Berliinin Neuköllnin leikkipuistoon "minimoskeija" minareetteineen ja puolikuineen

"Joku virkamies keksinyt tämän erittäin kyseenalaisen hankkeen väittäen, että se edistäisi parempaa kansojen välistä ymmärrystä"

Ulkomaat to 09.11.2017 13:16
Twitter, Berliner Zeitung

Euroopan kristillinen kulttuuri on kaikkialla perääntymässä ja islam etenemässä. Berliinin Neuköllniin on rakennettu leikkipuisto "minimoskeijoineen". Kuvitelkaa, mitä Berliini on kymmenen vuoden kuluttua.

Näin toteaa Jihad Watch.

Walterstrassen alueella sijaitseva leikkipuisto sisältää kameleita, palmuja ja yhdessä sen leikkimökissä on kruunattu kupoli kuunsirppineen.

Puisto sijaitsee Berliinin Neuköllnin kunnassa, joka tunnetaan maahanmuuttajataustaisten asukkaiden suuresta määrästä. Leikkipuisto oli osa suurempaa hanketta, johon viranomaiset kohdensivat 220 000 euroa.

Vaikka suunnittelijat väittävät rakennelman olevan kunnianosoitus klassiselle tarinalle, "Ali Baba ja 40 varasta", monet paikalliset asukkaat ovat olleet erittäin kriittisiä.

Jotkut sanovat sen edustavan moskeijaa, toiset taas väittävät sen olevan yksinkertaisesti "itämainen linnake".

Islamilainen vai itämainen? Vastikään rakennettu leikkipuisto kuunsirppineen synnyttää polemiikkiä ja sekalaisia reaktioita.

Jotkut paikalliset ihmiset ovat pitäneet sitä moskeijan miniversiona, jossa on kuunsirppi ja neljä minareettia. Joidenkin mielestä sen takana saattaa olla uskonnollinen kannanotto ja että veronmaksajien rahoja ei tule käyttää tällaisten hankkeiden rahoittamiseen.

Rakennelma häiritsi selvästikin erästä Twitter-käyttäjää ja hän julkaisi:

"Berlin Neukölln. Allahu Akbar!"

Paikallinen BZ -sanomalehti julkaisi sivustollaan uutisotsikon, jossa luki "Berliini rakentaa leikkipuiston ja se mitä siitä seuraa, on vihaa, vihaa, vihaa."

Angela Merkelin CDU-puolueen integraatiopolitiikan tiedottaja Burkard Dregger ilmaisi myös huolensa.

"Oletettavasti joku virkamies on keksinyt tämän erittäin kyseenalaisen hankkeen väittäen, että se edistäisi parempaa kansojen välistä ymmärrystä", Dregger totesi.

Toiset eivät nähneet siinä mitään väärää.

"Monet muslimilapset elävät täällä, joten miksi ei. Ehkä näin ihmiset tuntevat yhä paremmin integroituvansa yhteiskuntaan syrjäytymisen sijaan", kertoi berliiniläinen asukas Ruptly -uutistoimistolle.

"Tämä moskeijan suunnittelu on erittäin hyvä, koska se edustaa eri kulttuuria, islamia täällä. Lapsilleni tämä on mahtavaa", sanoi toinen mies, Berliinissä asuva Syyrian pakolainen.

Neuköllnin piirin pormestari, sosialidemokraatti (SPD) Franziska Giffey kutsui koko väittelyä ja reaktioita hankkeeseen "absurdiksi".

Giffey väitti, että hanke oli saanut innoituksensa lähellä sijaitsevasta päivähoitokeskuksesta, jonka nimi oli "Ali Baba ja 40 varasta" ja että muillakin leikkipuistoilla on samankaltaisia teemoja, kuten Peppi Pitkätossu ja Robin Hood.

Paikallisviranomaiset väittävät, että leikkipuistolla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Heidän mukaansa se pikemminkin seuraa "basaariteemaa, jossa kupolirakennelma on tyylitelty itämainen linna".

Leikkipuisto avataan marraskuun loppuun mennessä ja Saksan islamisaatio jatkuu.

 

Tytti Salenius to 09.11. 13:16

Pääuutiset

blogit

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09. 23:07

Arto Luukkanen

Puhtain asein puhtaan asian puolesta - avoin kirje Mikko Kärnälle ja Oula Silvennoiselle

su 13.09. 23:00

Timo Vihavainen

Libero

su 13.09. 22:58

Professorin Ajatuksia

Kreikkalaisten prioriteeteista

su 13.09. 22:57

Laura Huhtasaari

MEP Huhtasaari: EU:n ilmastolaki pahentaa ilmastoa

pe 11.09. 14:33

videot