Suomalaisten usko haitallista politiikkaa tekeviin poliitikkoihin on luja

Suomelle erittäin haitalliset Kreikka-lainat sekä maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka ovat paljastaneet useiden henkilöiden todelliset karvat

Blogit pe 03.03.2017 08:43

Suomelle erittäin haitalliset Kreikka-lainat sekä maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka ovat paljastaneet useiden henkilöiden todelliset karvat, mutta siitä huolimatta kansalaisten enemmistö jatkaa samojen poliitikkojen ja puolueiden tukemista.

Ylen uutisen mukaan samat suomalaiset talousasiantuntijat, jotka epäilivät viisi vuotta sitten Kreikka-takuiden aiheuttavan Suomelle korkeintaan 400 miljoonan euron tappiot, ovat nyt sitä mieltä, että tappiota tuleekin 3 – 4 miljardia eli 3 000 000 000 – 4 000 000 000 euroa, joka on kymmenkertainen määrä aiempaan ennusteeseen nähden. Kovan koron laina, saattaisi sarkastinen huumorimies todeta.

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhasen Kreikka-lausunnosta kirjoittivat 26.3.2010 Uusi Suomi ja MTV : ”Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan suomalaisten veronmaksajien ei ole syytä olla huolissaan rahan lainaamisesta Kreikalle, sillä Suomi tekisi lainajärjestelyllä tuntuvaa voittoa.”

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vahvisti Vanhasen sanomaa Taloussanomien artikkelissa 27.4.2010: ”Suomen poliittisen johdon mukaan Kreikka-apu on kannattavaa. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on arvioinut, että halpaa lainaa markkinoilta saava Suomi jopa tienaa hieman lainaamalla rahaa Kreikalle.”

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäki liittyi utopistien rinkiin (Taloussanomat 27.4.2010): ”– Sanotaan nyt kuitenkin näin, että Suomen valtio – ja luullakseni myös muut valtiot – ei ole hyväksymässä sellaista ohjelmaa ja lainoitusta, jossa Kreikan kykenemättömyys velkojen takaisinmaksuun olisi ilmeinen.”

Suomen Kuvalehden 4.10.2011 julkaistussa artikkelissa on Jutta Urpilaisen Ylen A-studiossa antama lausunto:

”Suomi sai hyvät vakuudet, ja niillä rajataan veronmaksajien riskiä. Se on ollut koko vakuusvaatimuksen idea. Jos kaikki menee pieleen, eli Kreikka ei maksa velkaansa, silloin me saamme vakuudet, 880 miljoonaa euroa. 30 vuodessa summa voi kasvaa kahdeksi miljardiksi euroksi, sillä vakuus talletetaan asteittain erilliselle tilille, jossa se on sijoitettuna turvallisiin AAA-luottoluokituksen saaneisiin joukkovelkakirjoihin.”

Viime eduskuntavaalien tulos ja viimeiset gallupit osoittavat, että Kreikka lainoista ja erittäin haitallisen maahanmuuttopolitiikan tukemisesta huolimatta suomalaisten enemmistö luottaa edelleen konsensuskolmikkoon!

Suomen poliittista historiaa tarkastellessa vo havaita, että suurin osa kansalaisista äänestää jääräpäisesti vanhaa suosikkiaan, vaikka tuhkat vietäisiin pesästä. Äänestämisen perusteena ovat usein ”koska ennenkin” ja ”kyllä ne nyt tekevät toisin kuin aiemmin”.

Sananlasku sanoo viisaasti, että tyhmyydestä sakotetaan. Miksi suomalaisten enemmistö ei usko vanhaa viisautta?

Heikki Porkka pe 03.03. 08:43

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot