Persujen johto pelaa likaista peliä?

Halla-ahon pelko vaikuttaa iskeneen Soiniin ja soinilaisiin, vaikka Soini on aiemmin todennut, että ei pelkää mitään eikä ketään

Blogit to 02.03.2017 09:21
Jussi Halla-aho ja Timo Soini

Poliittiselta kentältä on kuulunut jo pitkään viesti, jonka mukaan persujen puoluehallitus yrittää estää Halla-ahon nousun puolueen puheenjohtajaksi. Tähän viittaa se, että useiden asiallisiksi tiedettyjen henkilöiden jäsenhakemus on hylätty.

Tässä erään hylkäävän päätöksen saaneen henkilön saama vastaus persujen puoluehallitukselta: "Puolueemme [Perussuomalaiset] sääntöjen §4 pykälän mukaisesti ”Puoluehallitus päättää jäsenhakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä vapaan harkintansa mukaan”. Puoluehallitus on tätä harkintaa Teidän osaltanne käyttänyt ja hylännyt jäsenhakemuksenne. Puoluehallitus ei perustele päätöksiään."

Hylkäävän päätöksen saanut kommentoi yllättävää ratkaisua:

”Puolueeseen on kyllä suhteellisen vaikea päästä sisään, jos kerta Juho Eerolan ja Olli Immosen suositukset eivät paina minkään vertaa. En myöskään ole ainoa Halla-ahon kannattaja, jonka hakemus on viime aikoina mennyt silppuriin.

Nuivien hakijoiden kannattaakin tästä eteenpäin laittaa perusteluksi vaikkapa tuulivoima ja lepakot, sillä kansallismielisyydellä ei näytä juuri nyt olevan kovinkaan suurta kysyntää.”

Tiedossa on myös hylättyjä hakemuksia, joissa suosittelijoina ovat olleet Jussi Halla-aho ja Juho Eerola. Maahanmuuttokriittiset Immonen ja Eerola tiedetään Halla-ahon puheenjohtajuuden kannattajiksi.

Yhteisenä piirteenä hylkääville päätöksille näyttää olevan hakijan Jussi Halla-aholle osoittama kannatus. Voi tietysti kysyä miksi henkilöt ovat ylipäätään lisänneet suosittelijoiden nimet hakemukseen, johon niiden lisääminen on kuuleman mukaan vapaaehtoista.

Millä muulla tavalla kuin suosittelijoiden nimien perusteella puoluehallitus voi harjoittaa giljotiinitoimintaansa? Onko hylkäävän päätöksen saaneiden fb-kavereissa persoona tai persoonia, jotka istuvat puoluehallituksessa tai toimivat puoluehallituksen jäsenten syväkurkkuina prosessissa, jossa luokitellaan hakijat susiin ja lampaisiin?

Persujen puoluehallituksen jäsenet ovat Timo Soini, Jussi Niinistö, Hanna Mäntylä, Riikka Slunga-Poutsalo, Sampo Terho, Ilpo Heltimoinen, Anssi Joutsenlahti, Veijo Niemi, Mira Nieminen, Juhani Pilpola, Marke Tuominen ja Outi Virtanen.

Joukosta löytyy useita henkilöitä, joille Soinin jumalasema on tärkeämpi kuin aito demokratia, jota persupomo kertoo edustavansa ”kyllä kansa tietää” –sloganillaan. Soini toisti aiemmin myös ”missä EU, siellä ongelma”-slogania, mutta sutkaus on osoittautunut pelkäksi vaalipuheeksi ja oppositiojohtajan mölinäksi.

Perussuomalaisten puoluehallitus lähettää hylkäävillä päätöksillä kenttäväelleen viestin, jonka mukaan maahanmuuttokriittisyys ei kiinnosta Timo Soinia ja häntä hännysteleviä puoluejohdon jäseniä. Melko yllättävää kansalaisten halveksuntaa, sillä esimerkiksi puoluehallituksen jäsenet Soini, Niinistö ja Mäntylä (myöh. Mattila) saivat ministeripestinsä juuri maahanmuuttokriittisten äänillä, kun persujen loppukiri onnistui vaalikeväänä näkyvästi esiin nostetun maahanmuuttokritiikin voimalla.

Outoa maahanmuuttokriittisten jahtaaminen on myös siksi, että maahanmuuttopolitiikka on ykkösasia kaikkialla Euroopassa. Persuilla olisi ollut mahdollisuus profiloitua huomattavasti voimakkaammin haittamaahanmuuton vastustajaksi, mutta Soini on osoittanut moneen kertaan pitävänsä sitä yhdentekevänä asiana.

Soinin nuttukin on mennyt hallitustaipaleella niin monta kertaa nurin, että luulisi hänen ymmärtävän miksi persujen kannatus laahaa kuin lehmän häntä.

Puolueensa kannalta Soini pelaa hölmöä peliä. Hänen vallanhimonsa muistuttaa läheisesti Pekka Vennamon ahneutta ja älyllistä laiskuutta, joiden seurauksena SMP lopulta kuopattiin.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Soinin ja Halla-ahon mahdollinen ehdokkuus poikii ensi kesälle vuoden mielenkiintoisimman kotimaisen poliittisen kokouksen. Toimittajien, varsinkin valtamedian kohutoimittajien, kannattaa olla tarkkana, ettei yksikään makupala jää huomiotta.

Jos Soini ja Halla-aho ovat ehdolla, on varmaa, että mediameteli tulee olemaan ennennäkemätön. Valtamedia ei voi olla hiljaa, koska vaihtoehtomediat pitävät joka tapauksessa kovaa ääntä.

Asetelma muuttuu täysin, jos Soini tai Halla-aho yllättää ja ilmoittaa ettei lähde ehdolle. Siinä tapauksessa peli on selvä, sillä jäljelle jäänyt on varma valinta nykyisen tiedon valossa.

EDIT 2.3.2017 17:07: Matti Putkonen (ps.) vastaa Verkkouutisissa: Ei liity puheenjohtajakisaan

EDIT 2.3.2017 21:28: Vastine Putkosen kommenttiin seuraavassa blogissa: Halla-ahon pelkoa vai normaalia toimintaa?

Heikki Porkka to 02.03. 09:21

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot