Brasilian presidentti: Ei vasemmiston gender-ideologiaa peruskouluihin!

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro toteuttanut jo yhden kampanjalupauksistaan ja ryhtynyt toimiin suojellakseen alaikäisiä koululaisia ​​

Ulkomaat to 19.09.2019 23:05

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on ilmoittanut, että hänen hallintonsa valmistelee lainsäädäntöä gender-ideologian leviämisen estämiseksi Etelä-Amerikan tasavallan julkisissa ala-asteen kouluissa.

Asiasta uutisoivat muun muassa Life Site News, CNS News ja Rio Times.

Presidentti Bolsonaro julkisti Twitterissä, että hän on antanut Brasilian opetusministeriölle tehtäväksi laatia lakiesityksen alaikäisten suojelemiseksi kouluissa suureen osaan maailmaa vyöryvältä gender-ideologialta.

Hän twiittasi 3. syyskuuta, että Brasilian oikeusministeri oli ilmoittanut, millä hallitusosastolla on toimivalta päättää kiistanalaisen ideologian tulevaisuudesta kouluissa.

”Ohjeistin opetusministeriötä lasten yksityiskohtaisen suojelemisen saavuttamiseksi valmistelemaan lakiesityksen, joka kieltää gender-ideologian peruskouluissa”, presidentti kirjoitti Twitterissä.

Bolsonaro aloitti virassaan Brasilian presidenttinä 1. tammikuuta ja on siten toteuttanut yhden kampanjalupauksistaan.

Presidentinvaalikampanjan aikana Bolsonaro totesi yks'kantaan:

"Jumala ennen kaikkea. Brasilia on kristitty maa ja vähemmistön on muututtava, jos pystyy. Vähemmistöjen on sopeuduttava enemmistön kantaan."

Bolsonaro on osoittanut selkeästi edistävänsä samaa arvokonservatiivista linjaa kuin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Trumpin kanssa maaliskuussa Valkoisessa talossa pidetyssä yhteisessä tiedotustilaisuudessa Bolsonaro korosti:

"Brasilia ja Yhdysvallat seisovat rinta rinnan pyrkimyksissään varmistaa vapaudet ja kunnioittaa perinteisiä perherakenteita ja kunnioittaa Jumalaa, Luojaamme - gender-ideologiaa ja poliittisesti korrekteja asenteita ja valeuutisia vastaan.​​"

Oikea Media uutisoi 5. tammikuuta Bolsonaron virkaanastujaisista, jossa tuore oikeistolaispresidentti julisti koko kansalle Latinalaisen Amerikan väkirikkaimman maan olevan nyt "vapautettu sosialismista ja poliittisesta korrektiudesta".

Virkaanastujaispuheessaan 1. tammikuuta Bolsonaro luetteli lasten ideologisen aivopesun, ihmisoikeuksien vääristelyn ja perherakenteiden purkamisen ja lupasi toteuttaa tarvittavat uudistukset.

Hän painotti: "Emme voi sallia katastrofaalisten ideologioiden jakaa brasilialaisia ​​- ideologioiden, jotka tuhoavat arvomme ja perinteemme, perheemme, yhteiskuntamme perustan."

Samana päivänä Bolsonaro antoi määräyksen, jolla poistettiin LGBT-asiat hallituksen ihmisoikeusasioista vastaavasta ministeriöstä vahvistamalla näin kristilliset, perhettä tukevat näkemykset ja selkeän kannan vahingolliseen gender-ideologiaan.

Jo vuonna 2011 Bolsonaro arvosteli ankarasti myös "homo-pakettia", joka oli jopa 6-vuotiaille lapsille suunnattu "pakkosyöttökokoelma sukupuolivalistusmateriaalia", jonka oli suunnitellut silloinen opetusministeri (2005–2012) ja viime presidentinvaalien, Bolsonaron vastaehdokas, kommunisti ja työväenpuolueen jäsen Fernando Haddad.

Bolsonaro on ollut myös yksi niistä harvoista, joka on uskaltanut julkisesti vastustaa työväenpuolueen läpitunkemaa kommunismia ja heidän tekemisiä: gender-ideologian ja lasten varhaisen seksualisoinnin avulla harjoitettua perheen tuhoamista.

Bolsonaro haluaa toteuttaa koulutuspolitiikkaa, jota hän nimittää ”puolueettomaksi koulutukseksi”. Hän ja hänen hallintonsa jäsenet ovat suhtautuneet kriittisesti peruskouluissa, lukioissa ja yliopistoissa opiskelijoille tyrkytettävään ideologiseen aivopesuun. Jo vuonna 2014 toimiessaan kansallisena lainsäätäjänä Bolsonaro oli pyrkinyt edistämään hanketta.

Korruptiosta tuomittujen vasemmistolaispresidenttien pitkä valtakausi (2003-2016) päättyi konservatiivisen Bolsonaron vaalivoiton myötä. Politiikassa Bolsonaro ei ole kuitenkaan mikään "keltanokka". Hän on ollut siinä mukana jo 1980-luvulta lähtien, seitsemän kauden kansanedustaja, vuodesta 1991 lähtien.

Perinteisten arvojen raikkaan tuulen puhallettua myös Etelä-Amerikan suurimpaan valtioon ja Bolsonaron onnistuttua nousemaan maailman tunnetuimpien valtiojohtajien joukkoon, hänen suosionsa ja maineensa on kiristelevin hampain mustamaalattu "luonteeltaan kyseenalaiseksi" eri toten viime viikkoina velloneessa keskustelussa Amazonin sademetsien tuhosta, joka on kaikin tavoin pyritty henkilöimään yksinomaan Bolsonaroon ja ilmastonmuutospaniikkia lietsovilla perättömillä syytöksillä, joiden mukaan Bolsonaro on politiikallaan edesauttanut Amazonin tuhoja.

Brasilian tilanteesta kannattaa ja pitää olla kiinnostunut nyt muutoinkin kuin vain Amazonin sademetsien osalta tai uskomalla sokeasti lähes uskonnolliseksi hysteriaksi muodostunutta vasemmistolaista ilmastonmuutosideologiaa - joka on paisunut jo "maailmanlaajuiseksi ilmastohätätilaksi". Siksi erityisen suositeltavaa on lukea huolellisesti uudelleen teologian tohtori ja dosentti Juha Ahvion erinomaisesti taustoittama, hyvin laaja-alainen, perusteellinen ja asiantunteva blogi "Presidentti Jair Bolsonaro ja Brasilian konservatiivinen vastavallankumous" Oikeassa Mediassa, joka on päivätty 25.11.2018.

Juha Ahvio kirjoittaa muun muassa:

"Bolsonaron valinta on ennen kaikkea arvokonservatiivinen vastareaktio 1960-luvun seksuaaliradikalismille ja feminismille, jotka, laajan brasilialaisen mielipiteen mukaan, uhkaavat perinteistä perhettä. Bolsonaron voitto oli vastareaktio punaiselle HLBTIQ-aktivismille, vapaan abortin ajamiselle, perinteisen perhekäsityksen valtiojohtoiselle muuttamiselle ja Brasiliassa niin ikään pitkään vallinneelle sosialistiselle yksityisen omaisuuden vastaisuudelle. Bolsonaron voitto osoittaa, että brasilialaiset ovat kautta linjan sosiaalisesti konservatiivisia."

Brasilialaisfilosofi Olavo de Carvalhon mukaan kaikki mielipidetutkimukset osoittavat, että suurin osa Brasilian väestöstä - noin 70–80 prosenttia - on erittäin konservatiivista, etenkin moraalisten ja uskonnollisten näkemysten kannalta.

"Maassa, jossa suurin osa väestöstä on konservatiivista, ei ole konservatiivista puoluetta (viime aikoihin saakka), ei ole konservatiivista sanomalehteä, ei ole konservatiivista televisiokanavaa, ei ole konservatiivista yliopistoa, ei mitään konservatiivista! Joten useimmilla ihmisillä ei ole keinoa ilmaista mielipidettään. Tämä on todellinen voimasuhde", Olavo de Carvalho huomauttaa.

Niinpä vasemmistolais-globalistishenkisen median toiminta on ollut armotonta viha- ja herjakampanjointia ja järjestelmällisen hyökkäävää Bolsonaroa kohtaan, vaikka hän ei ole ollut mukana korruptioskandaaleissa, jotka ovat olleet pikemminkin tunnusomaisia aiemmin pitkään vallassa olleelle vasemmistolaiselle työväenpuoluejohtoiselle poliittiselle eliitille.

Guilherme Ferreira Araújo ja Gualberto Garcia Jones kuvailevat osuvasti Life Site Newsin artikkelissaan, kuinka tällainen radikaalivasemmiston yliherkkyys ilmenee, kun Bolsonaro on murtautunut "vasemmistolaisten kulttuuriseen monopoliasemaan" rohkealla konservatiivisella sananvapaudellaan, ja nyt vasemmistomediat ovat pulassa. Heidän mukaansa vasemmiston sietokyky on äärirajoilla ja muistuttaa esimerkiksi Amerikassa tapahtuvia pyrkimyksiä, joissa yliopisto-opiskelijat vaativat "turvallisia tiloja", jotta se, mikä heidän mielestään on loukkaavaa puhetta, ei voisi vahingoittaa heitä.

Guilherme Ferreira Araújo ja Gualberto Garcia Jones määrittelevät tällaiset kulttuurimarxilaista mielenlaatua ihannoivat vasemmistolaiset "ihmisiksi, jotka rakastavat 'hyvesignalointia' ja saarnaavat sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, mutta jotka vaativat saada elää henkilökohtaista elämäänsä täysin irrallaan yhteiskunnan enemmistöstä".

Myös Suomessa on saatu esimakua näiden kaikkea konservatiivista ja kristillistä kulttuuria vihaavien vasemmistoaktivistien vaatimista "ylevän eettisistä" ”safe space” -alueista eli ”turva-alueista”, joissa on "oikeus saada olla kuulematta mitään, mikä aiheuttaisi mielipahaa ja poikkeaisi omasta ja ainoasta oikeasta vasemmistolaisesta maailmankatsomuksesta", kun Seta sulki EU-vaalipaneelista keväällä ulos kasvatustieteen professori Tapio Puolimatkan; ja miten tunteet kuumenivat Helsingin piispa Teemu Laajasalon kutsuessa eduskuntavaalien äänikuninkaan, Suomen suosituimman puolueen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon vaihtamaan ajatuksia "sopivasta ja sopimattomasta puheesta" Jyväskylän yliopiston tiloihin Jyväskylässä 17. – 19.5. pidettäville Kirkkopäiville.

Vaikka Brasilian presidentti on kauhistuttanut monia "edistysmielisiä" ​​puolustamalla kristinuskoa ja vastustamalla voimakkaasti LGBT-lainsäädäntöä ja maan aborttilakeja, ja hänen kovasanaiset, "rasistisiksi, homofobisiksi ja naisvihamielisiksi" tulkitut rohkeat ja suorat kommenttinsa ovat vihastuttaneet monia, juuri tästä syystä Bolsonaro on entistä suositumpi - kolme neljäsosaa on sanonut hallituksen olevan oikealla tiellä.

Bolsonaroa on syytetty vihan lietsomisesta LGBT-yhteisöjä vastaan, kun hän ilmoitti, että hänen virkakaudellaan Etelä-Amerikan maasta ei saa tulla ”homoturismin paratiisia” ja julistettuaan, että "kyllä, olen homofobinen - ja hyvin ylpeä siitä".

LGBT-aktivistit ovat rynnineet aggressiivisesti Brasiliaan ja esimerkkinä tästä voidaan mainita tämänvuotinen, jo 23. Gay Pride -kulkue São Paulossa, johon osallistui yli 3 miljoonaa ihmistä.

Mahdollinen ehdokas vuoden 2022 presidentinvaaleihin, Brasilian São Paulon kuvernööri João Doria määräsi äskettäin "gender-ideologia" -materiaalien poistettavaksi heti julkisista kouluista.

Huffington Postin mukaan Doria puuttui materiaaleihin, jotka sisältävät sukupuolitauteja, ehkäisymenetelmiä ja keskusteluja ”sukupuoli-identiteetistä” ja “seksuaalisesta suuntautumisesta”.

Doria vahvisti 3. syyskuuta twiitissään, että hänen hallintonsa "ei hyväksy gender-ideologiaa".

"Ei ole järkeenkäypää, että lapset ja nuoret joutuvat tällaisen opetusaineen kohteeksi koulussa", hän kiteytti.

Life Site News kertoo myös, että Brasilian edustajainhuone on poistanut erityisesti sukupuolta gender-ideologisesti lähestyvän sisällön Brasilian kansallisesta koulutussuunnitelmasta.

Valtio ja paikallishallinnot seurasivat kansallisen hallituksen esimerkkiä.

Termit ”sukupuoli-identiteetti” ja “seksuaalinen suuntautuminen” sisältyivät jopa kansallisiin opetussuunnitelmien perusteisiin, mutta ne poistettiin tekstistä "konservatiiviseksi kuvaillun", väliaikaisena presidenttinä vuosina 2016-2018 toimineen Michel Temerin hallinnon alaisuudessa. Temer nousi presidentiksi edellisen LGBT-ideologiaa ylistävän vasemmistolaispresidentin Dilma Rousseffin jouduttua virkasyytteen kohteeksi ja oikeuden lopuksi tuomittua Rousseffin erotettavaksi virastaan.

On huomionarvoista, että lokakuun 2017 julkinen mielipidetutkimus oli paljastanut, että yhdeksän kymmenestä brasilialaisesta ei halua gender-ideologiaa kouluihin. Financial Timesin mukaan nykyisen presidentin suosio on kasvussa ja saa tukea konservatiivisilta kristityiltä, jopa köyhimpien keskuudessa --- vaikka vasemmistolaismediat yrittävät väittää Bolsonaron "kansansuosion nuukahtaneen" heti virkaanastujaisten ja Bolsonaron esittämien Amazon-lausuntojen jälkeen.

Joulukuussa 2018, niin ikään vähän ennen toimikautensa aloittamista, Bolsonaro lupasi, että armeija ottaa valvontaansa julkiset koulut opettajaliittojen kritiikistä huolimatta. Brasilian suurkaupunkialueiden köyhimmillä alueilla aseistetut jengit ovat käyneet avointa tulitaistelua poliisin ja armeijan kanssa. Rikolliset jengit pyrkivät hallitsemaan kokonaisia ​​köyhyyden kärsimiä kaupunginosia, joissa ne levittävät huumausaineita ja harjoittavat väkivaltaista kiristystä.

Opettajat ovat valittaneet opiskelijoiden väkivaltaisista pahoinpitelyistä ja huonosta palkasta.

Kuten edellä on todettu, Jair Bolsonaron painopiste koulutuksessa ei ole keskittynyt vain julkiseen turvallisuuteen, vaan hän on myös vaatinut loppua vasemmistolaisopettajien harjoittamalle aivopesulle.

Bolsonaro twiittasi presidenttikautensa alussa: "Yksi suunnitelmistamme saada Brasilia nousemaan kansainvälisissä koulutustuloksissa on torjua oppilaitoksissa levinnyttä marxilaista roskaa."

Hän lisäsi: "Me onnistumme muodostamaan kansalaisia emmekä poliittisia aktivisteja."

Viittauksella poliittisiin aktivisteihin Brasilian presidentti tarkoitti hallintonsa pyrkimyksiä puuttua yhden Brasilian tunnetuimman "kasvatusfilosofin", laajaa koulutus- ja yhteiskuntapoliittista vaikutusta ympäri maailman ahmineen sosialisti-kasvatusteoreetikko Paulo Freiren aatemaailman suoltamiseen Brasiliassa, jonka "oppien" hän tietää mädättäneen Brasilian koulutuslaitokset ja joilla on ollut "liian vaikutusvaltainen rooli".

Bolsonaro ja johtavat virkamiehet ovat ilmoittaneet aikovansa tarkistaa oppikirjoja poistaakseen viittaukset feminismiin, homoseksuaalisuuteen ja naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Bolsonaro on niin ikään sanonut tarkistavansa Brasilian kansallisen ylioppilastutkinnon sisällön poistaakseen siitä kaikki sukupuoleen tai LGBT-liikkeisiin liittyvät kysymykset. Hän kommentoi asiaa nähtyään viime vuoden tentin kysymyksen "homojen ja transvestiittien käyttämästä salaisesta murteesta", nimeltään Pajuba.

Pajuban murre on sekoitus portugalia ja länsiafrikkalaisia kieliä, ja sitä käytetään enimmäkseen afro-brasilialaisissa uskonnoissa, mutta sen on omaksunut myös brasilialainen LGBT-yhteisö.

"Älkää olko huolissanne, tällaisia ​​kysymyksiä ei enää ole", Bolsonaro lupasi.

 


 

Tytti Salenius to 19.09. 23:05

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Soteen ja saveen

su 18.10. 22:08

Professorin Ajatuksia

Sananvapaus ja fasistinen ideologia

su 18.10. 22:06

Mikko Paunio

Rudy Giulianin paljastukset vasta raapaisseet pintaa - Kaikkien aikojen poliittinen skandaali

su 18.10. 22:05

Henna Kajava

Kirja Jussi Halla-ahosta ja konservatismin moninaisuus

pe 16.10. 01:14

Olli Pusa

Maskigate

su 11.10. 13:54

videot