Vihakampanjan kohteena oleva toimittaja vaatii islamin sopeutumista Ranskan lakeihin ja huumoriin

Jo neljä vuotta poliisin suojaamana elänyt entinen Charlie Hebdo-julkaisun journalisti on joutunut vihakampanjan kohteeksi todettuaan, että islamin tulee sopeutua kritiikkiin.

Ulkomaat pe 04.01.2019 00:30

Entinen Charlie Hebdo -satiirijulkaisun journalisti Zineb El Rhazoui on joutunut viha- ja solvauskampanjan kohteeksi todettuaan CNews-kanavan ohjelmassa, että islamin tulee sopeutua kritiikkiin.

 

– Ei ole ensimmäinen kerta kun olen solvauskampanjan ja jopa islamilaisten uskonoppineiden asettaman fatwan kohteena, jotka haluavat nähdä minut kuolleena.

– Kaikki tämä vain siksi, koska olen sanonut jotain, mitä normaalisti pidettäisiin vaarattomana, se mitä sanoin showssanne viime perjantaina on aiheuttanut minulle tappo- ja raiskausuhkauksia. Toistan, että islamin on sopeuduttava Ranskan tasavallan lakeihin, huumoriin sekä kritiikin kaikkiin muotoihin, aivan kuten minkä hyvänsä muun ideologian, lahkon tai uskonnon.

– Ei ole mitään hyväksyttävää syytä, miksi islam olisi poikkeus, ja tämä kohtaamani vihakampanja osoittaa, että olen oikeassa ja tässä asiassa on ryhdyttävä välittömästi radikaaleihin toimiin.

Tilanne on pahempi kuin koskaan aiemmin

Journalisti kertoo Le Figarossa tilanteen olevan pahempi kuin koskaan aiemmin. Viimeisimmän vihakampanjan puhkeamiseen ei tarvittu pilapiirrosta, yksi ainoa lause riitti.

Jo neljä vuotta poliisin suojaamana elänyt toimittaja valittelee vasemmiston tuen puuttumista, mitä hän ei voi käsittää, tuleehan hän itse vasemmiston riveistä.

– Missä ovat nyt ne, jotka kutsuivat itseään “Charlieksi” vuonna 2015? hän huomauttaa.

Nyt meneillään oleva vihakampanja on jo toinen kolmen kuukauden aikana. Edellinen vihakampanja puhkesi, kun journalisti sanoi Punchline-ohjelmassa huivilla peitettyjen naisten edustavan radikaali-islamin ideologiaa, jonka menestyksen ilmentymänä  on terrorismi.

Charlie Hebdon isku tapahtui 7. tammikuuta 2015, kun aseistautuneet islamistit hyökkäsivät ranskalaisen Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen Pariisissa. Hyökkääjät surmasivat 12 ihmistä. Kahdeksan kuolleista oli lehden toimituksen jäseniä, kaksi poliiseja, yksi talonmies ja yksi vierailija. Zineb El Rhazoui oli iskun aikaan Marokossa.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen pe 04.01. 00:30

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Rasismiin auttaa ainoastaan tiukka maahanmuuttopolitiikka

pe 03.07. 18:41

Olli Pusa

Ilmastosekoilun hinta?

pe 03.07. 10:49

Tapio Puolimatka

Hermostuiko Seta uuden kirjani paljastuksista?

ke 01.07. 23:07

Juha Ahvio

Vaatiiko evankeliumi tukemaan marxilaista vallankumousta?

ke 01.07. 23:05

Arto Luukkanen

"R-idioottien" riemukinkerit

ke 01.07. 22:54

videot