Ruotsin Rinkebyssä iloitaan - "Valtavan hauskaa rakentaa moskeija"

Rinkebyn "sotavyöhyke" saa oman moskeijan ja siitä on tulossa Pohjoismaiden suurimpia ja verrattavissa Malmön megamoskeijaan

Ulkomaat su 17.06.2018 16:37

Ruotsissa muslimit vaativat julkisten rukouskutsujen sallimista moskeijoista kaikkialle maahan ja he ovat onnistuneet saamaan tämän luvan jo kolmeen kaupunkiin - Botkyrkaan, Karlskronaan ja Växjöön.

"Haluamme saada rukouskutsut useampaan paikkaan. Monet muslimit ovat Ruotsin kansalaisia, joilla on samat oikeudet kuin kaikilla muillakin", vaati Växjön muslimisäätiön tiedottaja, Avdi Islami heti sen jälkeen kun poliisi äskettäin antoi luvan Växjön moskeijalle kuuluttaa noin 4 minuutin pituisen rukouskutsun joka perjantai noin puolen päivän aikaan.

Maaliskuussa toteutettu kyselytutkimus osoitti, että 60 prosenttia ruotsalaisista on muslimien julkisia rukouskutsuja vastaan.

Vaikka suurin osa ruotsalaisista vastustaakin muslimien rukouskutsua, Ruotsin viranomaiset jatkuvasti kieltävät tai sivuuttavat ongelman laajuuden.

He eivät millään tavalla puutu moskeijoiden kovaäänisistä lähetettävien rukouskutsujen sisältöön, vaan päätöksentekoprosessissa pohtivat vain sen mahdollista melutasoa.

Myöskään kunnat eivät välitä, mitä muslimien joka perjantaisissa rukouskutsuissa huudetaan ja toistellaan.

Asianajaja ja poliittinen analyytikko Judith Bergman päivittää tietoja Gatestone -instituutin artikkelissaan Ruotsin islamisoitumisen etenemistä ja selvittää, miksi uusien moskeijoiden rakentaminen ja muslimien rukouskutsujen salliminen on niin tärkeää muslimeille.

Bergman pitää muslimien rukouskutsua (Adhaan) läntisestä näkökulmasta katsottuna "erittäin ongelmallisena".

"Sen tarkoitus ei ole ainoastaan neutraalisti kutsua rukoukseen, kuten kirkonkelloilla, jotka koostuvat vain sävelistä", Bergman huomauttaa.

On erityisesti huomattava, että moskeijoiden kaiuttimista kuulutettavassa muslimien rukouskutsussa "Allahu Akbar" tarkoittaa "Allah on suurin": se korottaa islamin ylivertaiseksi ainoaksi uskonnoksi, joka jokaisen "vääräuskoisenkin" on kuoleman uhalla tunnustettava todeksi. Samalla se mitätöi muiden jumalien (kristinuskon Jumala) olemassaolon:

"Allah on suurin (Allahu akbar). Todistan, että ei ole muuta Jumalaa kuin Allah (Ashhadu anna la ila ill Allah). Todistan, että Muhammed on Allahin profeetta (Ashhadu anna Muhammadan rasul Allah). Tule rukoukseen (Hayya alas salah). Tule turvaan / pelastukseen. Allah on suurin (Allahu akbar). Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah (La ilah ill Allah)."

Kun katolinen kirkko halusi vuonna 1993 rakentaa kellotornin Växjöön kirkonkellojen soittamista varten, kunta kehotti seurakuntaa pidättäytymään naapurien valitusten takia.

Ympäri Ruotsia muslimien rukouskutsut saavat kuitenkin jalansijaa ja uusia moskeijoita suunnitellaan ja rakennetaan. Myöntämällä lupia viranomaiset ja kunnat ovat itse luomassa edellytykset Ruotsin täydelliselle islamisoitumiselle ja sharia-lain täytääntöönpanemiselle.

Tukholman esikaupungissa Rinkebyssä on juuri nyt moskeijan rakentaminen aluillaan.

Moskeija on saamassa 18 kupolia ja arviolta 5 000 neliömetriä, joista 1 500 on omistettu moskeijalle ja loput ravintolalle, konferenssitiloille, kirjastolle ja kuntosalille.

Moskeijasta on tulossa Pohjoismaiden suurimpia ja verrattavissa Malmön megamoskeijaan, joka avattiin huhtikuussa vuonna 2017.

Oikea Media kirjoitti viime vuonna toukokuussa, kuinka Ruotsin viranomaiset ja valtamedia olivat pysyneet siitä hiiren hiljaa eikä Malmön kunnan verkkosivuiltakaan löytynyt mainintaa koko moskeijasta - vaikka Malmön suurmoskeijan avajaisiin oli osallistunut viranomaisia, imaameja ja liikemiehiä.

Qatarissa sen sijaan oli kyllä raportoitu, mitä Ruotsissa tapahtuu.

Ruotsalaisen arkkitehdin, Johan Celsingin suunnitteleman Rinkebyn moskeijan rakentaa Ruotsin suurin rakennusurakoitsija Nordic Construction Company (NCC).

5. kesäkuuta julkaistussa lehdistötiedotteessaan pohjoismainen rakennus- ja kiinteistökehitysalan yritys arvioi, että moskeija olisi valmis vuoteen 2020 mennessä ja kustannukset hipoisivat noin 100 miljoonaa Ruotsin kruunua (11,4 miljoonaa dollaria).

"Rakennusteknisesti on valtavan hauskaa saada rakentaa moskeija", intoilee NCC:n johtaja Fredrik Anheim.

"Kahdeksan vuoden ajan olemme yrittäneet saada rahoitusta, mutta nyt olemme niin lähellä kuin vain voi olla", iloitsee puolestaan Rinkebyn moskeijan keräyssäätiön varapuheenjohtaja Ibrahim Bouraleh, joka kiistää kuitenkin väitteet siitä, että ulkomaiset ​​lahjoittajat olisivat jättimoskeijan rahoittamisen taustalla.

Judith Bergman ihmettelee, kuinka ihmeessä säätiö on kerännyt vain kolme miljoonaa 100 miljoonasta Ruotsin kruunusta.

"Herää kysymys, kuka todellakin rahoittaa hanketta?" miettii Judith Bergman.

Moskeijan takana oleva järjestö on Järvan islamilainen yhdistys (Islamiska Förbundet i Järva), joka on osa islamilaista yhdistystä Ruotsissa (Islamiska Förbundet i Sverige, IFSI) ja jota pidetään Muslimiveljeskunnan järjestäytyneenä rintamana.

Muslimiveljeskunnan tavoitteena on - ei enempää eikä vähempää - saada islamilainen valtio, sharia-lain hallitsema kalifaatti ja taivuttaa valtio tarvittaessa jihadilla.

Kuten IFSI selkeästi mainitsee sivuillaan ja sen perussäännöissä, se on Euroopan Islamilaisten järjestöjen liiton (FIOE) jäsen.

FIOE tunnustetaan yleisesti paikallisten muslimiveljeskuntaryhmien kattojärjestöksi eri puolilla Eurooppaa.

Kysyttäessä suhteista Muslimiveljeskuntaan Wall Street Journalin haastattelussa vuonna 2005 FIOE:n silloinen puheenjohtaja Ahmet al-Rawi paljasti:

"Olemme kytköksissä heihin ja meillä on yhteinen näkökulma. Meillä on hyvä läheinen side."

Tulevan megamoskeijan aluetta, Rinkebytä, pidetään jo nyt "erityisen herkkänä alueena". Se tunnetaan no-go -alueena ja poliisi määrittelee sen alueeksi, jolle on "ominaista sosiaaliset ongelmat ja rikollisten läsnäolo, joka johtaa laajaan haluttomuuteen osallistua oikeudenkäynteihin ja vaikeuksia poliisille täyttää tehtävänsä. Tilanne katsotaan akuutiksi".

Rinkebyn metroasema luokiteltiin vast'ikään liian vaaralliseksi työskennellä ilman poliisin suojaavaa läsnäoloa - kiviä heittävien ja vihamielisten maahanmuuttajajengien luoman turvallisuusriskin takia.

Joulukuussa vuonna 2017 kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen kansallisen yksikön päällikkö Lise Tamm järkytti Ruotsin hallitusta sanoessaan, että työssään Rinkebyssä poliisit joutuvat käyttämään nyt sotilaallisia menetelmiä:

"Rinkeby on melkein kuin sotavyöhyke", Lise Tamm totesi.


 

 

Tytti Salenius su 17.06. 16:37

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot