näyttää vievän eteenpäin halu kehittää eräänlainen kansio "avainhenkilöistä", joiden Peking katsoo vastustavan ja uhkaavan kommunistista hallintoa.

Pekingissä on jo toiminnassa "Golden Shield" -suunnitelman ensimmäinen vaihe, jossa käytetään ristikkäisviittauksia ja yhdistetään jokaisen Kiinan kansalaisen kaikki paikalliset ja kansalliset rekisterit. Lisäksi järjestelmä hyödyntää sensorijärjestelmää internetissä - "Suuren palomuurin" välityksellä - poistaakseen materiaalia, jota se pitää "epämiellyttävänä". Tämän portin avulla Kiinan kansalaisilta evätään pääsy Googleen, Facebookiin ja muihin sivustoihin.

Kaikkein turmiollisin Kiinan hallinnon valvontatekniikoista on "yhteiskunnallinen pisteytysjärjestelmä", jonka avulla jokainen kansalainen pisteytetään käyttäytymisen perusteella. Vaikka järjestelmä ei ole vielä täysin toimintavalmis, se on aikataulutettu ja määrä olla käytössä vuoden 2020 aikana, kertoo Lawrence A. Franklin, joka oli Yhdysvaltain entisen puolustusministerin, Donald Rumsfeldin Iranista vastaava virkamies puolustusministeriössä ja hän on toiminut myös aktiivipalveluksessa Yhdysvaltain armeijassa ja ilmavoimien reserviläisenä.

Järjestelmän mukaan kansalainen voi kasvattaa pistemääriä monella tavalla, esimerkiksi lukemalla Xin puheita, katselemalla propagandaelokuvia ja osallistumalla kommunistisen puolueen järjestämiin tapahtumiin.

Matalat pistemäärät voivat johtaa rangaistuksiin, kuten kieltää henkilöä lähtemästä kotimaan lennolle Kiinassa tai hankkimasta passia ulkomaille matkustamista varten. Vähäiset pisteet vaikuttavat myös henkilön lasten yliopisto- tai työmahdollisuuksiin.

Tällainen "yhteiskunnallinen pisteytysjärjestelmä" motivoi kansalaisia ​​myös kohentamaan omaa pistemääräänsä toimimalla ilmiantajina muita vastaan.

Kiinan pyrkimys valvoa kansalaisiaan saattaa aiheuttaa vakavan maailmanlaajuisen uhan ja Lawrence A. Franklin uskookin, että jopa demokraattisia yhteiskuntia voitaisiin vikitellä "valvontateknologioiden houkutuksen lumolla", joiden väitetään "suojelevan kansallista turvallisuutta", mutta jossa samalla tuhotaan yksilönvapaus.

"Kiina on uhka meille kaikille. Siksi nyt on entistä tärkeämpää, että Yhdysvallat ja muu länsi ovat tietoisia riskeistä, jotka liittyvät uusien liittoutumien kehittämiseen sellaisen maan kanssa, joka on tarjonnut omalle kansalleen ja muulle maailmalle pelkkää kaksinaamaisuutta", tähdentää Lawrence A. Franklin.

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Judith Bergman pitää joka tapauksessa myönteisenä, että koronavirusepidemia on ohjannut huomion Kiinan määräysten vastaiseen kansainväliseen käyttäytymiseen.

"Maailman on kuitenkin myös kerättävä rohkeutta ja tahtoa jyrkästi vastustaa kammottavia ihmisten ihmisoikeusrikkomuksia, joita Kiinan kommunistinen hallinto aiheuttaa omalle väestölleen päivittäin", Bergman huomauttaa.

Vaikka koronaviruspandemia on tappanut jo lähes 350 000 ihmistä ja aiheuttanut taloudellista tuhoa mittakaavassa, mitä ei ole nähty sitten toisen maailmansodan, Euroopan johtajat ovat olleet Gatestone -instituutin vanhemman tutkijan, Soeren Kernin mielestä "korviahuumaavan hiljaa" ja "näyttävät pelkäävän kyseenalaistaa Kiinaa avoimesti".

"Euroopan johtajien moniselitteisyys paitsi kuvastaa Euroopan geopoliittista heikkoutta ja taloudellista läheisriippuvuutta Kiinasta, myös moraalista tyhjiötä, jossa he kieltäytyvät puolustamasta länsimaisia ​​arvoja", Soeren Kern toteaa 7.5.2020 artikkelissaan "Koronavirus: Euroopan johtajat vapisevat Kiinan edessä".

Kun Euroopan unioni antoi periksi Kiinan painostukselle ja vesitti raportin koskien Kiinan pyrkimyksiä välttää vastuunsa koronaviruspandemiasta, oli selvää, että EU harjoittaa itsesensuuria lepyttääkseen Kiinaa.

Vaikka Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tuki pyyntöjä tutkia koronaviruksen alkuperää, hän kuitenkin vältti mainitsemasta Kiinaa nimeltä ja varoi ilmaisemasta yksityiskohtia, esimerkiksi kenen tulisi johtaa tutkimusta tai milloin se voidaan suorittaa.

Myös Suomessa puolestaan Tasavallan presidentti Sauli Niinistön johdolla ollaan täysin rähmällään ja mielin kielin Kiinan edessä.

14. huhtikuuta Tasavallan presidentin kanslia nimittäin tiedotti Suomen aloitteesta käydystä "miellyttävästä puhelinkeskustelusta" Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa. Samalla kehuttiin "Kiinan päättäväistä toimintaa koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien taloudellisten rasitteiden torjumiseksi" sekä Suomen ja Kiinan välistä "entisestään kehittyvää" hyvää suhdetta, jonka juhlavuotta nyt vietetään ja toivottiin "pikaista tapaamista terveessä maailmassa".


 

 

Tytti Salenius ke 03.06. 00:05

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Koronarokotukset ja logiikka

la 16.10. 12:13

Henna Kajava

Gangsta rap lisännyt väkivaltaisuutta mamunuorissa

pe 15.10. 23:00

Vieraskynä

KIRJE KANSANEDUSTAJILLE 11.10.2021

ma 11.10. 23:53

Juha Ahvio

Todellisuus on James Bond -tarua ihmeellisempää

su 10.10. 22:18

Tapio Puolimatka

Miten virallista koronakertomusta valvotaan?

pe 08.10. 11:29

videot