Libya Gaddafin diktatuurin jälkeen: muslimit myyvät mustia orjia 200 dollarilla toreilla

Muualta Afrikasta maahan tulleita myydään Libyassa orjiksi muslimien järjestämillä orjamarkkinoilla

Ulkomaat la 15.04.2017 20:09

Muualta Libyaan tulleilla ei yleensä ole papereita eikä rahaa ja he ovat täysin libyalaisten muslimien armoilla. 

Pääasiassa Afrikan länsiosista tuleet maahanmuuttajat päätyvät islamilaisten orjakauppiaiden omaisuudeksi ja heitä myydään orjatoreilla pitkin Libyaa.

Libyaa pidetään Afrikassa porttina Eurooppaan ja kohti Eurooppaa pyrkivät Saharan eteläpuolelta tulevat maahanmuuttajat ovat erityisen haavoittuvia, koska heillä ei ole rahaa eikä oikein minkäänlaisia henkilöllisyystodistuksia.

Henkiinjääneet ovat kertoneet International Organization for Migration (IOM) edustajille kuinka joka puolella Libyaa on avointa orjakauppaa ja yksityisiä vankiloita..

Eräs senegalilainen kertoi IOM:lle kuinka salakuljettajat toivat hänet Nigerian läpi bussilla Libyan etelärajalla olevaan kaupunkiin Sabhaan, josta hänen oli määrä siirtyä rannikolle ja venematkalle Eurooppaan. Kun hänellä ei ollut maksaa vaadittua palkkiota matkaa järjestävälle henkilölle, hänet laitettiin myytäväksi orjamarkkinoille yhdessä muiden varattomien matkustajien kanssa.

Hänet vietiin vankilaan, jossa oli työskenneltävä ilman palkkaa ja hänen sieppaajansa vaativat 300 000 Länsiafrikan frangia (noin 400 €) ennenkuin hänet myytiin isompaan vankilaan. Livia Manante, IOM virkailia Nigeriasta, kertoo kuinka maahanmuuttajia tuotiin toreille myytäviksi.

Ne jotka eivät pysty maksamaan lunnaitaan tai joita ei myydä orjaksi, usein tapetaan tai annetaan kuolla nälkään vankiloissa.

“Maahanmuuttajat, jotka tulevat Libyaan päästäkseen Eurooppaan, eivät tiedä mitään siitä hirvittävästä kohtalosta joka heitä odottaa rajan takana”, sanoo Leonard Doyle, IOM edustaja Genevessä. “Libyassa heistä tulee kauppatavaraa, jota ostetaan ja myydään ja lopulta tapetaan kun heistä ei ole enää hyötyä”.

Orjakauppa on olennainen osa islamia sekä islamin 1400 vuoden historiaa ja orjakauppa kukoistaa edelleen useissa Libyan kaltaisissa islamilaisissa maissa.


Kuva: BBC:n kuvaa Libyan orjamarkkinoilta.

Jukka Rahkonen la 15.04. 20:09

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Tiedolliseen relativismiin perustuva identiteetti-ideologia uhkaa länsimaita

ti 11.08. 11:45

Juha Ahvio

Osoittaako faktantarkistus Trumpin valehtelijaksi?

ma 10.08. 22:19

Matti Viren

Velkaannu ja pelasta maailma!

ma 10.08. 22:15

Arto Luukkanen

Yhteisen "koko kansan hallituksen" aika?

ma 10.08. 22:13

Jukka Hankamäki

Budjetti ja koronapaketti: menetetty mahdollisuus kaataa koko EU

ma 10.08. 22:12

videot