Trumpin maahanmuuttokieltoa koskevat uutiset harhaanjohtavia

Yhdestä Ylen uutisesta löytyy seitsemän virhettä.

Blogit ma 13.02.2017 15:22
Yhdysvaltojen presidentti, Donald Trump

Lyhyesti Yleisradion aamun uutisoinnista sekä Yhdysvaltain maahantulokiellosta.

-ei ole rasismia poistaa maasta laittomasti siellä majailleita henkilöitä, vaikka Ylen aamusta saattoi saada sellaisen käsityksen

-henkilöt, jotka ovat ylittäneet rajan laittomasti ja / tai eivät omaa asianmukaisia henkilöpapereita ovat laittomia eivät ”paperittomia”, kuten Yleisradion uutisissa toistuvasti väitetään.

-jos henkilö ei onnistu saamaan itselleen papereita 20 vuodessa, onko hänen motiiveissaan tai taustoissaan mahdollisesti jotain ongelmallista vai ilkeyttäänkö Barack Obaman, George W.Bushin ja Bill Clintonin Yhdysvallat on estänyt virallisten paperien hankinnan? Ylen lähetys jätti katsojan käsitykseen, jonka mukaan Trump on tähän(kin) syyllinen.

-Berliinin muurin vertaaminen Meksikon ja USA:n välillä jo pitkään olleeseen muuriin on iso vitsi. Berliinin muuri erotti ihmiset heidän ideologiansa vuoksi, kommunistit ja sosialistit eivät halunneet väen karkaavan vapaaseen länteen. Meksikon ja USA:n välisen muurin tarkoitus on estää laitonta maahanmuuttoa, huumekauppaa ja kriminaalien maahan pääsyä. Laillisesti Yhdysvaltoihin pääsee edelleen kuten ennenkin. Entä ketkä ovat ne Yhdysvaltain presidentit, joiden aikana on rakennettu ne muurin osat, jotka ovat jo valmiina?

-Yleisradion uutistoimituksella, suomalaisilla ministereillä ja kansanedustajilla tuntuu olevan kovin puutteellinen tietämys maahantulokielloista, joten heidän kannattaa tutustua Yhdysvaltain kongressin tietopalvelun tuottaman dokumentin sivuihin 9 -13, jotka kertovat Yhdysvaltain presidenttien määräämistä maahantulokielloista.

-Barack Obama on antanut maahantulokieltoa koskevan määräyksen useammin kuin yksikään edeltäjistään. Yleisradion nettisivuilta löysin maininnan vain yhdestä Obaman antamasta kiellosta. Todellinen määrä löytyy alla olevasta listauksesta ja linkistä.

-Barack Obama antoi määräyksen 19 kertaa, George H. W. Bush yhden (1) kerran, George W. Bush kuusi (6) kertaa, Bill Clinton 12 kertaa ja Ronald Reagan viisi (5) kertaa.

Ylen uutistoimituksen useat tuotokset eivät täytä uutisen kriteeriä. Sen sijaan manipulaation ehdot täyttyvät täydellisesti.

Kyse ei ole vain siitä, että Yle valikoi sopivia haastateltavia vaan myös siitä, että toimittajat jättävät kertomatta asioita, jotka sotivat heidän tai uutistoimituksen agendaa tai ideologiaa vastaan.

Trumpin määräys on laajempi kuin muiden presidenttien antamat, mutta tilanne on aivan toinen kuin aiemmin. Uusi Suomi uutisoi 9.9.2016 kasvavasta terrorismin uhasta, kun Isis menettää asemiaan: "Terroristijärjestö Isisin merkittävät aluemenetykset ja mahdollinen hajoaminen sen ydinmailla Syyriassa ja Irakissa korostaa iskujen uhkaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa, varoittavat Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI sekä tiedustelupalvelu CIA."

Yhdysvaltoihin on saapunut kiellon purkamisen jälkeen eniten pakolaisia juuri niistä maista, joiden kansalaiset Trump asetti väliaikaiseen maahantulokieltoon.

Presidentti Trump viestitti pakolaisista 12.2.2017 fb-seinällään tuomarin hyllyttämän maahantulokiellon jälkeen: ”While on FAKE NEWS CNN, Bernie Sanders was cut off for using the term fake news to describe the network. They said technical difficulties!

72% of refugees admitted into U.S. (2/3 -2/11) during COURT BREAKDOWN are from 7 countries: SYRIA, IRAQ, SOMALIA, IRAN, SUDAN, LIBYA & YEMEN!”

Kansallisen turvallisuuden näkökulmasta Trump on oikeassa maahantulokiellon suhteen, mutta hysterian partaalla oleva liberaali väki ei piittaa omistaan vaan pyrkii johdattamaan Yhdysvallat samalle tielle useiden Euroopan valtioiden kanssa. Hyväntahtoisuudesta tai kiusanteosta johtuva liberaalien hölmöily voi johtaa ikäviin seurauksiin, mutta nähtävästi ennakointi koetaan Yhdysvaltain liberaalien taholla yhtä vanhanaikaiseksi ja tyhmäksi toiminnaksi kuin eurooppalaisten kanssaveljien ja –sisarten keskuudessa.

Heikki Porkka ma 13.02. 15:22

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot