Unkari oli häviäjä 1900-luvulla, mutta se on päättänyt olla voittaja 2000-luvulla, Unkarin pääministeri Viktor Orbán vakuutti maanantaina unkarilaisen Magyar Idők -päivälehden julkaisemassa jouluhaastattelussa.
"Kahdeksan vuotta kestäneen yhteisen työn tuloksena olemme uuden aikakauden edessä, ja uskon, että aikamme on koittamassa. Viime vuosisadalla meiltä on otettu pois omanarvontunto, kukoistus, luomiskyky ja kansallinen yhtenäisyys. Tämä voi olla täydellinen menestys vuoteen 2030 mennessä. Unkarilaisten sadan vuoden eristyneisyys Karpaattien alueella on nyt ohi."
Orbánin jouluhaastattelusta uutisoivat muun muassa Hungary Journal, About Hungary ja Voice Of Europe.
Orbánin mukaan Unkarin äskettäisten väkivaltaisten hallitustenvastaisten mielenosoitusten takana ovat vasemmistomiljardööri George Soros ja kansainväliset verkostot.
"Aggressiivisimmat ja aktiivisimmat heistä, jotka vastustavat äskettäistä työlainsäädännön muutosta, ovat yhdysvaltalaisrahoittajan George Sorosin palkkalistoilla", hän totesi viime perjantaina Kossuth Radion haastattelussa.
Siksi hän arvelee tämän olleen enemmänkin tekosyy. Orbán viittasi nimittäin merkkeihin, joita hän on nähnyt kansainvälisesti:
"Sitä ei tapahdu vain Unkarissa, koska oikeistolaiset maahanmuuttovastaiset hallitukset ovat nyt tulituksen kohteena kaikkialla. Näin on tapahtunut myös Wienissä, jossa vierailin äskettäin. Siellä mielenosoittaja nousi jopa ministeriön rakennuksen katolle ja sytytti tulipalon."
Orbán huomautti lisäksi, että "tällaisella käytännöllä, jossa savupommeja heitetään poliisien päälle" on myös vakavia oikeudellisia seurauksia. Hän pitää sitä sinänsä symbolisena, sillä savupommit on suunniteltu vähentämään näkyvyyttä, "jotta emme näkisi tosiasioita ja totuutta":
"Miksi ihmeessä joku tarvitsee savupommin salatakseen, mitä tapahtuu? Hyvää tarkoittavat ihmiset eivät koskaan heitä savupommeja!"
"Vastaavanlaista on tapahtunut Italiassakin, jossa on ollut suuri mielenosoitus Salvinin hallitusta vastaan - tai pikemminkin sisäministeri Salvinin lainsäädäntöpakettia vastaan", Orbán tarkensi.
Unkarin pääministeri painotti, että kenenkään ei saa antaa harjoittaa väkivaltaa ja poliittisten näkemysten ilmaisun ja ilkivallan välille on tehtävä selkeä ero.
Magyar Időkin haastattelussa hän sanoi politiikan olevan maailma, jossa taisteluja voidaan käydä jopa jouluaattona, ja mielenosoitukset ovat osa jokapäiväistä elämää demokratiassa. Väkivaltaan, tuhoon ja ilkivaltaan ei ole kuitenkaan oikeutta, hän huomautti.
"Hallitus edustaa työtä, perhettä ja turvallisuutta ja oppositio vastustaa meitä politiikalla, joka kerran turmeli Unkarin", Orbán muistutti.
Yhtäältä rauhanomaiset voimat haluavat suojella maata ja toisaalta hyökkäyksiä, väkivaltaa, maahanmuuton tukemista ja veronkorotuksia, hän jatkoi ja lisäsi, että ne, jotka vastustavat äskettäin hyväksyttyä työlain muuttamista, puhuvat itse asiassa työntekijöitä vastaan, koska muutos palvelee työntekijöiden etuja ja johtaa korkeampiin palkkoihin.
”Toisin kuin oppositio valehtelee", työnantajien on maksettava korkeammat palkat kuukausittain samalla tavalla kuin aikaisemmin, hän täsmensi.
Orbánin mukaan ainoa mitä oppositio olisi valmis tukemaan, olisi Unkarin hallitsevan liittouman kahden kolmasosan parlamentaarisen enemmistön eroaminen. Oppositio hylkäsi jopa kodinhoitotukien korottamisen, he torjuvat rakentavan yhteistyön, koska he haluavat kaataa hallituksen kaikin keinoin, Orbán huomautti.
Kuitenkin vain äänestäjillä on oikeus erottaa hallitus ja seuraavan kerran tämä on mahdollista vuonna 2022, hän selvensi.
Euroopan tilanteesta hän oli sitä mieltä, että suuret Länsi-Euroopan maat suorittavat "kokeilujaan" edistämällä monirotuista kulttuuria ja "heidän mukaansa kristillinen Eurooppa olisi muutettava kristitty-muslimi-Euroopaksi". Keski-Eurooppa on kuitenkin päättänyt olla aloittamatta tätä kokeilua, koska sen aiheuttamat riskit ovat erittäin suuret, hän alleviivasi.
”Emme halua, että maatamme asuttaa sekaväestö, ja siksi suojelemme rajojamme ja vastustamme maahanmuuttoa. Kaikki näkevät, että lännessä ei kunnioiteta tätä meidän päätöstämme - he yrittävät pakottaa meitä siihen… He käyttävät Unkarin oppositiota työkaluna."
Orbán korosti, että George Soros ja hänen verkostonsa eivät siedä, että Keski-Eurooppa haluaa jättäytyä pois heidän "suuresta yhteiskuntamuutoskokeilustaan" eikä tee heidän "kansainvälisten toimien mukaisesti". Hän muistutti, että niin Wienissä kuin Roomassakin maahanmuuttovastaiset hallitukset ovat tuominneet heidän globaalit suunnitelmansa.
Unkarin pääministerillä onkin selvä näkemys siitä, että Euroopan parlamenttivaalit tulevat olemaan tärkeä merkkipaalu tässä taistelussa, koska silloin mitataan kristillistä Eurooppaa suojelevien voimien vahvuus ja ne poliittiset voimat, jotka tukevat maahanmuuttoa.
"Historiallinen tilanne on jälleen kerran se, että Unkari kamppailee paitsi itsensä, myös kristillisen Euroopan puolesta. Unkarin hallitus ei tule muuttamaan politiikkaansa, jatkamme Unkarin puolustamista."
Keskustelu pakollisista maahanmuuttajakiintiöistä ei Orbánin mukaan ole rauhoittunut - päinvastoin, hän kertoi aiheen olleen myös viimeisimmän EU:n pääministerien kokouksen esityslistalla.
"Kyse on suurista Länsi-Euroopan maista, jotka haluavat muuttaa Euroopan unionin imperiumiksi. Mutta emme halua tulla osaksi mitään valtakuntaa. Me kamppailemme EU: ssa, jotta tasa-arvoisten kansakuntien Eurooppa olisi Euroopan politiikan henkinen perusta imperialistisen ajatustavan asemesta."
Eurooppaa on peloteltu väestön vähenemisellä ja lännessä maahanmuutto on esitetty tähän ainoaksi vastaukseksi. Orbánin mielestä maahanmuuttoon liittyy äärimmäisiä riskejä ja kulttuurien yhteiselo aiheuttaa vaikeuksia, joista hän ei usko Euroopan pystyvän selviytymään. Unkarin hallitus tekee kaikkensa perheiden vahvistamiseksi, koska Unkarin pääministeri ja hallitus uskovat, että "perheillä on avain Unkarin historian ja kansakunnan tulevaisuuden jatkumiseen".
”Me unkarilaiset voimme luottaa vain itseemme. Siksi olemme aloittaneet perheiden kansallisen kuulemisen. Pidän tätä vakavimpana kysymyksenä Unkarin politiikan asialistalla", hän sanoi.
Eurooppa on vakaa ja onnistunut vain, jos se pysyy eurooppalaisena, pääministeri Viktor Orbán sanoi lauantaina itävaltalaisessa uutissivusto oe24.at:n julkaisemassa jouluhaastattelussa.
"Odotan sitä EU:lta."
Myös ensi vuoden Euroopan parlamenttivaaleilta Orbán odottaa ja paljon. Hän sanoi kuulleensa toisteluja siitä, kuinka 30 vuoteen Euroopalla ei ole ollut yhteistä koko maanosaa koskevaa teemaa.
"Nyt meillä on: maahanmuutto. Lissabonista Vilnaan. Ensimmäistä kertaa Euroopan kansat äänestävät yhteisestä asiasta", Orbán totesi ja ennakoi sen olevan vaalikampanjan keskipisteenä kaikkialla.
Hän ilmaisi toivovansa entistä vahvemmin niiden ihmisten tuovan kantojansa esille, jotka haluavat säilyttää ja suojella kansallista identiteettiä ja kristillisiä perinteitä.
"Toivon, että niiden ihmisten ääni, jotka haluavat säilyttää ja suojella kansallista identiteettiänsä sekä heidän kristillisiä tapojaan, ovat vahvempia kuin tähän asti."
Koska tulevissa Euroopan parlamenttivaaleissa kysymys on lähes henkimaailman taistelusta, New York Times on kunnostautunut jouluartikkelissaan painamaan lokaan Unkarin pääministeriä ja "liberaalidemokraattisilla valeväittämillään" osoittamaan, keiden rinnalla pitää seistä ja keitä tulee puolustaa. Artikkelissa massamaahanmuuttolobbari, journalistipalkinnoin kiitelty ulkomainen kirjeenvaihtaja vuonna 1989 Lontoossa syntynyt Patrick Kingsley kutsuu Viktor Orbánia "demokraattisten instituutioiden hajottajaksi".
Hän on raportoinut yli 30 maasta eikä varmasti sattumalta työstä sarjaa nyt myös Unkarista Euroopan parlamenttivaalien alla.
Jos islam on uhka Euroopalle, Orbán on sitä taatusti Euroopan unionille.
Euroopalla olisi Unkarin mukaan oltava yhteinen ääni, jossa todetaan, että Eurooppa kuuluu eurooppalaisille.
”Meillä on kulttuuri, ja meillä on uskontomme ja arvomme. Voit tulla tänne, mutta emme halua hävittää arvojamme. Naisilla ja miehillä on samat oikeudet. Meille on tärkeää, että perheen malli on mies ja nainen. Uskonnonvapaus on meille tärkeää, haluamme avoimesti harjoittaa omaa uskontoamme Euroopassa. Ja jokaisen, joka haluaa asua täällä, on hyväksyttävä se, eikä heidän saa olla antisemitistisiä", Orbán luettelee itävaltalaiselle uutislehdelle.
”Jos emme selvästi ilmoita, mitkä ovat odotuksemme, he eivät kunnioita kulttuuriamme ja kulttuurimme kuolee. Sitten syntyy kaaos", hän lisää.
Viktor Orbánin mukaan Euroopan unioni, johon Unkari liittyi, oli aikoinaan "Helmut Kohlin Eurooppa". Entinen Saksan liittokansleri Kohl ei halunnut Brysselistä imperiumia ja EU puuttui jäsenvaltioiden sisäpolitiikkaan.
EU "valitsi toisenlaisen tien". Euroopan menestys edellyttääkin Orbánin mukaan "palaamista Kohlin Eurooppaan".
Unkarin pääministeri Viktor Orbán on varoittanut ennenkin Afrikan massamaahanmuuton tuhoavan Euroopan kulttuurin.
”Meidän pitäisi antaa apua Afrikalle eikä tuoda ongelmia Eurooppaan”, hän toisti jälleen itävaltalaiselle lehdelle ja muistutti konservatiivihallituksen Wienissä olevan samaa mieltä kuin Budapestissa.
”Joidenkin mielestä ratkaisu on tuoda maahanmuuttajia Eurooppaan, koska he pitävät sitä hyvänä heidän maansa kannalta. Unkarin kanta on se, että emme halua tätä. On olemassa ideologinen ero", hän väänsi toistamiseen rautalangasta kristinuskon ja islamin perustavanlaatuisia eroja.
”Tämä ei ole ratkaisu Afrikalle eikä Euroopalle. Tässä tapauksessa kaksituhatta vuotta kehittämämme kulttuurimme Euroopassa tuhoutuisi.”
Viitatessaan sekä Itävallan että Unkarin tyrmäämään YK:n maahanmuuttosopimukseen, hän kertoi kuulleensa, miten Yhdysvallat oli luopunut neuvotteluista.
"Luin sen itse ja huomasin, että tämä asiakirja(han) voi aiheuttaa suuria ongelmia, koska se voisi vaikuttaa kansalliseen turvallisuuteen."
Tämän jälkeen Orbán oli neuvotellut hallituksen kanssa ja yhteisellä päätöksellä he olivat hylänneet sen välittömästi.
"Tämän jälkeen monet maat jättäytyivät pois. Niin myös Itävalta. Olemme taas pahat pojat... nyt globaalin politiikan pahat pojat", Orbán vitsaili.
Unkarin pääministeri vastasi myös syytöksiin, että antisemitismi motivoisi hänen vastenmielisyyttään miljardööri George Sorosia kohtaan. Hän havainnollisti, että ”toisin kuin muissa Länsi-Euroopan pääkaupungeissa, jokaisen budapestilaisen juutalaisen on täysin turvallista kävellä kadulla kipa päässään” - ja että hänen ja Sorosin välinen konfliktinsa perustui sen sijaan raharuhtinaan haluun avata lännen rajat massamaahanmuutolle.
”Sorosilla on laaja verkosto. Hän rahoittaa monia kansalaisjärjestöjä. Euroopan unioni rahoittaa myös useita Soros-järjestöjä. Nämä kansalaisjärjestöt ovat aktiivisia poliittisessa elämässä”, hän muistutti.
”Kansallinen turvallisuus on kuitenkin rajallinen. Maahanmuutto on kansallisen turvallisuuden kysymys", hän kiteytti.
”Meillä oli rauhanomaisia keskusteluja Sorosin kanssa, kunnes heidän järjestönsä alkoivat rahoittaa maahanmuuttajia ja rohkaisivat heitä ylittämään Unkarin rajan laittomasti. Tätä on mahdotonta hyväksyä Unkarissa."
”Olemme luoneet lakeja, jotka tekevät tällaisesta käyttäytymisestä uhkan kansalliselle turvallisuudelle. Hän haluaa tuoda maahanmuuttajia Unkariin ja Eurooppaan, enkä anna hänen tehdä sitä”, Orbán vannoi.
Brasilian kansa valitsi lokakuun lopussa poliittisen eliitin ulkopuolelta tulevan voimahahmon, konservatiivisen oikeistolaispresidentin ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán on juuri vahvistanut, että hän osallistuu samoja perinteisiä arvoja arvokkaina pitävän Brasilian seuraavan presidentin Jair Bolsonaron virkaanastujaisiin 1. tammikuuta.
Paikallisen Folhapress -uutistoimiston mukaan muiden maailman johtajien joukossa tapahtumaan ovat osallistumassa myös Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu.
Miksi ohjusiskujen aloittaminen ylitti kriittisen rajan?
pe 22.11. 01:28Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi
pe 08.11. 15:49The Implementation of the Brutal Theosophy - not Science - based Great Reset
ma 28.10. 17:15Tp-Utva historian polttopisteessä
to 03.10. 15:30Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa
ti 01.10. 14:12