Växjön moskeijan rukoushuutoja vastustava mielenosoitus tulevana perjantaina

Facebook-sivuillaan Växjön moskeija yllyttää vihaan "vääräuskoisia" vastaan

Ulkomaat ke 23.05.2018 19:18

Toukokuun alussa Växjön poliisi myönsi luvan Växjön muslimiyhdistykselle lähettää rukouskutsuja joka perjantai paikallisen moskeijan kovaäänisistä.

Päätöksessään poliisi ilmoitti, että arviointi oli perustunut liikenneseikkoihin, yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

Mitään muita näkökohtia ei oltu otettu huomioon, kuten rukouksen sisältöä.

Vaihtoehto Ruotsille -puolueen (AfS) johtaja, Gustav Kasselstrand on nyt vaatinut protestoimaan Växjön rukoushuutoja.

Fria Tider kertoo, että Vaihtoehto Ruotsille -puolue järjestää mielenosoituksen ​​tulevana perjantaina. Puolue kehottaa Twitterissä kaikkia ruotsalaisia ​​mukaan.

Kasselstrandin mukaan moskeijalle annettu lupa lähettää rukouskutsuja on "täysin mahdotonta hyväksyä" ja "merkitsee Ruotsin lisääntyvää islamisoitumista".

Ruotsissa on jo kaksi moskeijaa, jotka kuuluttavat julkisesti rukouskutsujaan perjantaisin, toinen Fittjan Botkyrkan kunnassa - jossa myönnettiin lupa vuonna 2013 - ja toinen Karlskronassa.

Paikallinen muslimijohtaja, Imaami Ismail Abu Helal uskottelee, että rukoushuudot rikastuttavat Ruotsia ja edistävät monimuotoisuutta Växjön arkkitehtuurissa sekä antavat muslimeille mahdollisuuden integroitua paremmin ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Växjön kaupungin piispa Fredrik Modeus suhtautuu hyväuskoisen myönteisesti ja kertoo odottavansa innokkaasti kuulevansa kaupungissa sekä kirkonkelloja että moskeijan rukouskutsuja. Piispa Modeus pitää poliisin päätöstä "hyvin viisaana ja harkittuna" sekä uskoo sen hyödyttävän muslimien integroitumista.

"Integraatio" onkin jo niin pitkällä Växjössä, että kyseinen moskeija yllyttää julkisella Facebook-sivullaan vihaan "vääräuskoisia" vastaan.

Paikallisia muslimiasukkaita on muun muassa kielletty osallistumasta "vääräuskoisten" joulun juhlintaan, juutalaiset mainitaan Allahin vihollisina, "ruotsalaisessa" Växjön islamilaisessa koulussa kirjoissa käytetään Saudi-Arabian koulujen opetussuunnitelmia eikä naisille sallita "länsimaisia vaatteita" ja he joutuvat opettamaan tyttärensäkin "pukeutumaan säädyllisesti lapsesta lähtien".

"Oi muslimi, he juhlivat Jeesusta Jumalan poikana ja tämä on jumalanpilkkaa. Kuinka voit osallistua näihin 'vääräuskoisten' uskottomiin juhliin?" lukee yhdessä vihaista ja rasistista propagandaa levittävässä Växjön moskeijan kuvatekstissä.

Pääministeri Stefan Löfven on kieltäytynyt antamasta lausuntoa muslimien rukouskutsusta. Hän on sanonut, että se "riippuu moskeijan sijainnista" ja on paikallisen kunnan oma asia.

Vaihtoehto Ruotsille -puolueen johtaja Kasselstrand korostaa, että kaikki puolueet ovat antaneet periksi ja alistuneet muslimien vaatimuksille:

"Se on täysin mahdotonta hyväksyä ja merkki Ruotsin lisääntyvästä islamisoitumisesta. Poliittiset puolueet eivät välitä, he eivät vastusta. Ehkä koska he eivät itse asu tällä alueella."

Kasselstrand huomauttaa, ettei Vaihtoehto Ruotsille -puolue kuitenkaan ole samanlainen kuin muut puolueet.

"Tulemme vastustamaan! Pidämme viikolla torikokouksen Växjössä. Perjantaina 25. toukokuuta. Liity mukaan islamisaatiota vastaan!" hän kehottaa kaikkia.

AfS-puolue perustettiin tämän vuoden maaliskuussa ja sen perustaja, Kasselstrand on ruotsidemokraattien nuorisojärjestön entinen puheenjohtaja.

AfS:llä on voimakkaampi maahanmuuton vastainen näkemys, kuin ruotsidemokraateilla eikä se usko kotouttamispolitiikkaan ja haluaa harkita kaikkien Ruotsissa vuodesta 2000 lähtien myönnettyjen oleskelulupien tarkistamista.

Växjön moskeijan rukoushuutojen vastaisella mielenosoituksella Vaihtoehto Ruotsille -puolue haluaa estää islamisaation etenemistä ja moskeijoiden kaiuttimista kuuluvan islamilaisen vihapuheen leviämistä Växjössä ja koko Ruotsissa.

Gustav Kasselstrand varoittaa "poliittisesti korrekteja ihmisiä", että hänen videobloginsa tulee jatkossakin "loukkaamaan" heitä - riippumatta YouTuben valituksista koskien "vihaa kansanryhmää vastaan":

"Aion esiintyä YouTubessa nyt ja sanoa kaikille loukkaantuneille poliittisesti korrekteille ja mielipidepoliiseille, sammuta välittömästi, koska tulet loukkaantumaan tällä kanavalla!"

Tytti Salenius ke 23.05. 19:18

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot