Afrikkalainen piispa: "Eurooppa islamisoituu, koska kirkko nukkuu!"

"Riippumatta siitä, miellyttääkö totuus nuoria tai toimittajia tai ilahduttaako se vallanpitäjiä, kirkko ei koskaan saa karttaa totuutta"

Ulkomaat to 25.10.2018 23:44

Rooman Vatikaanissa pidettävässä piispojen Synod on youth 2018 -kirkolliskokouksessa afrikkalainen piispa on nuhdellut eurooppalaisen kristinuskon velttoutta sanomalla, että se avaa oven "islamin invaasiolle".

Yhdysvaltalaisen National Catholic Registerin haastattelussa Kamerunin Mamfen kaupungin hiippakunnan piispa Andrew Fuanya Nkea sanoi rohkeasti, että "tarkasteltaessa historiaa siellä missä kirkko nukkui ja kääntyi pois evankeliumista, islam käytti tilaisuutta hyväkseen ja kävi peremmälle".

Kuten niin monet afrikkalaiset piispat, myös Fuanya on nähnyt, miltä radikaali islam näyttää läheltä. Kamerun rajoittuu pohjoisessa Nigeriaan ja Tšadiin muodostaen kolmion, joka on ollut islamilaisen kauhun keskipisteessä Islamilaiseen valtioon liitetyn Boko Haramin käsissä.

Viime syksynä Amnesty International raportoi, että Boko Haram oli siirtänyt tukikohtaansa Nigeriasta Kameruniin, mikä merkitsi islamististen terrori-iskujen lisääntymistä Kamerunissa.

Piispa Fuanyan mukaan Eurooppa ei ole kuitenkaan turvassa kohtalolta, josta monet afrikkalaiset kansat kärsivät.

"Tämä on se, mitä näemme Euroopassa, että kirkko nukkuu, ja islam on valtaamassa alaa", Fuanya sanoi.

Hän totesi, että kun kristinusko on heikkenemässä Euroopassa, islam täyttää sen tyhjiön. Sen lisäksi kristillisen Euroopan katoaminen tulee vaikuttamaan kielteisesti myös muuhun maailmaan.

"Kun Eurooppaa islamisoidaan, se vaikuttaa Afrikkaan", Fuanya painotti.

Piispan mielestä suora puhe on välttämätöntä, vaikka se saattaa monet epäsuosioon.

Afrikkalainen piispa pelkääkin, että kirkon johtajat tulevat antamaan periksi LGBT:tä lobbaaville.

Hän näkee vaaran, että "länsimaiset huolet" LGBT-kysymyksissä kaappaavat kirkolliskokouksen, mikä ei ollut se syy, miksi synodi kutsuttiin koolle ja nimettiin.

Homoseksuaalisuutta "on nostettu esille melko paljon, ja mielestäni se on synodin kuuma puheenaihe", piispa Andrew Nkea Fuanya sanoo, mutta alleviivaa, että afrikkalaiset piispat "vastustavat voimakkaasti" homoseksuaalin agendan sisällyttämistä nuorten kirkolliskokoukseen.

Fuanyan mukaan joidenkin piispojen kannat ovat ”hyvin muuttuvia”, että media ylistäisi heitä, eivätkä he puolusta Jeesuksen Kristuksen evankeliumin totuutta.

Homoseksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin ongelma "ei ole ongelma Afrikassa", Fuanya painottaa.

"Jos palaan Kameruniin ja ilmoitan, että meidän on huolehdittava LGBT-ryhmien sielunhoidosta, 99 prosenttia nuorista kysyy minulta, mitä oikein puhut. Joten älkäämme laillistako jotakin sellaista kirkossa, joka ei ole maailmanlaajuinen ongelma", hän huomauttaa.

"Kirkko ei saa vältellä totuutta. Riippumatta siitä, miellyttääkö se nuoria tai toimittajia tai ilahduttaako se vallanpitäjiä, kirkko ei koskaan saa karttaa totuutta. Ja tämä on minun vahva näkemykseni", hän korostaa.

Piispa Fuanya kertoi puhuneensa kaikille afrikkalaisille piispoille sanoen, että he vastustaisivat painostusta, joka liittyy LGBT-kielenkäytön lisäämiseen virallisiin synodin teksteihin.

"En usko, että kukaan afrikkalainen piispa äänestäisi mitään artiklaa, jossa mainitaan LGBT", Fuanya totesi. "Emme tule äänestämään sitä", hän vakuutti.

Kamerunilaisen piispan mielestä se mitä nuoret todella tarvitsevat on selkeä opetus eikä sekava kieli, joka esittää epäilyjä kirkon opetuksesta:

"Olen kotoisin kulttuurista, jossa perinteet ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle puhtaina ja saastumattomina. Ja siksi nuoret hämmentyvät helposti, kun aikuiset puhuvat epämääräistä kieltä. He haluavat selkeyttä."

"Tässä asiassa totuuden väärentäminen ei uppoa Afrikassa", piispa jatkoi. "Kun puhumme epäselvää kieltä, nuoret menevät sekaisin ja väärään suuntaan. Meidän on varmistettava, että jätämme perinnöksi totuuden, muuten synodi kasvattaa neuvottomampaa nuorisoa kuin ne nuoret, jotka osallistuvat kirkon elämään."

Fuanya korosti myös, että piispojen tulee olla uskollisia Jeesukselle eikä antaa periksi sekulaarisen yhteiskunnan painostukselle ja vesittää täten kristillinen sanoma.

Hän ilmoitti olevansa peloissaan yhdestä asiasta, "etenkin mitä tulee kirkkoon lännessä".

"Näyttää siltä, ​​että käytännössä jokainen piispa on hyvin herkkä siinä, mitä tiedotusvälineet sanovat hänestä kirkolliskokouksessa. Ja tällä tavoin he eivät halua saada vihamiehiä ennen kotiinpaluutaan."

Piispa uskoo, että tämän vuoksi he päätyvät "erittäin häilyviin kantoihin, jotta media osoittaa heille suosiota".

"Tulimme tänne käsittelemään evankeliumin totuutta", hän muistutti. "Joten, jos meidän on on tingittävä totuudesta, niin silloin synodilla ei ole arvoa, eikä meidän olisi tarvinnut tulla tänne."


 

Tytti Salenius to 25.10. 23:44

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Ilmastonmuutos etenee?

pe 26.11. 15:27

Mikko Paunio

Puheenvuoroni Helsingin valtuustossa feministien rasismin vastaisesta aloitteesta Paavo Arhinmäki triggeröityi

to 25.11. 18:01

Heikki Porkka

Woke-Yle lietsoo vihaa valkoihoisia kohtaan

to 25.11. 12:06

Henna Kajava

Yhteisöllistä asumista Espoon liikakasvuun!

ke 24.11. 21:27

Timo Vihavainen

Tolstoin aivoituksia

ma 22.11. 23:49

videot