Muslimijengiväkivalta raaistunut Ruotsissa: "Korva kokonaan tai osittain katkaistu"

"Raaempaa kuin tavalliset ryöstöt, tekijöiden määrän mutta myös koko tapahtumien kulun osalta"

Ulkomaat la 23.11.2019 20:24

"Hyökättyään hänen kimppuun, he veivät kaiken, mitä hänellä oli", kertoo länsialueen poliisin tiedottaja Ulla Brehm SVT Nyheterille.

Kyse on viikko sitten Ruotsissa tapahtuneesta erittäin raa'asta pahoinpitelystä, jossa muslimijengi ryösti 18-vuotiaan nuoren miehen, viilsi uhrin korvan osittain tai kokonaan irti ja vei häneltä kaiken paitsi alusvaatteet.

Muslimijengin julmasta päällekäymisestä uutisoivat muun muassa Breitbart, Expressen, Samhällsnytt ja Voice of Europe.

Göteborgs-Posten raportoi, että välikohtaus tapahtui myöhään tiistai-iltana klo 23 aikoihin Göteborgin keskustassa Landalan alueella. Paikallisten tutkijoiden mukaan 18-vuotiaan päälle oli hyökännyt noin kymmenen henkilön joukko.

Uhrin korvan viiltäminen tuo auttamatta mieleen Oikean Median syyskuussa julkaiseman uutisen muslimeista, jotka silmittömästi teurastavat kristittyjä valtamedian vain ummistaessa silmänsä.

Boko Haram -muslimiterroristit sivalsivat heinäkuun lopulla kristittyjen naisten korvat irti siepattuaan heidät kotoaan yöllisessä hyökkäyksessä pääosin kristityssä Gagalarin kaupungissa Pohjois-Kamerunissa.

Uskonsa vuoksi kärsiviä vainottuja kristittyjä tukeva kansainvälinen kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö Barnabas Fund kertoi, että "muslimit tunkeutuivat koteihin, tarttuivat naisiin ja retuuttivat heidät Yagouan piirin Gagalarin kaupungin laitamille, missä he leikkelivät yhden korvan jokaiselta uhrilta".

Onko nyt naisten alistamisen ja raiskausten sekä väkivallan ja islamin nimessä tehtyjen terrori-iskujen rinnalle Ruotsiinkin jo rantautunut myös tällainen islamilaisen sharia-lain oikeuttama uhrin kiduttaminen, jossa uhri voi menettää vaikka ruumiinjäsenensä tai tässä tapauksessa korvansa?

Paikallinen poliisi Morten Gunneng kuvaili tapahtumaa Göteborgin keskustassa Landalassa "erityisen ilkeäksi ryöstöksi alusta loppuun" ja nuorukaiselle aiheutuneita vammoja "kunnon viiltohaavaksi korvassa, se on kokonaan tai osittain katkaistu". Muslimilauma oli myös potkinut ja lyönyt uhria.

"Se erottuu muista ryöstöistä. Se on häijympi kuin tavalliset ryöstöt, tekijöiden määrän mutta myös koko tapahtumien kulun osalta", Morten Gunneng huomauttaa.

Vaikka ryöstäjiä etsittiin alueelta koirien avulla ja ihmisiä on kuulusteltu, tekijöitä ei tiettävästi ole saatu kiinni eikä pidätyksiä ole tehty. Myöskään tällä hetkellä ei ole tietoa, tunsivatko tekijät ja uhri toisensa. Poliisin on kerrottu jopa etsineen korvannipukkaa, joka oli viilletty irti.

Poliisin mukaan uhri itse hälytti apua ja hän on kertonut, että jengi oli pakottanut hänet parkkihalliin. Jotakin hätätilanteen äärimmäisestä vakavuudesta paljastaa myös se, että poliisi päätti viedä uhrin itse ensiapuun ja jättää ambulanssin käyttämättä, sillä matka sairaalaan oli ollut "niin lyhyt".

Tapaus korostaa muslimijengirikollisuuden raaistumista entisestään ja turvattomuuden kasvavaa ongelmaa Ruotsin kaupungeissa, minkä Göteborgin paikalliset asukkaat ovat vahvistaneet todeksi tämän vuoden heinäkuussa.

Alueella 1990-luvun alusta lähtien työskennellyt paikallinen taksinkuljettaja Imad El-Saneh kommentoi kaupungin nykytilaa kertomalla, että keskustassa on nyt enemmän huumeita ja aseita:

”Tilanne on muuttunut paljon pahemmaksi siitä, mitä se oli 90-luvulla. Ihmisiä ja huumeita on entistä enemmän, ihmiset välittävät yhä vähemmän tekemisistään."

52-vuotias taksikuski on kiinnittänyt huomiota siihen, että jalan partioivia poliiseja ei ole tarpeeksi ja sanoo näkevänsä poliiseja vain heidän autoissaan. Hän kertoo, kuinka joitakin hänen asiakkaistaan on ryöstetty lähellä Nordstanin kauppakeskusta, jossa muun muassa 19-vuotias tuli somalin tappamaksi 19. heinäkuuta. Tämä oli toinen kuolemaan johtanut puukotus tuolloin lyhyen ajan sisällä Göteborgin keskustassa. Keskiviikkoyönä 17. heinäkuuta iskettiin kuoliaaksi 18-vuotias Hjalmar Brantingsplatsenilla.

Paikalliset asukkaat Frida Eriksson ja Mikhail Ngibun ilmaisivat molemmat huolensa ja Eriksson avautui paljonpuhuvasti:

”Jossakin vaiheessa minä tai ystäväni joudumme kärsimään. Ryöstetään tai raiskataan.” Ngibun kertoi yrittäneensä välttää aluetta kokonaan öisin.

Göteborgin tilanne on niin huono, että ryöstöt nostettiin esille heinäkuussa TV4-ohjelmassa. Ohjelmassa kuitenkin keskityttiin asiantuntija Sven-Erik Alhemin johdolla neuvomaan Göteborgissa asuvia pukeutumaan niin, että he näyttävät köyhiltä eivätkä omista mitään arvokasta välttääkseen näin ryöstetyksi joutumisen.

Oikea Media kertoi heinäkuussa artikkelissaan "Ruotsi on sodassa" Malmön kunnan julkaisemista ohjeista, miten kunnan työntekijät voivat pysyä turvassa kaupungissa, kun he menevät töihinsä. Kunta opasti työntekijöitään "suunnittelemaan kulkureittinsä - tuntemaan alueen ... yrittämään minimoida se aika, kun pysäköi pyörän tai auton, kunnes saapuu määränpäähän".

Ohjeiden mukaan myös ennen lähtemistä rakennuksesta kannattaa katsoa ensin ulos ja laatia arvio ympäristöstä välttyäkseen joutumasta ei-toivottuun tilanteeseen ... pysyä poissa ihmisten luota, joita pidetään mahdollisesti uhkaavina tai vaarallisina, ja kasvattamaan välimatkaa, jos lähellä ei ole muita ihmisiä.

Vain muutama päivä ennen tätä 18-vuotiaaseen kohdistettua raakalaismaista väkivaltaa, edeltäneenä viikonloppuna Malmön eteläosassa 15-vuotias poika kuoli kohtalokkaassa ammuskelussa pizzeriassa. Toinen teini-ikäinen poika haavoittui hengenvaarallisesti. Lähes samanaikaisesti kaupungissa räjähti myös auto.

Ruotsin hallitus on menettänyt hallinnan jengirikollisuuden, ampumatapausten ja pommi-iskujen osalta eikä näin pitkälle päästetyn tilanteen takia Ruotsissa enää uskota nykyisen oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johanssonin (S) pystyvän kääntämään tilannetta parempaan.

Ruotsidemokraattien uskottavuus on vahvistunut entisestään ja ensi kertaa se sai taakseen myös muut oppositiopuolueet, Maltillinen kokoomus -puolueen ja Kristillisdemokraatit äänestämään Morgan Johanssonin (S) luottamuksesta Ruotsin parlamentissa. Viime perjantaina järjestetystä luottamuslauseäänestyksestä Johansson kuitenkin selviytyi ehjin nahoin, pääosin keskustapuolueen ja liberaalien tuen ansiosta.

SVT:n toimittaja Elisabeth Marmorstein oli silti pannut merkille tärkeän havainnon:

”Ennen kaikkea se on Jimmie Åkesson, joka hyötyy tästä. Olemalla se, joka esittää epäluottamuslausetta, hän näyttää olevan oppositiojohtaja ja luo tämän konservatiivisen ryhmän, josta hän tavallisesti puhuu."

Niin ikään Ruotsidemokraatit "on tehnyt perussuomalaiset" eli noussut Ruotsin suosituimmaksi puolueeksi Demoskop-tutkimuslaitoksen Aftonbladet-lehdelle tekemän tuoreen mielipidemittauksen mukaan 24 prosentillaan.

Hallitseva pääministeripuolue sosiaalidemokraatit jää armotta kannatusmittauksessa nyt toiseksi 22,2 prosentin kannatuksellaan, mikä on kaikkien aikojen alhaisin luku Demoskopin mittauksissa. "Sosiaalidemokraattien hegemonia päättyi Ruotsissa", kuten Suomen Uutiset oivallisesti asian ilmaisee. Kolmantena tulee Maltillinen kokoomus 17,8 prosentin kannatuksellaan.

Ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson kertoi, että kyselyn tulos ei yllätä häntä. Hän huomautti: "Olemme nähneet tämän suuntauksen koko syksyn lähestyessämme sosiaalidemokraateja."

”Olen jo pitkään vakuuttanut, että meistä tulee ennemmin tai myöhemmin suurin puolue. Vuosien ajan olemme johdonmukaisesti puhuneet jengirikollisuudesta, turvattomuuden lisääntymisestä, toimimattomasta maahanmuuttopolitiikasta ja kotouttamispolitiikasta, joka on pahentanut tilannetta”, hän lisäsi.

Ruotsidemokraatit on vaatinut massamaahanmuuton lopettamista jo vuosien ajan ja ehdottanut myös armeijan käyttämistä poliisin apuna saamaan paremmin hallintaan rikollisuuden vitsaamat no-go -alueet, joilla jengiväkivalta on suuri ongelma.

”Yhä useammat ihmiset kokevat nämä ongelmat jokapäiväisessä elämässään ja voivat samaistua niihin. Siksi meistä tulee uskottava vaihtoehto”, Åkesson tietää.

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija, asianajaja ja poliittinen analyytikko Judith Bergman toteaa 29. lokakuuta 2019 päivätyssä artikkelissaan "Ruotsi: Mitä tehdä jengiväkivallalle?" keskeisten yhteiskunnallisten ongelmien olevan Ruotsissa "julkinen tabu" ja viittaa tämänhetkiseen rikollisaaltoon.

"Nämä ovat tosiasioita, joista valtavirtapoliitikot ovat välttäneet keskustelemasta avoimesti vuosien ajan. Kysymys kuuluu: Kuinka ratkaista joku kriittinen yhteiskunnallinen ongelma puhumatta siitä avoimesti - erityisesti sellainen, joka on kirjaimellisesti ihmisten vammauttamista ja tappamista?" Bergman alleviivaa.

Bergmanin mukaan kuitenkin nyt "jopa Ruotsin hallitus" on tajunnut, että on aika puuttua jengiväkivaltaan, joka lukuisten ammuskelujen ja pommitusten vuoksi on suistamassa ruotsalaisen yhteiskunnan nopeasti raiteiltaan.

Hallitus nimittäin esitteli äskettäin uutta 34-kohdan toimenpideohjelmaansa, jonka tavoitteena on ratkaista jengiväkivalta.

Jengiväkivallan torjuntaa koskeviin ehdotuksiin sisältyy muun muassa lisää pidätyksiä vakavia rikoksia tekeville, nopeampia oikeudenkäyntejä, lisää investointeja kouluihin ja sosiaalipalveluihin "haavoittuvilla alueilla", enemmän sosiaalipalveluja iltaisin ja viikonloppuisin "haavoittuville alueille", tiukempia rangaistuksia nuorille, jotka rekrytoivat toisia nuoria rikoksiin, ankarampia rangaistuksia ase- ja räjähdysrikoksista ja parempia todistajansuojeluohjelmia.

"Hallituksen ehdotuksissa ei kuitenkaan koskaan erikseen mainita sitä, kuka on pääsyy jengiväkivaltaan ja että sen oma maahanmuuttopolitiikka on suurelta osin ollut vaikuttamassa tilanteeseen, johon ruotsalainen yhteiskunta nyt on joutunut", Bergman huomauttaa.

Lisäksi Bergmanin mielestä voidaan kyllä kysyä, onko todennäköistä, että hallituksen melko lempeät ehdotukset jengiväkivaltaan puuttumiseksi riittävät tässä vaiheessa.

Jengirikollisuudesta on tullut erittäin väkivaltaista ja äärimmäisen vakavia vahinkoja aiheuttavaa.

Esimerkiksi nigerialainen, okkultistisia rituaaleja käyttävä "Black Axe" -rikollisverkosto on juurtunut Italiaan, Kanadaan ja nyt myös koko Ruotsiin. Ihmis- ja huumekauppaa, kidutusta, prostituutiota ja mustaa magiaa harjoittava Black Axe on aikaisemmin toiminut aktiivisesti muun muassa Malmössä ja Göteborgissa, ja soluttautunut Tukholmaan. Nyt poliisi epäilee, että kyseinen rikollisverkosto on saavuttanut myös Uppsalan.

Nigeriasta lähtöisin oleva kansainvälinen rikollisjärjestö, jota kutsutaan myös Nigerian mafiaksi, toimii myös laajasti Italiassa, missä Italian poliisi on kuvaillut sen käyttävän "kaupunkisissisotaa, joka jatkuu päiväkausia kerrallaan" alueellisen hallinnan ylläpitämiseksi.

Jäsenten on noudatettava tiukkoja niin sanotussa "Vihreässä raamatussa" annettuja käytännesääntöjä.

"Uudet jäsenet vihitään tarkkojen rituaalien jälkeen, ja pettämiseen vastataan ruumiillisella kurituksella tai kuolemanrangaistuksella", poliisi valottaa kultin taustoja.

Ruotsin poliisin arvion mukaan tämä jengi on vakiinnuttanut asemansa Tukholmassa viimeisen viiden vuoden ajan ja näyttää sangen perusteellisesti juurtuneelta.

Tukholman Klaran alueen poliisiryhmän päällikkö Lennart Karlsson uskoo, että "tämä on yksi maailman tehokkaimmista rikollisjärjestöistä. Joten valitettavaa meidän osaltamme, heillä on luultavasti varsin valoisa tulevaisuus".

Poliisin mukaan organisaatio käyttää muun muassa jujua - nigerialaista voodoon versiota. He kannustavat Etelä-Eurooppaan saapuneita siirtolaisia ​​toimimaan huumekuriireina, jonka jälkeen he päätyvät sekä prostituutioon että huumekauppaan.

Länsi-Afrikan maiden siirtolaisia ​​houkutellaan myös Ruotsiin lupaamalla työpaikkoja - työpaikkoja, joita Lennart Karlssonin mukaan ei ole edes olemassa, kun he ovat onnistuneet vihdoin ja viimein päätymään maahan. Sen sijaan Black Axe ottaa jäsenet haltuunsa ja johdattaa uhrit rikollisuuteen.

Lennart Karlssonin mukaan eri suunnista tulevat ilmiannot kertovat siitä, että Black Axen toimintatavat ovat nyt entistä näkyvämmin esillä Tukholmassa. Ketään ei ehkä yllätä, että suuri osa raporteista tulee erityisesti Tukholman moskeijasta, jolla on linkit Länsi-Afrikan maihin, kuten Nigeriaan.

Poliisin tuoreiden tietojen mukaan Black Axen lisäksi Tukholmassa toimii noin 50 muuta rikollisryhmää, joihin kuuluu noin 1 500 rikollista.

Tukholma on parhaillaan ammuskelutapausten kourissa: elokuun alkuun mennessä tänä vuonna laukauksia on kuultu jo 58.

Jengiväkivaltaan perehtyneen asiantuntijan, poliisikomisario Gunnar Appelgrenin mukaan vahingot ovat huomattavasti vakavampia nyt, kuin mitä ne olivat viisi vuotta sitten, koska rikolliset käyttävät nyt enemmän ja laajemmin automaattiaseita.

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Judith Bergman muistuttaakin, että ei vaikuta todennäköiseltä, että ketään näistä paatuneista rikollisista tulee paljoakaan hetkauttamaan "investointien lisääminen kouluihin ja sosiaalipalveluihin haavoittuvilla alueilla", kuten yhdessä Ruotsin hallituksen ehdotuksessa esitetään:

"Ehkäpä jotkut muut ehdotukset parantavat tilannetta, mutta paljon ankarampiin toimenpiteisiin ryhtyminen jengiväkivaltaisuuksien torjumiseksi saattaa valitettavasti olla tarpeen."

Kuka ottaa lopulta vastuun, kun jatkuvasti joudumme lukemaan uutisia nuorista muslimimaahanmuuttajamiehistä, joiden jo aikaisemmin on tiedetty käyttäytyneen väkivaltaisesti ja vaarallisesti, mutta jotka edelleen saavat kulkea kaduillamme vapaasti uhaten äkkiarvaamatta ihan meistä jokaista?

Parisen viikkoa sitten Malmössä nuori nainen joutui bussipysäkillä yllättäen raa'an hyökkäyksen kohteeksi, kun 21-vuotias maahanmuuttajamies oli lähestynyt ja alkanut lyödä lankulla häntä päähän. Poliisin paikalle hälyttivät silminnäkijät, jotka olivat nähneet julman pahoinpitelyn.

Nainen loukkaantui hengenvaarallisesti ja joidenkin tietojen mukaan hän on nyt aivokuollut.

"Väärässä paikassa väärään aikaan" oli puolestaan ollut 20-vuotias opiskelija 10. elokuuta 2019, kun hän nousi metrosta Hammarbyhöjdenissä. Hän kohtasi neljä, mustalla BMV:llä liikkeellä ollutta ulkomaalaistaustaista kaveria, jotka kysyivät ensin tietä, mutta jotka sitten sieppasivat hänet autoon.

Hänen vatsansa uhattiin viiltää auki, mikäli hän tekee vastarintaa. Hänen päänsä peitettiin hupulla ja hänet työnnettiin takapenkille piiloon. Painajainen autossa kesti melkein yhdeksän tuntia, jonka aikana häntä hakattiin ja uhattiin veitsellä.

Autossa tekijät veivät hänen pankkikorttinsa, pankkitunnukset sekä puhelimen samalla kun hänen vieressään takapenkillä istuneet löivät häntä kasvoihin molemmista suunnista. Pian sen jälkeen uhrin pankkitililtä tehtiin useita käteisnostoja, yhteensä 15 000 kruunun arvosta. Tilillä jäljellä olevaa 97 000 kruunua yritettiin myöhemmin myös kaikin keinoin saada nostettua, mutta epäonnistunein tuloksin käteisnostojen määrärajan tultua vastaan ja kaappaajien hukatessa uhrilta anastamansa henkilöllisyyskortin.

Valvontakameranauhat osoittavat, kuinka opiskelija yhdessä epäiltyjen kanssa pakotetaan menemään useisiin pankkeihin saadakseen nostettua enemmän rahaa.

He uhkasivat häntä, että jos hän "liikuttaa lihastakaan tai osoittaa jotakin", he ampuvat, kunnes osuvat hänen päähänsä. Uhria peloteltiin myös toistuvasti puukottamisella ja sanottiin, että heillä on ase, mutta ei halua "haaskata luotia huoranpenikkaan", mutta että asetta kyllä käytettäisiin, jos se olisi tarpeen.

Tarkkanäköinen silminnäkijä kiinnitti huomiota autossa tapahtuneisiin epäilyttäviin puuhiin sekä auton epämääräisiin pysäköimisiin, huolestui tilanteesta ja ilmoitti asiasta poliisille. Auto osoittautui pian varastetuksi muutama päivä aikaisemmin.

Kaikki tekijät ovat luonnollisesti ulkomaalaisia. Ainakin kaksi rikoksentekijästä on syntynyt Somaliassa, ja kaikilla on arabialaiset tai somalilaiset nimet. Lisäksi kolme neljästä tekijästä on aiemmin tuomittu rikoksista, kaksi heistä vakavimpiin rikoksiin.

Rangaistus kidnappauksesta on vähintään neljä vuotta vankeutta.

"Mielestäni tämä ylittää vähimmäisrangaistuksen. Tämä on uskomattoman ruma teko, joka on merkinnyt uhrille täydellistä haavoittuvuutta", syyttäjä Lisa dos Santos korostaa.


 

Tytti Salenius la 23.11. 20:24

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Työperäistä maahanmuuttoa?

la 19.06. 22:39

Juha Ahvio

Bidenin USA radikaalin kumouksen kourissa

la 19.06. 09:03

Laura Huhtasaari

Jonkinlainen huimaus meitä vaivaa, kun emme itsenäisyyttä puolusta

ke 16.06. 18:19

Henna Kajava

Terveyskeskuskokemuksia Espoossa ja lääkärituonti ulkomailta

to 10.06. 13:37

Mikko Paunio

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan vaaditaan USA:ssa pakotteita monien Itä-Euroopan johtajien tapaan

ma 31.05. 08:52

videot